fbpx Skip to content

Figyelem! Ez egy beta, és nem alkalmas mindennapi használatra. Kizárólag tesztelési célzattal került kiadásra, és csak OSX-re érhető el. Az új redsn0w beta nem függetlenít, és jelenleg nem működik 3GS vagy MC-s Touch esetén. Ha nem érted az itt leírtakat, ne kezdj hozzá.

Mielőtt nekilátnál, olvasd el figyelmesen az egész cikket, és NE csak a frissítéseket!

***

Frissítés #6

Ma kiadta a dev-team a redsn0w újabb beta verzióját, a 0.9.7b6-ot, amiben javították a Skype-pal kapcsolatos hibát, valamint az iBooks-nak is rendesen kell már működnie.

A korábbi verzióktól eltérően, ha beta 5-tel van jelenleg jailbreakelve a készülék, akkor a beta 6 használata előtt most nem szükséges a restore. Ebben az esetben az összes pipát ki kell venni az opcióknál, és csak újból lefuttatni.

A következő lépés az lesz, hogy megoldják, hogy menjen 4.1-es SHSH-val is, illetve hogy a Windows-os verziót jelentősen felgyorsítsák annyira, hogy ki lehessen adni.

Letöltés: redsn0w_0.9.7b6 (OS X)

***

Frissítés #5

Megjelent a redsn0w újabb beta verziója, a 0.9.7b5, amiben már javították az eddigi bluetooth- és sandbox-hibákat.

Ugyan készült belőle Windows-os verzió is, de az jelenleg annyira lassú, hogy még nem fogják kiadni. Ennek a lassúságnak az a technikai háttere, hogy Windows alatt egyelőre nem sikerült megoldani, hogy az IPSW-fájlokat a RAM-ból töltse be, így azokat a sokkal lassabb merevlemezről kell betöltenie, ami a fájlok nagy mérete miatt iszonyatosan lassú. Dolgoznak a Windows-os verzió jelentős felgyorsításán, és közzéteszik, ha elkészült.

Letöltés: redsn0w_0.9.7b5 (OS X).

Amennyiben a készüléked már jailbreakelve van bármelyik korábbi beta-val, úgy a problémák elkerülése érdekében egy restore szükséges, és csak utána használd ezt az új beta-t!

***

Frissítés #4

A dev-team reggel kiadta az újabb beta-t a redsn0w-ból, ami így már a 0.9.7b4 névre hallgat. Nézzük, milyen változások vannak.

Ettől a változattól kezdődően nincs szükség a Mac-en külön alkalmazás telepítésére és futtatására az usbmux működéséhez, ahogyan ezt korábban ígérték is. Persze aki használta eddig is, bármi más okból (például az SSH-hoz), az használhatja továbbra is, mert nem akad vele össze a redsn0w. Illetve javítottak pár olyan hibát is, amik miatt korábban a redsn0w összeomolhatott a “Preparing JB Monte Files” folyamata alatt.

Más nem változott a kódban, tehát a bluetooth változatlanul le van tiltva, illetve például a Skype összeomlik, noha jailbreak nélküli rendszeren, vagy tethered jailbreak alatt működik normálisan.

Letöltés: redsn0w_0.9.7b4 (OS X).

Amennyiben a készüléked már jailbreakelve van bármelyik korábbi beta-val, úgy a problémák elkerülése érdekében egy restore szükséges, és csak utána használd ezt az új beta-t!

Ha ez a beta az ismert hibákon túl már nem produkál újabbakat, akkor hamarosan megjelenhet a Windows-ra szánt verzió. További teendőik közé tartozik, hogy működjön a jelenleg nem támogatott készülékekkel is, és javításra kerüljenek a bluetooth és Skype hibák.

***

Frissítés #2 és #3

Az éjszaka megjelent a beta 2, majd kicsivel később a beta 3 is, így összevonnám a kettőt egybe, hogy mégis mi történt pontosan.

Beta 2 fixek: a beta 1 során pár gyári alkalmazás nem működött megfelelően, vagy szimplán összeomlott. Így nem ment például a Task Switcher, tehát nem tudtunk váltani a futó alkalmazások közt, illetve nem ment az iPod app sem. A beta 2 ezeket a hibákat hivatott javítani, de minden másban megegyezik a beta 1-es verzióval. Tehát a teljes bluetooth-funkcionalitás le van tiltva benne ugyan úgy.

Beta 3 fixek: ebben a kiadásban a beta 2-höz képest javítva lettek még a nem-GUI alkalmazások problémái is, tehát például a médiatartalmakat kezelő daemonoknak sem szabadna összeomlani a továbbiakban, így a videólejátszásnak is működnie kell már bárhol, még akár weboldalakon beágyazott videók esetén is.

Fontos dolog, hogy amennyiben problémád volt az usbmuxd használatával, úgy azt a beta 3 sem fogja megoldani. Ebben az esetben meg kell várnod, hogy az usbmuxd-s relay-t beépítsék magába a redsn0w-ba.

Letöltés: redsn0w 0.9.7b3 (OS X).

Mindenképp egy friss restore után próbáld csak meg az új beta-t, mert egyébként nem várt hibák adódhatnak.

***

Frissítés #1

Megjelent a redsn0w 0.9.7b1. De ne ugorj neki azonnal, mert nem csak egy-két kattintás! Ha egy 1013-as hiba megoldása problémát okoz, akkor NE kezdj bele!

Kérjük, olvasd el figyelmesen az alább leírtakat. Ha megtetted, olvasd el még egyszer, hogy biztosan megértsd, miről szól a dolog. Ha bármi is gondot okoz, inkább ne is kezdj bele. Mindenki a saját felelősségére próbálkozik.

Fontos dolgok:

  • Ez egy BETA. Nem kell csodálkozni, ha adatvesztés történik, vagy valami nem működik megfelelően. Mindig készíts backupot!
  • Ugyanebből az okból NE használják ezt a verziót azok sem, akiknek a függetlenítés fontos.
  • A bluetooth sandbox-környezetét érintő hibák miatt a bluetooth egy az egyben tiltva van!
  • Csak iPhone 4, iPad és iPod Touch 4G esetén használható jelenleg!
  • A Cydiában mentve kell legyen a 4.2b3 SHSH-d. A hivatalos kiadásban lehetőség lesz majd a számítógépre mentett SHSH felhasználására is, de egyelőre csak akkor működik, ha Cydiában is mentve van a 4.2b3 SHSH. Ha nincs, akkor ez jelenleg nem használható a számodra!
  • Telepítve kell legyen a Mac-eden az usbmuxd szoftver. Ezután a futtatásához nyiss egy Terminal-t a python-clientmappában, és ezt írd be:
    chmod +x tcprelay.py
    ./tcprelay.py -t 22:2222

Ha ez a relay nem fut, amikor a redsn0w ramdisk elindul, akkor a gyári firmware-re kell restore-olni, és újra kell kezdeni az egészet. Tehát még mielőtt elindítanád a redsn0w-t, teszteld, hogy működik-e a relay! Ha a második parancs után kiírta, hogy”Forwarding local port 2222 to remote port 22″, akkor működik.

Letöltés itt: redsn0w 0.9.7b1 (OS X).

Ha fut a relay, és betallóztad a gyári 4.2.1-es firmware-t, utána válaszd ki a “Jailbreak Monte” opciót. A folyamat további része a szokásos.

Ismert hibák a beta1 esetén:

  • A Task Switcher használatától összeomlik a SpringBoard, tehát az alkalmazások közötti váltás a gyári módszerrel nem lehetséges jelenleg. Opcionális megoldás lehet az SBSettings-ben található Process lista használata.
  • Az iPod alkalmazás kizárólag csak az iPod Touch 4G esetén működik.
  • A Bluetooth funkció teljesen le van tiltva egy, a bluetooth sandbox környezetét érintő hiba miatt.

***

Mivel @comex untethered megoldása egyelőre csúszik, így a mai nap @MuscleNerd közzétette, hogy a karácsonyi hétvégén ki fognak adni egy új redsn0w-verziót, amivel akár restore nélkül is elérhető lesz az untethered jailbreak a 4.2.1-re azok számára, akiknek megvan a 4.2b3-hoz az SHSH-juk:

Over the Christmas weekend we’ll be releasing a version of redsn0w that implements the “backup plan” to the 4.2.1 untethered jailbreak. We’re seeking your help to test this redsn0w and find any bugs before we do a general release! (If you have an iPhone 3G, or an old-bootrom ipt2g or iPhone 3GS, you already have an untethered jailbreak! Just use the latest public redsn0w.)

To keep things manageable, this will be a Mac-only test program. We also request that any volunteers *NOT* need the ultrasn0w unlock (in case things go very wrong).

Először természetesen tesztelni kell, és ehhez Mac-kel rendelkezőkre van szükségük. Illetve arra, hogy a készülék függetlenítése ne legyen probléma, így csak a gyári független készülékek tulajdonosait várják – vagy azokat, akiknek nem számít a függetlenítés. (Akiknek pedig iPhone 3G vagy régi ibootos készülékük van, azok számára a legfrissebb redsn0w-val jelenleg is elérhető az untethered jailbreak a 4.2.1 esetén.)

Right now, the “backup plan” requires that you have the 4.2b3 IPSW on your Mac, and that Cydia has your 4.2b3 SHSH hashes. Please don’t pirate that 4.2b3 IPSW! (We’re also working on a way that this technique might apply to all those with 4.1 IPSWs, but that’s not the first goal right now.)

If you fit all the above qualifications, please follow @redsn0w_testers on twitter for announcements, and use the comments section here for feedback. Thanks very much for your help, and Happy Holidays!

Tehát fontos feltétel a Mac-en felül, hogy meglegyen a 4.2b3-mas IPSW fájl a készülékhez, illetve az SHSH szintén mentve legyen ehhez a verzióhoz. (Ha van SHSH-d, de nincs meg a fájl, egy kis keresgélés után letöltheted.) Emellett dolgoznak egy olyan megoldáson is, ami a 4.1-es IPSW-t használná majd fel erre a célra, de nem ez az elsődleges cél.

A restore nélküli megoldás pedig azok számára lehet hasznos, akiknek már most is jailbreakelt 4.2.1 van a készülékén, de jelenleg csak tethered módon. Nekik elég lesz majd csak lefuttatni az új redsn0w-t, és az a tetheredből untetheredet fog csinálni.

Ha érdekel a tesztelés, és az összes felsorolt feltételnek megfelelsz (van Mac-ed, megvan a 4.2b3 IPSW és az SHSH, valamint gyári független a készüléked), akkor a @redsn0w_testers twitter felhasználót követve értesülhetsz az ezzel kapcsolatos hírekről, illetve mi is beszámolunk róla, ha lesz bármi újdonság.

Figyelem! Ha nem felelsz meg a fenti feltételek mindegyikének, akkor mi nem ajánljuk, hogy próbálkozz!

Olvasd el a hozzászólásokat is

420 Comments

  1. pedig már azt hittem estére meglesz a dzselbrék… 🙁

  2. Annyira nem vagyok otthon a témában, jailbreakelt 4.0.1 ről fogok tudni valaha is frissíteni restore nélkül?

  3. @Arcor: tudni éppenséggel tudnál, de nem javasolt, mert megmaradhatnak olyan fájlok, amikhez később nem férsz hozzá, és így problémát okozhatnak. a jailbreak meg amúgy is elvész gyári firmware-re való frissítéskor. jailbreakelt rendszer például custom (tehát alapból jb-elt) firmware-rel való frissítése meg pláne nem ajánlott. jobb tiszta lappal kezdeni, és manuálisan átpakolni a szükséges dolgokat.

  4. @Jadeye:
    Aham, és az iTunes szinkronizálja az appokon belüli adatokat?

  5. Igazán kiírhatták volna Twitterre, hogy mindenki mentse le TinyUmbrellával az SHSH-t, hamár a Cydia nem tette meg. Komolyan, nehéz lett volna szólniuk, hogy anélkül nem fog menni az új jb?

  6. Sziasztok!
    Ipod touch 4G ről a gyári shsh-t érdemes lementeni jailbreak előtt?
    És ha a “tinyumbrella-4.21.01” el csinálom az jó?

  7. Minden tiszteletem a Dev-Team-nak, de mintha kicsit megkopott volna a fényük.

    Mostanában a sok jól csengő beharangozás után mindig kiderül valami elhallgatott apróság, ami miatt csak nagyon komplikáltan, vagy csak szűk réteg számára elérhető a dolog… 🙁

  8. @Arcor: igen, beleteszi az appok adatait is a backupba, ugyanakkor jailbreakelt rendszerről készült backupból való visszaállítás sem javasolt.

    @costee: annyi milliója legyen mindenkinek, ahányszor ezt már leírtuk… MINDEN alkalommal, ha jött új firmware, leírtuk, hogy tessék menteni az SHSH-kat… arról hadd ne mi tehessünk már, ha ennek ellenére sem mentetted le…!

  9. @Jadeye: A bétákról is?!?! Na, ne már…

  10. sziasztok, bocs hogy ide írok. de nem értem, hogy miért nem bír senki sem nekem válaszolni. Van egy Iphone 3gs, em 4.0.1 van rajta jailbreakkel. sajnos nem tudom hogy a telo honnan származik, ezért nem tudom aktiválni se. nincs hozzá simem. az lenne a kérdésem, hogy nincs e rá mód valahogy a 4.1 est felcsúsztatni, a nélkul, hogy kérje a originál sim kártyát? lehet valahogy hacktiválni(asszem így hívják) ? nekem jó is lenne rajta a 4.0.1 csak olyasmi problémám van hogyha véletlen lemerul a telefon, vagy véletlen bekapcsolom a airplane modot, egyszeruen nem ismeri fel a operátort. ilyenkor kiveszem a simet és frissitem a ultrasnowot. ez után általában el szok indulni. Kérem valaki segítsen, yadeye , vagy bárki. elore is koszonom a válaszokat és boldog karácsonyt

  11. @diario: talán nem offolni kéne másik cikknél, és akkor választ is kaptál volna… szóval elsőként talán nem hőbörgéssel kellene kezdeni…

    a 3GS esetén pedig változatlanul az SHSH függvénye, hogy milyen fw-t tudsz feltenni, sosem függött a SIM kártyától. a SIM-től CSAK az aktiválás függ, a fw felrakhatósága vagy nem rakhatósága mindig is az SHSH-től függött 3GS és afelett.

    ha nincs a 4.1-hez SHSH-d, SEHOGY nem fogod tudni feltenni. mivel függetlenítened kell, így talán egy custom 4.2.1 majd megoldja a problémád, de az jelenleg csak tethered. szóval talán várj, és lesz megoldás.

    egyébként meg ha beírod a keresőbe, hogy hacktiválás vagy aktiválás, már olvashattál volna egy rakás cikket ezzel kapcsolatban… például: http://szifon.com/2010/11/23/megjelent-a-redsn0w-0.9.6b4-jailbreak-4.2.1-re/

    (de attól, hogy offolsz, és hőbörögsz, ha nem válaszolnak rá, még nem lesz hamarabb. az én nevem meg nem yadeye, hanem Jadeye, de ott van, ki kell kopipésztelni…)

  12. @Jadeye: nagyon de nagyon szépen koszonom a válaszodat, és elnézést kérek, hogy ilyen hangon tettem fel kérdésemet, de már nagyon sok próbáltam (szépen ahogy azt kell) és nem válaszoltak rá. szóval mégegyszer koszonom és békés boldog karácsonyt

  13. @Jadeye:
    😐

    Kösz az infokat!

