fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #1

A Dev Team frissítette a redsn0w-t, így az már támogatja az iPhone 4-et is. A linkeket is frissítettük, így azok már az új verzióra mutatnak!

MuscleNerd
The latest redsn0w includes the 4.3.2 fix for iPhone4 untether from @i0n1c…available at http://is.gd/O30wzN
2011.04.19. 10:07

Az rc14-es verzió gond nélkül lefuttatható az rc13-ason, csak a Cydia elől vedd ki a pipát!

Frissítés #2

Ápilis 24-én reggelre megjelent a frissített Pwnagetool és ultrasn0w is. Az új Pwnagetool már képes 4.3.2-es custom firmware készítésére, természetesen untethered jailbreakkel együtt. A frissített ultrasn0w pedig optimalizálva lett az iOS 4.3.2-höz, de továbbra sem új függetlenítés, csak egy kompatibilitási frissítés, tehát változatlanul csak az eddig támogatott basebandekkel működik!

iphone_dev
PwnageTool 4.3.2 released: update #3 http://is.gd/O30wzN (uses 4.3.2 untether from @i0n1c like redsn0w earlier this week)
2011.04.24. 7:21
ultrasn0w
ultrasn0w updated to 1.2.2 to go along with the PwnageTool 4.3.2 release (just a compatibility update, no new BB support)
2011.04.24. 7:23

Az ultrasn0w frissítése elérhető a Cydiából, a Pwnagetool pedig letölthető a Dev Team hivatalos torrentjéről:
PwnageTool_4.3.2.dmg.6340182.TPB.torrent

***

Ahogyan ígérték, i0n1c kolléga frissítette az untethered exploitját a 4.3.2-höz, így a Dev Team is kiadhatta a frissített redsn0w-t, ami már elboldogul a 4.3.2-vel is. Persze azért vannak fontos dolgok most is.

Egyrészt az iBooks DRM-jével ismét gondok vannak az összes készüléktípus esetén. Ha tehát vásároltál az iBookStore-ból bármi könyvet, és az tartalmaz DRM-et, azokat jelenleg nem fogod tudni megnyitni. Ezt elvileg hamarosan javítani fogják.

MuscleNerd
redsn0w updated to include 4.3.2 untether by @i0n1c: http://is.gd/O30wzN
2011.04.19. 2:08
MuscleNerd
The i4 version has a known problem (@i0n1c has been made aware of it, but there’s no ETA). Watch blog for updates.
2011.04.19. 3:03

A másik ilyen, hogy iPhone 4 esetén is van egy hiba, így annak a támogatását addig kivették a redsn0w-ból, ameddig i0n1c azt nem javítja. Így az iPhone 4-et csak tethered módon lehet jailbreakelni, tehát minden újraindításkor gépre kell dugni, és “boot tethered”-del kell indítani, hogy betöltsön a jailbreak is.

A másik, hogy az iPad 2-t egyelőre ez sem támogatja.

Mivel működik?

A 4.3.2-es untethered jailbreak egyelőre csak a következő készülékek esetén érhető el:

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM) *frissítve!
  • iPad
  • iPod Touch (3. generációs)
  • iPod Touch (4. generációs)

Frissítéskor 3194-es hiba?

Fontos tudnivaló továbbá, hogy ha saurik szervere van beállítva a hosts fájlodban, akkor jelenleg a frissítés vagy restore 3194-es hibával leállhat, mert valami szerveroldali hiba van. Ezen dolgozik saurik, de addig is a következőket teheted:

Windows esetén nyisd meg a C:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts fájlt (nincs kiterjesztése!), majd töröld belőle a gs.apple.com-ot tartalmazó sorokat, vagy a sorok elejére tegyél egy #-et. Mentsd el a fájlt, majd parancssorban írd be, hogy ipconfig /flushdns, vagy indítsd újra a gépet. Ezek után probléma nélkül mennie kell.

OS X esetén nyiss egy Terminal-t, és írd be, hogy sudo nano /etc/hosts, majd add meg a jelszavad. Keresd meg a gs.apple.com-ot tartalmazó sorokat, járj el ugyanígy: vagy töröld őket, vagy írj a sorok elejébe egy #-et. Ctrl+O-val mentsd el, Ctrl+X-szel meg zárd be a nano-t. Ezután pedig töröld a DNS-cache-t a dscacheutil -flushcache paranccsal, vagy indítsd újra a Mac-et, és szintén probléma nélkül kell mennie a dolognak.

Ugyanígy a frissített TinyUmbrella sem tudja most a Cydián keresztül lekérni a 4.3.2-es SHSH-kat, így az elindítása után menj az Advanced fülre, vedd ki a pipát a “Request SHSH from Cydia” opció elől, majd kattints a jobb alsó sarokban az Apply Changes-re. Ekkor az Umbrella közvetlenül az Apple-től fogja lekérni az SHSH-kat.

Frissítsek vagy ne frissítsek?

Ismét igaz az, ami a 4.3.1 esetén, hogy ha függetlenítened kell, tehát ultrasn0w-t használsz, egyelőre NE frissíts 4.3.2-re! Ha ugyanis gyári firmware használatával frissítesz, úgy frissül a baseband, és az új basebandre nincs függetlenítés. Persze iPhone 4 esetén lehet trükközni, de javasolt inkább megvárni a Pwnagetool frissített változatát.

iPhone 3GS esetén a gyári 4.3.2 telepítése után szoftveres megoldásként már csak az iPad baseband marad, ott viszont használhatatlanná válik a GPS a külső alkalmazásokban (iGO, Navigon, stb). Viszont ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.2 sem frissíti!

iPhone 4 esetén csak a 01.59.00-s baseband függetleníthető, ha tehát ennél frissebb, arra szintén nincs szoftveres megoldás. Noha az Umbrella segítségével az iPhone 4 frissíthető a baseband megtartásával, de a jailbreak a hibák miatt jelenleg csak tethered, tehát az ultrasn0w telepítése esetén újraindításkor a rendszer csak gépre dugva tölt be.

Ezekhez tehát inkább custom 4.3.2 kell, hogy ne frissüljön a baseband (vagy az iPad baseband esetén ne foglalkozzon vele az iOS, és betöltsön gond nélkül), de a Pwnagetool-t egyelőre nem frissítették a 4.3.2-höz. Ez a következő napokban várható, ahogyan a Sn0wbreeze frissített verziója is.

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor frissíthetsz bátran, és használd a redsn0w legfrissebb verzióját a jailbreakhez.

Ha függetlenítened kell, egyelőre NE frissíts 4.3.2-re, mert 3GS esetén azzal a baseband is frissül, az iPhone 4-et pedig az említett hibák miatt jelenleg nem támogatja az új redsn0w, csak tethered módon.

Ha jelenleg tethered módon van jailbreakelve a készüléked a 4.3.2-n, akkor elvileg probléma nélkül lefuttathatod rajta a redsn0w-t (a Cydia elől vedd ki a pipát), és untethered lesz. Ez a módszer ugyan elméletileg probléma nélkül működik, de NEM JAVASOLT, mert esetleg nem várt hibákat okozhat.

Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Mindenképpen mentsd le az SHSH-t a 4.3.2-höz, máskülönben később, ha kijön például egy 4.3.3 vagy újabb, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet a 4.3.2-t, kizárólag csak a 4.3.3-mat (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix NEM 4.3.2-höz való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt frissíteni kell a 4.3.2-es CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 4.2.1-re készült Telenor fixet felrakod 4.3.2-re, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges!

iTunes 10.2.2

A tegnap este megjelent iTunes új verziója bátran telepíthető, biztonságos a jailbreak esetén minden tekintetben!

MuscleNerd
iTunes 10.2.2 confirmed safe for JBers (DFU, saved SHSHs, syncing). Safe for ultrasn0w and recent IMEI unlockers too.
2011.04.19. 0:01

Letöltési linkek

redsn0w 0.9.6rc14 OSX
redsn0w 0.9.6rc14 WIN

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

416 Comments

  1. Akku merülési gondokról valakinek valamien véleménye?
    Egyenlőre emiatt a mendemondák miatt nem merek frissíteni 4.3.2-re 4.2.1 ről….:(
    i4-ről van szó!
    Köszi

  2. Én meg annak nem látom értelmét, hogy 4.3.1-ről frissítsek 4.3.2-re…
    A JailBreak befoltozásán kívül hozott valami értelmeset az utolsó frissítés?

  3. Valaki írna majd tapasztalatokat, hogy 3gs-en okoz-e lassulást ez az FW? Főleg azokra lennék kíváncsi, akiknek a 4.3.1 akadt.

  4. redsnowal tudna valaki segíteni, hogyan kell függetleníteni egy 3gs-t ? eddig mást használtam, kicsit átláthatatlan számomra még 🙂 előre is köszi! akár msn-en is megbeszélhetnénk.. 🙂

    még egy kérdés, most 4.3.1 em van fent, a firmwareem ezzel frissült05.16.02re, ha most lefrisitem 4.3.2 re akkor ez a firmware is frissülni fog valamire? ha igen akkor mire ? (gondolom mire 3 at számolok..)

  5. @neisalmodjrola: sorry, sztornó, redsn0w-val nem fogsz függetleníteni. ahhoz cydia-ból ultrasn0w kell, amiből csak régi verzió van, új basebandekhez még semmi.

  6. Igen,jó lenne tudni,hogy ez az új szoftver változtat-e valamin a 3GS működésében!(az én 3GSem is belassult[mintha komolyan azon dolgozna az Apple hogy vegyed a következő,”gyorsabb”Iphonet,direkt lassitják a telót a szoftverrel…],az akksit napi 3x töltöm,ami igy első blikkre elég vadnak tűnik,és másodikra is az marad…)

  7. Bocs,szóval 4.3.1-gyel vannak ilyen problémák,legalábbis GS esetén

  8. napi 3 szor? mi a francot csinálsz te vele ? 😀 mondjuk nekem már a napi egy töltés is bassza a szemem 🙁 na mindegy, akkor maradok 4.3.1nél egyenlőre..

  9. az miértn gond hogy este fel kell tenni a telefont töltőre? nekem az iPhone előtti telefonjaimat is tölteni kellet naponta az első gen iPhone óta meg a szifonokat is.

  10. @Marciking: Hello!JObb lett 4.3.2 vel gs-em annyira nem lassul be mint eddig szóval nyugodtan rakd fel!!

  11. Sziasztok! Kezdő szifonos vagyok és egy kis segítségre lenne szükségem. Másfél év után rászántam magam, hogy jb-zem a telót (3gs 16 gb 4.3.2). Valaki leírná nekem a lépéseket, hogy hogyan is kell pontosan? Linknek is örülnék. Előre is thx.

  12. Nalam 4.2.1-en mindket jb metodus eseten megvan az a hiba, hogy ha nem en teszem le elobb a hivast, azt irja hogy Call Failed. Ettol rendszeresen idegzsabat kapok. 4.3.1-en nem jelentkezett a hiba, viszont tenyleg rovidebb lett a keszenleti ido. Remelem a 4.3.2 az arany kozeput lesz szamomra. Visszaerek az irodamba es kuszik is fel. 🙂

  13. nekem is fos a 4.3.1, akad mint az állat és én is töltöm naponta 3szor. nincs rommá telepítve meg tweakelve sem. remélem jó lesz ez az új fw.

  14. olyan kérdésem lenne, h felraktam ios 4.3.2-t, majd redsn0w, aztán jb után a cydiának fehér ikonja van, mitől lehet ez? és mi a megoldás? :S

  15. @dadamm: és milyen készülék, melyik redsn0w? rc14?

  16. 3gs(newboot), rc13

  17. Bocsánat, közben megoldottam.

  18. @Jadeye: nos, ötlet? :/

  19. @dadamm: de nem olvasod az rc14 kell a 13 nem jó az csak 4.3.1 hez jó

  20. akkor tök jó, mert reggel a linken még az rc13 volt kinnt. no mind1. most hogyan csináljam meg akkor? restore és utánna vagy simán küldjem rá az rc14-t?

  21. @dadamm: esetleg olvasd el a cikk elején a Frissítés #1 alattiakat, pont ezért írtuk bele!

  22. ugyanúgy fehér ikon 🙂

  23. @dadamm: akkor próbáld egy friss restore és set up as new iPhone után.

  24. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ez az új redsn0w 0.9.6rc14 ez visszamenőleg is jó?! Tehát ha én a 4.2.1-hez szeretném használni!? Vagy akkor egy korábbi redsnow-t kell leszednem?!

  25. nem probléma, csak érdekességként.. cydia még mindig nem írja a mentett 4.3.1 SHSH-mat, umbrella lementette, ÉS a 4.3.2t nem tudom lementeni umbrellával, se cydia pipával sem anélkül 🙂
    ötlet?:D

  26. Najó, újabb probléma: feltörtem a telót, települt a cydia is, de appstoreon kivül szerzett appokat továbbra sem tudok felrakni a telóra. Segítsen már vki plz.

  27. Nos, nekem 3GS em van 4.3.1 el. a 4.2.1 hez képest sokkal gyorsabban merül. Volt hogy egy éjszaka alatt 14% ot merűlt a telefon a semmitől. Nagyon látványos a különbség ilyen téren.
    A sebességet illetően én nem nagyon vettem észre különbséget. Talán az tűnt fel hogy tiny wingsben mikor betölti a gamecentert beakad a jatek, ez nem így volt.
    Ugyanazokat a appokat használom mint 4.2.1 alatt. Ami jobb ebben a rendszerben hogy kb 5-10Mb-tal több szabad memoria marad szabadon azonos feltételek mellett.
    Kérdés hogy a 4.3.2 megoldja e az aksi problémat!
    Ha igen, akkor részemről update, ha nem akkor viszont vissza a 4.2.1 hez.

  28. Sziasztok!

    jol gondolom, hogy a telenoros szifonon az internet thetering nem muxik csak ha megvan a carrier fix ???
    mikorra varhato carrier fix?

  29. @Skillmix: JB után appstore-ból szedj le egy ingyenes appot, és utána már fogsz tudni rátenni másokat is… persze cydiából AppSync-et is telepítsd mindezek előtt 🙂

  30. nem találom appsyncet cydiában :S

  31. @retsam:
    Nálam is akad a 4.3.1 rendesen, pedig most tényleg csínján bántam a tweakekkel. A 4.3.2 jelentősen gyorsabb vagy akad ugyanúgy, mert ha sokkal jobb, nekiesek újra a folyamatnak…

  32. InsanelyI repo bent van a source-k közt?
    ha nincs, manage, sources, add, és http://repo.insanelyi.com
    mented, és megkeresed: AppSync for 4.0+
    felteszed, appstore-ból a telóval leszedsz egy free appot pl facebook, skype, stb, és utána már tudsz itunes-szal feltenni tört cuccokat is 🙂

  33. MEGVAN és müxik minden!!! ÖRÖK HÁLA

  34. @Skillmix: szivesen 🙂

  35. sziasztok, én már az update-nél ezt az üzenetet kapom: the device isn’t eligible for the requested build

    Valami ötlet?

