fbpx Skip to content

Mivel a magyar emberek jó része általában sajnos nem beszél más nyelvet, külföldre utazóknak és az adott ország idegen nyelvét nem beszélőknek hasznos lehet a Speech Translator nevű alkalmazás.

Indítás után be kell állítani a fordítandó nyelvet és a célnyelvet, a mikrofon gombra kattintva lehet beszélni. A beszédhez artikulálni kell, ebben az esetben elég pontosan felismeri az elmondott szöveget. A mondat befejezése után pár másodpercen belül löki is ki a fordítást, amit a képernyőn megjelenít és ki is mond. Összesen 24 nyelvből lehet választani, magyar sajnos nincs közte (így viszont a használathoz egy világnyelvet érdemes ismerni…).

Mivel a fordítás adatforgalmat használ, ezért célszerű az adott országban helyi SIM-kártyát vásárolni (adatforgalommal együtt), persze ehhez kell egy kártyafüggetlen iPhone is… A programot nagyon jónak tartom, nekem elég pontos fordításokat adott vissza, 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. A leírás szerint magyar is van benne. Akkor mi a helyzet?

  2. @jarodfree: töltsd le, próbáld ki?

    egyébként mivel ez is a google translate-et használja a fordításhoz, így igen, tud magyarRA fordítani. de magyar szövegfelismerés nincs benne, tehát magyarRÓL nem tud fordítani. a leírás gyakorlatilag nem hazudik, hiszen tud magyart is, de csak fordítani tud rá más nyelvről.

  3. Sziasztok, hogy zajlik ez a külföldi SIM kártya vásárlás? Mik kellenek hozzá?

    Konkrétan Amerika érdekelne. Mert azt tudom, hogy néhány szomszédos országban (pl. horvát) egyszerűbb a helyzet, de hogy van odakint?

    Mondjuk az AT&T-nél.
    Egyszer valahol láttam egy videót, lehet hogy nálatok vagy Handrásnál de ez most mindegy, a lényeg annyi, hogy egy magyar AT&T-n volt egy iPhone 4-el.

    Hogy tudom ezt utána csinálni? 😀
    Van valakinek tapasztalata ilyen ügyben?

    (Természetesen feltöltősre gondolok, mert ha kimegyek nyilván csak rövid időre, vagy ha feltöltőset nem lehet, akkor legalább hűség nélkül, hogy egyszerűen “abba lehessen hagynI”, ha jövök haza.)

  4. @i4user: ez most hogy jött ide? semmi köze nincs a cikkhez…

    de nem is értem a kérdést, hát hogy zajlana kint a dolog mégis? ugyanúgy zajlik, mint itthon: bemégy a boltba, megmondod, hogy feltöltőkártyásat akarsz (pay as you go), és van egy kezdeti díja a dolognak. ATT egyébként drága. de nézz szét a weboldalán esetleg, azért van: http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/pyg-cell-phone-plans.jsp?_requestid=5573

  5. @jimny: ahogy néztem, nem csak kimondani nem tud magyart, de felismerni sem

  6. @Jadeye: A cikkben említettétek, hogy javasoljátok a helyi SIM kártyát, ígyhát gondoltam megkérdezem illetve volt egy cikk korábban, ahol felsoroltátok az összes országban az ilyen lehetőségeket. (lehet inkább oda kellett volna írnom)

    Múltkor már néztem az AT&T oldalán, de nem találtam arra lehetőséget, hogy CSAK SIM kártyát vehessek, mert a GoPhone Prepaidnál egy telefont is rám akarnak erőltetni, ami nekem viszont nem kell…

    Egyébként nem gondoltam volna hogy baj, hogy ide írtam, máskor is szoktak offolni… Gondoltam hátha tud valaki segíteni… De ha baj hogy mertem én is kérdezni valamit, akkor bocsi…

  7. De mindegy, hagyjuk, akkor ezek szerint lehet. Csak ennyit akartam, köszi.

  8. Jadeye, gondoltam nem költök rá 1 dollárt, ha nem beszél magyarul, de láttam a leírásban a magyart is, ezért azt feltételeztem, hogy nem vettétek észre, vagy később írták bele. Ezért merészeltem rákérezni…

  9. @jarodfree: ugyan már, ne légy álszent, fent van installousban, nem kell elkölteni rá semmit.

    amellett a leírás sajnos megtévesztő. emiatt is rossz, hogy az App Store-ban nincs kvázi “trial”, mert másképp nem derülne ki, hogy pont arra nem jó, amire az ember megvenné.

  10. Régebben kipróbáltam, nos számomra sz@rt sem ér.

    Mivel a Magyart nem támogatja..tudni kell mondjuk Angolul, mint írtátok is.

    Külföldön meg alapból többen beszélnek más nyelven, mint nálunk, ergo akkor inkább Angolul beszélek, mint ezzel a vacakkal ami ráadásul neten keresztül megy bohóckodjak.

    Csak leég vele az ember.

    Még ha ingyenes lenne, akkor sem kéne!

  11. Mi tortent az installous-al valamiert nekem nemukodik neztem http://www.apptrackr.us-t az se megy 🙁

  12. @Jadeye: 🙂

  13. @Jadeye: 🙂 annyira hozzaszoktam az installoushoz, hogy mar elfelejtettem az oldal cimet 🙂 koszi

  14. @Jadeye: Nem feltétlenül ugyanúgy működik. Otthon pl sima domino kártyához is contract van, és úgymond meg kell venned a kártyát. Nyugateurópai országok többségében, és USA-ban meg csak egyszerűen kérsz egy pay as you go sim-et, amit ingyen megkapsz mindenféle papírmunka nélkül, aktiválod, és amikor feltöltöd, akkor fizetsz csak érte, úgy értem, a feltöltést fizeted csak. Ja, ami meg külön jó, hogy nincs az mint MO.-n, hogy ha 3 hónapig nem töltöd fel, akkor elveszik a szám, és nem tudod használni az adott kártyát.

  15. @emdee: nos, ezzel kapcsolatban tévedsz, ugyanis már ugyanúgy fizetned kell a SIM-kártyáért kint is. papírmunka viszont kevesebb van vele, mert nincs olyan részletes szerződés, mint itthon, bemondasz egy nevet, és kész, semmi igazolványt nem kérnek. USA T-mobile esetén egy sima SIM $10 feltöltéssel $21.60, és cserébe $13.35 vagy ilyesmi egyenleged lesz. viszont a sima pay as you go szívás, mert a bejövő hívásért és SMS-ért is fizetned kell (különösen szívás ez akkor, ha félretárcsázók, vagy telemarketingesek, vagy reklámSMSek találnak meg, egy nap alatt “elmúlik” $6…). ha folyamatosan feltöltöd, akkor nem jár le, vagy automatikusan 1 év lesz az érvényessége a legutolsó feltöltés után, ha feltöltöttél összesen $100-at. illetve ha nem töltöd fel 3 hónapig, és nem érted el a $100-at, akkor elvész a szám, és kiosztják másnak.

  16. jadeye: én kérek elnézést, amiért nincs feltörve a telefonom. Tudom nem menő. 🙂
    Bakker…
    Értem én, hogy sok a válaszolni valód, de egy fokkal kevesebb hiszti több lenne. 🙂

  17. @jarodfree: whtvr… mégis rögtön kaptál választ a kérdésedre, nem? és ott még csak szó sem volt jailbreakről. csak visszakérdeztem, de mindegy.

    a lényeg, hogy nulla a leírása, és google translate van mögötte: nem ér meg $1-et, de nekem még installousból sem kéne.


Add a Comment