  14. sziasztok!
    a héten lett meg az iphone 4-em ami már alapból 4.2.1 van. Akkor erre lesz most untethered jailbreak vagy ne várjak rá.
    Előre is kösz!

  15. @huszar90: és el is olvastad a cikket, amihez hozzászólsz? mert szerintem nem…

  16. @Jadeye: El és még most se vagyok biztos. Nem mindenki szakértő a témában, normálisan kérdeztem és egy igen vagy egy nem szó is elég lett volna. Köszi.

  17. Sziasztok!

    Egy 4-es iPhonet amin 4.2 van vissza lehet butítani 4.1-re ??

    Előre is köszi!

  18. @huszar90: akkor idézem, rögtön az első mondat második fele a kulcs: “elérhető lesz az untethered jailbreak a 4.2.1-re azok számára, akiknek megvan a 4.2b3-hoz az SHSH-juk”

    van SHSH-d 4.2b3-hoz? ugyan nem írtad le, de kiindulva abból, hogy ezen a héten lett meg a telefon, így kb 100%, hogy nincs. tehát? sajnos egyelőre a dev-team által leírtak alapján a számodra nem lesz untethered. hogy mi a helyzet a jövővel, arról értelemszerűen nem lehet nyilatkozni, hiszen ha most nem is, de előbb-utóbb lesz rá. csak meg kell várni.

    @xdebug: csak ha van hozzá SHSH-d, de a baseband verziója nem fog változni, mert azt nem lehet jelen állapot szerint downgrade-elni.

  19. @Jadeye: Köszi a gyors választ,
    Boldog karácsonyt!

  20. akkor ha én felteszem a 4.2b3 -at, lementem a SHSH-t, és ezután frissitek 4.2.1 re , untethered lehet a telom? most 4.1 en vagyok /3gs…?

  21. @Jadeye: Köszönöm.

  22. Aki karira kapott telefont megint megszippantottta fütyköst..
    Sajnos…
    Gondolom a 4.2b3 shs-t nem szippantja kia cydia már mert elmúlt a tesztidőszak és nem írja alá az apple szervere, nincs feedback, nincs szippantás..
    Szívás van.
    Értékelem én a srácokat, de ez nem univerzális dolog.
    Aki 4.1 en van shsh val nem hinném hoyg eg ybarkács megoldás miatt beáldoznáé a tutit. Aki 4.2.1 en van annak meg mara a tethered cucc, ami egyébként jó, de kevésbé hozzáértőknem jelenthet gondokat.

    Várjunk. Köszi Skacok.
    Boldog Karit…

  23. 4.1 es SHSH-t kell lementeni vagy a 4.2.1-et? Kicsit bekavarodtam :$

  24. Nekem megvan a 4.2b3 shsh fájlok, de a cydia nem mentette le, csak a 4.1-et.
    Így is jó lesz szerintetek?
    Anno még esernyővel mentettem. 🙂

  25. @Ateszpapa: Szerintem jó úgyis, de tudod a Cydiában gyakran nem pontos a kijelzés, anno a 3G-men nekem is úgy mutatta, hogy csak 4.1-ig van SHSH-m, pedig lementettem umbrellával 4.2b3-at és 4.2.1-et is (Cydián keresztül küldve)

    @diario: Rossz a sorrend! Sajnos, a 4.2b3 SHSH-t már korábban le kellett volna menteni (amíg lehetett), mostmár késő 🙁

    Annak idején a TinyUmbrella nem véletlenül mentette le a 4.2.1-el együtt a 4.2b3 SHSH-t is.
    Nekem ez szerencsére megvan, viszont 4.1-hez nincs 🙁

    @Jadeye:

    Ez most nem off 🙂 , és nem is kukacoskodásnak szánom csak 1 ide kapcsoló kérdés, mert nem egyértelmű:

    Ezt írtad a cikkben:
    “így csak a gyári független készülékek tulajdonosait várják” -> ez biztos?

    Ha nekem abszolút nincs szükségem semmilyen függetlenítésre (T-s kártyával használom mert ott vettem, tehát tudom aktiválni vele) akkor én ezt inkább hagyjam ki?
    Mert azt hittem az a lényeg hogy be legyen aktiválva valahogy (meg persze a 4.2b3 SHSH, ami – mint írtam, megvan az i4-hez), vagy kell még valami?

  26. @diario: ha ez így működne, szerinted nem ezt csinálná mindenki? ugyanakkor hogyan rakod vissza a 4.2b3-t SHSH nélkül? naugye… a lekérhető SHSH telepített iOS verziótól független, és mindig csak a hivatalosan legfrissebb verzióhoz adja ki az Apple. ha új firmware jelenik meg, akkor van egy pár napos átfedés, amíg még a nem legfrissebbhez is lekérhető.

    @WiC0: még mindig a 4.2b3-t. nincs szó 4.2.1-es vagy 4.1-es SHSH-ról.

    @Ateszpapa: az jó. ha az umbrella mentette, megvan az a cydiában is, max nem írja. de meg kell legyen. de ha megvan a gépeden, az is teljesen jó, a lényeg, hogy legyen.

  27. @Jadeye: Jaaaa értem kösz és bocs a hülye kérdésért xD

  28. Igen, megvan lementve a gépen.
    Köszi. 🙂
    Boldog Karácsonyt! 🙂

  29. @i4user: ha nem érdekes a függetlenítés, akkor értelemszerűen nem számít (“a készülék függetlenítése ne legyen probléma”). de akkor most külön beleírtam ezt is.

  30. off:

    Segítsetek!
    elkészítettem a LockInfo magyarítását, és egy .deb filet akarok csinálni, amit aztán a repomba berakni. meg is csináltam a deb-et, csak a magyarított plist fájlok vannak benne, és telepítésnél hibát ír ki, mert nem tudja felülírni a sinfuliphonerepo-ból telepített LockInfo eredeti angol nyelvi fájljait. Itt egy kép amit a a telepítés közben kaptam: http://vabe.hu/wp-content/uploads/2010/12/f%C3%A9nyk%C3%A9p.png
    Ezen kívül van még egy problémám is: ugye az app storeból telepített progiknak a var/mobile/Applications mappában a nevük kódolt, és azon belül van pl a Remote.app. Szintén egy deb filet akarok csinálni, és mivel random ez a generált kódolt név, ezért nem tudom, hogy tudom pl elérési útnak megadni ezt: \var\mobile\Applications\73FFEF24-B5ED-4D72-8AC0-4E39F72DD08C\Remote.app\English.lproj
    mivel ez a szám változik mindig, még akkor is, ha letöltöm, letörlöm, és megint felrakom: 73FFEF24-B5ED-4D72-8AC0-4E39F72DD08C
    szóval nagyon hálás lennék ha tudnátok segíteni, szerintem sokan örülnének neki! 😀

    felraktam a repomba a LockInfo magyarítását, de nem működik mert nem tudja felülírni a nyelvi fájlokat valaki tudja mi a megoldás?
    repo: vabe.hu/Cydia

  31. Én sose tettem fel semmi bétát, az iPad-omon a Cydia mégis azt írja, hogy megvan a 4.2b3 SHSH is… Ez érdekes, nem?

    Az iPhone4-esemet pedig eleve 4.2.1-el vettem, akkor ezek szerint én nem tudom majd használni az új redsn0w-t?

  32. @Szpisti: de, én se tettem fel semmilyen bétát, de a TinyUmbrella mégis lementett egy 4.2b3 SHSH-t. nemtudom miért, de lementette. 🙂

  33. Sziasztok. Van egy 3G-m 4.0.1-en függetlenítve. Ha most gyárilag rárakom a 4.2.1-et, akkor azt az új redsnowal tudom majd jailbreakelni és frissíteni ?

  34. Hát érdekes dolog ez.. 🙂
    Nekem tethered 4.2.1 jb azóta van mióta kijött, cydia letöltések után kellett egy reboot azóta még nem volt, pedig használom rendesen. Szerintem ez az untethered csak egy kis plusz, ha esetleg mégis.. nem értem miért vagytok ennyire bezsongva tőle! 😀

  35. @invezz: Aki használ cydia-s programokat, ott bizony előfordul a reboot szükségessége.

  36. Szerintem az nagy szívás ha lemerülsz és nincsen a közelben kompi tetherelni a telefont a cydia pedig televan restartos appokal elég kellemetlen ez is. Van ez a sam-os push üzenet blokkolás ami az aku merülés miatt kell na amióta dzsélbrékvan amikor feltettem a sam-ot akkor visszafogta a merülést. Utána egy restart és megint merül jócskán hiába raktam ujra az appot. A gps meg ugrál ide oda néha jó néha nem. Nagyon kell az az untethered…

  37. @itanczos: Igen. De ezért ba**kurálom csak otthon a Cydiát… A gép közelében…

  38. Boldog karácsonyt minden lelkes iphone tulajnak és szifonéknak is. Látom nem egyedül várom ezt a frankó jailbreakot. Megszívtuk

  39. ez nem lessz a fa alatt

  40. Lehetne indítani egy olyan fórumot ahol kedvenc almánk hiányosságait ecseteljük. Annó règes régen a régi szép időkben amikor még motorola cpu ketyegett az appleban a multitask még tényleg multitask volt több tasking egyszerre dolgozott most pedig emuláció van látványos animációval ami azt a hatást kelti mintha tényleg egyszerre futnának a progik. Tudjuk nem így van. Steve Jobs is tudja hiszen ő váltott intelre na ott cseszte meg az egészet…Azóta maradt az os ami saját licensz és magát is becsapja mikor reklámozza a multitaskot. Ezt köszönjük meg szépen. El van adva az Apple és csak szép álom a microsoft ellen…

  41. 😀 bocsi, béke

  42. 4.1 en még nincsen multitask emuláció kellett nekem frissíteni. török egy almát és örülök annak a magjait meg elültetem és ujraindul, kinől…

  43. Nem lesz ez így jó! 🙁 Főleg azért mert nincs meg a 4.2b3 SHSH, ugyanis pont azt a bétát nem tettem föl… Kéne már az a nyomorult untetered pir0shó dzsélbrék az epöl ájfónomra 🙂

  44. Ja, és Istentől áldott boldog karácsonyt mindenkinek!

  45. @itanczos: Hát igen, tudom én is, én is használok sok mindent cydiaból. De ha onnan szedek le valamit azt biztos itthon fogom wifin, mert nem fogok mobilnettel töltögetni 🙂 Amúgy meg amikhez kellenek rebootok azokat elején feltettem, a kisebb kiegészítőkhöz meg ált. elég respring.

  46. @pr94: Ehhez nem kell feltenni a bétát, a TinyUmbrella lementette (volna) anélkül is, de mostmár mindegy…

    Majdcsak jön egyszer olyan JB is, amihez nem kell 4.2b3

  47. “ki fognak adni egy új redsn0w-verziót, amivel akár restore nélkül is elérhető lesz az untethered jailbreak a 4.2.1-re azok számára, akiknek megvan a 4.2b3-hoz az SHSH-juk:” ez azt akarta takarni, hogy akiknek megvan a 4.2b3 SHSHjuk nem kell restore, a többieknek pedig kell, vagy azt, hogy akinek nincs 4.2b3 SHSHja az baszhatja? 😀
    és még annyi, hogyha nincs 4.1 SHSH(gyári 4.1es vagyok) akkor 4.2 untethered nem is lesz, ugye? és ha nem lesz, valamikor lesz egyáltalán?

  48. Szerintetek?
    At&t függő régi i-boot 3GS-t most akkor tudok már jailbreakelni, függetleníteni 4.2-re? ha igen, elképzelés hogyan?

    köszi, és boldog karit!

  49. Off!
    Bocsánat de kezdő vagyok.
    Ipademet mivel tudom jelenleg feltörni??

  50. @krispet: ez a 4.2b3 SHSH-tól függ. ha nincs, akkor ezt a módszert nem fogod tudni használni. aztán hogy később mi lesz, arról nem szól a fáma.

    @medogazda2: mindkettő megoldható: a jailbreak a legfrissebb redsn0w-val, de ezt a cikkben is írtuk; a függetlenítés is megoldható, de ez a baseband függvénye.
    ha 05.13-as baseband van rajta, akkor custom fw-vel feltehető a 4.2.1, mert az nem frissít basebandet. ha 05.14 vagy 05.15-ös baseband van rajta, akkor csak az iPad-es baseband segítségével oldható meg:
    http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    @Meldor: még mindig redsn0w-val. de 4.2.1 alatt jelenleg csak tethered módon megy.

  51. @Jadeye:
    Jelenleg 4.2 van rajta és nem 4.2.1.Azért nem frisitettem mert nem tudom hogy a 4.2-re van e untethered törés.
    Amúgy köszönöm a választ!

  52. OFF:

    Sziasztok megprobáltam 4.1-em restorelne de nagy kaki lett, mert kilépet hiba üzivel, megállás nélkül azt írja hogy csatlakoztasam az ituneshoz ha ugy meg restole akarnám 4.2.1-re hiba (1013) üzivel újból kilépp… Segitsetek ugye nem csináltam belöle szapantartöt????

  53. Na sikerült megcsinálnom hosts filet átkellet írni…

    Most a másik kérdésem az lenne hogy a jailbreakelem tethered változattal után megtudom ujból jb majd az újból hogy untethered legyen?

  54. Az ajándék hölgyeknek mikulásra szifontól mi van vele nm vsak egy krva nagy átbszÁs volt hogy minél többen regisztráljanak

  55. @Jadeye:

    Szia!
    Tanácsodat szeretném kérni!
    Van egy 3Gs 4.1 05.14 iphone-om. A telefont nem itthon vettem így szükségem volna függetlenítésre. Ipad 06.15 függetlenítési módod amit írtatok olvastam, de nekem szükségem volna a gps-re és a hosszabb aksi élettartam se volna utolsó így nem merek ebbe belevágni. Szerinted függetlenítsem így mert úgyse lesz már más módja és akkor a hibáit benyelem vagy még várjak január 16-ig hátha akkor jönn ki egy jobb függetlenítési mód?