    Előre is köszi, K

  36. hali

    azt szeretném kérdezni, hogy a 4.3.2 + Redsnow már megcsinálja a multigestures iPod/iPhone-on, mint a sn0wbreeze 4.3.1-en?

    köszi 🙂

  37. Nálam a 4.3.1 is akadt, mint az állat, 4.3.2 szűzen is be-be akadt, úgyhogy én visszatettem a 4.2.1-et, és most minden jó, semmi sem akad, pedig jópár cydiás cucc telepítve van. Remélem a következő szoftverrel ez megoldódik.

  38. @iKaresz:

    host fájból kiszedted saurik szerverét? nekem attól volt ilyen.

  39. @forregand: ki, és így se megy :/

  40. @iKaresz: szerintem az apple szervereket is szedd ki, hátha

  41. @forregand:
    127.0.0.1 localhost
    127.0.0.1 gs.apple.com
    #74.208.10.249 gs.apple.com

    most így néz ki

  42. mindent kiszedtem és így megy 🙂 köszi

  43. @iKaresz: szerintem szedd ki teljesen, ne csak érvénytelenítsd! és restart windows alatt kötelező. nálam legalábbis csak úgy volt jó anno.

  44. @iKaresz: 🙂

  45. @forregand: macet használok, de ez itt teljesen lényegtelen, az a fontos, hogy most már szépen halad a csíkocska 🙂 köszönöm mindenkinek!

  46. Iphone 3GS , 4.3.1 botrány amit művelt . Most 4.3.2 restore ,JB aztán backup bunkóba . Gyorsabb lett sokkal , de néha be-be akad . Aksi merülés is elképesztő volt , de arról még nem tudok nyilatkozni , hogy az javult e .

  47. Egy másik kérdés:
    ha visszateszem a 4.2.1 et, az ahhoz valo legjobb jailbreak egy custom firmware készítésével jött létre, de az is csak maccal volt a tuti.
    Ez az uj redsn0w már arra is jó? Vagy a maces “custom” modszer a franko?

  48. sziasztok.. Jadeye.. iPhone 3gs, new bootrom. 3.1.3-rol frissitettem 4.3.2 custom unhactivated ipws-el, beaktivaltam. mukodott, aztan ujraindult, Aztan ezzel a parancsal /Users/unixfundation/Desktop/tetheredboot/tetheredboot -i /Users/unixfundation/Desktop/tetheredboot/iBSS.n88ap.RELEASE.dfu -k /Users/unixfundation/Desktop/tetheredboot/kernelcache.release.n88 ) es a fajlokkal inditottam el. valamikor kikapcsolt, most nem megy ra semmien ipws, shshs nincsen.. mit csinaljak? 1600 vagy 1601 hiba …

  49. Sziasztok.Egy kis segítséget kérnék. 3GS 4.2.1 jailbreaknél (greenp.) megállt a cydia, nem lehet belépni, csak bevillan egyet az ikon és ennyi..mit lehetne tenni?sima restort nem tudok csinálni a 4.2.1-el az umrella folyton hibát ír ki. Azt feladtam. Ha ráfrissítem a 4.3.2-őt a “rossz”jaibreak miatt nem fog beállni a telóm?Van esetleg valami alternatív megoldás még ezeken kívul?Előre is köszi

  50. VODAFONE -nál vásárolt telefon 9.576 Ft -ért függetleníthető legálisan aktív hűségidő mellett is!

    NEM KAMU!
    ma függetlenítettem Iphone 4g-et én is!

  51. Sziasztok!
    Ne haragudjatok én is kénytelen vagyok offolni, de nem tudom mi lehet a probléma, úgygondolom ti már találkoztatok hasonlóval.

    4.0-ról iphone 3g-t jailbrake-eltem 4.2.1-re és eltünt a carrier választhatósági lehetőség a preferences-ből, és ugye nyilván így nem talál magának semmit sem. T-mobile-os kártyám van és a készülék elvileg t-mobile függő.

    Ötletek, hogy hogyan tudnám megoldani ezt, hogy telefonálni is tudjak ismét?:)

    Köszi előre is!

  52. @ispo:

    Köszi, ez hasznos info.
    Sokat kellett várni?

  53. Hahó! Tört appokat ituneson keresztül hogy lehet frissíteni? A teló látja a frissítéseket de az itunes nem. Ötlet?

  54. @hypertrance: attol még hogy nem látod a carriert, a beállításaid jok ha t függő és t-s kártyád van

  55. @taky1974: átfutási idő 2 nap

  56. @hypertrance: az hogy nem tudsz telefonálni azért van mert nem t függő! Valószínűleg vmi külföldi szolgáltató függő és szoftveresen volt unlockolva eddig!

  57. Sziasztok!
    Nekem 3GS 4.3.1em van nekem, és működik a GPS (navigonnal megy). Ha ezt felrakom menni fog? Mitől függ? (am nekem sztem pont h kevésbé merül)
    Köszi a segítséget!

  58. @Skillmix: installous-al is frissíthetsz, vagy beszerzed a frissebb verziót, és kicseréled arra itunes-ban:)

  59. @Skillmix: Installous, én már kapásból onnan szedem le és jelzi a frissítést is

  60. Végeztem a Jb-kel, minden rendben zajlott elsőre 4.3.2 + redsnow-val.
    Örömmel jelenthetem be, hogy a lassulási problémák(3GS esetében) megszűntek, márcsak az akksi élettartamára lennék kiváncsi de ezt még nem tudtam tesztelni.
    Egy kérdésem volna: biztos nekem kerülte el a figyelmem, de a karrier fix-et honnan lehet felrakni? Melyik repo, és mi a pontos neve? (bocs régen nem érdekelt a karrier fix ezért nem nagyon követtem hogy mit hol)

  61. @ispo: Ez a T-nél úgy néz ki, hogy egyben kifizetni a hűségidőre vonatkozó kötbért+10 000 a függetlenítés

  62. @Marciking: unstable.szifon.com

  63. @vakbottyan: Értem. Installous fennvan a telón. MAcre elérhető ez a progi? Nekem úgy kéne, hogy ne telóról, wifin keresztül, hanem gépen vezetékes neten kersztül tudjam frissíteni az adott appot. Ha van ez a progi gépre, plz egy linket küldj már. Köszi előre is.

  64. Hola!
    Wifisync nektek se megy ? 4.2.1-en még ment azóta kifagy telón ha elindítom…

  65. @Skillmix: megnézed mi az új verziója az appnak amit akarsz, és letöltöd apptrackr-ről…utána betolot itunes-ba és felnyomod 🙂
    Installous csak telóra van, se win, se mac 🙂

  66. Jah értem. Rendben köszönöm. Apptrackr-en kívül vmi más jb appos oldal? Vagy az a legjobb szerintetek?

  67. @Skillmix: részemről ezt használom, eddig bevált 🙂

  68. @DjBeny: Köszi, jólett!

  69. @Skillmix: .org
    de ha google-ba beírod, kiadja 🙂

  70. @Marciking: szivesen 🙂

  71. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mac-en hol tudom betallózni az ispw fájlt ha előzetesen már frissítettem a telót?

  72. Uccs kérdésem volt ma, mostmár megvan minden… Áhh megnyílt egy új világ… köszi mindenkinek!

  73. @oritibor: ha itunes-ban szeretnéd, akkor jobbklikk a restore gombra

  74. @ispo:
    Köcce

  75. Hello, nem enged frissíteni 4.3.2-re (sőt semmire) az itunes. 3194-es hibakódot ír ki. Megnéztem mit jelent. Csak egy sima mezei frissítést szeretnék, minden nemű mentés nélkül. Amúgy meg az umbrellában van mentve shsh-m. Ilyenkor mit lehet tenni?

  76. ‘Ipod Touch 3g (8gb)’-on nem müxik? :O

  77. iPhone 3Gs-t frissítettem 4.3.2-re jailbreak rendben cydia rendben viszont nem tudok felrakni az iTunes segítségével app-okat nem engedi! AppSync fenn van! Ötlet?

  78. @ba3525:
    Nekem is mindig ezt csinálja. Én igy szoktam: felrakom appsync-et, aztán cydia off, free appot felrakni. Pl. Facebook:) Aztán gépre rádug(ha még nincs), Itunes be, és igy sem fogja telepiteni a tört appokat,de azért próbáld meg, hadd irja ki a hibaüzenetet. Okézd le, inditsd újra a telót, és az Itunest.
    Nekem ezután jó szokott lenni.

  79. @smkrisz:
    benne van a cikkben mivan ha 3194-es hibát kapsz! Csak írni tudsz vagy olvasni is?

  80. @caffee: Lehet hogy tud olvasni, en is ilyen hibat kapok, mac es winows gepen egyarant, pedig elvegeztem a leirtakat.

  81. ha van hosts.umbrella fájlod is a mappában akkor azt töröld ki mellőle, majd indítsd újra a géped.

  82. Valaki segítsen hogyan kel kicsomagolni 4.3.2 zipet mert csak ugy van fent és a redsn0w_win_0.9.6rc14 nem látja köszi

  83. hö. cydia nem enged hozzáadni repokat. befagy az add gombtól…

  84. @forregand:
    három reset és megy. nekem lassabbnak tűnik, mint 4.2.1 volt. de majd holnap ilyenkor nyilatkozom.

  85. aki az aksi tesztelésére tette fel az írja majd be pls hogy mi a tapasztalata.nagyon hálás lennék gondolom sokad magammal 🙂

  86. Üdv.Lement siman minden,csak amikor akarom szinkronizálni a telót,nem rakja fel rá a zenéket,appokat semmit.Mit tegyek?Üdv

  87. @binyu666: Winrar-t szedd le, azzal ki tudod csomagolni… A Total Commander-t már nem is merem mondani…

  88. nekem semmien cfw nem megy most fel… 3gs ipad baseband, 3.1.3 volt rajta…
    mit csinaljak???

  89. de ott hogyan kel mert ki csomagolja de egy csomó fájlt de azokat nem látja

  90. Sziasztok! Minden ok,csak sajnos nem nyitja meg a Cyndiát.Valami tipp?

  91. 4.3.1-el 3GS-en kínloódtam, akksi + lassulások , visszatettem a 4.1-re azóta minden ok , szerintem az eddigi legjobb ios 3GS-re

  92. hy! i4esem van, de még sosem törtem fel magamnak. leszedtem a redsn0wt, meg a tinyumbrellát, csinálok egy teljes restort, lementem az SHSHt majd lefuttatom a redsn0w.app-ot? ha itt követem az utasitásokat akkor tulajdonképpen csak ennyi dolgom van és minden rendben lesz? ha meg valami hiba lenne, akkor itunesban katt restore és max kezdem előről?

  93. @binyu666: Totalcommandert megnyitod, megkeresed a zip-et, kettőt kattintasz rá, de lassan, így tudod szerkeszteni a nevet, majd a zip-et átírod ipsw-re, utána enter.

  94. #91-re kérnék választ.Sürgős lenne.Köszi

  95. Hali! Valaki írja le, hogy akinek eddig is ment a GPS (3gs) annak ez után is megy? navigon pl. KÖSZI!!!

  96. köszi szépen

  97. Nem jailbreakelt keszulek eseten lehet update 4.3.2-re vagy a restore ebben az esetben is ajanlott?

  98. @hohand: a restore mindig ajánlott, de *elvileg* az update-tel sem lehet semmilyen gond…

  99. Nekem tudna valaki segíteni mi a tökömért nem tudok szinkronizálni semmit telómra?Végig fut a szinkronizálás de nem rak rá semmit:S

  100. szerintem nem megy pwnd dfu modba.. valami specko otlet?:(

  101. Van ötleted a probléma nyitjára?:)

  102. @donjocika:
    oda a készülékednek megfelelő .ipsw fájlt kellene betallóznod. ha itunes-al szedted le a frissítést akkor valahol annak a könyvtárában találod meg.

  103. Sziasztok!

    Nekem egy Ipadom van rajta van a 4.3.2, redsn0w elindul de egy idő után megáll és az ipadon is csak a HDD jel van. Ha így hagyom kb 10-15 percig akkor magától újraindul egy idő után a rendszer, de szűz, semmilyen változás nem történt benne. (Nem is futnak rajta a kernel üzenetek előtte ahogy a telefonom esetében.)
    Ez mi lehet és mit lehet tenni?

  104. @Naru: Nyah, érdekes, frissítettem az itunest és most úgy néz ki sikerült, már a Cydia preparingeli a filesystemet.

  105. Még egy kérdés! Ugyanazokat a dolgokat kell feltenni mint iphone esetén?

  106. Sziasztok! Megcsináltam a restoret, a JB-hez a RedsnOw-ba a 4.3.2-t kell betallózni? Tudtok egy linket honnan tudom letölteni?

  107. sziasztok ! Légyszi segítsetek. JBeltem már, de most nemjó. Kezdem ott, hogy shift+restore. Ha a hosts fájlt változatlanul hagyom akor 3194, ha kitörlök mindent, akkor a restore folyamat végén 1015 hiba !! mit tegyek 🙁 ?

  108. Sziasztok!
    iPad ezzel az üzivel a legelején: the device isn’t eligible for the requested build

    Host file pedig ilyen:

    127.0.0.1 localhost
    255.255.255.255 broadcasthost
    ::1 localhost
    fe80::1%lo0 localhost
    127.0.0.1 activate.adobe.com
    127.0.0.1 practivate.adobe.com
    127.0.0.1 ereg.adobe.com
    127.0.0.1 activate.wip3.adobe.com
    127.0.0.1 wip3.adobe.com
    127.0.0.1 3dns-3.adobe.com
    127.0.0.1 3dns-2.adobe.com
    127.0.0.1 adobe-dns.adobe.com
    127.0.0.1 adobe-dns-2.adobe.com

    5let?

  109. 4.3.2 fent, jb, nem akadozik annyira mint az előző fw, de azért nem vmi frankó. Asszem visszarakom a 4.2.1-et. Már mások is írták és én is úgy gondolom, h kezd öreg lenni a GS és szépen hanyagolja az Apple.

  110. Redsn0w-ba a 4.3-2-t kell betallózni? vagy esetleg a 4.3.1.et?

  111. nemtudok restore módból kilépni áá

  112. Köszi, már meg is csináltam a JB-t:)

  113. @mikey™: nincs SHSH-d. Ha Saurik serverével is ezt csinálja, akkor ennyi volt…

  114. Azt valaki magyarázza már el, hogy miért van, hogy veszek az AppStore-ból egy FREE appot, erre jön egy sms, hogy 5,55€ -t levont a Store? Előtte sem volt kiegyenlítetlen számlám, most meg FREE volt. Érdekes…

  115. légyszi segítsen valaki, nem tudom restore módból kilökni a 3GS-emet !! tinyumbrellával sem !!!

  116. @hohand: érdekes… mindenesetre én free-ként regisztráltam az app store-ba, így biztosan védve vagyok az ilyenek ellen 🙂

  117. @DjBeny: Eddig nekem is volt (sőt, van is) free accountom, de jó útra tértem, nem érdekel a jailbreak, mindig erre várni, meg mindig frissítgetik, meg néha ez a hiba, most meg az… Nem is drágák a cuccok, már párat megvettem. Az Angry Birds is 0.79€, ami kb. 180 Ft. ennyit megér nekem.

