fbpx Skip to content

Ahogy twitteren is megírtuk, az Apple elérhetővé tette az iOS 4.3.2-es verzióját, ami leginkább hibajavításokat tartalmaz (katt a képre, és nagyobb lesz):

A következő hibák javítását írja a változások listájában:

  • a FaceTime hívások esetén esetleg beragadt vagy fekete kép javítása
  • egyes 3G kapcsolódási problémák javítása WiFi+3G-s iPad esetén
  • biztonsági frissítések

A frissítés a következő készülékek esetén érhető el:

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-modell)
  • iPad
  • iPad 2
  • iPod Touch (3. generációs)
  • iPod Touch (4. generációs)

Így tehát ez már tartalmazza a korábban a pwn2own versenyen részletezett Safari-hiba, és a jelzett FaceTime-képmegjelenítési gondok javítását is. A biztonsági frissítések pedig egyúttal valószínűleg patchelték a 4.3.1-ben használt untethered jailbreaket lehetővé tévő hibát is:

MuscleNerd
Apple sure is aggressively patching these untethered jailbreaks lately (but that’s still better than lawsuits)
2011.04.14. 19:21

Reméljük továbbá, hogy ez a frissítés javít valamennyit a 3GS lassulásán, valamint az akkumulátor kapacitásán is, mert ezekkel kapcsolatban sokan tapasztaltak problémákat.

Nagyon fontos tehát, hogy ha valaki még nem tette, azonnal mentse az SHSH-kat a 4.3.1-hez, mert az Apple hamarosan nem írja majd azt többé alá! Az SHSH-kat akkor is érdemes lementened, ha nem jailbreakelsz, mert így ha netán összeomlik a rendszer, vagy bármi más okból újra kell tenned, az SHSH nélkül kizárólag a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware-re tudsz majd restore-olni!

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Ha frissítéskor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Jelenleg semmi hír nincs azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz rá jailbreak, pláne új függetlenítés, így ezt ne kérdezze senki, amint lesz róla információnk, természetesen meg fogjuk osztani! (A 3GS esetén az esetleg feltett 06.15-ös iPad-es basebandet a 4.3.2 sem frissíti!)

Közvetlen letöltési linkek:

iPhone 3GS
iPhone 4 (GSM)
iPad
iPad 2,1 iPad 2,2iPad 2,3
iPod Touch 3G
iPod Touch 4G

Frissítés #1: már van 4.3.2 tethered jailbreak!

MuscleNerd pár perce megerősítette, hogy a múlt héten kiadott redsn0w képes jailbreakelni a 4.3.2-t is! Mindössze a 4.3.1-es (gyári) firmware-t kell betallóznunk be a redsn0w-nak, amikor kéri. Ez a jailbreak azonban egyelőre csak tethered, tehát újraindításkor gépre kell dugni a készüléket! Ennek kapcsán egyelőre szó sincs az untethered által korábban kihasznált hibák meglétéről, vagy nemlétéről, így az untetheredről egyelőre nincs információ.

MuscleNerd
last week’s redsn0w can JB 4.3.2 (if you point it at 4.3.1 IPSW) but that’s a tethered JB (doesn’t imply anything about @i0n1c’s untether)
2011.04.14. 23:20

Másik lehetőség, ha nemhivatalos PwnageTool bundle segítségével custom 4.3.2-t készítünk, de az is csak tethered jailbreak, és ebben az esetben nem biztos, hogy a megfelelő sandbox-patcheket is tartalmazza majd a custom firmware, amiket a redsn0w esetén viszont biztosan tartalmaz!

Frissítés #2: az Apple mégsem javította a 4.3.1-ben kihasznált untehered hibát!

Néhány perccel ezelőtt i0n1c, akinek a 4.3.1-es untethered exploitot is köszönhetjük, közzétette a tesztjei eredményét, ami röviden annyi, hogy az Apple a biztonsági frissítésekkel leginkább csak a Safari hibáját javította, maga az untethered exploit ugyanúgy megvan a 4.3.2-ben is!

i0n1c
Apple has been nice. I just verified that the untether vulnerability is not fixed in iOS 4.3.2 – my Ipad 1 is running untethered jailbroken
2011.04.15. 13:16

Így hamarosan várható lesz a 4.3.2-es untethered jailbreak, csak előtte még optimalizálnia kell az exploitot az új iOS verzióra. Ennek pontos megjelenését nem tette közzé, csak annyit, hogy vasárnapnál hamarabb biztosan nem lesz, de hogy pontosan mikor, azt nem írta le:

i0n1c
Of course the public untether binaries will not work with iOS 4.3.2 – I have to generate new untether binaries with new dyld/kernel offsets
2011.04.15. 13:18

 

i0n1c
I won’t be able to create all the untether binaries before sunday, because I will be on planes, …
2011.04.15. 13:21

Tehát ha minden jól megy, akár már vasárnap megjelenhet az új jailbreak. Ha minden jól megy – tehát várjunk bizalommal, de ne vegyük azt készpénznek, hogy aznap meg is jelenik!

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

143 Comments

  1. Szóval patchelték…

  2. Ha valaki felteszi 3Gs-re a 4.3.2-t, legyen kedves tapasztalatokat írni, hogy milyen a rendszer általános sebessége.
    Főleg olyan, akinek laggolt a 4.3.1… 🙂
    Köszönöm

  3. az miért van, hogy régebben lementettem az shsh fájlokat és kb 60kb-os volt a mérete most meg 5kb mind?