    Válaszodat előre is köszönöm!

  56. Sziasztok!

    Kicsit OFF dse a köv. gondom van?
    Adott egy 3GS és nem tudom bekapcsolni, alma logot kirakja de utána se kép se hang, DFU-ba sem tudom rakni, mit tudok tenni?

    Köszi előre is.

  57. Sziasztok !
    Nem tudjátok véletlenül hogy egy 4.2es szoftveres iPadet hogyan kell feltörni ?
    Előre is köszönöm !

  58. @németh bálint: nem volt semmi átb…, még kb 2 héttel ezelőtt ki lett sorsolva. megkérdezzük a srácokat a store-ban, hogy átvették-e már, és ha esetleg még nem vette át a nyertes, akkor újra sorsolunk.

    @mckeny: a GPS nem hullik el szükségszerűen. eddig már elég sok telót megcsináltunk így, és a GPS sosem hullott el. és elvileg ha gyári kártyával aktiválod, szabályosan, akkor merülni sem merül annyira, mintha hacktiválnád. a január 16-ot nem tudom, honnan szedted, ezekkel kapcsolatban sosem írnak konkrét dátumot. de hogy lesz-e az említett basebandre függetlenítés, vagy nem, és hogy egyáltalán mikor, azt csak a dev-team tudja.

    @Weibel: most az a kérdés, hogy van-e ilyen gondod? de mindenképp be kell tudd tenni DFU-ba. ha nem megy, nem jól nyomod a gombokat.

    @v.domi26: még mindig a legújabb redsn0w kell hozzá, de csak tethered jailbreak van egyelőre. az untethereddel kapcsolatban meg ott az infó a cikkben.

  59. sziasztok kerdesem volna , 3g iphone 4.0 -val ,mivel lehet frisiteni ,szuksegem van jb ,es unlockra.
    elore is koszonom udv.

  60. redsnow 0.9.6b7 fenn van mindenhol, letölthető és redsnow 0.9.6b8 is ez még nagyon új lehet. Szóval dolgoznak ezen az untethered dolgon kérdés mikorra lessz kész a megbízható verzió. Nagyon kell vele vigyázni ilyen friss bétákkal nem érdemes próbálkozni hiszen iphone-t a kukába dobni pláne karácsonykor 😀

  61. Valahol azt olvastam, hogy szoftveresen nem lehet kigyilkolni az iphone-t max nagyobb hozzáértést igényel a visszaállítása. Ami pedig nem mükszik az hardveres gond. Azt is olvastam, hogy az epromja átirása az egyetlen végzetes hibát hozható dolog. Gondolom itt lehet a basebandja.

  62. A tethered törések az ios-től teljesen függetlenül müködnek. Mint rendszer a rendszeren. Az optimizálatlanságból adódik a sok fagyás, ütközés. Untethered barátunk pedig már a rendszerbe épülve dolgozik ezért lehetséges a restart a telefonnal…

  63. @paprika: basebandet nem frissítő custom 4.2.1 kell neki, majd utána ultrasn0w a függetlenítéshez, és kész.

    @dubbleman: aham… csakhogy van egy kis gond. a dev-team nem osztott meg hivatalosan semmit, holott írták, hogy a megadott twitteren fogják közzétenni a dologot, ott viszont egyetlen tweet sem került még ki. így én sem a b7 sem a b8 esetén nem hinném, hogy az valóban az lenne. a dev-team wikin sincs fent. én nem próbálkoznék egyikkel sem.

  64. @dubbleman: ez egyáltalán nem így van… egyrészt igenis nagyban függnek az iOS verziójától, hiszen az abban található szoftveres hibák is szükségesek a működésükhöz, és ezeket a hibákat az apple javítani szokta. emiatt nincs egyelőre untethered az új ibootra, mert ott nincs olyan hardveres szintű hiba, mint mondjuk a 3G esetén, ami ezt lehetővé tenné. a felhasznált szoftveres hibát pedig az apple javította a 4.2.1-es kernelben. és nem az optimalizálatlanság vagy optimalizáltság a lényeg. bármi jailbreak a rendszerbe épülve működik, hiszen ez a lényege. a tethered/untethered közti különbséget az jelenti, hogy magát a kernelt (és még pár mást) lehet-e úgy patchelni, hogy az már betöltés közben betöltsön, tehát ténylegesen, teljesen része legyen a rendszernek. ehhez viszont olyan exploitok kellenek, amik lehetővé teszik, hogy a bootfolyamatba be tudjon avatkozni a jailbreak. ettől függetlenül a tethered is beépül a rendszerbe, mindössze leegyszerűsítve nem tud időben beavatkozni.

  65. @dubbleman: Te hol láttad mindenhol? Én sehol se látom,ahonnan letölteni is lehetne!

  66. Szóval a baseband piszkálgatása nemcsak full garancia bukó hanem veszélyes is.( Ezért vannak a gps hibák stb..) visszaálítani nem lehet szóval ezzel a módszerrel függetleníteni mindenki saját felelőségre. Inkább várni vagy downgrade az iost 4.0 ra vagy 4.1 re. És azt hack

  67. Kovacscsi google a barátunk ezt ird be : redsnow 0.9.6b7

  68. Valahol fennvan tutira

  69. @dubbleman: Ezt én is tudom! 🙁
    Csak letölteni nemtom,mert nem találok olyat!!!!

  70. thx Jadeye

  71. @Jadeye:
    koszi tudsz adni egy linket ahonan ezt igy le tudom tolteni?

  72. Kovacscsi nemtom holvan a download verzió de irnak róla mindenhol valami rapidshare a 0.9.6b8 arra emlékszem

  73. OFF :

    Skacok, nem indul a igo8 navi for Hun & RO verziója. Rámegyek az ikonjára, betölti a kezdőoldalt és kifagy! Ugyanez a Nova 2-vel… Mi lehet a problema? 3G 4.2.1 jb – memória ? Mivel tudok egy kis + memót felszabadítani? Régen volt egy post, hogy melyik pushokat meg plisteket lehet kitörölni a telóból, de most nem találom sehol sem.

  74. Sziasztok, Kellemes Ünnepeket!
    Engem csak az érdekelne, hogy lehetne használni FaceTime-ot, vagy valamilyen videókép alapú chat-et iPhone4 és iPhone3G között (tudom a 3G-nek nincs szembe kamerája, de ő csak nézné, amit én mutatok)??

  75. És mi lett azzal, hogy találtak egy olyan hardware exploitot (SHAtter) amivel az összes A4 chipes cucc örökre jailbreakelhető lesz untethered módon???!!! Vagy ez csak mese volt? :-((

  76. @dubbleman: de nem érted? a baseband NEM downgrade-elhető! akinek 05.14 vagy 05.15-ös baseband van fent, annak CSAK az iPad baseband az egyetlen megoldás jelenleg! és NEM okoz mindenkinél GPS-gondot. de senki sem mondta, hogy fel kell tenni, leírták a kockázatokat, mi is leírtuk, aki ezek után megcsinálja, azt tudja jól, hogy mit vállal.

    @paprika: pwnagetool megcsinálja. vagy guglizz: “iPhone 3G 4.2.1 custom firmware no baseband update unactivated” vagy ilyesmi.

    @dubbleman: utoljára mondom, hogy KAMU. majd a dev-team kiadja hozzá a linket, akkor lesz. ami most van, az felejtős, nem értem, miért erőlködtök…

    @Sir Kassy: 3G-re jelenleg ilyesmi nincs.

    @Buveszpapa: nem volt kamu, de nem is volt untethered, hanem csak tethered. ezért is van jelenleg csak tethered jailbreak az A4-es készülékekre. csak azért volt untethered, mert a limera1n exploit lehetővé tette. önmagában csak tethered.

  77. sziasztok!
    nem tudom miert kell ebbol ekkora ugyet csinalni.ha 4.2 van a telodon dobsz ra egy tethered et es kesz is ha lemerulsz netan akkor meg ugyis ujraindul gep nelkul is a telcsi megy rajta minden kivetel a tort progik meg a cydia ha meg gep kozelben vagy ujrainditod redsnow val ennyi.nekem 2hete stabilan megy kikapcsolas nelkul ennyi.. ha lesz untethered lefuttatom es annyi

  78. sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy feltudnám e én torni ezzel majd van egy iphone 4-em 4.1 en fut jb-elve novemberbe vettem itt mondtátok hgy valami shsh kell nezni ezt ugye umbrellaba kell megnezni legyszi segítsetek mit kell tennem!!??

  79. @mcsaba82: tévedsz. ha függetlenített a telefon, vagy bármi más mobilesubstrate-ot használó kiegészítő van rá telepítve, bizony nem tölt be. ugyanakkor ha betöltene is, akkor viszont a függetlenítés sem működne, hiszen az is jailbreakes alkalmazás. tehát ez sokak számára bizony probléma.

    @xlewy: ha jelenleg is jailbreakelve van, mit akarsz azon még törni? a jailbreak az nem függetlenítés, ha erre gondoltál.

  80. Tudna valaki segíteni? Nike+ Sensor szerintetek működik 3G készülékkel? A leírás szerint csak 3GS-sel kompatibilis, ez igaz?

  81. Jadeye!
    nekem gyarilag fuggetlen … szoval megoldas a dolog 🙂
    amugy meg nem rossz az a tethered nekem 2hete nem kellett ujrainditanom szoval szerintem sokak szamara alternativa csak vag nem merik megcsinalni vagy kicsit tul lett ez a dolog ezeken az oldalakon misztifikalva.

  82. Bocs az OFF-ért, miért van az hogy a telefonom a wifit álandóan ledobálja, majd ujra csatlakozik és megint ledobja majd csatlakozik és igy tovább….. mit tegyek hogy megoldódjon a probléma, a telefon : Iphone 3G 16gb Redsn0w 3.1.3

    Köszönöm a választ.

  83. Sziasztok!
    Függetleníteni szeretnék, help me! HA off akkor sorry!
    Igazi pék vagyok még, tegnap 6 órán keresztül olvasgattam a különböző lehetőségeket, de nem találtam egyértelmű megoldást a bajomra:
    Iphone4 -es 4.1-es szoftver és 2.10.04-es baseband.
    csináltam SHSH-t, meg egy cydiat raktam fel. Függetleníteni nem sikerült.
    Ha jól értettem, akkor ezt még nem lehet unlockolni, kérném segítsetek, mert megőrülök 🙂
    Ha csak thetteredben lehet unlockolni az is jó, csak szeretném használni.
    Az zavart meg, hogy több helyen írták, hogy ha kijön a 4.2-es softver akkor már lehet, de szerintem ez nem igaz.
    Please help me!!!

  84. Nekem még mindig lementi a következő SHSH-kat: iphone-4.2.1 iphone-4.1 iphone-4.2b3.

  85. @Sir Kassy:

    Fring-et vagy a Tango-t próbáld meg. Valamelyik csak működik 3G-n is.

    @Akarmi: sajnos nem lehet jelenleg függetleníteni sehogy.

    @mirra1: ez azért lehet, mert a Cydia szerverén is fent vannak az SHSH-id. (ez jó!)

  86. Sziasztok!

    Beszereztem egy vadonat új Iphone 4-et és hiába vágtam le a sim kártyámat micro sim-re, mikor belerakom a telefonba hogy aktiváljam, azt írja ki az iphone és az itunes egyaránt, hogy tegyek be egy sim kártyát amin nincs pin lock. Ez pedig mind így van, nincs pin lock és micro sim van, ,igaz, hogy én “mekkeltem”.
    Mi tévő legyek?
    Holnap után megyek a t-mobile-ba és kérek egy micro sim-et, ha azzal sem megy akkor a telefonnal van baj, nyiilván akkor viszem vissza a boltba a mobilt.
    Addig vmi ötlet?

    Ja és bontatlan csomaglásu volt a doboz…

  87. Bár ezek közül egyiket se próbáltam 3G-n, szóval nem biztos hogy mennének.

  88. jadeye
    ugy értettem hogy ha felteszem a 4.2.1-t akkor tudnám e törni az új jb-el

  89. OFF :
    (bocsi)miért lép ki az alkalmazásokból a iphone 3g 4.2.1 jb ? nincs elég memória? pl a igo hun&ro proginál vagy a N.O.V.A 2-nél? Illetve milyen program van ehhez az OS-hez amivel memóriát lehet felszabadítani? Overclockingot már megcsináltam…

  90. kell hogy legyen pin kód rajta,ird be,nálam a zsír új micro simnél is ezt csinálta!

  91. Sziasztok!
    Ipod touch 3g-m van 4.2.1-es frissítéssel. Amikor fel akarnám törni ,megáll töltés közben (exploiting with limera1n). Mért történik ez? Hogy tudnám feltörni?

  92. @i4user: Fuck és meddig kell várni? Az új megoldás amit most karira igérnek az megoldás lesz? Sehogysenem lehet? Régi basebandet nem lehet rá rakni?

  93. @AkarmI: Ja és a pénzes oldalakon sincs valami igazi tool, vagy unlock kód? Az összes átverés?

  94. Sziasztok!
    Először is nagyon új vagyok az iphon világában, de azért a pc-k hez értek 🙂
    Szóval én jealbreakeltem a 4.2.1es iphon 4em redsn0w 0.9.6b4 vel ami tökéletesen működik olyan szempontból hogy bármit felrakok rá, viszont ha kikapcsolom a telefont akkor nem kapcsolódik be csak ha redsn0w-os progival indítom újra a telót. Tehát ha a cikket jól értelmezem akkor ez normális és kell várni egy másik JB-re.(csak azért mert egy csomó kifejezést nem vágok és nem egészen értek mindent MÉG:))
    Ja és Boldog karit mindenkinek!!!

  95. sziasztok tudtok valami használható Bluetooth programot??

  96. szerintetek ez müködik vagy kamu
    getredsn0w.tk

  97. @Zotyek:
    Nincs rajta,mert most 3gs-em van és nem kér mikor bekapcsolom…

  98. @xlewy: Szerintem fake …

  99. @i4user: Köszi, most próbálom a Fring-et, de a 3G-n elindul a hívás, de néhány mp után kifagy az egész telefon is :D… De legalább működik!

  100. 100 ! 🙂

  101. elnéztem .. 🙂

  102. @drvians88: Igy van! amikor gép kell az ujraiditáshoz az a tethered és értelemszerűen amikor nem akkor az az untethered.

    HÖLGYEIM és URAIM! Példát lehet venni drvians88-ról, aki mindenféle ostoba 1értelmű kérdés és föképp OFF nélkül sikeresen jailbreakelte a telefonját!