  118. @hohand: tény, hogy az megéri. meg van a jó oldala is ennek, letöltöm, és ha nem tetszik, letörlöm… de ha ugyanezt megteszem ha kifizettem, bukom :S
    én a magyar hip-hop lemezeket kezdtem el megvenni 🙂
    amúgy érdemes frissíteni? múltkor 4.3.1et aznap fenyomtam, hogy kijött a jb, valahogy ma nem volt kedvem a 4.3.2-höz…
    mondjuk a 4.3.1 is csak a multitasking gestures miatt került fel:D
    amúgy sok érv szól a jb mellett… carrier fixek, mappák, menük rendezése, stb nem kell bemutatnom 🙂

  119. @DjBeny: Teljes mértékben osztom a véleményed, az eddigi összes iPhone-om jailbreakelt volt. Sok előnye, hogy nem kell megvenni az appot, ha nem tetszik, csak letörlöd. Vannak jó feature-ök a Cydia-ban, de sokat nem használtam onnan, max. Five Icon hiányzik, de más nem annyira. Viszont így ha jön új sw, akkor rakhatod fel, ha frissítették valamelyik appot akkor letöltöd, nem kell várni, hogy valaki törje. A függetlenítés nem érint, gyári független i4. Szóval most kipróbálom milyen így. Aztán lehet, hogy visszatérek rá. Egyébként nem is szeretem az olyan progikat amik belepiszkálnak a rendszerbe, mert tudnak érdekes dolgokat művelni, volt rossz tapasztalatom.

  120. @DjBeny: Jaaa… nem vettem észre nagy különbséget a 4.3.1 és a 4.3.2 között még. Nem lassú, nem merül gyorsan, minden működik, ahogyan kell…

  121. Most olvasom a hírt, hogy az Apple blokkolja Saurik SHSH szerverét… 🙂

  122. @hohand: fasza:) igazából a leirásában sem volt semmi új… a merülést nem tudom értelmezni annyira, wifi 3g nonstop megy, éjjelre vagy kikapcsolom vagy nem, meg elég sokat nyúzom… de 2napot azért túlél így is 🙂

  123. sziasztok. 4.3.2 redsnow jb 3gs…felraktam pár cydia appot és reboot után eltünt a kamera meg a contacts meg ilyenek és előjött video és music külön tisztára mint ha touchom lenne…ez mitől lehet????

  124. @DjBeny: Jajaj, nálam is hasonló, bár nem non-stop, meg estére nem kapcsolom ki. A gyorsabb merülést én sem tapasztaltam soha, csak valaki itt arról kérdezget… bár nem tudom ,hogy miért merül neki… 🙂 De a 2 nap sima ügy nekem is!

  125. @kroland20: Próbáld ki, hogy leszede amiket feltettél Cydia-ból. Hátha visszajönnek az ikonok!

  126. üDV.Sajnos beadta magát a teló,nem bootol be.Ipad basebandes 4.2.1 van rajta.Tudnátok segíteni,hogy mit tegyek fel ilyenkor?Köszönettel

  127. @DjBeny: #135 🙂

  128. @hohand: @hohand:Igazából én is csak egy dolog miatt jailbrake-elem a független i4-et: ha valahol kell laptopon neteznem, és nincs wifi, akkor a telefonról adom a netet a gépnek wifin. És ehhez kell a MyWi a Cydiából. Mert Telenorral használom, és máshogy ezt nem lehet megoldani, ha jól tudom.
    Ja és még egy dolog miatt. Ha egy appot ki akarok próbálni, és nincs trial verziója, akkor lekapom Installousból, és ha tetszik utána leszedem AppStore-ból. Szóval kezdek jó útra térni 🙂

  129. @hohand: jáhááj bocsi:D
    amúgy arra tudod-e a választ, hogy t-pot-al miért nem érem el a telót normálisan?
    csak scp-vel tudom, amit annyira nem csipek…

  130. Csak az alap mappákat látod t-pottal?Cydia-ban keress rá a afc2add -re és telepítsd ez a blackra1n-nél is megoldotta.

  131. Sziasztok!

    Nem tudja valaki melyik könyvtárban van a “feloldás” parancs?
    Át akarnám írni és most 4.3.1. alatt nem ott ahol volt.

    Zsola

  132. @hohand: feltettem asszem már azt is, de nem ment…
    @zsola76: ??

  133. @szifon-fun: olvastam, ne haragudj, amire nem válaszolok, abban nem tudok segíteni :S

  134. sajnos holnap nagyon fontos lenne,hogy működjön a telóm:(

  135. @szifon-fun: 3gs gondolom… greenpois0n-al próbáld meg…
    DFU, aztán adj neki, hátha, de ez csak 1 tipp, 3gs-eket nem vágom, pláne nem ezt az ipad baseband dolgot

  136. Sima 3g Ipad-es basebanddel.CSak boot-logo jelenik meg semmi más.

  137. @szifon-fun: próbáld azt amit mondtam, jobb tippem nincs:S

  138. csinaltam snowbreezel custom 4.2.1-et,azt Shift+restore-al ituneson keresztül ráengedhetem?

  139. @szifon-fun: próbáld azt, nekem a greenpois0n szimpatikusabb, és gyorsabb jelen esetben… szerintem először próbáld azt

  140. Hohand megvan a 3gs hd video enabler nem tetszik neki de h miert nem vagom!!ja es installous kidob telepitesnel.ötlet?!?!

  141. Saurik szerverén egy kódhiba okozta azt, hogy az SHSH-kat nem lehetett letölteni, tehát az Apple nem tiltott le semmit:

    “My SHSH proxy (which has never been run off of EC2) had a simple code sync SNAFU keeping it from saving “new” blobs. 🙁 This has been fixed.”
    https://twitter.com/#!/saurik/status/60414228108017664

    tehát NE linkeljetek be arról szóló cikkeket, hogy az Apple tiltott volna le bármit, mert az NEM igaz! és mivel az összes ilyen OFF, így mind törlésre fog kerülni! mindezt twitteren is megírtuk már (https://twitter.com/szifon/status/60416966644613120), tehát érdemes a gyorshírek miatt a twitterünket is figyelni!

  142. @Jadeye: na valami jó hír 🙂

  143. Hy. Nekem szifon4- en a 4.3.2 akad csakúgy, mint a 4.3.1, 4.2.1. Sőt yourtube nem tolja át a dolgokat az iPod könyvtárba. Visszatolnám 4.1- re, de nincs shsh- m. 4.1- gyel vettem, de már a 4.2 volt a friss verzió. Kajak bánom az összes frissítést.

  144. @DjBeny: ezek az akadások minek köszönhetőek? személy szerint 4.3.1 nálam rendben van, 4.2.1 is rendben volt, készülékfüggő lenne?

  145. @BoCs72: próbálj egy teljes restore-t, és a végén set up as new iPhone. most csináltam meg egy 3GS-t, és semmi akadás nincs. a yourtube valószínűleg nincs frissítve a 4.3.2-höz, azért nem megy. de ez szinte minden új iOS esetén így van, meg kell várni, míg az adott appokat frissítik az új verzióhoz.

  146. Kösy. Már túl vagyok több restore- n. Ugyanaz mindig. Érdekes mondjuk, hogy szűz telóra tolva a jailbreak zsír. Rohadt gyors minden. Respring reboot. De a szinkron után belassul, akad, mint 3G a 4.0- lal. Azért kösy még 1x.

  147. Ja, haverom 3GS- e pl sokkal gyorsabb lett. A 4.3.1- gyel neki is akadt. Most zsír.

  148. Újraraktam a telót cutommal,és most nincs szolgáltatás.Wifit se találja.Mit tegyek?

  149. Nem értem. Az akksival eddig semmi gondom nem volt. 10 perce vettem le a töltőről és 10% mínusz. Uff.

  150. Kérlek segítsetek.Ipad basebandes a telefon,de wifit nem tudom fogni sehol.Van rá mód,hogy Ultrasn0w-t felrakjam wifi nélkül?Nagyon fonts lenne!Köszi

  151. @szifon-fun: én mondtam, hogy próbáld pois0n-nal, anno hasonló gondom lett a telóval, és az megoldotta…
    ajánlom: 4.2.1-re restore, aztán greenpois0n neki…
    mind1 én koccolok mert lefordulok már a székről…
    remélem ez már segít… jóccakát mindenkinek 🙂

  152. Nem tudok restorolni,mert ipades a bsb:S Jadeye te tudnál nekem tanácsot adni?Üdv

  153. Megoldottam Diskaidd-al a wifi nélkülu Ultrasn0w-t.Üdv

  154. az miert van, hogy updateltem 4.3.2-re, utana redsn0w JB es minden adatom ugyanugy ott van a telon? az osszes cydias app… folderek, egyszoval minden.

    hogyhogy nem torolte az update a telefont?

  155. @tattu: Update nem töröl csak a restore!

  156. Mert csinált az iTunesod back upot 😉

  157. Hali!
    3GS-nél ha nekem 4.3.1-em van és működött rajta a gps (külső alkalmazásokba pl navigon) ezt felrakom utána is megy a gps? Köszi a választ!

  158. Hende: mitol ne lett volna gps, ilyen kerdesre meg jo hogy nem kapsz valaszt. Egy esetben lehet gond a gpssel a ipad basebandel.
    Feltettem a 4.3.2 t, valoban erezhetoen gyorsabb. Az akksi viszont meg mindig merul. Valoszinuleg le fogok zovekelni a 4.2.1 mellett.
    Igazi szemetseg az apple tol amit muvel, de ez az uzlet.

  159. hello

    nekem akadozik ez az új fw is 3gs-en. visszaraknám a 4.2.1-et de a végén elszáll 1015-ös hibával és nem tudom onnan kivenni. shsh van mindenre valaki segitsen légszi

    ez alapján csinálom: bit.ly/gd7CWP minden megy szépen csak a vége nem ok

  160. Hali! Nekem csak annyi a kérdésem, hogy lementem az SHSH fájlokat régen 60kb-os volt most már csak 5kb-os fájlokat ment le, az mitől lehet? Meg a Cydiaban még csak a régi shsh fájlokat jelzi az újakat nem… :S Előre is köszi.

  161. @Hende: Szia Hende!
    Nekem gond nélkül megy a Navigon 4.3.2. alatt!
    Zsola

  162. @matyiphone: backupot restore esetén is csinál. update esetén viszont CSAK az OS-t frissíti, a felhasználói adatokhoz nem nyúl, így az appok és adatok megmaradnak. ennek semmi köze a backuphoz, pláne mert update esetén a folyamat végén NEM is kérdez rá arra, hogy visszaállítsa-e backupból, ezt csak restore esetén teszi.

    @green1: már számtalan alkalommal leírtuk, mi a 1015-ös hiba, és hogy lehet megoldani: custom firmware. http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

    @iWarrior: ezt inkább twitteren, de ha tényleg 28-as hiba, és sehogy nem jön ki belőle, ehhez be kell hoznod az irodába, mert szétszedni csak ott tudom. vagy ideadod valamikor, és másnap visszakapod készen.

    @bibi: ha lementi, akkor lementette, tökmindegy a mérete. egyébként azért, mert “tömörített” lett. ennyi.

  163. @Jadeye: köszi! Sikerült visszarakni a 4.2.1-et és ismét gyönyörűen animált minden, nem fogy el a memória, az ifile rögtön betölt..stb… nekem nagyon rossz lett a teló a 4.3.1 és 2-vel. hihetetlenül szaggatott még jb nélkül is restore után. áhhh, csak javasolni tudom mindenkinek akinek nem ok az új fw, h menjen vissza korábbira, ha tud.

  164. Hali!
    T-mobilos 3GS-t frissítenék, jelenleg 4.0.1 (8A306) van rajta 05.13.04 baseband, és jailbrakeme.com-al függetlenítve. SHSH mentve. Ha jól értem, akkor nem tehetem rá a 4.3.2 és a 4.3.1-et sem, mert nincs függetlenítés hozzá? Töltsem le a gyári 4.2.1-et, és iTunesban Shift+Restore? És azután mivel függetlenítsek, jailbrakeljek?

  165. Ja és új bootos.

  166. Sziasztok.

    Van egy 3GS em.4.3.1 van rajta.vissza szeretnek menni 4.2.1 re.shsh mentve umbrellaval. Valaki le tudna írni a downgrade menetet? Mivel jailbreakeljem?
    Előre is köszi a segítséget.

  167. @forregand:

    No. 24 órája használom a 4.3.2-őt, úgyanúgy, ahogy eddig a 4.2.1-et. Sebességre nincs panasz JB-elve, egy-két cydias módosítás fent van, de nem sok. Napi egy-másfél óra beszélgetés, reggel aktív nyomkodás és este pici játék. Ki kell, hogy jelentsem, sokkal jobb lett, mint eddig bármelyik akkuidőre. Nálam legalábbis tutira. Folyamatos 3G, WIFI, GPS bekapcsolva. Kb. tíz percenként tuti felébresztem, hogy megnézzem a frissen érkezett mailt. Reggel az autóban még zenéltem is róla. Nagyon örülök, hogy így alakult, mert eddig mindegyik firmware-el volt gondom. Ez egyelőre nagyon stabilnak tűnik. Ami fontos: nincs fent Winterboard, SB Settings. Fent van Weather Icon, Installous4 és ennyi.

  168. @gabesz78: Ahogy látom kijött a Sn0wbreeze 2.6, azzal kell customot csinálni, ami nem változtatja a baseband-et. Utána a szokásos Cydia, majd ultrasnow.

  169. Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni: Iphone 4 re feltettem a 4.3.2-őt. Jailbreak is megvolt. 4.1ről frissítettem a hotspot miatt csak. Erre pont az nem működik. Vagyis az ipad csatlakozik rá gond nélkül, viszont a windows-os PC, látja ugyan a hálózatot, de ha csatlakozni akarok jelszót sem kér, hanem kiírja, hogy: “hálózat típusának felderítése…” Aztán pedig nem csatlakozik mert az írja kívül kerülhettem a hatókörön.
    Valakinek valami ötlet?
    Köszi!

  170. @Lucifer: Amit itt írtál az 4.3.2 -hez vagy 4.2.1-hez kell? 4.2.1 re nem lehet frissíteni simán shift+restore?

  171. @kriysz: fentebb irtam linket az alapján csináld meg. a végén 1015-ös hibát fog dobni, de akkor rakd be dfu-ba és engedd rá a greenpoisont az kiugrasztja és jb-eli és kész is.

  172. @caffee:
    mint írtam: olvastam a hibát..ezek szerint olvasni te sem tudsz…de segíteni sem…

  173. @caffee: visszaszívom…ha nem is nekem szólt, azért köszi!

  174. @Lucifer: A cydiához add hozzá a http://djayb6.com repót, ott van az új 4.3.2 ultrasn0w fix+, ami már megy az új fw.-el

  175. Hello
    Ipad 2 jailbreakról valami hír ?

  176. @szutsg: Még semmi!

