fbpx Skip to content

Az Amazon már több elektronikus könyvet ad el, mint nyomtatottat, iPad-re pedig februárban jelent meg az első, csak digitális formában létező napilap, a The Daily. Ezt a trendet ismerték fel a Digitalstand készítői, amikor nekiálltak a fejlesztésnek, és az eredményt megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy kitűnő munkát végeztek.

De mi is az a Digitalstand? Olyan felület, amelyen keresztül napilapokat, magazinokat lehet digitális formában megvásárolni és olvasni.

A kiadványokat hat kategóriába sorolták:

  • Életmód,
  • Üzleti,
  • Szaklapok,
  • Közéleti,
  • Sport,
  • Tudomány.

A digitális újságos standon jelenleg közel 40 lapot lehet megvásárolni, a kínálat azonban a kiadói érdeklődésnek köszönhetően folyamatosan bővül.

Milyen módon lehet vásárolni? Készülékeden keresztül menj a digitalstand.hu oldalra. A Digitalstand minden jelentős platformra és böngészőtípusra optimalizálva lett (számítógép, iPhone, iPad, bizonyos Androidos készülékek). iKészüléken célszerű az oldalt könyvjelzőként a képernyőre menteni, így lehet a leggyorsabban elérni. (Katt a képre a nagyításért!)

Az újságok rendszerint nem egyszerű szkennelt pdf-ek, hanem közülük több interaktív tartalommal is rendelkezik, így megnézhetjük az adott cikkbe beágyazott videót, vagy a cikkhez tartozó képgalériát. Minőségileg teljesen ott van, kinagyítva is jól olvashatóak a kiadványok.

Regisztráció után már lehet vásárolni. A lapok jóval olcsóbbak, mint nyomtatott változatuk. Például egy GameStar 1995 Ft helyett csak 695 Ft-ba, a Rubicon történelmi magazin pedig 995 Ft helyett 500 Ft-ba kerül. Persze nem csak egy lapszámot lehet megvásárolni, hanem 3, 6, 12 hónapra elő is lehet fizetni, sőt más részére ajándékba is vásárolhatunk.

A megvásárolni kívánt újságot kosárba kell rakni, majd az összeválogatás után lehet fizetni. Erre négyféle mód van: bankkártya, csekk, utalás és készpénz.

Aki bizonytalan a vásárlásban, annak jó hír, hogy a Digitalstand kedvcsinálóként lehetővé tette az újságokba való vásárlás nélküli betekintést is. Így mindenki eldöntheti, hogy meg akarja-e vásárolni az adott lapot vagy sem. Ráadásul májusban a “minden nap egy ingyen lap” akció keretében naponta más-más kiadványhoz ingyen juthatunk hozzá.

A cég elkészítette az oldal külön iPad-es alkalmazását is, amit már továbbított az Apple-nek jóváhagyásra. Remélhetőleg minél hamarabb engedélyezik a megjelenést.

A Digitalstand a hónap végéig játékot is hirdetett. Azon regisztrált felhasználók között, akik május 31-ig kitöltenek és beküldenek egy kérdőívet, iPad 2-t sorsolnak ki! Rajta, lehet töltögetni!

Mindenképpen ajánlom az oldalt, a bizonytalanok az főoldalon egy promóciós videót is megtekinthetnek, a jövőben megjelenő iPad-es alkalmazással pedig célszoftver teszi könnyebbé a vásárlást és az újságolvasást.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Az egyik legjobb dolog, amit mostanában láttam! Remélem minél több kiadó élni fog a lehetőséggel.

  2. Egyet értek, szerintem is jó kezdeményezés. Letölteni lenne még jó, hogy magammal vihessem a vonatra például, ahol nincs internet. 🙂 Vettem is pár újságot már 🙂

  3. Hát èn most probaltam ki az Iphone 4-es telefonomon,de szinte hasznalhatatlan! Akadozik,nehezkes a zoomolas,rosszul méretezi be a kepernyore stb. Sztem a cikk iroja csak az Ipad feluleten probalta ki,mert ott tenyleg jol van a cucc optimalizalva….

  4. Én 3GS-en néztem bele de ugyanaz mint Autotaxmo-nál kínszenvedés telefonon olvasni ez tényleg csak iPadra jó de oda kiváló.

  5. @autotaxmo: iPhone-on is néztem, zoomolva teljesen jól olvasható. Nyilván iPad-en más, de azért az mégiscsak egy iPad.
    Egyébként ma a Readers Digest ingyenes!

  6. @Jimny: koszi az infot,mar leszedtem az uj readers digest magazint,de majd inkabb ipad-en vagy mac-en fogom elolvasni! Azert jo lenne Iphone-ra is optimalizalni ezt a jo kis applikaciot! de mindenesetre le a kalappal az otlet es a kivitelezes elott!

  7. Hello mindenki! Egy olyan gondom lenne és a segitségeteket kérném hogy van egy 3GS uj ibootos telefonom ipad baseband van rajta. Megdöglött rajta a szoftver és nem találok sehol olyan ipws file-t a neten amit elfogadna. Mi a megoldás? Tudtok segiteni?

  8. Sziasztok!

    Van arra lehetőség, hogy pl. a HVG magazin iPad-ra letöltött számait lementsem, hogy ne foglalja a helyet, viszont később, ha kell egy régi számban olvasott cikk, akkor vissza tudjam rakni az iPadre a kívánt lap példányt, újbóli letöltés nélkül?


Add a Comment