    Üdv az iPhone világában! :))

  103. Jadeye: aha, értem, köszi! 🙂

    Mcsaba82: na, ezt se tudtam eddig… aszittem reboot-nál mindig gépre kell kötni. Köszi az infót! 🙂

  104. legyszi valaki monja mar meg aki jartasabb itt hogy novemberbe vettem egy i4-t most 4.1 van rajta ha lefrissítem 4.2.1-re akkor majd ezzel az új jb-el majd feltudom e törni?!?!
    Valaki segítsen!!

  105. @xlewy: Elvben igen, ha kijön végre.

  106. @xlewy: Szerintem maradj 4.1-en, amíg csak lehet 😀

  107. SziasztOk nm tudtok olyan cydiás programot amivel olyan lessz a billentyűzetem mint az ipad 4.2 nek ? i4 4.2.1 es phonem van

  108. OFF:
    3gs-em van mar a kezdetek ota, jelenleg 4.0-val, termeszetesen jailbroken, levaltaom majd 4re, ha kijon a szoban forgo untethered, az egyeduli keresem/kerdesem egy leiras lenne arrol, hogy az sms-eket, appok adatait, contactokat hogyan tudom majd ra attenni. Ha jol olvastam ez benne van a backupban, de nem erdemes jailbroken szifon backupjat masikra feltenni.
    Koszonom elore is

  109. Sziasztok,
    új felhasználó vagyok (mind Szifon.com, mind iPhone) és lenne egy olyan kérdésem, hogy átböngésztem az egész jailbreak témában az olvasandókat órák leforgása alatt, csupán azt kérdezném, hogy az új, t-s, frissen vásárolt és boltban élesített iphoneom basebandja 03.10.01, ezzel most tudok tetheres redsn0w-t heggeszteni rá, vagy megszívtam, várjak az én baseband-törésemre?
    Köszi: Sivegg

  110. @Sivegg: Hali! Elvileg a most kiadásra váró JB fogja tudni törni a 4.2.1((8C148)at, ami ugye a 03.10.01es baseband.

    Szóval kitartás, már nem lehet sok hátra! 🙂

    kisgyopi

  111. @kisgyopi:
    Első körben köszönöm szépen a gyors választ, ilyentájt nem igazán számítottam rá 🙂 Még egy (amatőr) kérdés: a kiadásra váró JB alatt a mostani, karácsonyra ígért untethered JB-re gondolsz, vagy a januári ultrasn0wra?

    Köszi szépen előre is!

  112. @Sivegg: Elvben a a mostanikarácsonyra szánt JB fogja tudni törni ha minden igaz.

    A januárra ígért dolog függtelenítés lesz, ha jól tudom.

    A kettő mást csinál.

    Az elsővel bármit fel lehet tenni a telefonra, de nem lesz szolgáltató független, a második ezt a problémát is orvosolja majd.

    kisgyopi

  113. 4.2.1et tudod jailbreakelni most is, csak tethered modon, de a jbhez semmi koze a basebandnek. Az a fuggetleniteshez kelk. 4.2.1 tethered jb: redsn0w legujabb asszem 0.9.4b4

  114. 0.9.6b4, bocsi

  115. Sziasztok!
    Új iBoot-os iPhone 3GS-t 4.1-es firmware van rajta ezt lehet simán JB-ni?
    Vagy nem lessz tethered ?
    Előre is kőszőnőm a válaszokat..

  116. @madarasz92: Üdv.
    A 4.1-et lehet jailbreak-elni a 0.9.6b6-os redsn0w-val untethered módon.
    Fontos,hogy a b6-os verziót használd,mert az támogatja az új iBoot-ot 3GS-en.

  117. @Jadeye: Hali !

    A segítségedet szeretném kérni!

    Kipróbáltam a béta redsnow 0.9.7b1-et, de nem lett sikeres a dolog, azóta csak itunes jel van a telefonon, hiába Restoreolok gyári 4.2.1-el, 1013-as hibát dob. Illetve vissza tudok tenni 4.1 customot, de a mentéseimet nem akarja visszaszinkronizálni.

    Az lenne a kérdesem, hogy hol találok custom 4.2.1-et 4esre.

    Előre is köszi !

    kisgyopi

  118. @ramore: alapból csak 3GS és afelett működik. 4.x esetén nincs mód jelenleg ráhackelni, 3.1.3 alatt volt, erről írtunk is.

    @mcsaba82: változatlanul NEM a gyári független készülékek esetén okoz ez problémát, de hát már leírtam. ha nem érted, akkor mindegy.

    @ShadowLord: én frissíteném első körben gyári 4.0-ra, hogy a legfrissebb, függetleníthető baseband legyen rajta, majd arról custom firmware segítségével, baseband frissítés nélkül 4.2.1-re, és akkor kellene megpróbálni.

    ha nem szempont a függetlenítés, mert az eredeti szolgáltatóval használod, vagy gyári független, akkor mehet rá a gyári 4.2.1 is, aztán redsn0w a jailbreakhez.

    ha ez nem oldja meg, akkor lehet, hogy wifi végfok hiba.

    @AkarmI: a jailbreak és az unlock NEM ugyan az. az általad említett basebandre jelenleg nincs unlock, csak jailbreak. jelenleg ez nem függetleníthető.

    @xlewy: mint már több cikkben is leírtuk, jailbreakelni tudnád, de jelenleg csak tethered módon. van beta redns0w, de még elég bonyolult megcsinálni. szerintem ne frissítsd még, várd meg a hivatalos kiadást, azzal majd meg tudod csinálni 4.2.1 alatt is rendesen. az általad megadott oldal KAMU, a hivatalos oldalakat már leírtuk múltkor. minden más kamu.

    @csenke29: próbáld másik USB portban vagy másik gépen.

    @AkarmI: az összes pénzes oldal átverés. az elérhető jailbreakes eszközök MINDIG ingyenesek voltak, és azok is lesznek. akik pénzt kérnek érte, azok ezeket az ingyenes programokat adják el neked. az összes fizetős oldal KAMU.

    @anduska: sokadjára válaszolom már meg, de 4.0 óta változatlanul nincs ilyesmi, mert nem frissítették. ha bluetooth-ozni akarsz, akkor vegyél más telefont. az iPhone esetén ez mindig nehézségekbe fog ütközni.

    @Buveszpapa: ha új ibootos a készülék, vagy A4-es procival szerelt, akkor ahhoz, hogy a jailbreakes cuccok betöltsenek, bizony gépre kell dugni. ha pedig BÁRMI olyat felraksz, ami belenyúl a springboardba (bármi mobilesubstrate + kegészítő, sbsettings, stb), akkor a rendszer csak gépre dugva fog betölteni.

    @németh bálint: ilyen jelenleg nem létezik. hogy később lesz-e, az a jövő zenéje. de mire gondolsz pontosan? méretileg nem férne ki. a gombok is más-más.

    @Sipikee: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    @Sivegg: a jailbreak NEM függ a baseband-verziótól, attól csak a függetlenítés függ. majd lesz nemsoká rendes jailbreak, azzal fel tudod törni a 4.2.1-et, de függetleníteni nem.

    @kisgyopi: ha nem boldogulsz magadtól a 1013-as hibával, kár volt belekezdened. gondolom, ráadásnak az iPad baseband van a készülékeden. ha ez a helyzet (más nem nagyon lehet a hiba alapján), akkor esetleg olvasd el ezt: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/ és ezt is: http://szifon.com/2010/11/28/ios-4.2.1-es-a-recovery-loop/

  119. N@Jadeye: Nincs ipad firmware a telefonon, ez egy gyári független 4es 4.1 illetve 4.2.1el ..

    kisgyopi

  120. @colonell: Koszia hasznos tanácsot !

    kisgyopi

  121. @Jadeye:
    Nah DFU-ba sikerült raknom, viszont se irecovery se más nem segített alma logo és nem megy tovább, mivel új próbáltam egy restore-t 4.2.1-t próbáltam felrakni rá, de 1015-ös hibával megszakad nem a sajátom, úgy hozták, hogy csináljak vele valamit. De nekem itt már megállt a tudományom.

  122. Sziasztok,
    köszönöm a hasznos válaszokat és infókat! Mivel függetlenítés nem vonz csak JB, ezért szerintem megvárom már az untetherd verziót. Köszi szépen mindenki!

  123. Most másznak vissza rá a dolgok, sikeres volt az akció … 🙂

    kisgyopi

  124. @Jadeye: türelmed aztán van! Kellemes Ünnepeket mindenkinek! Ui.: meg kéne várni a rendes untetherdet mret no bluetooth az nem fasza:) sok sikert a próbálkozóknak!

  125. Újabb kérdésem lenne:
    mi a különbség a 0.9.6. b4 és b6 között? Miért ajánlják 4.2.1-hez inkább a b4-et? Stabilabb? Itt nem érvényes a minél újabb annál jobb elv? 🙂

  126. iPhone 3G-n, 4.2.1-en való jailbreakeléskor (redsnow v0.9.6b-vel) szintén fellépett az a hiba, hogy a Task Switcher használatakor a Springboard összeomlott. Google segítségével megtaláltam rá a megoldást, nem tudom, hogy itt ugyanaz-e a probléma.

    A /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/N82AP.plist fájlban kell átírni a opengles-1 sort opengles-2 sorra.

  127. Sziasztok! Bocs az offért! Jövő 7en jön a t-től a gs-em és az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor, ha gyári sf van rajta, ugye elvileg nem tudom lementeni az shsh fileokat?! Elég, ha csak simán lefuttatom mondjuk a redsn0wt?

  128. Egy gyari fuggetlen 3G-s iphonet ha frissitek gyari FW re, iTunes aktivalja utanna?

  129. @totopad: mi az, hogy “gyári sf”? meg eleve, ha szolgáltatótól veszed, miért ne gyári rendszer lenne rajta? nem fogják neked előre jailbreakelni… az SHSH fájlokat pedig változatlanul csak ahhoz tudod lementeni, amihez Cydiában fentvan. ha zsír új készüléket kapsz, akkor csak az aktuálisan legfrissebb elérhető firmware-hez, tehát a 4.2.1-hez tudsz SHSH-t lekérni. máshoz nem.

    @dnp: már miért ne aktiválná?

  130. @Jadeye: Én ezt értem, de továbbra is az lenne a kérdés, hogy csak simán le kell futtatni az adott redsn0wt az aktuális fw-el?! ugye?

  131. 8000050 es hibat miert dob ez a nyamvadek? 3.1.2 es FW 3G-n, es legujabb iTunes 🙂 Nem rak ra egy appot sem. Fel kene huzni 4.X re legalabb?

  132. @totopad: nem ezt kérdezted elsőre. de jelenleg csak tethered van rá. de ezt már leírtuk.

    @dnp: és az appsync patch a cydia.hackulo.us repoból fentvan? az újabb iTunes már csak azzal megy, a mobileinstallation patch nem jó, csak 9.0-s iTunes esetén asszem. de a hackulo-s appsync az jó.

    egyébiránt 4.2.1-re nem feltétlen árthat megfrissíteni, de ha a függetlenítés is fontos, akkor esetedben is az igaz, hogy frissíted először gyári 4.0-ra, majd arról custom fw-vel, baseband frissítés nélkül 4.2.1-re.

  133. Mire megcsinálják normálisan az Apple kiadja a 4.3-t megcsinálhatnák mert ez igy most nagyon szar.

  134. @xlewy: ha nem bírod kivárni, nyugodtan nekiállhatsz csinálni saját jailbreaket. a dev-teames srácok nem direkt húzzák csak az időt, hanem dolgoznak az ügyön, ahogy lehet. örülj neki, hogy egyáltalán van jailbreak.

  135. Lassan elmehetek mac-re programozni is mire ezt megcsinálom:)

  136. @Jadeye: Legal appok nem mennek fel ra ez a gond. Tesom telcsije ez, gifteltem at neki az en kartyas accomrol cuccokat, de itunes nem rakja fel. Szedtunk le sima freeket, azok sem mennek fel miota uj iTunest felraktam. Regivel nem volt redeem. Igazabol az sem lenne baj ha nem JB a telcsi, mert azt a par 200 ftos cuccost megveszem neki, nem halok bele. Csak menne 🙂 melyik az utolso FW amit meg siman 1 klikkel lehet JB-zni?

  137. @dnp: ezért mondom, hogy tedd újra az appsyncet a hackulo source-os verzióval. az meg kell oldja. ismert hiba. 3G esetén a 4.2.1 is jailbreakelhető a redsn0w-val, igaz, az nem egykattintásos, hanem vagy három. minden a függetlenítéstől függ, mert ha az is számít, akkor nem jó a redsn0w, de leírtam az előzőben, mit meg hogyan.

  138. @Jadeye: Koszonom!

  139. Sziasztok!
    Iphone 4-em van 4.2.1 JB nélküli FW-vel. Felakartam rakni a 4.1et, hogy tudjam rendesen jailbreakelni, viszont elkövettem egy olyan hibát, hogy konkrétan a gyári 4.2.1re tettem fel a 4.1hez való redsn0w-t. Mikor rájöttem a hibámra restoreolni akartam 4.1-re, de ezt nem engedte az Itunes. Utána 4.2.1re akartam akkor ugye recovery loop-ba akadt. Ezt a honlapon írtak alapján megoldottam, így most hála istennek működik rendesen a törés nélküli telefon. A kérdésem az lenne ,ha megjelenik az új untethered redsn0w 4.2.1hez akkor azt majd csak simán futtatom és úgy működni fog a törés? Vagy nyomjak előtte újra restoret? Valamint még gondban vagyok ezzel az SHSH-val kapcsolatban, tehát most nekem le van mentve TinyUmberella-val , de nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban lesz-e valami teendőm még jbnél.
    Előre is köszönöm a segítséget.

  140. Függetlenítés nem lényeges. T-mobilos előfizetésem van és így is szeretnék maradni.

  141. Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne , hogyha egy iphone 3g 3.1.3 fw-re ami jailbreakelt, ráteszek egy custom 4.2.1-t , csak tesztelgetni, akkor utána gond nélkül tudom restoreolni újra 3.1.3-ra? előre is kösz , ja az shsh-m csak 4.0 tól van meg.

  142. @Jadeye: 4.0at leszedtem, 4.2.1 CF-et nem lelek itt az oldalon, csak egy hosszas leirast ami iPad firmbol hekkel at iPhoneost 🙂 Van direkt link a szifonon kesz CF re?

  143. @Jadeye: Es meg1, 🙂 4.0 ramegy siman addig OK, de azutan a CF hogyan? Nem kell JBzni a 4.0at elotte? Siman felengedi ra?

  144. @repa: fog menni gond nélkül az új verzióval, majd ha megjelenik.