  177. A moderálás meddig szokott tartani? HALÓÓÓÓ!!! Lassan fél órája várok!!!

  178. @Lucifer: Ha jobb a 4.3.2 a 4.2.1-nél akkor igen, azt szeretném feltenni. Köszönöm a leírást, később meg is próbálom. Ja igen, WIN7 64bit-en fogom csinálni. Miután Cydia rajta van, az ultrasnow-t onnan kell telepíteni ugye? Nem Win alól.

  179. @gabesz78: Még mindig moderálódom. Küldtem neked linkeket a Sn0wbreeze 2.6-hoz, és az ultrasnow.-hoz. És a cydia-hoz kell majd azt a repót hozzáadni ahonnan le tudod szedni az ultrasnow-t.

  180. @gabesz78: A két link, ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow ill. ,cydiához djayb6.com majd a http:// tedd elé

  181. @Lucifer: a moderálás természetesen addig tart, ameddig valaki rá nem néz, és nem engedélyezi. nem ülünk egész nap a gép előtt. de ahogy látom, megoldottad közben. mindenesetre engedélyezésre kerültek.

  182. Sziasztok! Most raktam újra eddig az új megy rendesen. KÖSZÖNÖM MINDEKINEK A SEGÍTSÉGET! Valaki amúgy aki megcsinálta a multitasking gesturest olyan fájl átírásokkal az azokat a fájlokat (amik már moddoltak) meg egy leírást vhova fel tudná tölteni? Vagy megéri aktiválni? Kinek hogy tetszett az? Előre is köszi a válaszokat!
    ja és SZIFON FOREVER! imádom legjobb iphone-os oldal nem is tudnám mit csinálnék nélküle!

  183. 4.1 óta nem volt használható os 3gs-re sztem… ez is szaggat, 4.2.1 is..

  184. OFF –
    Hali! Jadeye vagy bárki, kérlek segítsetek! Adott egy iPhone 3g: 4.1-es rendszer, 06.15.00 baseband. Sikerült a 1015-ös errort Tinyumbrellával javítanom mikor telepítettem igy a rendszer felment. Jailbreakeltem, majd lefuttattam az ultrasnowt… Viszont a telefon nem akar független lenni!!! Ugye 4.2.1 volt rajta a 4.1 előtt ugyanúgy a 06.15.00 bb-vel. Akkor simán jó volt az Unlock. Lényegtelen miért visszatettem a 4.1 et és most egyszerűen nem Unlockol! Nincs érvényes sim karim amivel aktiválhatnám a telom de ugye miután hacktiváltam nem is kellene, nemde?! Szal nagyon nem vágom mi lehet a para. Londonban vagyok és jó lenne használni itteni Orange simmel ahogy eddig volt. Kérlek ha van ötleted,ötletetek miért nem fogad el semmi simet (mert tényleg semmilyet nem fogad el), kérlek jelezzetek! Nagyon megköszönném a segítséget!

  185. Sziasztok!
    Meddig kéne tartani redsn0wban az uploading ramdisk fázisnak? Nálam valahogy mindig megáll ott… mi lehet ennek az oka? Végig követtem a megfelelő utasításokat, és eddig nem volt baja…
    Ne haragudjatok a hülye kérdésért, most szántam rá magam, hogy jailbreakeljek, de lehet, hogy vissza az egész, pedig előtte androidon minden elképzelhetőt kicseréltem, megváltoztattam, átvariáltam… 😀

  186. @Valinas:
    az exe-t xp sp3-módban rendszergazdaként futtatod?

  187. @Lucifer: Köszönöm a válaszaidat és persze a kitartásodat a moderálás alatt 🙂
    Ezek alapján fogom ma megcsinálni, és visszajelzek, hogy sikerült-e.

  188. Sziasztok! A kérdésem csak annyi volna, hogy akinek sikeresen frissítve és jailbreakelve lett 4.3.2-re az Iphone4-e, mit tapasztal? Gyorsabb, lassabb, stabilabb, instabilabb, akku hogy viselkedik? Előre is köszi a válaszokat! Üdv.

  189. Honnan lehet tudni hogy Saurik megoldotta e már a szerveroldali hibát? A Tinyumbrella még mindig nem menti a 4.3.2 SHSH-t ha ki van pipálva a cydia szervere. Ha menti az azt jelenti hogy nem lesz 3194-es hiba frissítéskor?

  190. @speedhorse: Persze mielőtt valaki felokosítana már mentettem az SHSH-t úgy kivettem a pipát.

  191. Sziasztok,

    Kicsit off, de kíváncsi lennék a véleményetekre.

    Van egy i3g most 3.1.2vel iossal. A gazdája arra panaszkodik, hogy lassú. Ahogy a neten keresgéltem azt olvastam, hogy a 3G- a leggyorsabb ios a 3.1.3 volt. Ezt mennyire tudjátok megerősíteni, illetve mennyire ajnánljátok, hogy frissítsek 4.3.2 ios ra? Vagy esetleg tudtok valamit, amivel feltudnám gyorsítani valahogy Neki?

    Köszönöm.

  192. Nem tudom erint-e valakit rajtam kivul, de jelzem, hogy a cutyoursim-es imei fuggetlenitos lufi kidurrant… aki fizetett, most imadkozhat, hogy visszakapja a penzet, igy en is. Nem orulok…

  193. @caffee: Igen, rendszergazdaként van…ennél a pontnál nem akar tovább menni…nem értem, mi lehet a baja…

  194. @kescar: Nem kidurrant a lufi, hanem majdhogynem fel sem lett fújva, hiszen gyakorlatilag 1 nap után leállt majd egy pár órára újra beindították, de akkor már nem tudták teljesíteni az igényeket.
    Én nem hozzájuk fizettem be, hanem az allgsm-re,de gyak tök mindegy, mert mindegyik leállt. Én még pénteken intéztem és már nem lettem kielégítve.
    A cutyoursim-es fiúk korrektek, mert már tegnap óta lehet kitölteni a visszafizetés igény ürlapját, twitteren folyamatosan írják mi a teendő.
    Ezzel szemben az allgsm-es srácok még az msn-re is csesznek válaszoni. Szóval akkor leszek nyugodt,ha visszakapom a paypal-on kifizetett 32 ezremet.
    Annyi szerencsém van talán, hogy amúgy van náluk pont arra a szolgáltatóra függetlenítés,amelyik nekem kell, csak ezt a gyorsaság miatt választottam volna.

  195. @tomzol: Azert azzal vitatkoznek, hogy nem lett felfujva, mert minden iphone-al foglalkozo oldal lehozta mult heten a sztorit es nyilvan joparezren beneveztek a bulira vilagszerte. Minden esetre, kicsit atveres szagu az egesz, de ha nem is az… akkor meg elkepesztoen amator. Nem is ertem, hogy lehet felvenni ilyen szamban rendelest olyasvalamire, ami ilyen szinten bizonytalan.

  196. Inkább azt nem értem, hogy volt olyan hülye aki ezt elhitte és beleugrott 🙂

  197. @pgergo: Nagyon jól hallottad. Barátnőmnek is még 3G -je van. 3.1.3 az utolsó tényleg gyorsan működő szoftver arra a készülékre. Nem érdemes frissíteni. Multitasking ott is megoldható nagyjából különböző cydiás cuccokkal.
    downgradehez meg ugye legalább egy 3.1.3as shsh kell.

  198. Sziasztok! Mi a tapasztalatotok iPhone 4-en a 4.3.2-vel? Gyorsabb, lassabb, stabilabb, instabilabb, akku hogy viselkedik? Előre is köszi a válaszokat! Üdv.

  199. Hali!
    Múlt hét elején vettem az i4-emet, T-mobilnál, 4.3 verzió volt rajta gyárilag. Csak pénteken jutottam odáig, hogy frissítsek, akkor már 4.3.2-re tudtam, JB-el még nem foglalkoztam. Lehet hogy csak képzelődöm, de azóta napról napra rosszabb az akksi merülése, hétvégén még bírta 24-30 órát, ma reggel 6-kor vettem le a töltőről, azóta rádiót hallgatok, mást nem nagyon használtam és 47%-on van épp! Lehet, hogy itt valami más gond is van, nem??

  200. @kissakos84: Csinálj egy restore-t. Nekem azelőtt is minden éjszaka a töltőn van meg most is.

  201. Annyira felhúztam magam ezen a JB-n… mitől lehet, hogy az “uploading ramdisk” fázisban több 10 percig nem történik semmi? Komolyan már legalább 20x próbáltam, de semmi. Ugyan úgy nem történik semmi. Nincs esetleg más jb 4.3.2-höz? Mármint nem ez a redsn0w, mert ez nem megy valamiért, az fix…
    Valaki? :S

  202. @Jadeye: Ok. Vedd úgy, hogy nem szóltam! 🙂

  203. @Valinas: Ott a sn0wbreeze is….

  204. @Valinas: a 64 bites windowst nem nagyon szokta szeretni. 32bit, vagy 64bit? próbáld meg másik gépen.

  205. @Valinas: Jó kérdés miért nem megy. Nekem simán ment i4-en. Ha így nem megy, ha jól tudom akkor csak customFW-el tudsz próbálkozni jelenleg, ami már egy előre telepített Cydiát tartalmaz. A linkek hozzá a 190-191 hsz.-ban.

  206. sziasztok, bocs ha kicsit értetlen vagyok reggel de éjszaka még szaroztam egy telefonnal amit rám bíztak, hajnalig… szóval a problem:
    iphone 4, 4.3.2 jb, modem 05.14.02.
    Az ultrasnow is fel lett téve a abból a repóbol amit Lucifer írt.
    De visszaolvasva ez a modem szám még nem unlockolható?
    Bocs, ha értetlenkedek, de hosszú volt…
    Választ meg előre is köszi, aki helyre rak fejben… 🙂

  207. van már valami okosság ipad2 jb-hez?

  208. @devians: iPhone 4-en nincs 05.14-es baseband, de az amúgy sem függetleníthető önmagában, csak az iPades basebanddel, de azzal bukod a GPS-t.

    3GS-en továbbra is csak a 05.13-mas baseband, iPhone 4-en pedig csak a 01.59-es verzió függetleníthető szoftveresen.

    ha nincs hűség a készüléken vagy a tarifacsomagon, akkor az eredeti szolgáltatónál (amilyen függő) lehet kérni a hivatalos függetlenítést annak, akinek a nevén van a készülék. a hivatalos függetlenítés utána megmarad bármi szoftverfrissítéskor is.

  209. @Eyesis: nincs. ha lesz, fogunk írni róla. egyelőre nincs semmi.

  210. @Jadeye: 64 bit volt… megcsináltam, bizonyos szinten én voltam a láma…
    Csak a win7 volt a ludas, meg a drága egyetlen kompatibilitási üzemmódja… 😀

  211. @Jadeye: Köszi a választ… nem hangzik vmi jól… 🙂

  212. @Jadeye: Bocs, tényleg reggel van. Szóval a modem: 04.10.1, de ezek szerint az ipad baseband-es verzió él itt is…

  213. @devians: nem, iPhone 4 esetén nem él az iPad baseband, ugyanis az a megoldás csak az iPhone 3G/3GS esetén megy.

  214. Lehet, hogy inkább ide kellett volna:

    Antennahiba: nem akarom elkiabálni, de mintha az új baseband (esetleg az új iOS-sel karöltve) javított volna rajta.

    Én olyan helyen lakom, ahol nagyon szépen jelentkezett a probléma (meg is szakadt, amíg összeérintem a sarkán a megfelelő pontokat, és úgy is maradt, amíg el nem engedtem). Most szépen csökken a térerő, de nem szakadt meg.

    Van valakinek hasonló tapasztalata vagy csak épp jól álltak a csillagok?

  215. @Jadeye: akkor konkrétan meg is bukott itt a történet szoftveresen?

  216. @Jadeye: ó köszi 🙁 reméltem, hogy csak elkerülte a figyelmem 🙂 de nem 🙂

  217. sziasztok
    feltörtem a 4.3.2-t 3GS-en, de a cydia nem nyitódik meg. ez fog változni vagy kell még csinálnom valamit?
    köszi
    üdv

  218. Nekem lenne egy nagy gondom én jailbreakelni szeretnek redsnow-val de mikor újraindul a telefon akkor a redsnow beakad és nem megy!biztos hogy jól csináltam mert mar nem egyszer jailbrekeztem!mi lehet a gond?

  219. Az, hogy vagy win7-ed van, és nem pipáltad ki a jobbklikktulajdonságok xp kompatibilitást, vagy nem rendszergazdaként futtatod (szintén jobb klikk).

  220. Sziasztok !

    Kérdés: miért nem tudom lementeni a 4.3.2-höz tartozó SHSH file-t ?

    A legújabb TinyUmbrellát használom (4.32.01)

    Köszi !

    kisgyopi

  221. Az lenne a kérdésem, hogy ha az Apple support részében leelenőrzöm az iphone gyári száma alapján a garanciát stb, akkor az ottani dátum gyakorlatilag a vásárlás dátuma vagy az aktiválásé?
    Mi számít a szolgáltatónak 6 hónapnak? A Vásárlás vagy aktiválás? A francia szolgáltatónál akarom függetleníttetni a készüléket, de az a feltételük, hogy ne legyen feketelistás és több mint 6 hónapja legyen megvásárolva. Október 14-et ír ki az Apple rendszere, akkor gondolom 1 hete letelt a fél év.

  222. Bigbosson olvastam h mentsünk SHSH-t, rádugtam a készüléket de már csak a 4.3.2 -t tudta menteni Apple serverekről…

    Bár nem tervezem a frissítést Ipad1-en, és gondolom ez nem is nálam gond, a 4.3.1 nem sikerült vmi jól 😀

  223. Hali all !

    Kicsit átnyálaztam a dolgokat, megvan az SHSH, csak nem cydiaban sajna… Remélem Saurik hamar megoldja ezt a szerver kérdést..

    Kisgyopi

  224. Csak nálam nem működik a frissítés óta az MMS funkció rendesen? Vagy másnál is fordult elő ilyen probléma?
    iPhone 4-esem van, gyárilag kártyafüggetlen, legfrissebb bb és fw. redsnow-al jb-elt. minden simán ment. frissített a rendszer gond nélkül. 4.3.1 esetén teljesen friss telepítést végeztem, mindent töröltem, majd JB-keltem. Majd amint kijött a 4.3.2. JB, feltettem a fw és jb. Akkor már a régi adatok rajta maradtak, ami kb. 1 hét alatt jött össze. Azóta viszont az MMS nem működik. Ha kapok MMS-t, akkor kiírja, hogy van csatolmány, de nem mutat semmit, ha szerkesztésre kattintok, hogy pl. törölhessem, akkor mutat ott egy nem megjelenő tételt,de üres a sor, ahol be lehet pipálni, hogy mit akarok törölni. A probléma, hogy küldeni sem tudok MMS-t. A hálózati beállításoknál csináltam egy gyári beállításokra való visszaállítást, az sem segített. e-mail gond nélkül működik…

  225. Sziasztok!
    Fölraktam 4.3.2 jb lefutott rendesen.Minden működik kivéve az installoust.
    Letöltök valamit és utána installálni akarom akk azt írja ki hogy a
    “Telepítés megállt:Ivalid IPA”.Próbáltam az installous újratelepítést is de az sem oldotta meg.Hogyan tudnám működőképessé tenni.
    (készülék: Ipod 4 az installous:4.4.1

  226. @dadamm: Megoldottam. Csak újra kellett installálni a Cydiában a “BigBoss Icon Set” et meg a “Cydia Installert”

    Lehet az egyik is elég. Solved.