  4. @dokk: Biztos az optimalizáció! 😀 XD

  5. aki felteszi a 4.3.2 ios-t 3GS-re irja majd le az akksi teljesitmény változott e mert 4.3.1-nél többen észerevették ,hogy jobban merül, ja és szagatott is, előre is köszi

  6. Vajon a side switch rezgő/nem rezgő/összezavart rezgés kapcsolásnál bug is javult? Optimalizáció 3GS-re?

  7. @dokk: Azét mert most tömörítet.. Én is eggodtam ezen, de belenéztem, és asszem rar-ba van tömörítve… De a Totálkommanderrel bele tudsz nézzni!

  8. Ha nekem 4.2.1 JB Iphone 4em van. Akkor még aláírja most az apple ha fel akarom rakni a 4.3.1-et? A hot-spot-on kívül van értelme egyáltalán befrissíteni szerintetek? Köszi!

  9. Sziasztok!
    Kérlek segítsetek.
    Van egy jailbreakelt 3.1.2-es 3GS-em.
    Szeretném frissíteni.
    4.0-tól kezdve mindegyik frissítés jó lenne ami jailbreakelhető és nincs vele gond.
    Ezt,hogy oldjam meg,hogy régebbi firmware-t rakok rá mint a mostani 4.3.2 amihez még nincs jailbreak vagy a 4.3.1-amiröl meg rosszakat hallotam.
    Ötlet vkinek?:/

  10. @Tanikakid: Ha Nincsenek .shsh akkor csak a 4.3.2 !

  11. Na tethered jb már van is. Legalábbis 9to5mac-en ezt írták. 😀

  12. @Lecsike: (a hotspoton kívül), a Safari gyorsabb lett de a menürendszer annál többet lassult hogy megérje a frissítés (szerintem)
    Az akksival nincs különösebb baj…

  13. Hát én akkor maradok 4.2.1-en Ipadnál.
    Még nagy értelmét nem láttam a frissítésnek, főleg nem úgy hogy lehet h az akku idő szarabb az újjal.

  14. Ma kaptam egy iPhone 4-est, amiről kiderült, hogy O2 függő.

    4.3 van rajta 04.10.01-el.

    Van reményem függetleníteni, vagy csak a Gevey alternativa?

  15. @H2CO3: nem 100%, mert a kernel dátuma korábbi, mint mikor megjelent az untethered, a többi összetevő dátuma meg pont aznapi, szóval nem feltétlen tudták teljesen javítani. de ez majd 1-2 nap múlva derül ki csak úgyis.

    @mleslie: vedd fel a kapcsolatot az O2-vel, és kérd a hivatalos függetlenítést. amennyibe a gevey kerülne, majdnem annyi a hivatalos függetlenítés is, de amennyivel több a hivatalos, annyival jobban meg is éri.

  16. @Tanikakid: most azonnal töltsd le hozzá a 4.3.1-es SHSH-t, és akkor megoldható. ha nem töltöd le, akkor nem. ott a link a cikkben, mit, hogy, miért. (ja függetleníteni is kell, akkor custom 4.3.1 kell neked, olyat meg pwnagetool vagy snowbreeze tud gyártani. ha nem kell, gyári 4.3.1-et még fel kell tudj tenni, de gyorsnak kell lenned!)

    @Put2: mivel az Apple még aláírja a 4.3.1-et, így ha azt gyorsan lekéri umbrellával, akkor szerencséje lehet.

  17. “Nagyon fontos tehát, hogy ha valaki még nem tette, azonnal mentse az SHSH-kat a 4.3.1-hez, mert az Apple hamarosan nem írja majd azt többé alá!”
    Elnézést, hülye vagyok. Nem tudom jól értelmezem-e. Tehát ezek után elveszik a gari, ha JB-elem? Valaki fordítsa már ezt le nekem. Elnézést, tényleg nem tudok értelmezni 🙂
    A cikkhez kapcsolódóan: Én maradok a 4.2.1-nél, nekem tökéletesen bevált 🙂 Frankón fut. Köszi a cikket

  18. @Jadeye:

    Tudnál nekem ebben segíteni?

  19. jó 1órája még sikerült lementeni az shsh-t , szal , van itt a szifon oldalon 1ébként
    valami jó kis leirás downgrade-ről

  20. Az létezik, hogy ami adatkábelt kaptam vele, azzal nem látja és nem tölti a számítógép?

    A konnektoros részéhez csatlakoztatva tölt!

  21. @mleslie: Ha angliában vagy, akkor használd ezt az oldalt: https://www.o2.co.uk/apps/help/help?qid=1&q1=2&route=unlocking&case=Handset%20Unlocking%20Form

    Annyit kell csinálni, h megkérdezi az oldal kit hívsz sűrűn, 2 szám kell, meg az, h mennyi az aktuális egyenleged a kártyán.. stb Ezért kell az angol kártya és használni..Én amikor bementem 2-3 O2 boltba ott azt mondták, h nem lehet függetleníteni, erre én, hát ott az oldal.. Erre az eledó mondta, h akkor használjam az webes függetlenítést! Szóval ennyit értenek hozzá odakint!
    Nekem 1 nap alatt független lett a telefon!

  22. Az a gond, hogy Miskolcon vagyok. 🙂

    Akkor ki kell küldenem a telót?

  23. @mleslie:
    Itunes fent van? 😀

  24. @mleslie: Ha bejön az oldal, próbáld meg, van hozzá kártyád? Anélkül nehéz lesz…

  25. Persze, mert 4 napja én fürödtem be egy 3Gs-nek álcázott 3G-vel. 😀

  26. @mleslie: már miért kéne? csak a linkelt webes formot kell kitölteni, a készülékhez rendelt kártyáról levonják a díját, és kész. de ha konkrétan sosem volt kinti kártyával használva, akkor lehetnek problémák.