    @G.Q: 3G-re csak a 4.0-tól van SHSH, korábban nem volt. 3.1.3-ra bármikor vissza tudod tenni a 3G-t, ahhoz nem kell SHSH, összesen max a baseband miatt dobhat hibát, de abból meg kiugrasztod.

    @dnp: nem kell előtte jailbreakelni, elég csak “pwned DFU”-ba tenni, akkor felmegy a 4.2.1 custom. az iPad-es dolgot hagyd ki, az csak azoknak kell, akiknek gyári 4.1 vagy 4.2.1 van a készülékén. neked ugye max 4.0 megy rá, a 05.13-as basebanddel. szóval inkább gyárts egy saját 4.2.1 custom-öt a Pwnagetool-lal, ami nem frissít basebandet, úgy a biztos. vagy nem Mac-ed van?

  145. @Jadeye: Bingo 🙂 Csak iPhone 2G, 3G es egy fullos iPad van ithon 🙂 Mac csak tavlati terv. Egy 27es iMacre vagyom 🙂

    Szoval premade CF van esetleg valahol? 🙂 Anno volt itt is osszegyujtve, de csak a korai idokben….

  146. @Jadeye: köszi:) nem voltam benne biztos , inkább kérdeztem:)

  147. A kurva annyukat az egész lófasz picsa faszkalapoknak akkOrr mi a faroknak ígérgetnek ha nm tudják megcsinálni…mér nm akkor ígérgetnek ha már megvan és márt csak tesztelni kell…. Ezek egy büdös rongy féregfarkú faszkalapok….

  148. Bocs az OFF-ért, a telefonom a wifit álandóan ledobálja, majd ujra csatlakozik és megint ledobja majd csatlakozik és igy tovább….. mit tegyek hogy megoldódjon a probléma, a telefon : Iphone 3G 16gb és most 4.1, 4.0 basebrandel és ledobja megint………………… ha hardveres a hiba mennyibe lenne és ha nem az, hogy tudom megoldani.
    Restoroltam vagy 6. szor, és még mindig csinálja most Blacksn0wal val jb-zve
    Amikor vettem 4.0 volt rajta PwnAgetoolal majd késöbb Sn0wbreezel updateltem hogy maradjon a bb majd egy nap suliban használtam, ott szépen ment a wifi majd otthon is jol ment, elmentem barrátomhoz ott meg elkezdte dobálni, azóta itthon is dobálja azota volt donwgrade, mással jb-z ve stb………. Mit tegyek ? Ha szerviz mennyibe lenne ????

    Köszönöm a választ.

  149. @németh bálint: igazán köszönjük az építő jellegű és hasznos kommentet. de ha ennyire értesz hozzá, hogy hogyan kell ezt csinálni, miért nem te csinálsz jailbreaket, és miért ők? örülhetnél már annak is, hogy EGYÁLTALÁN van jailbreak, és pláne INGYENESEN elérhető… mindössze meg kell várni. ha ez neked nehézséget okoz, senki nem tart vissza, hogy saját jailbreaket csinálj. ez van. nem te vagy az egyetlen, akinek emiatt várni kell…

    a további hasonló hangnemű, trágár hozzászólásokat kivétel nélkül törölni fogjuk a moderációs elveknek megfelelően…

  150. @ShadowLord:
    Itt az oldalon van hardveres szerviz, vidd el nekik, hogy nézzék meg.
    A 3g wifi-k egy része meghal egy idő után, az indexen is volt róla cikk.

  151. De nm ezen van a hangsúly hanem hogy miért ígérgetnek dolgokat amiket nm tudnak betartani… A káromkodás miatt bocsánat de ausztriából jöttem haza gondoltam ha már karácaonyra nem is de hétvégére kész lessz a jb (mer azt mondták) és holnap meek több napra külföldre és bost tetheresen meek

  152. Úrak lenne még egy kérdésem miért dob ki az iTunes 3194-es hibakódal ?
    Vissza akarom állitani a telefont eredeti állapotára 4.1-re de ezt irja ki amikor elkezdi az iTunes a frissitést..
    Miért van ez?

  153. @madarasz92: még mindig azért, mert SHSH nélkül mindig csak a legfrissebb elérhető firmware-t teheted fel, tehát jelenleg a 4.2.1-et. ezt a hibát azért dobja, mert nincs SHSH-d a 4.1-hez. ehhez utólag már nem tudod az Appletől lekérni.

  154. Akkor most fel kell tennem a 4.2.1-et úgye hogy legyen SHSH-m?

  155. Ja és még 1 kérdés akkor a 4.1-re a mostanira ami most van a 3GS-en arra nem tudom akkor rátenni a JB-t redsn0w-al?

  156. @madarasz92: az SHSH lekérhetőségénél nem számít, hogy mi van a készüléken. lehet azon 3.1.3 is, de akkor is csak a 4.2.1-hez kéri le.

    de ha most 4.1 van rajta, azt megcsinálja neked a limera1n, greenpois0n, redsn0w 0.9.6b6 is, amelyik szimpatikus.

    de most nem visszaállítani akartad eredeti állapotára?

  157. De előszőr vissza akartam állitani fullra aztán feltenni a JB-t ..

  158. @madarasz92: de mondom, SHSH nélkül a 4.1-et nem fogod tudni visszatenni rá. de ha jelenleg nincs jailbreakelve, akkor használhatod a Settings alatt a General / Reset / Erase all content and settings opciót, az töröl róla mindent, és nem igényel restore-t. ha viszont most is jailbreakelt a készülék, akkor az előbb említett opció használatától elhasal, és nem fog tudni betölteni.

  159. végigolvastam ezt az egész sz.rt, és hát azt kell mondjam, szörnyű volt… Jadeye vagy valaki nem értem miért nem teszi fel azt a kérdést hogy mi a jó életnek kell nektek a 4.2.1 fw, és miért nem jó a 4.1 amire már van normális jb régóta. mindenkinek van apple TVje közületek, és feltétlenül streamelnetek kell airplay-el ? semmi forradalmi újítást nem hozott az új fw, midnenki szépen rakja vissza a 4.1et és redsn0w 0.96b6 tökéletesen jbeli. vagy tán az új sms hangok miatt? hátazé.. beszarok 😀

  160. iPhone 4-en végigmentem az untethered redsnow-n, és megvan minden SHSH-m is hozzá, 2222 portot is forwardoltam, de mégis azt írja: The jailbreak monte process failed. Valami ötlet?

  161. Lenne olyan kedves egy iPhone 4 tulajdonos segíteni nekem abban,hogy az iPhone 3g-men ezen leírás alapján használni tudjam az ingyenes Find my iPhonet!

    You have to create a free Find My iPhone account on either the iPhone 4, iPad, or iPod touch 4th generation running iOS 4.2.1. Once the account is created on a qualifying device, log in using your Apple ID and password to enable Find My iPhone on any iOS device running iOS 4.2.1.

  162. @hristooos: mondjuk akinek alapból 4.2.1 volt rajta, vagy “véletlen” frissített 4.2.1-re, esetleg 4.1-es SHSH nélkül sikerült neki összeomlasztania a 4.1-es rendszerét, így csak 4.2.1-re tudott restoreolni, de szerencséje volt, mert még a 4.2b3 alatt le tudta menteni az ahhoz való SHSH-t?

    @teve: próbáld meg újra, újraindítás után, ismét futtatva a relay-t, másik USB-portban?

    @weberbarna: és miben segítsen pontosan? mert azt pont nem írtad le… tehát csinálja meg neked az accountot a saját készülékén, vagy mi?

  163. @Jadeye:

    “Step 1. Launch App Store on your iOS device and download Find My iPhone.
    Step 2. Then go to Settings > Mail, Contacts, Calendars > and add a MobileMe account. Login using your Apple ID, once connected turn on Find My iPhone.

    MobileMe

    Step 3. Launch Find My iPhone and log in with your Apple ID on your 2010 iOS device.
    Step 4. Now on your non-2010 device, log in with your Apple ID.
    Step 5. Once logged-in, head over to MobileMe login page by following this link to the Find My iPhone page.
    Even if you have borrowed your friends’ iOS device to create the account and then want to cancel the tracking on their device, you can delete your MobileMe account from their device and continue using Find My iPhone on yours. Having tested this out, its a very nice feature, good interface and best of all its free!”

    Nekem elég lenne, ha a saját iTunes accomon aktiválódna, de ha ugy nem megy akkor egy új accountot is nagyon megköszönnék!

  164. @weberbarna: nem azt kértem, hogy magyarázd el, hogy hogyan kell megcsinálni, mert azt tudom.

    hanem hogy akkor ezt most valaki csinálja meg neked a saját készülékén, mert te a sajátodon nem tudod, mert az egy 3G, és azon ugyebár nem lehet ezt elkezdeni?

  165. Megcsináltam mindent frankón műkődik kőszi a segitséget!
    Ha kész lessz a 4.2.1-hez a JB akkor majd ráfirissitek..

  166. @Jadeye:

    Mivel egy 3gn nem engedi aktiválni a Find my iPhonet, ezért valakinek a segítségére van szükségem, hogy a saját készülékén aktiválja azt, hogy én az account-hoz hozzáadhassam a saját telefonomat, és használhassam a szolgáltatást, a vállalkozó személynek kb. 5 percébe kerül!

  167. üdv kellemes napot megtaláltam 4.1 shsh mentésem tinyumbrella progival hogy tudom vissza rakni a telot 4.1 re? valami leirást vagy régebbi linket légyszives adjon már valaki,én nem találtam :S elörre is köszönöm szépen

  168. @weberbarna: plusz neked meg ki kell adni hozzá a jelszavad. de te tudod.

    @nojbi: a készüléket DFU módba rakod, umbrellában “start TSS server”, erre az iTunes be kell záródjon (ha mégsem, akkor zárd be az iTunes-t), majd újra elindítod az iTunes-t, és windows esetén shift lenyomása mellett kattintasz a restore gombra (mac-en az ALT/Option-t kell nyomni), majd betallózod a 4.1-es IPSW-t, és megvárod, míg megcsinálja.

  169. @Jadeye: @Jadeye: köszönöm szépen

  170. @Jadeye:
    Nincs regisztrált bankkártyám! 🙂

  171. Előfordult már valakivel h iphone-on akart tárcsázni és a + beírásakor kilépett a tárcsázásból? Esetleg ötlet, miért lehet? Köszönöm!

  172. Tudna valaki segíteni? iphone4em van, épp most raktam rá egy friss 4.1 rendszert, greenp0isonnal együtt, de valamiért nem akar ráállni a tmobile hálózatra… Nem tudom mi gondja lehet, eddig nem fordult elő semmi ilyen hónapok óta.. Köszönöm előre is a segítséget!

  173. Hali all !

    Na azt hiszem befejeztem a kísérletezgetést…
    Majd ha kijön a végleges redsnow , akkor nekiesek, addig parkolópálya.

    kisgyopi

  174. Hello!
    Tudom, hogy nem a legjobb helyre írom a kérdésem, de nagyon fontos és sürgős lenne…
    Már órák óta szórakozom egy 3G-vel… 3.1.2-es volt rajta, és gondoltam felteszem rá a 4.1-et. Próbáltam a redsn0w_win_0.9.6b4-el, illetve iTunes-szal is, de egyik sem jött be. redsn0w-ból nem jön vissza a telefon.. alma logó és kész, semmi boot, iTunes nem látja. iTunes pedig, a 4.1 esre is azt dobja, hogy pillanatnyilag nem frissíthető, mert az update server nem elérhető, illetve, ha simán nyomnák egy restore & update-et, ugyanez… jah és iTunes-szal a 3.1.3 gond nélkül felmegy…

    Hogy tudnék rá 4.1-et tenni? Vagy 4.2-t?

  175. Sziasztok ! Nem tudja valaki , hogy kb. mikorra lesz kész a jailbreak?…mert holnap elutazom és ha ma nem nagyon lesz akkor inkább visszarakom a 4.1et….

  176. @hristooos: Mondjuk akinek eleve 4.2.1 volt az iPhone 4-jén, amikor vette (és így nincs SHSH sem) az szerinted mit csináljon? Szerinted mi nem tennénk vissza a 4.1-et ha lehetne??

  177. Az egyetlen szerencsém az, hogy a 4.2b3-hoz még le tudtam menteni az SHSH-t, úgyhogy (és még rajtam kívül sokaknak) ez az egyetlen esélye untethered JB-re. Mint írtam korábban nekem nem létszükséglet a JB (bár jó lenne), de sokaknak az.

  178. @danee: Ha van lehetőséged (SHSH) visszatenni a 4.1-et akkor mire vársz?
    Ez még elég messze van a végleges verziótól… 4.1-re ott a Limera1n

  179. Sziasztok! A segítségeteket kérném! Van egy iPhone 3GS-em amin jelenleg iOS 4.2.1(tether jailbreak) fut 06.15.00 (iPad) basebanddel. A baseband frissítést redsn0w-val csináltam és nem is volt vele semmi gond majdnem egy hónapig. Karácsony miatt kikapcsoltam a készülek, majd amikor tegnap vissza akartam kapcsolni nem indult el, hanem kifagy az ananász logónál. (redsn0w just boot tethered móddal). Esetleg valaki tudja, hogy mi okozhatja ezt? Vagy esetleg egy restore-t hogyan tudnék, az iTunes-os restore 4.2.1-re nem működik a baseband miatt! Segítségeteket előre is köszönöm!!!

  180. @petyaaa89: redsn0w-val sosem fogsz firmware-t feltenni. ez sosem volt másképp. a firmware-t MINDIG az iTunes telepíti fel. a redsn0w CSAK jailbreakel.

    a redsn0w-ból azért nem jön vissza, mert 3.1.3-at jailbreakelsz a betallózott 4.1-es firmware használatával, tehát hibás lesz a rendszer, mert a 3.1.3-ba 4.1-es fájlokat tesz bele, ami nem fog működni. ezért nem tölt be.

    a restore-hoz talán előtte próbáld meg, hogy lemented az SHSH-kat umbrellával, majd “start TSS server” elindítása után próbáld meg újra a restore-t. a 3.1.3 azért megy fel, mert az még nem igényel SHSH-t.

    @danee: ezt természetesen csak a dev-team tudja. tehát senki más. ha ezen múlik, tedd vissza a 4.1-et, mert kiadási dátumot nem fog tudni senki.

  181. @Jadeye:

    Egyszer olvastam valahol (talán épp itt egy kommentben), hogy Linuxon a libimobiledevice-vel lehet restoreolni az iPhone-t és mivel nem az iTunes csinálja (ami mint tudjuk, nincs Linuxra), ezért nem kell SHSH.
    Ennek utána tudnál nézni, hogy i4 4.1 downgrade-re alkalmas-e?