  227. Az ikon már megy… viszont a Cydiában nem jelenik meg semmi ami HTML… csak nekem van ilyen vagy ez még kapcsolatban van a szerver lehalással?

    Gyanus, mert a gépemen sem jön be ez az oldal: http://cydia.saurik.com/password.html
    A gugli amit a gugli mentett le azt megjeleníti.

    Viszont akkor azt nem értem, hogy 3rd party repo-k nak a tooltipjeit miért nem jeleníti meg?

  228. Hm… felinstalláltam az installoust és most megjavult magától 😀

  229. Sziasztok!
    Adott egy 3gs gyárilag független. Frissítettem 4.3.2.-re.
    Letöltöttem a redsnow-ot. Jól értem, hogy elindítása után browse alatt kell neki megadni az eredeti 4.3.2-es firmware-t? Bocsi kezdő vagyok.
    Köszi elöre is!

  230. Sziasztok!
    iPhone 4 4.3mat is lehet RC14-el JB-kelni? mert eddig csak snowbreez volt ami tethered. :S

  231. hali!
    iPhone 4 esemet jailbreakeltem 4.2.1-es szoftveren greenpoison-nel. Minden rendben ment, feltette a cydiát stb.
    mostmár be tudtam lépni total commanderen keresztül is a fájlrendszerbe, és a 3G-m telefontkönyvét lecseréltem a 4-esnek az alap AddressBook mappájával.
    ELkezdett tölteni a telón egy progressbar, és újraindult a springboard, és eltűn egy csomó ikon (iPod, Telefon, Cydia stb.)
    Valakinek van valami ötlete hogy hogyan tudom visszavarázsolni?
    Restore-olni hogy kell, hogy ne update-elje a firmware-t?
    Hol találok eredeti firmware-eket?
    Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv

  232. @isty:
    No most már tényleg kijelenthetem, nekem megtáltosodott a szerkezet 4.3.2 után valami csoda folytán 2 napot is kibírt kb 1 óra játék/nap , normál telefonhasználat ,kb 1/2 óra wifi kapcsolat .. a 4.3.1nél sokkal tovább bírja.

  233. Segítségetek kérném.
    Van egy 02.10.04-es bb-em. Jelenleg custom 4.3.2-es van ratja, de a térerővel gond van. Gondoltam azt, hogy megpróbálom eredeti 4.2.1-est feltenni. De nem engedi. A tinyumbrella fut, kivettem az advanced fülön a “Set hosts to Cydia” pipát, hogy frissüljön a 4.2.1-es basebandjére. De 1013-ashibát kapok. Én azt gondoltam, hogy 02.10.04-ből 03.10-es lesz és próbálkozhatok tovább. De miért nem akarja megfrissíteni?
    Köszönöm szépen. Ákos

  234. @Tamas92: sima 4.3-ra nem volt jailbreak, csak a 4.3.1-re és 4.3.2-re. ha nincs SHSH-d, tegyél fel 4.3.2-t, és az rc14 megcsinálja.

    @cortx: ha az iPhone 4-et akarod megcsinálni, és nem kell függetleníteni, egészen nyugodtan felteheted a 4.3.2-t, és aztán redsn0w. ha függetlenítened is kell, akkor meg custom 4.3.2, az már alapból jailbreakelt lesz.

    ha a 3G-t, arra a legfrissebb elérhető firmware a 4.2.1, tehát az már nem frissül tovább. ha itt is fontos a 05.13-mas baseband megtartása, akkor custom firmware.

    de minek tetted át az iPhone 4 alapdolgait? csak mert lehet arra van más megoldás, amit akartál.

    @cakkos: és azután, hogy kivetted a pipát, rányomtál az apply gombra, bezártad az umbrellát, és újra is indítottad a géped? mert másképp nem megy. vagy töröld a dns cache-t, ahogyan a cikkben a 3194-es hibánál írjuk.

  235. Sziasztok! Nekem iPod Touch 3G 64Gb van (3gs proci stb.), és 4.0 jailbreakme-s. Érezhetően nem annyira lassú, de egy szűz de jb-s 3.1.3-s 2G iPhone elverte sebességben. Azt kérdezném hogy mire frissítsek hogy gyorsabb legyen, vagy ez már csak lassabb lesz? Nagy apple rajongó vagyok, de sztem az az apple legszemetebb húzása hogy lassátják a szoftvereket, hogy azt hidd hogy a készüléked gyenge, és vegyél újat…

  236. @iGyuri: felteheted rá a 4.3.2-t, és redsn0w a jailbreakhez. de restore legyen, és a végén set up as new iPod, mert ha backupból állítod vissza, az okozhat esetleg lassulást. én legalábbis ezt tenném.

    @Illu: az újabb verziós rendszer (4.3.2) mindig kezeli a régebbi (4.3.1) backupot, de fordítva ez nem igaz. tehát a 4.2.1 nem tudja kezelni a 4.3.1-es backupot, ahogy az iTunes is szólt. ugyanakkor jailbreakes rendszer backupját nem érdemes visszatenni.

  237. sziasztok nekem egy olyan problemam lenne hogy nem tudom restoralni 3gs 4.3 as volt rajta meg volt jailbreakolva dfu modba kerult egy restart utan es azota kidob 2 hiba kodal 1601 es 3194 hiaba csinalok akarmit nem akar mukodni mit tehetek plsss

  238. Sziasztok!

    Iphone 3GS New bootrom-osra felraktam a 4.3.2-őt, jailbreak megvolt szépen, mire kiderült, hogy a függetlennek hitt készülék eredetileg T-s.
    Visszaraktam a 4.2.1.-re, de sajnos a baseband is frissült , ami most: 05.16.02. , ami miatt ha jól sejtem nincs ultrasow …
    Sajnos Telenorral kellene használnom, van valami esélyem rá?

    Köszönöm:

    HKaresz

  239. @Jadeye: Igen ezek megvoltak, amiket írtál. Már többször is próbálkoztam, de ismét 1013-as hiba. A 4.2.1-esben milyen baseband van? Nem lehet, hogy azért csinálja, mert nem változik a 4.1-hez képest?
    Köszönöm. Ákos

  240. A 13019-es hiba kódot tudja valaki hogy micsoda?

  241. @ocsi84: a 3194 már milliószor le lett írva. a hiba tehát nálad van, mert nem biztosítod a restore-hoz, ami kell: http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

    @HKaresz: az említett basebandre szoftveres megoldásként csak az iPad-es basebandes megoldás van, azzal viszont ints búcsút a GPS-nek. tehát marad a hivatalos függetlenítés, az a 100%-os megoldás. esetleg gevey sim, de az drága, és… de olvasd el a cikket róla: http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

    @cakkos: épp azért csinálja, mert a baseband frissülne. mivel jelenleg már nem lehet feltenni a 4.2.1-et, mert SHSH kellene hozzá, az egyúttal azt jelenti, hogy az Umbrellának is futnia kellene hozzá. az Umbrella viszont épp azt eredményezi, hogy ne tudjon frissülni a baseband. az egyetlen megoldás erre a gyári 4.3.2, azzal is frissül a baseband, és arra is van jailbreak, tehát nyugodtan mehet rá. de 4.2.1-et nem fogsz tudni feltenni rá úgy, hogy a baseband is frissüljön.

    @virgoo: ezt max szinkronizáláskor kaphatod: http://support.apple.com/kb/TS2830 de nézd végig te is a leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikket, és próbáld végig az elején az általános megoldási tippeket: http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

  242. Megegy kerdes. Redsn0w hacktival? Ugyanis iPhone 4 4.3 van rebelsimmel van megolda h telenorral menjen. Ez okozhat fennakadast ha 4.3.2re frissitek es jailbreakelem?

  243. Hmmm nagyon lemaradtam mostanában a jailbreak és unlock hírek terén, mert eddig 2G-s szifonom volt. Most viszont szereztem egy 4-est, 4.0 van rajta és 1.59.00 a bb, jailbreakelt, unlockolt. Jól értem, hogy ha szeretnék frissíteni 4.3.2-re, akkor kell egy 4.3.2 custom firmware (pwnagetools segítségével) és ezek után Ultrasnow? Ilyen egyszerű lenne? Köszi a ségítséget!

  244. @Tamas92: rebelsim nem megy az iOS 2.2.1 óta kb. max gevey sim lehet. a redsn0w ettől függetlenül hacktivál, de a push miatt mindenképp gyári kártyával kellene aktiválni, vagy hacktiválás után használd a SAM-et: http://szifon.com/2010/12/04/4.14.2.1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

    @Kornel: pontosan így van, a custom 4.3.2 nem frissíti a basebandet, így azzal megtarthatod a függetleníthető 01.59-est, és utána csak felrakod az ultrasn0w-t, és kész, igen.

  245. Sziasztok!
    Jadeye: en is kicsit kiestem a lenduletbol mert egy jo darabig 2G-s iPhone-val jartam a nagy vilagot de most sikerult beszerezni egy 3GS-t 4.0.1-es szoftverrel. A baseband: 05.13.04! Kerdeznem, hogy mit kell tegyek, hogy 4.3.2-n legyek? Fuggoseg nem erdekel mert T-s a keszulek es az nekem jo…! Elore is koszonom!

  246. @Jadeye: Köszönöm mégegyszer, most frissítettem, unlockoltam és működik szépen minden.

  247. Miután visszatöltöttem az adataimat a backup-ból nem tudom mozgatni vagy törölni az appokat. Van ötletetek, hogy mi történhetett?

  248. @RenyoGenyo: ha a függetlenítés nem szempont, hiszen T-s kártyával használod, akkor gyári 4.3.2, és aztán redsn0w.

    (de ha valamikor el akarod adni a készüléket függetleníthető állapotban, érdemes megtartani a 05.13-mas basebandet, ebben az esetben pedig custom 4.3.2, mert az nem frissíti a basebandet, és alapból jailbreakelt.)

    @Kornel: jailbreakelt készülék backupját nem célszerű visszaállítani. esetleg egy reset homescreen layout opciót megpróbálhatsz a settings / general / reset alatt, de inkább set up as new iPhone a restore után, az adataidat meg manuálisan tedd vissza, ez alapján: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  249. @Jadeye: Akkor ez itt nem felel meg az igazságnak?

  250. @gunar: ez akkor egy új, ami szintúgy a gevey sim módszerét használja. a klasszikus rebelsim más módon működött, azt pedig a 2.2.1-ben javították.

  251. @Jadeye: Köszönöm a segítséged. Ha eddig nem találtak semmi lyukat a 02.10.04-ben és a 03.10.01-ben, akkor ezek után nem is fognak?
    Köszönöm. Ákos

  252. @cakkos: ez jó kérdés, de mivel már van 04.10.01 is, így ha abban találnak esetleg valamit, akkor a korábbiak úgysem lesznek érdekesek a továbbiakban. persze hogy találnak-e valamit, az majd kiderül. erről értelemszerűen nincs biztos információ.

  253. igen szinkronkor jön de mind hiába itt nincs benne a hiba kód valakinek ötlete?

  254. @virgoo: mondom még egyszer: próbáld végig az _összes_ általános megoldási lehetőséget, és amit az Apple javasol, ezt be is linkeltem! más ötlete senkinek nem lesz.

  255. hello!
    jailbreakeltem a 4.3.2 fw-s régi ibootos 3gs-emet és nem aktiválódik :(. Redsnowal csak vészhívást tudtam indítani, pwnage toolal megcsinálva pedig hactivál, belép a menübe, de nem kapja el a hólzatot a telefon. T-mobilos, és T-s sim van benne, amivel vettem az előfizetést is.

    Mi lehet a megoldás?

  256. Meg tudjátok nekem mondani, hogy a gyakorlatban milyen baseband van a
    4.3, 4.3.1, 4.3.2-ben Iphone4-en?
    A leírásokban azt találtam, hogy mind a háromban ugyanaz a 04.10.01-van. Igaz?
    Köszönöm. Ákos

  257. Hi!
    Egy kis útbaigazítást kérnék valakitől aki többször jailbreakelt már.
    Feltettettem a 4.3.1-et az alábbiak szerint:
    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=14562&laid=
    Gyári független a teló!
    Letöltöttem mindent a 4.3.2-höz de még nem ugrottam neki, a kérdés:
    Szintén csak ennyit kell tennem ismét vagy az iTunes bekavarhat valamibe?
    Nincs nagy rutinom de az 4.3.1 baromi egyszerű volt, kell csinálnom valamit pluszban, hogy feltegyem a 4.3.2-t?
    iTunes-szal kell feltennem e 4.3.2-t vagy a sem? Frissít az iTunes 4.3.2-ra ha ,már a 4.3.1 jailbreakelve van?
    Köszi

  258. @busman001: aktiválni jailbreak előtt kéne. tehát felteszed a 4.3.2-t, aktiválod, és a redsn0w-t csak utána futtatod le rajta.

    @cakkos: mindegyikben a 04.10.01 van.

    @Tomassa: az iTunes nem kavarhat bele, de ha van fent TinyUmbrella, vagy a hosts fájlodban saurik szerverére van irányítva a gs.apple.com, és iPhone 4 a készülék, az a restore végén 1013-mas vagy 1015-ös hibát eredményezhet, noha a baseband amúgy sem frissülne.

    ugyanakkor jailbreakelt készüléket nem ajánlott update-tel frissíteni az új firmware-re, inkább a restore javasolt. az adataidat meg előtte mentsd manuálisan, és a restore után set up as new iPhone, aktiválod, jailbreak, majd adatvisszaállítás: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  259. sziasztok. tesómnak van egy 3g-s iphone-ja de nem jó a kikapcsoló gomb ezért nem tudom hogy mivel jailbreakeljem…nem lényeg a 4.2.1..lehet régebbi is csak menjen a fruit ninja:) köszönöm előre is a segítséget! kellemes húsvéti ünnepeket!

  260. 4.1 van rajta jelenleg…azt kihagytam.