  27. Akitől vettem, annak itthon is O2-es kártyával működött!

  28. 4.3.1-ről firssítettem nem jailbrakelt telót és szépen elszállt frissítés közben. Restor dettó elszál. Jó a frissítés 🙂

  29. iPhone 4.3.1-ről frissitettem 4.3.2-re tökéletesen lefutott az update, minden fasza, FaceTime-ot kipróbáltam nem szarakszik.

  30. *iPhone 4 4.3.1-ről 4.3.2-re

  31. iPhone 4 akku merülésről ha van valakinek tapasztalata írjon! 4.3.1 nem igazán nyerte el a tetszésem…

  32. Váltig állítják, hogy kipróbálták mindhárom itthoni szolgáltató kártyájával és ment a teló.
    Nekem meg sim hiba érvénytelen sim felirat van.

    Akkor most mi van?

  33. Ha egy gyárilag független teló amit Angliában vettek aktiválást kér, el kellene fogadni a magyar szolgáltatók kártyáit?

  34. Hello!

    iPhone 4-em van, most frissítettem 4.3.1-ről 4.3.2-re és recoveryben marad és elszáll 1013-as hibakóddal restore végén. Soha nem volt JB-zve, még egy hete sincs meg és 4.3-al kaptam alapból amit otthon frissítettem 4.3.1-re.

    Valakinek van ötlete mi a baj vele?

  35. Van egy 4.0.1-es 3GS-em. JB-zve (meg netrol JB-zheto idoszakbol).
    4.3.1-et ha feltennek … mi ennek a menete?
    SHSH mentve Tiny-vel …
    4.3.1-et gyarit rahuzok, utana meg valamelyik JB-zo wareval torom?
    A gyari FW felhuzasa utan mi tortenik az eddig feltett JB-t megkovetelo proggikkal?
    Fuggetlenites nem kell … de untethered legyen a telo (nem akarom gepretenni minden ujrainditasnal …)
    Segitene ebben valaki par mondat erejeig? Koszonom!

  36. Tegnap vettem 4-em 4.3-mal gyárilag… Hazajöttem melóztam picit, majd este 8 körül mikor nekiálltam feltőrni azt írja az itunes, hogy a legújabb soft a 4.3.2… Azt hiszem nem kell leírnom, hogy hogyan reagáltam…. Ezek után gondoltam megpróbálom letöltöM a 4.3.1-es firmware-t hátha az apple még aláírja. És igen 🙂 tudom használni a telóm 🙂 ha ma vettem volna, akkor pár hétig/napig “csak” telefon lett volna.

  37. Ez gyors volt:
    iOS 4.3.2 Already Jailbroken Using Redsn0w And PwnageTool
    A hivatalos kiadás után pár órával JB-elve:D

  38. Sikerült visszatennem a 4.3.1-et. A JB is ment, de továbbra sem látja a T-s simet.
    Hogyan tudnám a telefont hacktiválni? Vagy mi lehet a baja? Érvénytelen sim felirat van a bal felső sarokban.

  39. A gyári frissítés után aktiválást kért, de nincs O2 simem. Ha ott lett véve, de függetlenként, akkor is csak O2 simmel lehetne aktiválni? Vagy megint átvágtak?

  40. @mleslie: Szerintem megint átvágtak!Ha csak nem közben lett hivatalosan elintézve a függetlenítés. Egy ismerősöm vett a T-nél dominóval, majd bement függetleníteni, ami Restore-ral kezdődött, majd először a T-s SIM-et kérte és csak utána írta ki, hogy Unlocked!

  41. @XCage: de ezt leírtuk a cikk alján is, ha elolvastad végig.

  42. @m4rk: de most komolyan: nem olvastad el végig, figyelmesen? mert ott a cikkben a link a hibaüzenetekről…!

  43. @Jadeye: Most miért nézed hülyének az embert? Én is elolvastam a hibaüzenetes írást és marhára nem segít. Mivel nem régi rendszert rakok vissza hanem újat és nincs szó semmiféle “machinálásról”. Gyárilag független telefon szál el 1013 hibával! Inkább próbálnál segíteni…

  44. @exon: és mi okozza a 1013-mas hibát? az, hogy az umbrella beleteszi a hosts fájlodba a gs.apple.com sorokat az SHSH-s restore miatt… talán ne velem kötekedj, hanem olvasd végig máskor, de tessék, bemásolom, az eleje a miért, a vége, dőlt betűvel a hogyan, arról én nem tehetek, ha nem olvasod el…

    Error 1013: a restore végén kapod, amikor egy korábbi firmware-t raksz vissza, vagy amikor a TinyUmbrella segítségével frissítesz iPhone 4-est gyári firmware-re. […]

    Ha azt szeretnéd, hogy frissüljön a baseband, mert nem számít a függetlenítés, akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől. Vagy a hosts fájlból ki kell törölni minden olyan sort, amiben a gs.apple.com cím szerepel, majd újraindítva a számítógépet, egy újabb restore szükséges.

  45. Nincs a gépen TinyUmbrella!!!!!!!!!!!!!!!! Meg semmi ilyesmi!!!!! Gyári független telefon és nem volt JB-rajta. Mint írta elolvastam az ítást.