    Itt a link: http://www.libimobiledevice.org/

    Mielőtt valaki nagyon belelkesül, egyáltalán nem biztos hogy ez úgy működik ahogy én gondolom/remélem…

    @dor: egy custom 4.2.1-re restoreolj

  182. A tudás jó dolog, de felelősség is. Könnyen felfuvalkodottá tesz, pedig alapvetően aki a tudás birtokában van a feladata a tudatlanok szolgálatata, tanítás segítés.
    A tudatlanok sokszor buta kérdéseket tesznek fel, ehhez pedig sok türelem kell.
    Kétségtelenül nehéz dolog alázattal és szeretettel végezni ezt a feladatot, de van úgy, hogy ezt meg a tanítónak kell meg tanulnia.

  183. @i4user: az SHSH NEM az iTunes-nak kell, hanem a készüléknek. SHSH nélkül sehogy nem lehet, teljesen mindegy, milyen OS alatt próbálod. de arról nem is esik szó sehol a linkelt oldalon sem, hogy ne kellene SHSH, hiszen kell.

    (illetve nézd meg ezt: “Tested with … iPhone 1G/2G/3G/3GS/4”
    iPhone 1G nincs…)

  184. @i4user: És ezt hogy tudnám megcsinálni?

  185. Kb. egy hét múlva meglesz a jailbreak ? Tudom , hogy nem tudja senki pontosan , de szerintetek ?

  186. @danee: SENKI nem tudja. majd kiderül.

  187. @Jadeye:

    Értem. Pedig valahol ezt olvastam, de ezek szerint akkor téves info volt.

    PS. Az 1G nekem fel se tűnt 🙂 (tudom, hogy nincs)

    @dor:

    Redsn0w 0.9.6b6-tal (tehát NEM ezzel az új tesztverzióval!), Pwned DFU mode-ba teszed az iPhone-t (enélkül nem fog menni! tehát DFU és a redsn0w utána lefuttat egy hacket, hogy az iTunes custom firmwaret is tudjon rá telepíteni)

    Majd letöltöd az alábbi custom firmware-t és iTunesban betallózod. (Windowson shift+restore, Macen alt+restore)

    Ez egy általam készített 3GS-re való custom 4.2.1 firmware.
    nem nyúl a basebandhez (ez a legfontosabb, így menni fog a restore)
    nem hacktivál
    nem használ custom boot/recovery logo-kat (nem is lehetne most)
    nem telepíti a Cydiát. (ezt a redsn0w-al teheted meg a restore után!)

    A link: http://rapidshare.com/files/439526153/iPhone2_1_4.2.1_8C148a_Custom_Restore_PRESERVES_BASEBAND__NO_CYDIA_i4user.ipsw

  188. okés 🙂 bocsi csak már várom 🙂 Holnap elutazom szóval boldog új évet mindenkinek ! 🙂

  189. Elég rizikósnak tűnik, egyelőre nem próbálom ki. Jó lenne minél hamarabb a stabil kiadás.

    Jadeye, arra van lehetőség hogy gyári 4.2.1-ről, ha umbrella-val visszatérek 4.1-re (iphone4 t-mob – megvan a 4.1-es shsh) akkor ismét mehet a limera1n untethered jb? Vagy az upgrade-elt baseband miatt nem?
    köszi!

  190. Én már windowsra le is szedtem a béta 6-ot és úgy néz ki, hogy működik…
    Innen szedtem: http://blog.iphone-dev.org/
    iPhone 4 4.1.2 Winfos

  191. Sziasztok! Nem témába vág a kérdésem de megkérdezem..

    Miért van az ha 1500 Ft alá megy a bankszámlám akkor nem enged letölteni az APP STORE még INGYENES alkalmazásokat sem?????? Ezt nem értem … Miért ingyenes ha nem tudom letölteni pénz nélkül????? Köszi a választ . Üdv Szebiboy

  192. Hello!

    Kicsit meg lettem szivatva és most küzdök, de semmi. Vettem egy 4es iphonet, de a régi gazdája megszo…ott. Bejelentette lopottnak a tmobilnál. A sztori kalandos, játékterem, bukott, kisegítettem pénzzel a telefonért cserébe, azt is elbukta és mivel engem okol, így megszivatott…
    4.2.1 van rajta, tethered jb kész. De telefonálni nem tudok vele, nem jelentkezik fel hálózatra. Mit tehetek? Várjak? Esetleg öljem meg a srácot? 😀
    Vagy érdekel vkit egy 4es ipod ami majdnem telefon esetleg függetlenítve az is?
    Szal pls help vmi ötlettel…

    Köszönöm!

    üdv.!

  193. @kisburaa: benéztem :D:D nem 0.9.7

  194. @duffy206: hát így, hogy használhatatlan telefonálásra, és csak ipod-ként használható… mondj egy árat

  195. Ő lenne egy kérdésem aki tudja az válaszoljon..
    Hogy lehet bekapcsolni 3GS-nél a HDR fotózást és a HD videot?

  196. na az ipodnak eladás is kb annyira volt komoly mint az emberölés… 😀
    sajna buknék vele. viszont ha nem lesz megoldás akkor “visszavetetem” a gyerekkel az tuti. de mivel annyira jó áron jutottam hozzá (telefonként és nem ipodként) hogy inkább egy megoldás kéne mintsem visszaadni.

    de természetesen ha tuti nincs megoldás és valaki ajánl egy olyan árat ami nem bukó nekem akkor eladom…

  197. Nagyon szenvedos ez a backup plan jb:( nagyon beletur a softba ahogy elnezem… Marad az untethered:(

  198. @duffy206:

    Én megveszem:) ÁR?

    Üdv

  199. Az előbb írtam, de vmiért még moderálják…

  200. kinek mennyit érne? 🙂

  201. Lehet hogy azért moderálják mert ez nem egy hirdetéses topik..
    Szerintem hirdetni inkább vaterán vagy hardveraprón kellene..

  202. nincs benne ár, sőt arról szól, hogy nem feltétlen adnám el…

  203. ja értem szerintem ha T- tiltotta le attól még tudod használni ha kifűggetlenited más szolgáltató sim kártyájával..

  204. Sziasztok!

    Szükségem lenne egy sms küldő cydias csomagra amivel eltudom rejteni a telószámomat és így tudok küldeni sms-t! Létezik ilyen?

    Köszönöm a választ!

  205. SZiasztok!

    Van egy kis gondom, gyári független Iphone 4-em van…elmentem vele moziba, lenémítottam és a film végére se kép se hang….azt hittem töltőre kell dugni, hazamentem rádugtam és továbbra is semmi…van ötletetek?

  206. Sziasztok!
    Lehet nagyon analfabéta kérdés,de ebben a témában én is az vagyok…
    Szóval,karácsonyra kaptam egy Ipadet ami ugye 4.2.1-es szoftverrel volt.
    Ha kijön a JB nekem szükségem lesz bármiféle SHSH-ra?Mert ugye én azt nem tudtam menteni meg semmi.

  207. Hali
    Bocs hogy ide irok de nemtudom hová kéne.
    Szóval, van egy ipod touchom (4.1 jb) és raktam rá játékokat meg töröltem is és iTunesban van egy olyan “mappám” hogy others és valmiért 2gb helyet foglal?
    Az mi a f*sz? És hogyan tudom eltüntetni? mert már nincsen helyem. Restor nélkül szeretném mert akkor a letöltött appokat meg kátékokat újból lekéne töltenem.
    Remélem tudtok segíteni. Előre is köszi.

  208. @duffy206: Ismerve a játéktermi madarakat, elképzelhető, hogy nem is ő jelentette be, hogy lopott, hanem más, akitől lopta.

    Így jár az, aki orgazda.

  209. Ha leközöld nekem a IMEI számát, szívesen megnézem neked, hogy körözik-e.

  210. Persze a “neked” idézőjelben 🙂

  211. @awesomegreg:
    Hello!
    Azok a rendszerfájlok a touch tárolja a saját rendszerében ha jól tudom..

  212. Sziasztok! Van olyan aki meg tudná mondani, hogy hogyan kell custom firmware-t csinálni? Egy 3GS-es 4.2.1 06.15.00-ás basebanddel. Akinek esetleg lenne ilyen az el is küldhetné! 🙂

  213. @madarasz92 Az nem a rendszer fajlok, mert a rendszerfajlok csak 1gb ot foglalnak le, ez teljesen mas. Amokor ujonnan felcsatlakoztam i tunesra akkor az other 0 gb volt mosrmeg 2 gb. Azt olvastam hogy ezek a rosszul letorolt jatekok maradvanyai. Az erdekelne hogy ezeket hogyan tudom eltavolitani mert rohadtul idegesit hogy 2 gb foglal a semmi. Remelem tudtok segiteni

  214. @dor:

    Szia!

    Macen a PwnageTool-lal tudsz csinálni (kell hozzá egy 3GS 4.2.1 bundle, devteam oldaláról letölthető), utána a redsn0w-al telepíteni a Cydiát.

    Én Maces vagyok és tudok készíteni custom firmware-t, ha gondolod írj emailt ide: i4userhu @ gmail . com és adok linket. (beírtam ide is, csak kimoderálták)

    Ha esetleg van valami egyéni igény (pl. legyen hacktivált) jelezd azt is. Alapból nem hacktiváltat adok.
    Ha esetleg másnak is kellene, írjatok.

  215. @i4user: Elküldtem az e-mailt!

  216. ADMINS: Az oldalon láttam nemrég kirakva iPad hirdetést h 16 gb wifi 140 000 32 gb wifi 160 000. ezzel mi van?? hova lett? valami elérhetőséget tudtok adni? Aktuális lenne a vásárlás:)

  217. @duffy206:

    Ügyes vagy!
    Majd a rendőröket is várd meg!
    A T-Mobile akkor tiltja le, ha rendőrségi feljelentést is csatol az illető.
    Számolhatod a napjaidat. 🙂

  218. @Ateszpapa: nice…

    már csak 2 dolog lenne ami érdekel:

    1. hogy is fognak kitalálni engem a rendőrök, ha nem jelenetkezett fel hálózatra a teló?
    2. van olyan valaki köztetek, aki elhiszi azt, hogy a magyar rendőrségnek a legfontosabb prioritású feladati közt van egy lopott iphone4 árkon bokron át történő előkerítése? 😀

    de természetesen, ha csak egyetlen vki leír ide egy olyan sztorit, hogy mentek a rendőrök mert letiltott teló volt nála és nem úgy kezdi, hogy “hallottam vkiről, hogy…” akkor rögtön elkezdek verejtékezni. mindaddig viszont úgy gondolom, hogy a mai nagy magyar valóságban, amikor egy autót/motort/bármit nem képesek/hajlandóak előkeríteni a rendőrök addig tán jobban kell aggódnom amiatt, hogy lesz-e még telefon ebből, vagy ölre kell mennem egy idióta romagyerekkel…

    mindenesetre kössz az építő jellegű hozzászólást… 😀

  219. IPod touch 4G-re(most vettem) van már valamilyen jailbreak megoldás vagy majd akkor ha lesz iP4-re meg iPadre is lesz? Természetesen gyárilag a legújabb szofttal:-(

  220. Üdv és BUJÉK mindenkinek!

    Egy kérdés.Szeretném lecserélni a 3G-met 4-es re.
    Van e vmi különbség a vodás,t-mobilos vagy a “gyári független ” kütyü között?Ahogy néztem elég nagy a szórás árban (80-240-ig!)
    Kérem aki tud segítsen mielőtt a pénzem másra megy el………….:-)
    Köszi üdv!

  221. @endre: 80 ért érdekelne egy pár darab ha van (4g 🙂 )
    Üdv.

  222. Nem minden esetbe tiltjak le a telefont mind3 halozatba!Ha nem fizetesrol van szo akkor altalaba csak az adott szolgaltato tiltja le,a masik ket szolgaltato halozatan megy!A lopasnal mas a helyzet ott mind3 szolgaltatonal ki lesz tiltva imei szam alapjan es rosszabb esetbe a sim id is naplozasra kerul,ha a te neveden van a kartya amit beraksz akkor varhatod a rendorsegtol a papiros kihallgatasra:)

  223. @Wask: erről van valami tapasztalatod ?
    mert nekem anno ellopták egy 3G-met és a rendőrség ráse bagózott,esetleg tudsz valamit amivel lehetne motiválni őket ?
    Már csak azért is kellene a kis régi telóm 🙁

  224. @endre:

    A kérdés arra irányul hogy,mekkora a tökölődés velük mert ugyanis telenor kártya menne bele.

  225. Bár nem vág a témához de van itt 1 3g 4.1 ipad baseband és nincs gpsem rajta van erre megoldás?

  226. @duffy206: mert szerinted honnan tudja a hálózat, hogy el kell utasítania téged, ha nem próbálna meg feljelentkezni…? ha nem tudod, hogyan működik, akkor legalább marhaságokat ne állíts… a letiltott telefon a beletett SIM segítségével megpróbál feljelentkezni a SIM-hez tartozó hálózatra, ilyenkor elküldi a SIM egyedi azonosítóját (ICCID), illetve a készülék egyedi azonosítóját (IMEI), valamint a hálózat azonnal tudja a cellaazonosítókat, és a szomszédos cellák alapján be is tud háromszögelni.

    tehát egyetlen beletett SIM esetén a szolgáltató tudja, hogy a készülék hol van, és milyen számról próbálták használni.

    ha már volt benne SIM, akkor bemértek, és tudják ki vagy, és hol. a dolog további része attól függ, hogy aki letiltatta, milyen címszóval tiltatta le. ha lopás, vagy rablás, vagy ilyesmi, akkor ne csodálkozz semmin.

    a továbbiakban meg talán fejezzük be ezt a beszélgetést. abszolút semmi köze ehhez a cikkhez. köszi.

  227. @Jadeye: OFF egyrészt nem állítottam hanem kérdeztem…

    másrészt: “ha már volt benne SIM, akkor bemértek, és tudják ki vagy, és hol” hát ez kicsit betegen hangzik… 😀 melyik világban élsz te? amelyikben minden lopott telóra jut valaki aki bemér és tudja ki vagy és hol??? :D:D:D vicc!

    [ez nem piactér. ne itt akarj túladni rajta… -szerk.]

  228. @duffy206: látom, értesz hozzá… a szolgáltató rendszere naplózta az összes feljelentkezési kísérletet, mindezt a rendőrségi megkeresés után max 5 perc visszakeresni. de mindegy. zárjuk le ezt a meddő vitát.

  229. @duffy206: Dunaújvárosi vagy, Duffy?