  261. @Gabaaa: kikapcsoló gomb nélkül nem fogod tudni DFU-ba tenni, így maximum 4.0 vagy 4.0.1, és jailbreakme, mert a többihez DFU kell. viszont mivel már most is újabb rendszer van rajta (4.1), akkor a 4.0 vagy 4.0.1 nem fog menni, mert annak visszarakásához is DFU kell. egyébként meg a 4.0 és 4.0.1 alatt csigatempós a 3G, így érdemesebb a 4.2.1-et feltenni, de még a custom fw-hez is DFU kell. javíttassátok meg, sokkal egyszerűbb. abban is tudunk segíteni: http://szifon.com/szoftveres-javitas-iphone-szerviz/

  262. Senkit nem akarok hülyeségre buzdítani, de most toltam a 4.3.1 JB-re a 4.3.2-t csak simán frissítéssel és utána a hozzávaló JB-t és most tesztelem lesz-e gebasz, mert egyenlőre minden fainul fut, az akkut nézem még majd hogyan merül. kb fél óra volt cakk-pakk, mert a cydia-s mentéssel voltak pici visszaállítási gondjaim, a BackToDeb elsőre nem akarta amire csinálták, majd kis kísérletezés után visszament minden az eredetibe, ikonostul-beállításostul komplett! Csak a Lockinfo Weatherplugin-ját nem tette vissza, azt kellet külön lehúznom.

  263. @Jadeye:

    Köszi, de akkor minden eltűnik nem? Programok, zenék stb.

  264. @Jadeye: varhato valamikor telenor carrier fix 4.3.2-re? Megorjit a callfwd… Gondolom a 4.2.1 nem mukodik helyette.

  265. Sziasztok!

    Én is feltettem a 3GS -re a 4.3.2 -t. A Cydia-ból felraktam a 3gs HD video -t és nekem is eltünt a fényképező és kontakt ikon. Esetleg van valakinek ötlete, hogyan lehet bekapcsolni a hd videót más módon?

  266. @lambdacore: természetesen lesz. csak még tesztelnünk kell. pár (1-3) nap türelmet kérünk. 🙂

  267. Sziasztok! Bár off, de 4.2.1-gyes MC-s, 8gigás iPod Touchot mivel tudok jailbreakelni?? HELP!

  268. OFF

    Másnak is merül cefetül a 4.3.2 felrakása után, vagy csak nekem?
    iPhone 4-ről van szó.

    ON

  269. Másnak is merül cefetül a 4.3.2 felrakása után, vagy csak nekem?
    iPhone 4-ről van szó.

  270. Bocs az ismétlésért, csak nem tudtam miért vár moderálásra…

  271. @sAmce: greenpois0n?

    @taky1974: update volt, vagy visszaállítottad backupból, vagy tiszta restore volt? jailbreak vagy anélkül? ha visszaállítottad backupból, vagy jailbreakes rendszerre frissítettél rá, és azt újból jailbreakelted, akkor érdemes lenne egy tiszta restore, se up as new iPhone-nal a végén. az adataid egy részét meg a szinkronizálás visszateszi, másik részét meg tedd vissza manuálisan: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  272. Nem. Nem volt update. Sosem teszem vissza a backup-ot. Sima Restore, és új telónak volt felismertetve.
    🙁

  273. + fogom próbálni újrahúzni. Azt hittem ez az akku probléma a jailbreaktől van. De másnak is van ilyen problémája nem csak nekem… 🙁

  274. @busman001: Hello!
    Nekem ugyan ez a problemam :-(!! Sikerult valahogy megoldanod???

  275. @taky1974: Nekem nincsen pedig simán frissítettem csak és rátoltam utána a JB-t! Persze mint följebb írtam lehet bejön, lehet nem, de bejött és Jarjar írta, hogy a JB gyárosoktól is megkérdezte a helyzetet, s azt írták neki, hogy simán kellene mennie ugy !

  276. @gunar: Bocs Jarjar nem itt írta le ezt, de attól még igaz! 🙂
    Ez van mikor mindenhol olvas az ember, azután keresgélheti hol is!? 🙂

  277. Gondolram megosztom veletek.
    Felfrisitettem 4.3.2re 4.2.1rol(iphone4) mivel fuggetlenitette a telomat a voda(anglia),gondoltan miert is ne frissitsunk.ranyomtam update kudobta 1013as hibaval ugy mint ha ment volna a tinyumbrella,de nem ment!!ranyomtam a redsnowt,es kesz es a baseband maradt a regi 01.59.00:)))

  278. @aren85: persze, mert ahogy már leírtuk, az Umbrella beleírta a hosts fájlodba a bezárásakor, hogy a gs.apple.com a cydia szerverére mutasson. (így ha nem fut az Umbrella, pont ugyanaz történik, mintha futna, csak ilyenkor nem helyből adja az SHSH-t, hanem közvetlenül a Cydia szerveréről kéri le.)

    ha tehát azt szeretnéd, hogy ilyenkor frissüljön a baseband, szedd ki a hosts fájlodból a gs.apple.com sorokat, és indítsd újra a géped, ahogy itt le is írtuk: http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

  279. @RenyoGenyo: helo, igen megoldódott, vagy 5x restoroltam:D aztán a végén restoroltam az ituneson keresztü rendesenl 4.3.2re, és egyszer csak aktiválta magát. aztán utána jailbreakeltem redsnow-al és már jó maradt.

  280. ja és apropó iPHONE 3GS: 4.3.1 és 4.3.2 alatt is rohadtul laggol minden animáció, és lassabb a telefon. botrányos! csak nálam vagy másnál is van ez?

  281. sziasztok!

    olyan problémám van, ha a gépet összekötöm az iph4-el, és elinditom az itunest, nem csinál semmit, fel se ismeri, csak a töltés megy. pedig már újratelepítettem, csak hangot ad, hogy rádugom!

    mi lehet a probléma? 2 napja még gond nélkül ment! iph 4: 4.2.1 és win7-em van

  282. @busman001: Én már azon sem csodálkoznék ha az Apple direkt csinálna olyan frissítéseket amik a régebbi vasakon nem igazán jók, hogy ezzel is elérjék az ujabbra való cserét! Persze ez csak egy gondolat volt!

  283. @busman001: nekem iphone 3gs 4.2.1 volt fent,az jó volt,most 4.3.1, nagyon szaggat,de akkor ha azt mondod hogy a 4.3.2 is lassú , akkor ma este visszarakom a 4.2.1-et

  284. @balxxx: Attól hogy neki nem jó, nálad még lehet jó, mert a 4-esen is vannak ilyenek, semmi nem tökéletes!

  285. @gunar: lehet,csak már unom esténként a jailbreak-et meg a visszapakolgatást,pedig backtodob-bel csinálom,de még így is unalmas már

  286. Üdv!Ahogy ígértem leírom tapasztalataimat 3GS esetében.Nos nekem volt fent 4.3.1 és most a 4.3.2. 4.3.1-gyel a telefon botrány volt,nagyon lassú,az én telóm sebességét viszont megoldotta az újabb szoftver.Ezzel teljesen elfogadható a gyorsaság,szemmel látható a különbség.Viszont az akksi élettartamáról már nem tudok ilyen lelkesedéssel nyilatkozni.Bár jobb mint 4.3.1 esetében volt,de mégsem az igazi.Előző cikknél irtam,hogy napi3x kellett töltenem(bár nyúzom is rendesen,igaz már lassan 3éve vagyok Iphone user:D),most ez redukálódott 2re,ami szintén nem túl biztató.Összességében ez igy már annyira nem zavar mert a sebességet visszakaptam,nekem az volt a lényeg,én maradok 4.3.2nél.

  287. @Marciking: köszi,pont egy arra vártam,hogy valaki elmondja a 4.2.1-4.3.1-4.3.2 tapasztalatokat.
    akkor eset feldobom a 4.3.2-őt , hátha nekem is jól sikerül

  288. @Marciking: Nálad sztem már akár lehet a végét járó akku is a gond amiért ennyit kell töltened, ugye az sem tart örökké!

  289. @balxxx: Látod pont erről beszéltem, a 4-esen is voltak akiknél jól működött sokan és kevesebben akiknél elsőre nem, visszapakolták vmelyik régebbit és miután olvasták sokaknál jó, ujra kipróbálták az ujat és akkor meg jó lett! Hiába Apple termék, itt is vannak tökéletlenségek, amiket nem lehet igazán magyarázni miért is jönnek elő, mikor 2x ugyan azt megcsinálod és elsőre nem jó, sőt csapni való, másodjára pedig fut szalad gyönyörűen! Vagy másnál megy gond nélkül és egyeseknél nem egy adott procedúra után.

  290. Sziasztok!
    Nekem egy ojan problemam lenne, hogy felraktam 4.3.2 -ot , 3GS -re es egy i4 -re. A problema, hogy az aktivacios folyamat nem fut le teljese ami azt jelenti, hogy a gyari kartya (es tutira az mert az en nevemen van) ki nyitja ugyan a keszuleket de nem aktivalja be. A GS ki irja, hogy sim hiba meg nem tudja lekerni a halozati listat! A i4 csak annyit ir, hogy a halozati listat nem tudja lekerni! Az itunes is megall az aktivacios folyamat soran es nem tolt be a telefon! Ujra rakni is csak DFU modban lehet! A GS voltmar elotte jailbreak olva de az I4 nem es ezek a problemak meg a jailbreakolas elott fellepnek ami mellesleg lefut gond nelkul megy minden, csak epp nem allnak halozatra a telefonok! (tutira ojan fuggoek a telefonok amijen kartyava mar probaltam) gyari soft gyari kartya es nem all halozatra! Valaki tudna ebben segiteni vagy mar lattatok ijet?
    Koszi

  291. Jadeye.
    Most mar ertem,de igazabol mindegy a baseband mar ugyh ez is jo lesz.
    Egy kerdes,az miert van h itt ingyen megcsinaljak nekem,otthon meg lehuznak 10-20eFt-al?kicsit szemetsegnek tartom.
    Meg 1kerdes,baratnomnek akarok venni sima 3gs feher szifont milyen oldalt ajanlasz ahol elfogadhato az er es a telo is epp.
    Ebay.co.uk-t neztem illetve a macportal oldalon,esetleg mas oldal avagy ismeros aki eladna?
    Elore is thx a valaszekert.
    Aren see ya

  292. Sziasztok!

    Szerintetek ha veszek egy i4 -et valakitől aki vodafonos, de a szerződést nem veszem át tőle, akkor ha bemegyek a vodához és kérem hogy függetlenítsenek egy vodás i4 -et amit “vettem”, azt nekem fogják függetleníteni 10 rugóba?

    Üdv!

  293. Illetve tud valaki vodafonos i4 -et eladót 100 -ba? :D…

  294. “except for the iPad2” ezt tervezik egyáltalán eltüntetni? 🙂

  295. sima 3G-vel amúgy érdemes 4.3.3-re frissíteni 4.2.1-ről?

  296. @mythbuster: Szinte kizárt ismeretség nélkül! De még ugy is necces!

  297. @Rotokiller: Szia!Ha sikerul valahogy megoldani a problemad legyszi ird le mert en is ugyan ebbben a cipoben jarok a 3GS-mel… :-(!koszonom

  298. @Eyesis: a 4.3.3 még nincsen vagy Te tudsz vmit amit mi még nem? :-O

  299. @Eyesis: Ja meg a 4.3.x támogatja még a 3G-t?

  300. @gunar: De nem elég ha a készülék vodafonos és mondjuk még garipapírom is van hozza? Vagy mi alapján függetlenítenek?

  301. @mythbuster: Nálam minden papír ott volt mikor elhagytam 1x a telómat és nem a nevemen volt, nem tudtam letiltatni, de az europarkban a kirendeltségen a fali telfonról ami közvetlen az ügyfélszolgálatra szól, arról meg azonnal letiltották, pedig női néven volt én meg “szép” tenor hangon kértem ezt! Érdekes nem? Pedig ott álltam személyesen a személyimmel és adtam volna a nevemet a művelethez, de nem lehetett! VICC!

  302. Hali! Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni nekem! Adott egy iPhone 3g: 4.1-es rendszer, 06.15.00 baseband. Sikerült a 1015-ös errort Tinyumbrellával javítanom mikor telepítettem igy a rendszer felment. Jailbreakeltem, majd lefuttattam az ultrasnowt… Viszont a telefon nem akar független lenni!!! Ugye 4.2.1 volt rajta a 4.1 előtt ugyanúgy a 06.15.00 bb-vel. Akkor simán jó volt az Unlock. Lényegtelen miért visszatettem a 4.1 et és most egyszerűen nem Unlockol! Nincs érvényes sim karim amivel aktiválhatnám a telom de ugye miután hacktiváltam nem is kellene, nemde?! Szal nagyon nem vágom mi lehet a para. Londonban vagyok és jó lenne használni itteni Orange simmel ahogy eddig volt. Kérlek ha van ötleted,ötletetek miért nem fogad el semmi simet (mert tényleg semmilyet nem fogad el), kérlek jelezzetek! Nagyon megköszönném a segítséget!

  303. @mythbuster: Hát az nem volt egyszerű telo, mert 1hónapig kerestem mire függetleníteni tudta vki, 1 Motorolla A1000-es volt majd egy hónap után a kis staffi szukám elcsavargott és utána futás közben leesett az övemről, ezért nem jó a csiptetős övtartó csak a bujtatós! mire kiböktem a hiányát már felkapták, sosem lett meg, bukta telo. 70e+ két üzlet 100e 1nap alatt éléggé felértékelődött a kiskutyum! Csóró nem is vágta miért vagyok rá mérges napokig! Szegény! 🙂

  304. Sziasztok! olyan problémám lenne hogy frisitettem 3.1.3 rol 4.3.2 re és jailbreakelni szeretném , leszedtem a PwnageTool_4.3.2.dmg.6340182.TPB.torrent fáljt leis töltöttem de egy dmg fájlt kaptam amivel nem tudok mit kezdeni mert sehogy nem tudom megnyitni :S
    akinek lenne türelme és pár tanácsa mit kellene tennem vagy egy oldalt linkelni ahol levannak irva értelmesen a lépések mit kell tenem az írjon legyenszíves.
    vagy akár msn en is megtalál: [email protected]
    a válaszokat előreis köszönöm !!

  305. Kéne egy kis segítség!:)

    Feltoltam a 4.3.2-t egy restore után, majd ráengedtem a redsnow-t, viszont elfelejtettem a fényképeket lementeni, és ez már csak ezek után jutott eszembe! Esetleg van arra valami lehetőség, hogy az elveszett fényképeket valahogy visszavarázsoljam?

    Köszi: Tomi

  306. Sziasztok! Tudom kicsit off a kérdés, de nem tudom melyik témába írhatnám be amit még sokan olvasnak:
    Pénteken ellopták a barátom i4-esét de nem volt rajta Find my iPhone, se semmi hasonló progi. Nincs valami olyan megoldás, hogy lejelentem az Apple-nél sorozatszám alapján, és ha rádugják egy iTunesra restore-olni akkor kiírja vagy letiltja hogy ez egy eltűnt telefon?
    Vagy valami ötlet esetleg?

