Találd meg a telefonodat – a Find my iPhone beállítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már régóta aktiválni akartam a Find my iPhone funkciót, de csak a múlt héten frissítettem telefonomat arra a verzióra, ami ezt lehetővé teszi, ezért nem tudtam eddig kipróbálni.

De mit is tud a Find My iPhone? Röviden: megtalálja a telefonodat. Ez főleg akkor jön jól, ha elveszítetted, ellopták, vagy egyszerűen nem tudod hol van – persze a készüléknek bekapcsolt állapotban, és adatforgalomra képesnek kell lennie.

Hogyan kell beállítani a funkciót?

1. Létre kell hozni egy ingyenes MobileMe accountot. Ezt iPhone 4, iPod Touch 4G vagy iPad készülékeken tudod létrehozni, másokon nem engedi. Viszont létrehozás után a funkciót már 3GS-en is tudod használni!

2. Az egészhez minimum 4.2-es firmware-re van szükséged. A beállításokban menj a Mail, Kontaktok, Naptárak menübe, azon belül pedig nyomd meg az Új fiók… gombot. (Én meglévő Apple ID-val is próbáltam, de azt nem fogadta el. Elképzelhető, hogy lehet azzal is, csak én bénázhattam el.)

Válaszd ki a MobileMe-t és az oldal alján nyomj rá az Ingyenes Apple ID létrehozására.

3. Ki kell választani aktuális országodat, meg kell adni a születési időt, emailcímet és jelszót.

4. Miután elmentetted, kapsz a regisztrált emailcímre egy levelet. Az ebben található linkre kattintva kell hitelesíteni az emailcímet.

5. Ezután menj vissza a MobileMe képernyőre és kapcsold be az iPhone keresése funkciót.

6. A telefonod helyzetét kétféleképpen tudod ellenőrizni:

 • Menj a me.com oldalra és jelentkezz be a fiók létrehozásakor megadott adatokkal. Rövid időn belül a térképen látható lesz a telefonod. Három opció közül választhatsz: üzenetet vagy hangjelzést tudsz a készülékre küldeni, lezárod a telefont vagy egyszerűen törlöd róla a tartalmat.

Nagyon hasznos funkció, bár remélhetőleg sohasem lesz rá szükségem 🙂 Mobilinternet nélkül használt eszközöket (például iPod Touch-ot és wifis iPad-et) csak akkor talál meg, ha a készülék feljelentkezik egy wifis hálózatra.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Valaki leírhatná, hogy próbálta-e már 3GS-en a neten megtalálható módszerral? (hogy egy i4 el kipipálni a cuccot és igy már megy 3gsen) valaki ????????????

 2. “Ezt iPhone 4, iPod Touch 4G vagy iPad készülékeken tudod létrehozni, másokon nem engedi. Viszont létrehozás után a funkciót már 3GS-en is tudod használni!”

  Ez miért nem érthető?????
  ——————————————————————————-
  Hasznos írás, köszönjük!
  Régen mikor megjelent ez az szolgáltatás, csak a próbaverzíó volt ingyenes, ez azóta megváltozott?!

 3. Ezzel csak az a baj ha nem zárolod a telót minden ellen, azaz kikapcsolni sem lehet kód beírása nélkül, akkor lopás, elvesztés esetén nem sokat ér ez a progi,mert lelövi a netet és nincsen iPhone a térképen sehol! Tehát magában ez így csak ha vhol olyan helyen hagyja a tulaj, ahol nem kerül uj tulajhoz, hanem piszkálás nélkül várja a gazdiját akkor jó!

 4. nekem sikerűlt beüzemelni iPod Touch 3G-n, de nem találja meg, pedig be van kapcsolva a helymeghatározás, mert a Térképek megtalálja magát. Se me.com, se Find my iPhone app :S

 5. off: Tervezem egy iMac beszerzését, viszont semmiképpen nem tudok egybe ennyi pénzt kifizetni ezért részletre venném. Nem tud valaki véletlenül egy olyan helyet ahol a lehető legkisebb thm-el lehetne megvenni?
  Köszi!

 6. @kunyi:
  Írd be ezt az SSH programodba, hogy csatlakozni tudj az iPhone/iTouch/iPad-hez. Macen: Terminal, Windowson: Putty. Az [ip] helyére az iPhone IP címe kerül értelemszerűen.Parancs:shh [ip]
  Navigálj el a /var/Keychains/-ba, a következő paranccsal:Parancs:cd /var/Keychains/
  Most pedig írd be ezt, hogy megváltoztasd a password fájl nevét:
  Parancs:mv keychain-2.db keychain-2.db.old
  Reboot, és kész

 7. Haho Iphone Társak!
  nagyon nagy segítségemre lenne szükségem!
  Kicsit hosszú lessz előre is elnézést de eget verően fontos!
  Barátomnak adott egy Iphone 4 32GBos német de független készülék.Rátettük neki a progit (szerencsére pont pár napig ezzel ökörködtünk) erre az örült pár napra rá odaadta egy olyan embernek akit bevittek a zsaruk.Most ezt kérlek titeket ne firtassuk megtörtént….
  Lényeg:Nem tudjuk h most a készülék tényleg a zsaruknál van vagy kijött vele a srác és ne adj Isten eladta valahova mert közben kiengedték….De a zsarul me, adnak semmilyen infot.Tudom h a progi akkor müködik ha netre van kapcsolva de akkor is ha idegen sim van benne esetleg beleokoskodnak?(restora stb) vagy hogy találja meg a készüléket imei alapján?Kérnélek titeket értelmes válaszokkal segítsetek hogy megtaláljuk az “elhagyott” készüléket….Köszönöm előre is…

 8. @Arcor: hiába írod be megint, valószínűleg senki nem tudja rá a választ. egyébként ez konkrétan még az Apple oldalán sincs leírva.

  @tomika0622: ha restore-olják, az ellen természetesen nem véd. ha ki van kapcsolva a készülék, akkor sem működik. ha nincs netelérése, akkor sem megy. ha törölték róla a beállítást, akkor sem megy.

  imei alapján csak feljelentést téve lehet köröztetni, de azt nem a mobileme teszi, hanem a rendőrség. a mobileme egyébkén nem imei alapján megy, és ahogy írtam, net nélkül nem működik.

 9. Én úgy regisztráltam a 3gs-em, hogy bementem egy saturnba, és az ott lévő iPad-ot használtam.

  Azóta változtattam jelszót a biztonság kedvéért, és tökéletesen megy a me is.

 10. Lehet hülye kérdés, de ha nincs bekapcsolva a szifonon a helymeghatározás, akkor gondolom nem is lehet meghatározni a helyét? Márpedig az akku miatt az általában ki van kapcsolva.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!