  230. Ha igen, segítek az iphone4 problémádon és ki tudom ütni

  231. Sziasztok! Nem ide való téma, de lenne egy fontos kérdésem! Most vettem egy használt iPhone 3G-t 4.1 firmware-rel, és az a baj, hogy csak az AppStore-os appokat engedi telepíteni, pedig jailbreakelve van. Akárhonnan próbáltam meg más programot rátenni, pl. apptrckr, vagy ncore-ról, nem engedte, hibát dobott. Tudna vki vmi megoldást erre?

  232. Daviddds tedd fel az Appsync 4.1-et a Cydia-ból és menni fog.

  233. Sziasztok.

    Egyrészt sok sikert a fejlesztőknek, tesztelőknek, szifon.com csapatnak. Már várjuk a 4.2 JB + unlock kombót, persze türelmesen. 🙂

    Másik kicsit OFF sajnos:

    iOS 4.0.1-hez szeretnék valami olyan progit, ami lehetőséget teremt a 3G, wifi, és egyéb dolgok ki-be kapcsolásához, mindezt lehetőleg a 3GS lassítása nélkül. Fontos lenne, mivel nem szeretném mindenfélével tele szemetelni a telefonom, csak a legszükségesebbekkel. Eddigis csak az installous került fel, és a tört appokhoz az addon.
    Javasolták az SBSettings nevő appot BigBoss féle repo-ból, de nem mertem még cydia-ból feltenni, elöbb kérdeznék. Ez a főképernyőn képes különböző beállítási lehetőségeket megjelentetni, hogyha a felső “tálcán” végig húzzuk az ujjunkat.
    Ekkor megjelenik egy menü felület. Ki lehet lőni vele a háttérben futó programokat is, még azokat is amelyek nem látszanak. Érdekelne, hogy mennyire jó ez az app, van e jobb, lassít e, illetve, hogy érdemes e bizonyos láthatatlan hátterben futó alkalmazásokat kilövöldözni, vagy jobb a békesség?
    Kerestem google-ben, és itt is, de sokmindenre nem jutottam sajnos.

  234. Köszönöm szépen a segítséget torrente777!
    és melyik repoban találom meg?

  235. @Daviddds:

    cydia:
    manage fül/sources… ott edit, majd add source… beírod: http://cydia.hackulo.us/

    meg fog jelenni… bemész, kikeresed, felteszed. 🙂

  236. @bazooka: egy IMEI alapján letiltott készüléket nem lehet úgy függetleníteni, hogy az a letiltott hálózaton is menjen. ha meg 4.1 vagy 4.2.1 van rajta, nem is függetleníthető.

  237. @zenter: Köszi szépen 🙂

  238. Sziasztok! Lehet, hogy nem ide illő téma, de azt szeretném kérdezni, hogy ha a 3G-re felrakom a 4.1es firmware-t, akkor azt hogy lehetne magyarosítani? Illetve tesómnak is van egy 3G-je, amin 3.1.3 firmware, azt hogy lehetne magyarosítani? Aki tud pls segítsen!

  239. Sziasztok!
    Lehet nagyon analfabéta kérdés,de ebben a témában én is az vagyok…
    Szóval,karácsonyra kaptam egy Ipadet ami ugye 4.2.1-es szoftverrel volt.
    Ha kijön a JB nekem szükségem lesz bármiféle SHSH-ra?Mert ugye én azt nem tudtam menteni meg semmi.

  240. @Diksee: 4.0 óta gyárilag van magyar nyelv az iOS-ben. ha 4.0 vagy annál újabbra frissítitek, lesz benne magyar nyelv. ha a függetlenítés is fontos, akkor csak a 4.0.2-ig frissítsétek gyári firmware-rel, utána custom firmware-rel, baseband frissítés nélkül mehet rá a 4.2.1, és utána már csak az ultrasn0w kell.

    ha nem érdekes a függetlenítés, akkor mehet a gyári 4.2.1, és utána csak ki kell választani a magyar nyelvet a settings / general / international / language alatt.

    ha nem akarjátok frissíteni, akkor meg 3.1.3-ra ott van a szifon source-ban a Magyar UI csomag.

  241. @Jadeye: Köszönöm szépen a válaszod, sokat segítettél 🙂

  242. @bazooka: Melyik szolgáltatónál dolgozol? Vodás i4-et kitudod függetleníteni?

  243. @Jadeye:

    hy nem tudom olvastad a kérdésem esetleg ? a 3g gps-ével kapcsolatosan?

  244. @ispo: Egyiknél sem. Szabadúszó vagyok.

  245. @bazooka: okés. de még mindig nem válaszoltál egy i4-et 4.2.1 rendszerrel 03.10.01 baseband. és vodás. akkor gondolom nincs ismerősöd aki függetleníteni tudná. 😛

  246. @ispo: ezt a verziót csak a szolgáltató tudja függetleníteni úgy, hogy elküldi az Apple-nek a készülék IMEI-számát, ők meg beteszik a független készülékek listájába, majd egy restore szükséges. ehhez azonban az kell, hogy ne legyen hűség az előfizetésen, másképp nem engedélyezik a szolgáltatónál, és ezt nagyon szigorúan ellenőrzik.

    a hivatalos függetlenítés “jóárasítása” így igencsak szabályellenes, és te is megszívhatod, ha lebukik az illető. persze mindenki azt csinál a készülékével, amit akar, de én lehet, kihagynám a helyedben.

  247. @Jadeye: igen. Csak “jóárasítani” szerettem volna. márciusban megyek ki londonba és függetleníteni kellene a telóm. hűség van rajta így meg van kötve a kezem. ultrasn0w persze “még” kilőve a hivatalos kilőve így ez a lehetőségem maradt volna de ha azt mondod megszívhatom akkor lehet leteszek róla. thx

  248. OFF.
    Hello mindenkinek. Van egy 2g-s mc-s 8gb-os touch-om. kb fél éve jailbreakeltem a 3.1.3-as rendszert spirittel, azóta hozzá sem nyúltam, minden normálisan megy. Most szeretném a 4.1-et, mivel jelenleg ahhoz van stabil jailbreak. Valaki le tudná nekem írni, hogy hogyan tudom rátenni a szűz OS-t?
    Mivel iTunes ugye a legfrissebbet adja be.

  249. Patrik0821: szedd le 4.1-es iOS-t külön és Shift Restore-al tedd fel a 4.1-et. Utana JB-eled RedSnow-al oszt ennyi.
    Tegnap igy csinaltam egy sohasem JB-elt 3gen Touchot 3.1.3-rol 4.1-re, nem kellett semmi SHSH, siman feltette 4.1

  250. Köszi a gyors választ. Akkor, ha lehet linkelj nekem egy redsnow-ot..mert én greenpoison-t szedtem le, csak ahogy írtad előbbivel biztos, hogy jó lett. Meg még annyi, hogy ugye az OS az sok fájlból áll. iTiunes-ba restore után mit kell betennem? Ehhez a témához spec hülye vagyok :S.

  251. @patrik0821: az iOS-hez neked egy fájlt kell leszedned, ami egy IPSW kiterjesztésű fájl. iTunes-ba restore után semmit nem kell betenni, csak a zenéket, vagy alkalmazásokat, amit rá akarsz tenni. de szerintem inkább bízd ezt hozzáértőre, jobban jársz, és hamarabb is megvan.

  252. Patrik0821:

    Az OS az 1 filebol all egy .ipsw kiterjesztesu filebol amit iTunesban is megadsz mikor Shift+Restore-t nyomsz. Ugyanezt a 4.1-es ipsw-t kell betallozni a redsnow-nak is amikor kéri.
    Redsnow

  253. na..hát elég vegyes dolgok történtek. rájöttem, hogy csak át kell írni .ipsw-re a tömörített állományt. iTunes-ban shift+restore. ment a dolog, de elakadt. nem engedte restore-olni…utána megpróbáltam elkeseredésemben a 4.2.1-et…na ezt sem engedte, mert mindkettőnél valami recovery dolgot írt..nem értek ehhez megmondom őszintén..majd kihúztam és nemtudom hogyan, visszaállt a régi állapotra. most maradt a 3.1.3-as rendszerem, ami végülis kifogástalanul működik. na ennyi. igazából nemtudom miért nem tudta elvégezni a restore-olást. elég érdekes. azthittem, hogy hasonlóképp fog menni a dolog, mint anno a 3.1.3 jailbreak-nél…

  254. @patrik0821: vegyél fel MSN-re ([email protected]) , vagy Skype-ra (heidrichd91) segitek 🙂

    (Ha van Skypeod inkább arra)

  255. Hi all !
    Most végre lefutott rendesen a redsnow 0.9.7b3. Most másznak vissza a zenéim meg a mindenféle dolgok a telefonra.

    Remélem sikeres volt az akció.

    A részletekről beszámolok …

    kisgyopi

  256. Hi all !

    Azt hiszem minden ok!

    kisgyopi

  257. @zenter: ÚÚÚÚRISTEN MIT FÉLTED A FOSODAT! Próbáld ki tedd fel és használjad az SBS Settingset! Úgy csinálsz mintha nem lehetne letörölni amit felraksz ilye totoja két balkezes ember lehetsz aki azt se tudja hogy jobbra vagy balra menjen?!!! Mit tökölsz már ilyen szarságon. Minden egyes program lassítja a telefonodat szóval nyugodtan kezdj el sírni 😀 Szánalom milyen embereknek van pénze iphone -ra …

  258. Hello

    kis segitséget szeretnék kérni
    adott egy iphone 3gs 4.1-el és 04.26.08-as basebandel lehet ezt 4.1.2 re tenni jailbreakelni untethered modon és unlockolni?
    Köszi

  259. Sziasztok!
    A jailbreak-me.info nagyon szuper… Volna azért kérdésem. A telcsi egy 3gs gyári független 4.0.1 modem 05.13.04. Szeretném 4.1.2.-re frissíteni és jailbreak.
    Itunes-on frissíteném és utána redsn0w 0.9.6b6 . Így mehet a dolog?

  260. @rami: 4.1.2-re nem lehet frissíteni, mert 4.1.2 nincs. 4.2.1 van. a tethered/untethered meg változatlanul az iboot függvénye. jelenleg csak akkor untethered, ha régi ibootos a készülék. a függetlenítés meg a baseband függvénye, viszont a 04-es basebanded érdemes lenne a 4.0-4.0.2 közt megtalálható 05.13-as verzióra frissíteni, mert jelenleg az a legfrissebb, függetleníthető, hivatalos baseband, és a 04-es baseband esetleg okozhat gondot a 4.2.1 alatt. a 4.0-4.0.2 közti verzióra csak akkor tudsz frissíteni, ha van hozzá SHSH-d. ha sikerült a frissítés, akkor utána basebandet nem frissítő custom firmware segítségével felteheted a 4.2.1-et, majd mivel ez egy speciális 4.2.1, így ezt még jailbreakelni kell a redsn0w-val, de hogy mindez tethered vagy untethered, az váltig az iboot függvénye.

    ha ez az infó sok neked, és nem érted, inkább bízd hozzáértőre.

    @godan: 4.1.2 nincs. 4.2.1 van. hogy tethered vagy untethered lesz-e, az nálad is az iboot függvénye. egyébként igen, azok a lépések, amiket leírtál.

  261. Hali! A 6.15 BB downgrade-ről van már valami jó hír?

  262. Sziasztok!
    Kérlek segítsetek!
    Nem régiben vetten egy jailbrakelt iphone 3G-t, 4.2.1-es IOS van rajta. Az elején még minden játék ment rajta. Most viszont egy komolyabb játék sem megy rajta, maximum a menüig tölt be és utána lefagy és kilép (ez csak a grafikailag komolyabb játékokra vonatkozik). Sőt eddig az IGO 2010 is ment rajta, most az is kifagy mielőtt betöltene. Őszintén szólva telepítgettem és törölgettem játékokat és alkalmazásokat, de ettől nem kellene ezt csinálnia. A 8 GB tárhelyből, durván 2 szabad, mert rakosgattam rá dolgokat, de szerintem ennek se szabad lenne kihatnia a játékokra. Semmi mást nem csináltam rajta.
    Szerintetek?
    Ha van valakinek használható ötlete azt megköszönném!!!

  263. @oferi1: egyelőre semmi hír.

    @duracell: egy restore meg kell oldja, ha valami szoftveres a dolog.

  264. Csak az a baj, hogy nem lehet restore-olni, mert jailbrake-elt, és akkor újra ki kellene függetleníteni, sajnos már egyszer jártam így egy update-tel, mert mikor megvettem nem tudtam, hogy nem gyárilag van függetlenítve, meg még akkor nem is értettem hozzá.
    Esetleg valami más ötlet??

  265. Egy kiss off! Hivast kinyomva zsebrevagtam a szifont. Kesobb meglepetesemre a kinelzon talaltam valami hasznalatban levo memoria üzenetet! Olyan SMS szeruseg volt de mégsem a szolgáltatótól kaptam! Kicsit illuminalt allapptban lattam hogy a var/… mappat mutatja. A jobb felső sarokban volt egy kis x amire ranyomtam és az üzenet felfelé csuszva eltűnt! Fel éve van szifon 4-em és soha nem láttam ezt a rendszer üzenetet! Honnan jött és mit jelent? Hogyan lehet elovarazsolni? Na erre varrjatok gombot! B.Ú.É.K!

  266. Sziasztok!

    3.1.3 van jelenleg egy 3GS-en. Ez siman jailbreakelheto a JailBreakMe.com-al. A kerdesem az, hogy van-e barmilyen modszer akar Mac-en akar Windows-on, hogy 4.1-re (es NE 4.2.1-re) frissitsem? Akar custom firmware vagy barmi… Fuggetlenites nem fontos, ha azt is lehet az csak plusz. Elore is koszonom a segitseget! Buek!

  267. @zigzag10: valami cydiás kiegészítő lesz.

    @lambdacore: csak ha van SHSH-d. ha nincs, akkor nem lehet. sehogy.

  268. Sziasztok!
    Először is bocsánat az off-ért, de sajnos nem találtam más topikot ahová írhatnék.
    Májusban vásárolt T-mobile-s 3GS telefonomon a bekapcsológomb nem működik.
    Holnap visszaviszem, mivel garanciális.
    Eddig jailbreak-elt 4-es iOS volt rajta, most restore után felnyomtam rá a 4.2.1-et.
    Anno a Cydia-ban lementettem az SHSH file-t.
    Ha így beviszem hozzájuk, akkor nem fogják észrevenni, hogy volt bütykölve a szoftver, vagy esetleg kellene valami mást is még csinálnom?
    Nagyon köszönöm, ha valaki tud válaszolni.
    BUÉK!!!

  269. Az itunes mindig készít backup-ot, hogy tudom azt visszaállítani?? Találtam az app data\roaming\apple computer\mobilesync\backup -ba egy csomó pár byte-os, kbyte-os file-t, ezek kiterjesztés nélküli file-ok és ha az itunes-szal társítom, semmi sem történik?? Hogy tudom visszaállítani??