  307. @dodgeviper4:
    remélem nem baj ha enyit ide irkálok de nagynehezen megoldotam a jeilbreak dolgot 4.3.2 höz és fentvan a cydia de most az akkumulátor számolom mintha a perceket számolná visszafele ugy merül lefele:S
    és akármit csinálok nincs szolgáltatás vagyis olyan mintha nem lenne térerő
    ilyenkor mit csináljak? valami javaslatot legyenszíves valaki írjon
    előreis köszönöm

  308. @dodgeviper4:
    A .dmg fájlt csak Mac-en tudod megnyitni, mivel a mac-re készült programoknak ez a kiterjesztése (ami a windows esetében .exe)
    Windowsra a sn0wbreeze-t vagy a redsn0wt tudod csak használni!

  309. @timcsi10:
    köszi a válaszodat , erre hülye fejemmel már énis rájöttem de most jailbreakeltem de merül mint atom és nincs szolgáltato ezt irja…
    már ujrainditottam raktambele másik sim kártyát de nem segitett rajta

  310. Sziasztok. Légyszi vki mondjon vmit a 326.ik hozzászólásomra 🙁
    Nagyon idegesít h nem unlockol a snow … :S

  311. @Arzen: valamit te szúrsz el. vagy esetleg letiltották a készüléket. mennie kell. tegyél fel újra 4.2.1-et, és próbáld meg. mennie kell. de még 4.1 esetén is.

  312. Sziasztok!

    Mi van mostanában az új iOSekkel? Ma túl vagyok a 2. restoreomon és készülök az 3. re mert úgy látom hogy ezzel is gond van!
    Eddig 4.0.1et és 4.2.1 et használtam (3GS 16GB MC)
    De se 4.2.1 se 4.3.1 sem működött nálam olyan sebességgel és minőséggel mint mondjuk a 4.0.1…

    Továbbá amit megfigyeltem hogy a 4.3.1-en mintha valami memory leak lenne…

    – Custom 4.3.1 sn0wbreeze a baseband miatt
    – legfrissebb Redsn0w JB
    – semmi backup szóval teljsen “új telepítéses” restore…
    – eztán a szokásos egyszerűbb dolgokat feltettem mint az SBsettings, BiteSMS ilyesmi…
    – Tehát alig fut 5-6 mobile substrate addon…

    Ami a legfurább hogy eddig ami átlag 140mb free RAM körül volt friss bootolás/respring után az most kb 110 körül van… és egyszerüen volt olyan hogy futtatom az alkalmazást kilépek és normál módon (a taskswitcheren) állítom le és egyszerüen nem szabadul fel a memória… megmarad ilyen 80 meg 70 en… néha visszaáll rendesre is de elég random! Gondoltam hátha csak SBs hibás kijelzés vagy nemtudom ezért teszteltem kicsit és az a legfurcsább, hogy pl az infinity blade egyszerüen kifagy ha egy ilyen -70mb alapból és nem fut a háttérben semmi – módban indítottam el és kezdtem el játszani… egyszerüen elfogyott a RAM 3GS-en… hát velem ilyen még nem történt

    Tehát az lenne a kérdésem, hogy ez esetleg a custom FW miatt lehet? vagy valami nem kompatibilis? Mert elég sok olyan újítás van az új FW-kben amit azért kihasználnék… 4.2.1 sem volt nekem már az igazi amit 2 hét teszt után próbáltam meg 4.3.1 re frissíteni!

    Köszi előre is a segítséget/tippet/tanácsot!
    – J

  313. @Jadeye: En kiprobaltam mar 4.3.1 -el meg 4.3.2 vel es semmi. biztos hogy nem szurtam el semmit mert tok gyari a soft a telefont meg most vettem a vodanal es az en nevemen van.

  314. @John: lehet, hogy mindez a sn0wbreeze miatt van. próbálj meg egy pwnagetoollal készült custom-öt. esetleg rögtön custom 4.3.2-t.

  315. @Rotokiller: bocs azt elfelejtettem irni, hogy Arzen bejegyzesere irtam. mert ugyan ez van nekem is.

  316. @Rotokiller: viszont neki iPad baseband van fent, tehát nála ez okozhatja a problémát. neked meg azt írtad, gyári minden, tehát nem lehet ugyanaz. nem?

  317. Szia mindenki!
    Vártam a tapasztalatokat 4.3.2-röl. Idáig 4.2.1 volt fent ami nagyon jól muzsikált nálam. Vaciláltam frissítsek e. Idáig a 4.2.1 alatt volt legjobb az akku használat i4-en. Na hétvégén feltoltam a 4.3.2, Örömmel közlöm várakozáson felülit hozott. Minden gut! Akku alig merül. Nekem T-mobos az i4-em. Tegnap 2 órás fünyírás közben zene hallgatás, 5% akku szint esés. Hangerő háromnegyed gázon. Vettem nem rég egy Plantronics szilikonos fülest. Elég jól dönget.
    Ami tetszett, könnyedén minden gond nélkül sikerült frissítenem. És a telcsin minden adat megmaradt. Még a tört app-ok is. Cydia- ból fel ment az appsinc. És minden működöt.

  318. @Jadeye: Köszi! Megpróbálom akkor mindenképp!

  319. @Jadeye: Jadeye. Először is köszi a választ.
    A másik dolog h kétleném h elszúrok vmit mert mióta megvan a teló azóta saját magam jailbreakeltem unlockltam mindig. Egyszer sem volt gond vele. Próbáltam custom 4.2.1-et rátenni ami már hacktivált és unlockolni de semmi! … egyszerűen lerendez egy NO SIM-mel és a Szolgáltató részt eleve ki sem hozza. Mint írtam a gyári (még Magyarországos T-s karim) már nincs meg de mivel hacktiválással azt kilehet jáccani mennie kéne … de NEM … írtad azt h letiltották volna ??? azt meg hogyan ? és hogy tudom megnézni h ez így van e ? Amúgy az unlock folyamata nálam úgy megy: miután megvan a jailbreak, cydia, ultrasnow reboot … aztán mikor bekapcs beteszem a karit és jön a semmi … nem érzékeli … nem hinném h ennél másképpen kellene csinálni, vagy mégis ?! Amint lehet kérlek válaszolj! Köszönöm!

  320. @Jadeye: Sorry az ugyan azt arra ertettem hogy nem aktival.

  321. @Arzen: ha magyar T-s, és az eredeti tulajdonos nem fizette utána a részleteket vagy a havi számlát, a szolgáltató letilthatta. ezt csak akkor tudhatnád meg 100%-ra, ha honos hálózatban beletennél egy T-s kártyát, mert ilyenkor azzal sem menne.

    azt eddig nem írtad, hogy NO SIM-et ír, de így ez már lehet más is. ha ugyanis folyamatosan NO SIM-et ír, de van benne SIM, akkor az jelezheti a SIM tálca hibáját is. nemtom, azt írtam-e már neked, de próbáld meg kifújkálni, hátha csak elszöszölődött. illetve tisztogasd meg a SIM-et is. a SIM tálca alján van egy kis pöcök, amit a behelyezett SIM lenyom, ami megszakít egy áramkört, így bekapcsolja a SIM-olvasót. ha a SIM tálca alja nem egyenes, vagy be van törve esetleg, stb, akkor lehet, hogy nem nyomja le a pöcköt. persze látatlanban ezt nem lehet megmondani, meg kell nézni.

  322. Köszönöm a kimeritő válaszokat mindenkinek!

  323. Sziasztok,

    Sztem van a >=4.3.1-ben valamiféle calendar bug, kérdésem más is találkozott e vele.

    Leírás, egésznapos esemény (pl: névnapok) nem jól jelennek meg a list view-ban, viszont a day view-ban igen.
    Példaképp szkrínshot:
    Day view: http://kephost.hu/kep/2011/04/__41.PNG
    List view: http://kephost.hu/kep/2011/04/__42.PNG
    (Ma kedd van, 26-a).

    Ötlet?

    Köszi

  324. @Jadeye: Pwnage-s 4.3.2 fent van, de hasonló dolgokat produkál… :/ csak ultrasnow sbsettings meg biteSMS eddig ami custom dolog… és elkezdek szépen telepíteni akkor iyen 55mb RAM… azért ez nem szép… aztán miután szépen kikapcsoltam mindent csak 94mb ra “szabadul” fel… azért ez nemtom, elég problémás! Jó most nem a notes app al lesznek gondok, de ha valami memória igényes dolgot csinálok akkor az már szivacs ha elfogyok… :/
    Persze manuáisan felszabadítgathatok, de hát az nem is tudom…

  325. @Jadeye: A számlákkal baj nincs az fix!
    Megpróbáltam amit mondtál. Még mindig NO SIM viszont kinn van a Szolgáltató menüpont, de ha rámegyek azt dobja ki hogy “Unable to load network list”
    És ennyi …. És ezt játssza folyamatosan… már nem tudom mitévő legyek mert a sim tálca ép , fújkáltam,tisztogattam és semmi … egyszerűen nem tudom mi a baja … :/

  326. @John: no akkor ez jó kérdés, elképzelhető lehet, hogy valamelyik cydiás kiegészítő a ludas. esetleg azt teheted, hogy egyenként megpróbálgatod őket, hogy mit szól hozzájuk. azok lennének a lényegesek, amik esetén fut valami daemon is, az ultrasn0w oké, az nem csinál ilyet. elvileg az sbsetting sem kellene, persze nem tudom, hogy kellőképp optimalizálva lett-e már 4.3.2-re. esetleg ugyanígy el lehet gondolkozni a biteSMS-en is, de leginkább passz így távolról, sajnos leginkább csak tippelni lehet. :/

    @Arzen: hmm, ha unable to load network list? na az érdekes. mielőtt mást néznénk, és már lehet próbáltad is, de mit szól egy reset network settings-hez? elvileg tökmindegy, de mielőtt mást néznénk, előbb érdemes lenne ezt megpróbálni.

    ha ez nem segít, esetleg meg lehetne próbálni, hogy újraflasheled a basebandet: ehhez a redsn0w-ban csak ezt az opciót pipáld be. a wifije működik rendesen, és ugye nem vacakol?

  327. @Jadeye: a wifi az jó! folyamatosan csatlakozva van az otthoni wifinkhez. Ha jólemléxem resetet már toltam de nyomok mégegyszer meglátjuk. Ha nem lesz jó akkor meg megpróbálom az újraflasht … mindenképpen jelzem hogy alakul a dolog … az gondlom h újra lekapná az ipad basebandet ? az nem lenne jó megoldás ugye ?

  328. A redsnowban melyik az újraflash opció ? … sorry ha lame a kérdés :/

  329. @Arzen: ezt nem egészen értem, mit értesz alatta: “az gondlom h újra lekapná az ipad basebandet ? az nem lenne jó megoldás ugye ?”, mindenesetre ha a reset network settings nem segít, akkor talán, hangsúlyozom *talán* az újraflashelés segíthet. de ha nem, akkor ameddig nem lesz a 06.15-ösnél frissebb gyári baseband rá, addig nem derül ki, hogy megoldaná-e más. :/

  330. @Arzen: az “install iPad baseband”

  331. Sziasztok! Most futnék neki a 184. -es hsz szerint leírtaknak, de nem tudom, hogy a sn0wbreeze 2.6 ban az első lehetőséget válasszam ami nem tesz cydiát a custom fw-be és utána itunes betallózás majd redsn0w 0.9.6rc14 WIN és cydiából ultrasnow, vagy a másodikat ami beleteszi a cydiát és utána ultrasnow?

  332. @gabesz78: én ugyan nem használok sn0wbreeze-t, de semmi értelme nincs egy custom fw-n még redsn0w-t is lefuttatni, mert a custom fw alapból jailbreakelt. a cydiának meg kb mindegy, nyugodtan beleteheted.

  333. @Jadeye: Rendben! Hát most úgy látszik jól megy a dolog… csak kicsit néha fura a memória kezelése… de tűrhető nem sírok tovább 😀 max többet kell (X)-elni… meg akkor megnézegetem hátha kiderül ki a ludas…
    Köszi szépen a segítséged és a türelmed!

  334. @Jadeye: Ok, köszi! Még olyat kérdezett, hogy hacktiválja e. Arra azt mondtam, hogy ne, mert T-mobilos kártyám van amivel aktiválom, és utána adom neki a cydiából az ultrasnowt, és ha kész akkor mehet bele a Telenor kártya, ugye jól gondolom?

  335. Restore settings nem segített.. most telepítem újra az egész iOS-t,majd újraflashelem! … egyébként meg amikor írtam h a Szolgáltató menüpont elérhető volt … az is úgy h egyszer kétszer kihozta … :/ nemtom mivan ezzel de igen kész van … na mind1,újraflash aztán jelentkezek …

  336. @Arzen: Arzen ne az iPad Basebandel kezd a dolgot, előbb nézz utána, hogy hardveresen minden rendben van-e, én már láttam pár iPhone -t, aminek a simadapterjével baj volt, hiányzott vagy elhajlott egyik érintkező a 6 közül és megszünt létezni mint objektum az éterben… Itt kellene előbb keresni a hibát és nem a BaseBand -ben…

  337. @mythbuster: Értem amit mondasz, sőt meg is fordult már a fejemben h hardveres a hiba de most nem sétálhatok be egy Apple Store-ba itt Londonban h nézzék meg mert ott akkor benne van egy szoftveresen is bevizsgálják a telót és akkor meg bukik minden az ipad-es base miatt … legalábbis én így tudom … szal nemtudom 🙁 … egyébként meg köszönöm az eddigi infókat mindenkinek aki segített!

  338. Hűha. A custom fw-t iTunessal shift restore, elkezdte, majd “An unknown error occured (21) “hiba!

    Na az mi? Olyat még a gyakori iTunes hibák leírásban sem láttam :/

  339. @Arzen: Nem nagy gáz, otthon is el tudod végezni a vizsgálatot, alól kapsz két csavart azokat kell kiszedni, majd egy késsel benyúlsz a króm és a kijelző mögé, szintén alúl, és szépen kijön a helyéről! Sokszor csináltam már ilyent, ne félj nem törik az üveg, sérülést sem okozol benne! (Youtube)

    Üdv!

  340. @gabesz78: Az kimaradt, hogy már csak iTunes logóval indul a telefon.
    Vírusírtó kikapcsolva, és a “iPhone2,1_4.3.2_8H7_Restore.ipsw” bül csináltam a custom fw-t, amit az Asztalra készített, és azt tallóztam be az iTunesnak.

  341. @mythbuster: inkább tapadókoronggal megemelni, az jobb, mert egy rossz mozdulat, vagy anyaggyenge üveg, és elpattanhat. nem szükségszerű, de jobb az óvatosság.

    @gabesz78: és pwned dfu-ban próbáltad? mert a custom fw-t másképp nem nagyon szereti az iTunes.

  342. @mythbuster: Értem. Na mind1. Lefuttattam újra mindent. Baseband újraflashelve … de semmi … egyszerűen nem érzékeli …
    Valóban hardveres lenne ? :/ még ha szé is kapnám nem hinném h tudnám mit keressek … de talán nem is nekem kellene ezt : / oh ******** 🙁

  343. @Jadeye: Eszerint csináltam: “Simán betallózod neki a 4.3.2.-öt és csinál egy custom FW.-t és a szokásos módon az itunes-al felrakod”
    A pwned dfu az amikor bekapcs+home, majd bekapcs elereszt és home nyomva tart?