  46. írást 🙂

  47. Urak erre valaki:

    Most bolondulok meg!! Tegnap kaptam egy uj szifon 4-est vissza a szervizbol, garis csere volt. Azonban az uj telonak tok sarga a screenje. Lementettem az shsh fajlokat de epp holnap akartam visszavinni ujra a szervizbe h csereljek ki ujra. De ezek utan h kijott a 4.3.2 cseszhetem az unthetered jb-et ha kicserelik ujra. Vagy ez a sargasag megszunik szerintetek? Elvileg a ragaszto lehet bar ma mar 8 orat a ventillator elott volt es egyatalan nem mulik a sargulas… Valakinek elmult mar?

  48. Windows alatt lefrissítem és ott nem volt gond. Ha másra nem, erre jó a winfos :)))

  49. @exon: attól, hogy nincs a gépen umbrella, a hosts fájlban még benne lehet az említett gs.apple.com sor!

    – terminalt indítasz
    – beírod, majd enter: sudo nano /etc/hosts
    – megadod a jelszavad
    – és végignézed a hosts fájlodat, ha van benne gs.apple.com sor, az elé egy #-et teszel, vagy kitörlöd, majd ctrl+O-val elmented, ctrl+x-szel kilépsz
    – törlöd a DNS-cache-t (vagy újraindítod a gépet): dscacheutil -flushcache
    – mehet a restore gond nélkül

  50. Köszönöm Jadeye majd megnézem otthon amiket írtál.

  51. Üdv.

    A iphone4-en nem is mertem futtatni a 4.3.2 frissítést, mert idáig még sosem sikerült a macbook proról frissíteni, csak kizárólag WINDOWS-os számítógépről.
    Ma az Ipad-emen frissítettem volna a szoftvert, de dettó ugyanazt csinálja, mint az iPhone-nál, kb 80%-nál megáll a töltés, és sehova tovább nem mozdult a csík. Letöröltem az itunest, de ez sem segített a problémámon, ami mostmár rettentően idegesít, mert ez nem normális dolog hogy az apple cuccok nem tudnak kommunikálni egymással. Mit törtöljek ahhoz hogy sikerüljön szoftvert frissítenem az eszközökön?

  52. Hát én nem jailbreakeltem az ipad 2-met, és a wifimre nem akar csatlakozni. Nagyon megörültem, mikor megláttam miket javítottak a 4.3.2-ben, rá is updatelta mitunesban, le is töltötte, de miután kicsomagolta, egy hibaüzenetet mutatott: 3194… (win7 64bit, nincs a host file-ban semmi apple-s bejegyzés)…
    Valakinek valami ötlet?
    (Ha esetleg full restoreolom, akkor újra kell xcode ahhoz, hogy a sok ujjas cuccokat aktiválhassam? )

  53. 🙂 a dns cache ürítés lemaradt 🙂 “ipconfig /flushdns”

  54. ó természetesen továbbra sem csatlakozik a WIFIhez 🙁 ekkora fost…

  55. Srácok meg lehet imei vagy bármi más alapján nézni a neten, hogy függő-e ez a készülék???

  56. @Eyesis: reset network settings, vagy teljes restore, és set up as new iPad sem segít rajta? milyen titkosítást használsz a wifin?

    @mleslie: ha nem aktiválja más kártyával, akkor függő.

  57. Frissítettük a cikket untethered jailbreak hírekkel, olvassátok el a Frissítés #2-t! 🙂

  58. Ha kijön az új JB végre frissítek 4.1-ről. 😀

  59. @Jadeye
    Látom sokan nincsenek tisztában az o2 függetlenítéssel. Ha írnék egy összefoglaló cikket, akkor megjelentetnétek?Köszi

  60. @Granty: írj, és majd beillesztjük a hamarosan megírásra kerülő hazai hivatalos függetlenítéssel kapcsolatos cikkbe, mint külföldi példát. köszi! 🙂

  61. Segítsetek frissíteni akartam de 3194-es iTunes hibaüzenetet kaptam.

  62. @sandris: 4.3.2-re akartál frissíteni? elsőként szedd ki a hosts fájlodból a gs.apple.com sorokat, reboot, és utána menni fog.

  63. @Jadeye: Igen 4.3.2-esre akartam iPadon
    köszönöm megpróbálom kitörölni.

  64. @Jadeye:
    Windows alatt hogy lehet kitörölni gs.apple.com sorokat?

  65. Srácok! Ez a 4.3.2-es jailbreak az ipad 2-re is vonatkozik?

  66. @Jadeye: Igen mert amikor a cikket olvastam akkor még nem volt ott, de már reggel nem néztem, sorry 🙁

  67. @sandris: megnyitod notepaddal a /windows/system32/drivers/etc/hosts fájlt (nincs kiterjesztése), kitöröld a gs.apple.com-ot tartalmazó sort, vagy az elejére teszel egy # -et, elmented, és vagy újraindítod a gépet, vagy parancssorba kiadod az ipconfig /flushdns parancsot

  68. Akinek laggolt a 4.3.1 3GS-en és feltette ezt az újat, annak milyen? Ez is akadozik?

  69. @Mleslie
    Ha kiírja a szifon hogy invalid SIM, kapcsold ki meg be közben varjal fel percet. Nekem a 4-és telom 4.0.2 at&t-s jailbreak- elt fuggetlenitett. a metróból kiszállva neha nem talál hálózatot. Nyomok egy airplane mode-ot aztán kapom az invalid SIM feliratot. Kikapcs bekapcs 2x 3x ismetelgetve aztán jó. Kicsit bosszantó, de örülök hogy tudom használni
    🙂

  70. Ha valaki feltette az leírhatná a tapasztalait.

    Köszi.