  344. @gabesz78: nem, az csak a sima dfu. pwned-re a redsn0w-ban van külön opció, a legalsó lesz, miután betallóztad a gyári fw-t neki, és nyomtál egy next-et. a szokásos módhoz meg a pwned dfu is hozzátartozik már talán a 4.0 óta.

  345. Értem. Most redsnow indít, betallózom a custom fw-t, vagy a gyári fw-t, majd bepipálom a pwned dfu-t? Aztán iTunes shift restore? Jelenleg iTunes logóm van csak a telón.

  346. Sikerült betenni pwned dfu-ba. Már telepít az iTunes és egy szép hópehely van közben az alma helyett a statusbar felett 😉 Remélem már nem lesz gond…

  347. @Jadeye: Nem mondassz marhaságot :), valóban jobb ötlet, de valahogy nekem nem volt :)…

  348. @Arzen: A szimkártyaolvasónál a 6 tűt kell nézni, hogy nem-e találsz valami rendelleneset…

  349. Na sikerült! Leizzadtam… 🙂

    Már csak a függetlenítéshez kellene a Cydiában hozzáadni a djayb6.com repo-t az ultrasnow eléréséhez, de nem talál ilyet repo-t… hogyan tovább?

  350. @gabesz78: A kérdés tárgytalan!
    A Cydiában alapból volt egy repo666.ultrasnow.com a Sources között, amiben benne volt az ultrasnow 1.2.2. Telepítése után megy a Telenor kártyával. Siker!

    Már csak az aggaszt, hogy a térerő 1-es vagy 2-es maximum, míg mellette az i4-en 4-es. Ez normális?

  351. @gabesz78: Ez is megoldódott… Csak bekapcsolt 3G mobilhálózat mellett esik le a térerő, de az mindkettő telefonon.
    Bocs hogy agyonszemeteltem az oldalt 🙂

  352. @Jadeye: Csak gondoltam leírom, hogy megtaláltam a problémát, hátha másnak is segítség lesz… a RemoveBG nevű app teljesen összekavarta a memória kezelést és az nem állt helyre hiába zártam be a dolgokat! Mostmár szépen felszabadul a memória, de az tény és való hogy a 4.3.2 egyszerűen több RAM ot eszik mint a régiek 🙂 hát ez van! De köszi szépen még1x!

  353. Nincs valami megoldás a némítógomb hibájára?

  354. Valakinek esetleg van megoldása 3GS -en 4.3.2 -vel HD videó felvételre?

  355. @Arzen: Szia! Sikerult valahogy megoldani a problemat?? Mert nekem ugyan ez a gondom…frissitettem es nem akar aktivalodni…! Elore is koszi a valaszt

  356. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy tudnátok-e abban segíteni, hogy honnan tudnék beszerezni egy RebelMicroSIM-et? Milyen árban mozog? iPhone4 fw4.2.1, BB 03.10.01 en működik-e? Frissíthetem a fw4.3.2-re? T-Mobilos, Telenorral használnám. Előre is köszönöm.

  357. Sziasztok!

    Lehet bagatel kérdés de tudnátok linkelni egy érthető leírást, hogy hogyan kell a Jailbreak-et megcsinálni? Még új vagyok az iPhone dolgokban és sok minden nem tiszta. Köszönöm előre is! 🙂

    btw: iPhone 4-esem van 4.3.2-es verzióval.

  358. @RenyoGenyo: nem sikerült sajnos! Nálam ez hardveres hiba lesz ezek szerint … Reméljük nálad nem! Sok sikert!

  359. @montly: redsn0w, betallózod a 4.3.2-es firmware-t, next, next, next, követed az utasításokat lépésről lépésre, finish.

  360. @Jadeye: Az a baj, hogy a betallózásnál elakadtam. Hogy tudom kitallózni a firmware-t? Ha rámegyek a browsra nem találok semmit .ipsw fájlt. 🙁

  361. @montly: meg kell keresni a gépen:
    Windows XP :
    Documents and Settings\\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

    Windows Vista/Windows 7:
    Users\\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

    Mac:
    ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates

    vagy töltsd le külön.

  362. Van egy nagy gondom. Eddig tökéletes volt az iphone 4-em. erre most azt veszem észre h nem tudom bekapcsolni. redsn0w-val van bejailbreakelve, és 4.3.1-es rendszer. eddig tökéletesen műkodott, de restore-ozni se tok, mer itunes nem ismeri fel a t elefont, be se kapcsolodik. mi a teendő? köszi

  363. @Jadeye: Köszönöm a segítséget, sikerült! 🙂

  364. Helló, bajban vagyok, most frissítettem az iTunes-t, és nem lát semmi a telómról, se zenék, se alkalmazásokat se semmit. Ha pedig bepipálom a szinkronizálást pl. az apps-nál, akkor kiírja, hogy visszaállít mindent, hát azt nem szeretném… Mit a fene történt? Nincs JB, gyári független, 4.2.1 szoftverrel a telón, iTunes a legújabb.

  365. @Arzen: Nagyon remelem, hogy nalam nem mert en meg nem raktam fel az iPad-es basebandet… es azt nem akarom elhinni, hogy egy teljesen gyari frissitestol elszalljon… lehetetlen 🙁

  366. @naszi08:
    megoldodtam már.

  367. letöltöttem a redsnow rc14-et. letöltöttem iTunes-ban a 4.3.2 ipsw-t. kiraktam másik könyvtárba.

    elindítom a redsnow-t, betallózom a 4.3.2-t, valamit csinál vele. berakom dfu-ba a telót, mondja ok, a képernyőn szövegek rohangásznak, a végén kiírja a redsnow, hogy Done, aztán egy idő múlva újraindul a telcsi, szépen bebootol.

    Viszont az eddigi 4.2.1 helyett 4.1 van rajta. Pedig olyan sose volt. Nem értem. Miért nem lett 4.3.2?

    Új boot-os 3GS, és machintos

  368. Sziasztok! Új vagyok iphone téren, ma vettem egy 4-est 4.3as szoftverrel és 04.10.01 firmware. T-mobileos, de nem akarom függetleníteni, csak jailbreakelni. Valaki e-mailben el tudná magyarázni az elejétől a végéig, hogy mi a teendőm és hogy mely programok kellenek? Előre is köszönöm

    mail: [email protected]

  369. @dmkiraly: ez akkor lehet, ha más géppel szinkronizáltad korábban VAGY újratelepítetted a géped, és így annak más lett az iTunes Library azonosítója. ha megvannak a fájlok, akkor hagyd neki, hogy leszedje őket, hiszen úgyis vissza fogja tenni. vagy mentsd le őket kézzel, és szinkron után tedd vissza szintén kézzel ez alapján: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    @manca99: a redsn0w nem változtat a készülékre telepített szoftver verzióján, tehát az neked nem fogja frissíteni a 4.2.1-et 4.3.2-re. a frissítéshez először az iTunes-szal frissíteni kell a készüléket a 4.3.2-re, és csak azután futtatni le rajta a redsn0w-t. vagy ugyanígy az iTunes-szal rakhatsz fel custom 4.3.2-t, és az eleve jailbreakelt. de másképp ez nem megy.

    @fgery1988: először frissítsd 4.3.2-re. a többi meg már le van írva sokszor, de tessék, itt van még egyszer:

    elindítod a redsn0w-t, betallózod a 4.3.2-es firmware-t, next, next, next, követed az utasításokat lépésről lépésre, finish.

  370. @Jadeye: Köszi, de először itunes-szal frissítsem vagy hogy? bocs, hogy ennyit kérdezem, csak nem vagyok benne jártas

  371. @fgery1988: igen, iTunes-ban kell frissíteni. aztán a firmware-t a 386.-os hozzászólásban leírtak helyről tudod betallózni a redsn0w-ba.

  372. @Jadeye: köszönöm mégegyszer 😀

  373. jaj és még annyit, hogy jailbreakelésnél a telefonszámok is eltűnnek? Kell csinálni backupot? Ha igen azt hol, és hogyan kell visszaállítani? Kössz

  374. Sziasztok,

    Valakinek valami ötlet a 347-es postomhoz? Valaki járt hasonlóan esetleg?

    Köszi előre is

  375. 400 😀

  376. Sziasztok,

    segítséget szeretnék kérni, nem értem mi lett a szifonnal.

    4-es iPhone-ról van szó, 4.2.1 volt(van?) rajta, gyárilag független.

    Erre akartam feltenni a 4.3.2-t, majd Redsnow-val JB.

    Rácsatlakoztattam a telefont iTunes-ra, elindította az Update-et, majd 1013-as hibával elszállt (telefon DFU-ban ragadt).

    Nem tudok vele csinálni semmit (ha a Restore gombra kattintok, elindul valami, majd az is elszáll 1013-as kóddal).

    Elindítottam a RedSnow-t, elkezdi csinálni a JB-t, majd úgy marad…

    Mit tudok csinálni? (előre is nagyon köszönöm a segítséget!)

  377. A Redsnow az “Installing Activation Bundles” résznél marad úgy…

  378. Sziasztok!

    Új bootrom-os iPhone 3GS-et tudok ezzel a módszerrel jailbreakelni?

  379. Sziasztok! Iphone 4(4.2.1)-et jailbreakeltem readsnow-al.(Windows xp) De sajnos minden inditáshoz kell a számítógép. Van untethered jailbreak? Greenpois0n az jó? Ha már lefuttattam a readsnow progit akkor mehet utána a Greenpois0n? Vagy kell restore?

    Nagyon köszönöm a segítséget.

  380. Sziasztok!

    Az itteni link mentén letöltött rednsnow azonnal kilép, miután tallózom a firmware-t és rámegyek a next-re. Találkozott valaki hasonlóval?

    Előre is köszönöm.

    —>

  381. Engem az érdekelne, hogy iPhone 4 esetén milyen hiba merülhet fel, az iBooks-on kívül? Pl. a GPS-szel most mit a helyzet?

  382. 4.3.2 jailbreakelésnél : identification errort ír ki nekem a redsn0w 0.9.6rc14 nem tudja valaki esetleg mi lehet a probléma?

  383. Sziasztok!
    iPhone4-es boldog tulajdonosa vagyok 2 hete [ Orange Ro, 4.3.0 soft, 04.10.01 firmware ] es szeretném untethered jailbreakelni , sajnos a baseband miatt egyenlőre nem fogom függetleniteni.
    Kérdesem az lenne hogy iTuns-on érdemes frissitenem 4.3.2- re ,vagy jobb ha maradok a 4.3.0 op. rendszeren?
    4.3.0 ios-hez untethered jailbreakeléséhez megfelelő a redsn0w 0.9.6rc12 ?

    Üdv Nagyváradról!

  384. @szabo_attila74: ahhoz, hogy 4.3.2-re tudd frissíteni (javasolt), előbb le kell mentened az SHSH-t még gyorsan, ameddig lehet, mert már megjelent a 4.3.3, és arra jelenleg nincs még jailbreak. az SHSH-król szóló részt megtalálod a cikkben fent, a 4.3.3-ról szóló cikket meg a főoldalon.

  385. Köszi szépen az infót, az SHSH azt tudom le is mentem, egyenlőre még nem frissítek de egy fontos kérdésem lenne.

    *4.3.0 ios-hez untethered jailbreakeléséhez megfelelő a redsn0w 0.9.6rc12 ?

    *A http://hu.jailbreak-me.info/ táblázat szerint redsn0w 0.9.6rc12 kell használnom.

  386. Ha a gépen ipad baseband van és 4.2.1, akkor van arra lehetőség, hogy ne kelljen minden induláshoz redsnow és laptop?? Jahh és jelenleg van rajta jailbreak meg ultrasnow is, mert unlock az kellett. Csak mert ez a mizéria kiakaszt.
    Illetve az érdekelne, hogy mitől meríti ilyen rohamosan az akkut.
    GPS problémára van már megoldás?
    Találtam egy ilyet, de nem tudom mennyire van alapja:
    http://ihackmyi.com/forum/index.php?topic=43391.0

  387. @kgbman: milyen készülék? 3G vagy 3GS? az iPad-es baseband okozta GPS-problémára nincs megoldás. a 4.2.1-re már nagyon régóta van untethered, akár greenpois0n használatával, akár custom fw-vel. az akkut valószínűleg azért meríti, mert nem gyári kártyával aktiváltad.

  388. Jadeye: Multkori Gamecenter bugra visszaterve. Ha a gamcenterbe belepek, beloginolok a nevemmel akkor latok kb 10 jatekot. Angry RIO nincs kozte. Atlepek rioba, ott sir, hogy nem vagyok belepve GC-be, loginoljak be. Belepek, majd atlepek GC-be, ott mar megint Sandboxkent szerepelek, es a jatekok kozott ott van a RIO is 🙂 Olyan mintha egy acc-al ket fele GC letezne. Namost, toltam egy full Restoret 4.3.3-al. (Nem update). Ha felment a rendszer, mit nyomjak? Uj eszkoz, vagy backupol visszahozhatom? Nem jonnek a bugos Jailbreak maradekok?

  389. @dnp: set up as new iPhone, akkor nem állít vissza semmit. ha visszarakod backupból, a problémákat is visszarakja.

  390. @Jadeye: Viszont akkor nem jonek vissza a kontaktjaim 🙁

  391. Jonnek 🙂 fck

  392. @Jadeye: Ami rajta van, azt is iPhoneomrol raktam at anno 🙂 Csak ugye ahoz JB kellett. Azt meg most nem szeretnek…

  393. @dnp: jb nélkül manuális visszaállítás nem lehetséges, backupból viszont visszateszi a hibákat is. tedd vissza, szinkronizáld a névjegyzéket pl outlookal, majd tiszta restore után újra sync, és visszateszi.

  394. Backupbol visszaallitas utan is ures maradt a contact lista 🙁 Viszont GC megjavult. Latom a RIO-t benne 🙂 Mar csak az a gond, hogy nullazta az egeszet. Ujra kell jatszanom az elejetol.

  395. @dnp: rég láttalak kolléga! 🙂

  396. @Jadeye:
    3GS a készülék. Akkor a GPS-t buktam ezek szerint. A merülés ellen van valami hack esetleg? Tutira nem azzal van aktiválva.
    A 4.2.1-hez képest a 4.3.x változatokban van valami olyan amiért érdemes frissíteni?

  397. Sziasztok!

    Érdeklődnék, hogy tudok-e függetleníteni iPhone 4 4.3.3-as firmware-t?
    T-mobilos a készülék!
    Előre is köszönöm.
    Üdv

  398. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni. Most tértem vissza az iphone-ra kb 2 év után. Adott egy 3GS 4.3.2-vel, 5.16.02 basehanddel. SHSH-m sajna csak a 4.1 és a 4.3.5-ről van umbrellával. Szeretném jb-zni a telefont. Tegnap a Snowbreeze-el meg is próbáltam, de az itunes 3194-es hibával leállt. Sok olvasással visszahoztam a készüléket, így maradt minden a régiben. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám JB-zni az iphonet.

    Előre is köszönöm.


Add a Comment