  71. @zigzag10: de ha eleve be sem aktiválja neki a kártyával, akkor kb tökmindegy, mert a baseband a 4.3.1-es, ami nem függetleníthető szoftveresen.

  72. Szerintem csak simán megszívattak megint. De sebaj holnap megy vissza a telo! Szerencsére most már írtunk adás-vételit, amiben rögzítettük azt is, hogy az eladó elmondása szerint a telefon gyári független. Na ez minden volt, csak az nem…

  73. Mostanában már nem ír ki invalid simet sem.
    A térerő csíkokból az első legkisebb sáv látszik és semmi mást nem lehet csinálni vele. Nem látja a hálózatot…

  74. @mleslie: már nem emlékszem, miket próbáltál, de azt csináltad már, hogy beleteszed a saját kártyádat, és nyomsz neki egy restore-t, pláne a legújabb 4.3.2-vel?

  75. Szerintem igen, de 15 perc és kiderül, mert megcsinálom!

    4.3.1-re most már bármikor vissza tudom rakni és a JB is megy redsnowal.
    Csak a BB miatt nem lehet unlockolni.

  76. 3194-es error…

  77. @mleslie: a 69-es hozzászólásban leírtakat próbáld végig, ha windowsod van.

  78. hmmm az előbb még nem volt benne az a sor. Azt hittem oda a tinyumbrella irja be, nem?

  79. Frissítettem 4.3.2-re, de mivel eléggé szaggat nálam vissza szeretném tenni a 4.2.1-et. SHSH mentve volt. DFU módba raktam a telót, elindítottam a tinyumbrellát, elindítottam a TSS szervert, aztán iTunes-ba betöltöttem a 4.2.1-et. Elkezdte frissíteni, majd a végén 1013-as hibát írt ki, és iTunes-os logó módba maradt a teló. Tinyumbrellával megpróbáltam exit recovery-vel kirúgni recovery-ből, meg DFU módban Fix Recovery-vel is próbálkoztam, de nem jó. Mi lehet a probléma? Légyszi segítsetek!

  80. Csak pwned fu-ban volt hajlandó elindulni.

  81. Most végig ment és úgy kaptam 3194-es hibát!

  82. @H2CO3: szóvel mégsem patchelték! 😀

  83. Másodszorra jó lett, csak kellene egy bele való sim. Kéri az aktiválást hiába van benne az én T-sem.

  84. @mleslie: és a pinkódot beírtad, ha kér pinkódot? ha nem, írd be, húzd le iTunes-ról, és dugd vissza. vagy az iTunes mit ír rá? ha “this SIM is not supported”, akkor az a készülék nem gyári független.

  85. Nem kér pint a kártyám.

    Továbbra is csak a térerő legkisebb oszlopa aktív.

    iTunes:

    The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported.

  86. @mleslie: akkor továbbra is aktiválást kérő képernyő van a készüléken, és ha ezt írta, akkor az nem gyári független.

  87. Akkor tehetem vissza a 4.3.1-est, hogy JB-zek ugye?

    Nem tudom, hogy miért vagyok ilyen peches. Minden kamu iPhonet nekem kell megvennem. 😀

    Köszi a segítséget. Ha lenne O2-es kártyám, akkor is csak ezen a ponton tudnék túllépni ugye?

  88. @mleslie: ha lenne O2-es kártyád aktiválni tudnád csak, függetleníteni vagy saját kártyával használni nem. szerintem nem kell visszatenned rá semmit, vidd el így neki, és kész.

  89. Most viszont nem akar továbbmenni az almás képernyőtől.

    Csináljam meg még1x a redsnowt?

    Ilyenkor az install Cydia előtt kell a pipa vagy sem?
    Vagy mivel hacktiváljak?

  90. Sziasztok!
    Megtudnà valaki mondani, hogy mi a különbség a 3 IPad 2-es link között?

  91. Nekem aztán vicces iPhoneom van 4.1 en recovery loopba esett az akksi 4.3.1 en 1,5-2 napig bírja töltés nélkül úgy hogy játszok vele

  92. 3GS-t frissítettem 4.1.2-ről. Azt mondanám elsőre, hogy gyorsabb, megszűnt a belassulás, de még tesztelem.

  93. Elírtam a verziószámot, 4.3.1-ről frissítettem természetesen. Szerintem gyorsabb 3GS-en.

  94. Sziasztok!Hozzám került egy iPhone 4, 4.2.1 van rajta, elvileg jailbreakelt, mert bootlogonak a greenpois0n “logo” bejön. Viszont nincs meg a Cydia ikon és a loader sem.T-Pottal látom az Application mappában a Cydia mappát és van is benne sok file, de a springboardon nem jelenik meg.Lefuttattam már a greenpois0n-t újra, végigfut, de nem rakja ki a loadert és a Cydia-t sem. Valakinek van ötlete, hogy hogyan tudnám előhozni a cydia-t? Köszi előre is!

  95. @htlecso: de gondolom nem jailbrakeltél, ugye?

  96. @hohand: lehet, hogy el lett rejtve az ikonja. de a legegyszerűbb, ha restore, majd úgy jailbreakeled.

  97. @Jadeye: Mivel van elrejtve?Néztem T-Pottal, az Applications mappában megvan mindnek a .app neve, azzal nem rejtette el. Illetve elvileg O2-s, de itthon Telenor karival használták, állítólag kint elintézték a függetlenítést, 03.10.01 a Modem firmware, ez nem ultrasn0w kompatibilis ha jól tudom. Ja, és persze SHSH nincs mentve 🙁

  98. @hohand: ha most is megy magyar kártyával, akkor az gyári független. azonnal próbálj 4.3.1-hez menteni SHSH-t, mert elvileg még aláírja az Apple, és akkor azt fel tudod tenni restore-ral, és azt is lehet untethered módon jailbreakelni redsn0w-val.

  99. @Jadeye: Most raktam bele a saját T-s kártyámat és fent van a hálózaton. Akkor iTunes-sal felrakhatok rá most még egy 4.3.1-et, ha aláírja még az Apple?

  100. Egyébként nem ment hozzá SHSH-t a TinyUmbrella! Lefut, de nem mutatja, hogy mentett hozzá! :S

  101. @hohand: nincs bemappázva véletlenül? Nekem egyszer csak eltűnt a google maps ikonom. Nem volt sehol… gondoltam is rá, hogy mi van, ha annyira elmérgesedett a viszony, hogy egyszerűen lehúzta az apple… Még ide is felnéztem, hogy nincs-e valami hír róla! 🙂
    Aztán egyszer csak mégis észrevettem, hogy lett egy mappa, amibe belekerült…

  102. @Before: Elvileg jó helyen van… De ha rányomok egy greenpois0n-t vagy redsn0w-t, akkor miért nem teszi újra…

  103. Megoldva, ráraktam egy 4.3.1-et… 🙂 Köszi azért a segítséget!!!!!!

  104. Tud vki uj IGO-t Hungary terkeppel?

  105. “Átmenetileg” nem jailbreakelt a 3Gs telóm és az Ipad-em, tehát 4.3.1-es firmware volt rajta. SSH-t lementettem… Leszedtem és fel akartam tenni a 4.3.2-es szoftvert, de sem a telefonon, sem a tableten nem sikerült. Azt írta ki, hogy “ismeretlen hiba”, és 3194 a hibaüzenet száma. Többször próbálkoztam, de az óta sem sikerült. (WIndows 7, 64 bit, de eddig egyetlen alkalommal sem fordult elő ilyesmi. Valaki esetleg tudna javasolni valamit? (Főleg a 3Gs-nél lenne jó, mert a 4.3.1-es tényleg “szaggat” egy kicsit, és minimális használattal is egy nap alatt teljesen lemerül az aksi)

  106. @PadaOne: valószínűleg a hosts fájlod lesz a ludas. a 69-es hozzászólásban leírtakat próbáld végig.

  107. mleslie!
    en 3 napja kertem a vodafone-t(anglia) hogy legyen fuggetlen a telom, kertek adatokat imei szamot stb es ra 2napra megkaptam az emailt, dugjam ra a szifont az itunesra, es automatikusan megcsinalja, de elotte rakjal bele egy olyan kartyat amit eddig nem tudtal hasznalni, megtettem a telo kepernyojen kijott az itunes jel kabellal hogy aktivaljam, itunes fut kartya ki es ujra be es kesz, kiirta a telefon fuggetlen.remelem tudtam segiteni.
    Ja ami a legfontosabb mig otthon toletek 10 ill 20ezret kernek el erre, itt tolem kint mind osszesen 0£-ba kerult:):):):):)

  108. Sms-eket hogyan lehet lementeni illetve visszaállítani nem jailbreakelt iPhone 4 -en?Köszi!

  109. @gabesz78: azért arra kíváncsi leszek, hogy nem jailbreakelt iCuccokról, egyikről a másikra, hogy fogod pakolni akár T-Pottal is az sms-eket 😀

  110. Ez lehet OFF lesz, de mondja már meg valamely tapasztalt Úriember, hogy: más i4 júzer is tapasztal olyat 4.3.1 alatt, hogy eléggé gyorsan merül a 4es? Lehetséges az, hogy nagyban befolyásolja az értesítések lekérése? (olyannyira nagyban hogy fél óra alatt 20% minusz a 100%ból) 🙁

  111. 🙂 Hat igen,azert irtam,hogy nem jailbreakelt szifonon! A t-potot jelenleg is hasznalom,nincs is vele gond,de jo utra terek es jailbreak nelkul kellene lementenem majd vissza.

  112. @ITrash: Ekkora merteku merulest nem tapasztalok!

  113. @iTrash: Hoppá, elnézést! 🙂
    Azt nem tudtam, hogy csak jb-vel megy a t-pot. Csak úgy megörültem neki, hogy sikerült az átmentés, gondoltam ezt gyorsan megosztom, hátha tudok segíteni.

  114. Kérem valaki segítsen!

    Kaptam egy Iphone 3G-t, jailbreak-elve, függetlenítve.
    Jelenleg 3.0 szoftver fut rajta, a modem fw.:2008.04.26-os.

    Szeretném frissíteni.

    Nem teljesen ismeretlen a téma, csak azóta eltelt egy év és ahogy látom sok változás történt.

    Mire kell esetleg figyelni és természetesen mi az aktuális legfrissebb szoftver erre a készülékre.

    előre köszi!

  115. @CsA: 2008.04.26-os modem firmware nem létezik. esetleg 04.26.08, de az nem dátum.

    a legfrissebb, amire frissítheted, az a 4.2.1. mentsd le az SHSH-kat umbrellával, majd először tegyél fel restore segítségével egy GYÁRI 4.0 vagy 4.0.1 vagy 4.0.2-t (de véletlen sem újabbat!), hogy a baseband frissüljön 05.13-ra, ami a legfrissebb, de még függetleníthető baseband. majd ezután készíts egy custom 4.2.1-et, az nem frissíti tovább a basebandet, és restore-ral tedd fel pwned DFU-ban. ez már eleve jailbreakelt, így utána már csak aktiválni kell, és feltenni cydiából az ultrasn0w-t.

    ha ez így túl kínai, meg tudjuk csinálni neked, ez esetben jelezd, és megírjuk a részleteket a hozzászólásodnál megadott mailcímre.

  116. Szerintem menni fog.

    Köszönöm!

  117. Két kérdésem is lenne:
    1. Melyik firmware-t tegyem egy újbootos 3GS-re ami T-mobilos és Telenorral használom. Jailbrake és függetlenítés is kellene.
    Jelenleg 4.0.1 (8A306) van rajta 05.13.04 baseband, és jailbrakeme-vel függetlenítve. SHSH mentve
    Érdemes e megvárni a 4.3.2 törését, vagy jó a 4.3.1? Vagy azzal szaggat a működése, és gyorsabban merül? Vagy 4.2.1? Tanácstalan vagyok.

    2. A másik egy i4, ami gyári független az angliai Vodától van és ott is lett kifizetve az unlock. Ezen most 4.3.1 (8G4) van 04.10.01 baseband és redsn0w_win_0.9.6rc12 -vel jailbrakelve. SHSH mentve.
    Namármost erre ugye elvileg mehetne a 4.3.2, mert ha minden jól megy ma kijön az untethered jailbrake is. De a kérdés ugyanaz, hogy jobb-e a 4.3.2 mint a 4.3.1? Akku merülés, működés? Nem merem elkezdeni “belakni” addig amíg nem derül ki hogy érdemes e frissíteni.

    Előre is kösz!

  118. @gabesz78: szerintem mindkét esetben várd meg, mi lesz a 4.3.2-vel. de közben mindkettőhöz mentsd le a 4.3.1-es SHSH-kat is, hogy meglegyenek.

  119. @Jadeye: Rendben! Mentek, várok, köszönöm!

  120. En feltettem 4.3.2 tesztelem meg merules szempontjabol

  121. @tombike: Majd oszd meg légyszi a tapasztalatodat! Köszi!

  122. Szia Jadeye!

    Nem lehetne egy olyan topikot készíteni hogy 4.3.2 első tapasztalatok?

    Ott leírhatná az aki már feltette hogy milyen idevice-re tette jailbreakelte, backup-ból tett vissza mindent és a többi és a többi.

    Előre is köszönöm.

  123. En full restoroltam 4.3.1 re ment keszenletben este 10tol reggel 7 ig 3 % ment le

  124. @aren85:

    Az a gond, hogy én nem Angliában vagyok, hanem Miskolcon.
    Írtam az O2-nek, de kellene nekik több olyan adat, amit nem tudok. 🙁

  125. @mleslie:
    Cut your sim topicban írtam választ, keress meg segítek!

  126. Sziasztok!

    En letoltottem a tinyUmbrella-t es megprobaltam menteni az SHSH-kat, de csak a 4.21 es a 4.3b2-t menti le! A keszulek iPhone4 fw:4.2.1 JB-gprc6.
    Ez normalis hogy csak az eppen telepitett FW-t latja vagy nalam van valami hiba?

  127. Sziasztok!
    Adott egy i4-es amin korábban 4.2.1-gyes rendszer volt.
    Feltettem a gyári 4.3.2-t.Sikerrel.
    Elvileg a legújabb redsn0w jb-zi,ha a 4.3.1-gyes fw-t tallózom be.
    Megtettem.
    A Cydia ikon fehér.Elindítanám,de azonnal le is lövi az ablakot.Nem működik vele a Safari sem,de a telefon funkciók mennek.A masinát újraindítottam,de semmi…ugyanúgy fehér cydia ikon és halott Safari.(a telefon redsnow nélkül újraindul)
    Tudna segíteni nekem abban,hogyan tudnám downgradelni?
    Előre is köszönöm!
    Próbáltam downgrade-elni egy verzióval régeebbire,de az Úristennek nem megy!
    Olvastam az iTunes hibakódokat és eljártam a segítő leírásokat betartva ahogyan azt kell.Umbrellával is próbálkoztam,de nem tudom elindítani a tss szervert DFU módban és szerviz módban sem.

  128. Sziasztok!

    Kértétek,akinek van “4.3.2-es tapasztalata”,írja meg. Nos,nekem van… Nekem egy iPhone 4-esem van. Tegnap este meg frissítettem,és az aksi,hát… Hajnal kettőkor vettem le a töltőröl,és ma reggel 07:30-ra már 90%-re esett a töltöttségi szint. A “semmi” leevett 10%-ot. Régebben ha előző este töltöttem,kb. másnap délig 100%-on maradt. Szóval akinek fontos az energia,és nem érdekli a face time fagyás korrekció (én még pl. soha nem használtam),inkább várja meg a kövi firmware-t…
    Ami pedig a függetlenítést illeti: én Angliában élek,London mellett. Az Orange-nál vettem tavaly a telóm 510’fontért feltöltőkártyásként. Igen,és valóban függetleníthető az alma HIVATALOSAN,és tőlem ezért 20’fontot (ez kb. 6e Ft) kérnének el. Ennyivel kellene feltöltenem minimum a kártyám,hogy leemelhessék az összeget róla,majd e-mail-ben elküldik 24-órán belül,lépésről-lépésre,mi a teendő.

  129. Sorry,elfelejtettem írni,hogy 4.3.1-ig megvan az összes shsh fájl is.

  130. @aesce: azért fehér a cydia ikonja, és azért záródik be azonnal, mert a 4.3.2-re jelenleg csak semi-tethered jailbreak van. ez azt jelenti, hogy ha nem “boot tethered” módban indítod el, nem tölt be a jailbreak.

    donwgrade-elni DFU módban tudod, de csak akkor, ha fut az umbrellában a TSS server, és a végén a baseband miatt hibát fogsz kapni, ami után ismét DFU-ba teszed a készüléket, és lefuttatsz rajta egy redsn0w-t.

    vagy másik opció, hogy pwned DFU-ban custom 4.3.1-et teszel fel, mert az nem foglalkozik a basebanddel.

  131. Van egy 3GS új bootos 4.3 IOs Iphone nálam.
    Hogyan tudom jailbreakelni, a redsnow megcsinálja ezzel a costummal is.
    Előre is köszi a segítséget

  132. @Jadeye:
    Köszönöm szépen a segítséget Jadeye!
    Lenne még egy kérdésem…:)
    Ha custom fw-t tennék fel sima dfu és redsnow?
    Ilyet még sosem csináltam…
    Más:
    Egyszerűen nem tudom elindítani a tss szervert…Két gépen is próbáltam…a host fájlt átírja automatikusan de ha dfu-ban van ha recovery-ben akkor sem lesz aktív a tss szerver.
    Oka?

  133. 😀
    Még valami..
    Aktivákt,vagy nem aktivált custom?

  134. Sziasztok,
    Ma kiderült, hogy ráfutottam a hosszú cicire, mert januárban régi IPhone 3GS-em után szereztem egy fe

  135. Szóval mégegyszer. Szereztem egy új boot-os fehér 3GS-t csak ma kiderült hogy nemhogy nem járt le róla a hűség hanem a kis mocsok tetemes tartozást halmozott fel, és mivel ma hivatalosan szerettem volna függetleníteni ezek után nem tudom fogom e tudni valaha.
    Szeretném ha valaki aki járatos ebben segítene, hogy most mi történhet, és hogy a tmobil letilthatja e a telefont, pláne hogy ez igazából már az enyém?
    S ha letiltja akkor az csak az ö szolgáltatásukra vonatkozik e? Kikerülhetem e a letiltást ha szoftveresen függetleníteni mondjuk 4.1- el amihez elvileg meg van az shs fájlom, és ha igen akkor melyik verziószámú iTunes és redsnow vagy limerain kell hozzá? Előre is köszi a hasznos válaszokat.

  136. Megjelent a redsn0w 0.9.6rc13
    viszont pont a 4 est még nem tudja 🙁 még 🙂

  137. @Robby: Köszönjük az infót! Akkor lehet érdemesebb a 4.3.1-nél maradni, mert azzal jobban bírja az akksi? Bár nem értem mi a köze a firmware-nek a fogyasztáshoz :/
    Még arra lennék kíváncsi , hogy a 3GS 4.3.1-vel jobb e mint 4.0.1-el? Vagy arra mit tegyek, mert olvastam, hogy 4.3.1-el szaggat?

  138. @gabesz78:
    Egyet tudok erre mondani. Ami egy teljesen magánvélemény. Én “végig jártam a ranglétrát”. Volt már 2G-m,3G-m,3GS-em,most pedig ugye egy 4-essel tolom. Szívemre teszem a kezem,a régebbiekkel nem volt annyi nyűgöm,mint a két hetente frissítgetett 4-esemmel. Én ezt a telót az Orange-nál 4.0.1-el vettem,rá pár órára untethered JB,Hackulo,stb.,ment minden progi rajta,most meg itt totyorgok egy helyben. De jó nekem,mert 4.3.2-esem van. És? Mindíg amikor frissít az ember,heteket vár untethered JB-re,rosszabb esetben hónapokat. De mire az megérkezik,már 6x frissítettem. És arra újjabb pár hét malmozás… Tehát 22-es csapdája. Tudjátok,idekint nem túlzok,minden második embernek szinte iPhone telója van. Nálunk ez 100%-os a konyhán. Itt mindenkinek (8’ember) almája van.És Ők nem nagyon frissítgetik,csak néha tesznek rá pár új zenét,és kész. Nem lihegik túl. És lehet,igazuk van. (EZ CSAK AZ ÉN MAGÁN VÉLEMÉNYEM)

  139. @Robby: Én másfél éve használok 3GS-t és én sem nagyon követtem a frissítéseket, mert még mindig a 4.0.1 van rajta és igazából semmi bajom vele, csak ugye abban még nincs gamecenter, meg nem tudom még mi. Az akksi mobilnettel+wifivel+bluetoottal kb fél napot bír, és ezért lennék kiváncsi hogy a frissebb fw-kel 4.2.1 vagy 4.3.1 vagy 4.3.2 ez javul-e?
    Az i4-esemen 4.3.1 van, ez kibírja kb reggeltől estig. Ezen sem tudom, hogy megéri e frissíteni 4.3.2-re.

  140. Segítségetek kérném.
    Van egy 02.10.04-es bb-em. Jelenleg custom 4.3.2-es van ratja, de a térerővel gond van. Gondoltam azt, hogy megpróbálom eredeti 4.2.1-est feltenni. De nem engedi. A tinyumbrella fut, kivettem az advanced fülön a “Set hosts to Cydia” pipát, hogy frissüljön a 4.2.1-es basebandjére. De 1013-ashibát kapok. Én azt gondoltam, hogy 02.10.04-ből 03.10-es lesz és próbálkozhatok tovább. De miért nem akarja megfrissíteni?
    Köszönöm szépen. Ákos


Add a Comment