    Hogy tudom restore nélkül a szoftvert újra helyrerakni, mert mint említettem a fentiekben az komolyabb játékok és alkalmazások amik eddig mentek, most már nem mennek?? De elvileg ha update-olok vagy restore-olok akkor a jailbrake ugrik,

  270. Sziasztok egy itunes error 1015 problémám lenne simán restore olni akartam a 3g met de sehogy sem sikerül!!! Ha valaki tud megoldást írjon , köszi.

  271. @parodero: nem fogják észrevenni, így teljesen jó.

    @duracell: a legbiztosabb megoldás a restore. aztán majd újra jailbreakeled.

    @arpo: számtalan alkalommal leírtuk már, hogy mi a 1015-ös hiba, és miért lesz. gondolom, a 06.15-ös baseband van fent. ilyenkor bármi firmware felrakása ezzel a hibával fog elhullani a végén. tegyél fel custom-öt, ami nem frissíti a baseband-et. ha NEM a 06.15-ös van fent, vagy NEM 4.2.1-re restore-oltál, akkor simán ki kell ugrasztani ilyenkor a recoveryből, és kész. de a 4.2.1 esetén csak a custom firmware a jó, amiben ki van kapcsolva a baseband-frissítés.

  272. rednowbo hol kapcsolom ki a baseband frissitést? 4.2.1 volt rajta csak tele volt hülyeséggel (igy vettem) nyomtam egy restoret aztán 1015 azóta próbáltam mindent de semmi8 sem megy fel

  273. Illetve honnan tudnék szerezni custom fw t aktiválatlant? üdv és köszi

  274. Sziasztok! Egy gyors help kellene. Épp egy 3g-t telepítek, egy régi2.2.1-es firmware-rel és 2.30.03-as baseband-el és nem engedi felrakni a 3.1.3 firmware-t hibát dob, ez miért van?

  275. Hello!

    Valaki tudna nekem segíteni hogy egy iphone 3gs-mobilhoz amin 4.2.1-van és 05.15.04-es baseband azt hogy lehetne jailbreakelni + kártyafüggetlenné tenni ?
    Már nagyon sok módot kipróbáltam de nem jött be egy se lehet hogy csak elrontottam valamit nem tudom szóval aki biztos a dolgába és egy biztosan működő törést tudna az kérem ossza meg velem vagy írja le vagy mutasson valami honlapot ezügyben ami részletesen és aprólékosan leírja a dolgot előre is köszi.

  276. Van egy iphone 4-em 4.2.1 és 03.10.01 baseband-el. leszedtem a redsn0w0.9.6b6 (windowsról csinálom) és elindítom az exe-t. A Browsenál mit kell válasszak melyik firmwaret? És utánna mi a teendőm?

  277. @Richy66: ott írja a redsn0w, hogy mi a teendőd. írja, hogy tallózd be a készüléken lévő verzióhoz tartozó fw-t. hát tallózd be azt, aztán lépésről lépésre írja majd, hogy mit kell tenni. ha nem érted, amit ír, mert nem tudsz angolul, másold be google translate-be az angol szöveget, és az lefordítja magyarra, ha kiválasztod. de nagyon egyszerű szöveg.

  278. @Jadeye: akkor még egy amatőr kérdésem lenne és utánna nem kérdezek többet! megvan a firmware meg a redsn0w ha megcsinálom akkor hogy tudom visszacsinálni az egészet?

  279. Köszönöm a tanácsot Jadeye!
    Restore-olni fogok. De kérlek segíts, hogy hogyan is tegyem azt.
    Az lenne a problémám, hogy: 3 hete vettem kéztől egy IPhone 3G-t, amiről utólag kiderült, hogy nem gyárilag független hanem már jailbreak-elve volt. Én ezt nem tudván update-oltam a 4.2.1-es IOS-ra. Utána a telefon teljesen lezárt, azt írta, hogy érvénytelen a sim kártya, persze megpróbáltam mind a másik 2 szolgáltatóét is de semmi. Semmit sem lehetett vele csinálni max segélyhívást, és az iTunes-szal se kommunikált. Bevittem egy szervízbe ott megcsinálták de ez pár ezrrembe fájt. A 4.2.1-es IOS-t rakták rá ők is. Olvastam én különböző jailbreak-eléseket, de sehol sem írták azt, hogy ilyen esetben hogyan kell csinálni, mindig csak olyan eset volt ahol a iPhone működőképes volt.
    Kértek segíts. Magyarázd el vagy egy használható linknek is örülnék.
    Előre is köszönöm!
    És még egy kérdésem lenne: hogy a jailbreak-nek köze van-e ahhoz, hogy a játékok és az alkalmazások sorra fagynak ki egymás után és utána el sem indulnak? Ez 2-3 hét után akár természetes is lehet, vagy csak véletlen és egyéb oka van?

  280. Nem szoktam irogálni, de nem találtam még meg az irányt, bízok benne vki segít.
    Jadeye
    igazából a véleményedre és a többi guru véleményére lennék kíváncsi, h 3GS new Bootrom IOS 3.0.1 (04.26.08) telóval, hogy induljak el, hogy faja legyen minden. Ahhoz, h rá toljam 4.2.1 előtte legalább 3.1.2 kell? JBelni szeretném és legalább 4.1-et mitjav? hogy csin?
    THX előre is!!!

  281. Mit gondoltok, lesz untethered jealbreak shsh nelkul? Van mar valami hír a Voda ingyenes navi appjarol?

  282. Ha megvan a 4.2b shsh-m akkor kel valami extrát csinálni, vagy automatikusan untethered lesz az iP4-em?

  283. @abor: ha nincs SHSH-d a 4.1-hez, akkor jelenleg csak a 4.2.1 megy fel rá, amihez csak tethered jailbreak van. ha van SHSH-d a 4.2b3-hoz, akkor lehetséges az untethered is a 4.2.1 esetén, de máskor nem.

    @Pisti1300: ahogy már leírtuk a cikkben, majd lesz megoldás. egyelőre várni kell. a voda alkalmazásáról a voda oldalán tudsz tájékozódni.

    @Abel: automatikusan, magától természetesen nem lesz untethered. ha jelenleg jailbreakelve van a készüléked a redsn0w 0.9.6-od verzióval, akkor csak az új verziót kell rajta lefuttatnod, ahogyan a cikkben leírtuk. mielőtt nekilátnál, inkább olvasd el újra az egész cikket.

  284. Sziasztok , már irtam itt egyszer, de sajnos senki se válaszolt, van egy iphone 3g-m és szeretnék jailbrakelni , aktiválni és függetleniteni, most a 4.2.1 van rajta, melyik az a firmware verzio, amit rá tudnék ug pakolni hogy tudnám jailbrakelni , aktiválni és függetleniteni? Segitséget előre is köszönöm.

  285. @Jadeye: és ez amit leirtál 3g vel is alkalmazható? és aktiválja is?

  286. @Jadeye: Megmondom őszintén – BME-s informatikus létemre – egy szót nem értek az egész szövegből.
    Melyik opció történjen akkor, ha iPhone 4 – tört 4.1-ről indulok (megvan 4.1, 4.2b3, 4.2.1 shsh)?

    1: Felrakom a gyári 4.2.1-et, töröm 0.9.6b6-os RedSnow-val, majd ráengedem a 0.9.7b5-öt és örülök, mert megvan az SHSH és emiatt untethered.
    2: Felrakom a gyári 4.2.1-et, töröm 0.9.7b5-tel és örülök, mert untethered.
    3: Felrakom a gyári 4.2.1-et, a 0.9.7b5-nek odaadom a 4.2b3 FW-t és örülök, hogy untethered.
    4: Hagyom az egészet és várok, amíg egy gombnyomás nem lesz az egész.

    Tisztában vagyok a fogalmakkal, a módszerekkel, de ez a mostani abszolút nem világos. Köszönöm a válaszodat előre is.

  287. @mr.electrophone: igen, aktiválja is, de ha a 06.15-ös basebandet kell feltenned, akkor azt MINDENKÉPP gyári kártyával kell aktiválnod, különben nagy valószínűséggel drasztikusan hamar le fog merülni a készülék.

    @Abel: én inkább várnék, mert a Skype és iBooks esetén még vannak hibák.

  288. @Jadeye: Nagyon köszönöm. 🙂 így lesz akkor 🙂

  289. @Jadeye: Köszi, remélem sikerülni fog, a baseband-et nem tudom, hanyas van neki rajta de reménykedjünk. Esetleg olyan van hogy baseband upgrade?

  290. @mr.electrophone: ha nem tudod, hanyas a baseband, akkor előtte nézd meg. ha 05.13-as, azt NEM kéne frissíteni a 06.15-re.

  291. Üdv mindenkinek! Van e megoldás a jailbreak utáni Skype problémára? A válaszokat előre is köszönöm.

  292. @zozomester: egyelőre nincs, ha lenne, leírtuk volna.

  293. @Jadeye: Hát akkor így jártam. A választ pedig köszönöm.

  294. @Jadeye: 05.15.04 -es baseband van rajta ezt tudom függetleniteni vagy átrakni más basebandre?

  295. @Jadeye: sikerült , hibáztam a törésnél elfelejtettem kipipálni valamit most már jó, köszi

  296. @kpeti2005: 3G-nél 3.1.3 fölött is szükség van shsh fájlra. És a 4.0 eléggé lassú 3g-n szóval inkább a 4.2.1et ajánlanám.

  297. Segítsen valaki pls! Új 4G-s telómat még nem tudom jailbreak-elni, de egy, csak egy progi hiányzik, de az nagyon 😀 a iBlacklist. Nem értem, hogy egy ilyen hasznos alkalmazás miért nem lehet fent az AppStore-ban?
    Tud valaki esetleg egy hozzá hasonló paraméterekkel rendelkező programot ajánlani nekem a nem jailbreak-elt iPhone-ra?
    Nagyon THX!

  298. @kpeti2005: próbáld meg mondjuk DFU módban.

    @ervinke2: ez nem az SHSH miatt van, akkor 3194-et írna.

    @IllyTommy: jailbreak nélkül ilyen program nincs, mert az AppStore-os programok csak nagyon korlátozottan nyúlhatnak a rendszerhez. blacklist-jellegű programok kizárólag cydiásan léteznek.

  299. @Jadeye:
    Kár 🙁 de azért nagyon köszi a választ.

  300. Egy gyors kérdésem lenn.Frissitettem a cydiaban lévő programokat és csak pörög a jel.De nem lép ki.3.0.1 van rajta és független.Nem szivesen csinálnék most restore-t.Valaki segitsen.Köszönöm.

  301. @atirag: Ja és bocs ez egy 3gs 16gb-os

  302. @atirag: és mégis hol pörög a jel? cydiában? vagy maga a készülék sem tölt be? vagy mi?

  303. A cydiaban.Reload springboard és ott áll mióta rányomtam.

  304. Sziasztok!
    Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel most úgysem tudok 4.2.1 et felrakni (unlock miatt) melyik fw-t javasoljátok? 4.0.1-et vagy a 4.1 et?
    Jelenleg 4.1 en vagyok de pl idegesítő az óra bug… szóval ha visszamegyek 4.0.1-re az jobb? gyorsabb? egyébb extra? (MC 3GS-m van :))
    Köszi a helpet!

  305. @atirag: indítsd újra a készüléket, hátha az megoldja. de könnyen lehet az is, hogy olyasmi frissült, ami már nem megy ilyen OS alatt.

    @John: ha kitörlöd majd újra hozzáadod az ébresztést, akkor nem lesz hiba. az, hogy mit tudsz feltenni, meg mind az SHSH-tól függ.

  306. @Jadeye: Igen próbáltam de nem kapcsol ki.Lehet ezt egyszerüen függetleníteni.Sajnos még nem tudom milyen baseband-es mert nem tudom megnézni.

  307. @atirag: ha van SHSH-d hozzá, akkor 4.0-tól a 4.0.2-vel bezárólag felteheted a gyári firmware-t, mert az abban lévő baseband függetleníthető ultrasn0w-val. majd onnan tovább frissíthatő 4.1-re, baseband-et nem frissítő custom firmware-rel. 4.2.1-re jelenleg nincs untethered jailbreak, csak ha régi iboot-os, vagy van a 4.2b3-hoz SHSH. ha egyik említett verzióhoz sincs SHSH, akkor 4.2.1-gyel is meg lehet csinálni, de csak a 06.15-ös basebandes megoldással, amit érdemes elkerülni: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

  308. @Jadeye: Igen ezért szerettem volna elkerülni.De végül ujraindult mert reseteltem vagy mi:)De igy nehezen de ujraéledt.s most jó.Köszönöm a segítségedet.

  309. Sziasztok! 1 félig off 🙂
    Nos, legálisan függetlenítettem a telefonomat, ez az üzenet jött vissza! :

    I’ve unlocked your iPhone. You can place a non-O2 SIM card into your iPhone and connect it to iTunes via a USB cable. iTunes will confirm that your iPhone has been successfully unlocked.

    Kinyitottuk az iPhone-odat. Az iPhone-odba tudsz tenni egy nem O2 SIM kártyát! Csatlakoztatni kell az iTuneshoz, egy USB-kábelen keresztül! Az iTunes meg fogja erősíteni, hogy az iPhone-odat sikeresen kinyitották

    Nos, megtettem, de semmi sem történt! Restore-olni kell Mindenképp? vagy nálam történt valami galiba?

  310. Sziasztok!
    szifon 4 4.2.1 fw tethered jb nincs shsh mentés 4.2b3.
    Lehet untethered jb ha nem számít a függetlenítés, mert amúgy sem függetleníthető baseband.

    Előre is kössz a választ és bocs a láma kérdésért.

  311. Rosszul gondolkozom ,ha inkább maradjon a jól működő untethered 4.2.1 jailbreak a telefonomon ,mint ezzel próbálkozzak??

  312. @Put2: lehet, hogy ma még nem történt meg a tényleges unlock, szokott kelleni pár nap. ha nem változik semmi, akkor egy restore után mindenképp el kell fogadnia a másik kártyád.

    @yntruder: ha nincs 4.2b3 SHSH, akkor nem lesz egyelőre untethered, hiába próbálod meg. nem fog működni.

    @Mkr: a kérdésed nem igazán érthető. ha untehered, akkor nem kell gépre dugni. ha újraindításhoz gépre kell dugni, az tethered. illetve, ha nincs 4.2b3 SHSH-d, akkor neked sem fog működni ez a megoldás.

  313. @Jadeye: és nem fogom tudni így /shsh nélkül/ visszarakni a 4.2-t ugye?

  314. @Jadeye: Köszi a gyors választ, akkor várok még 1 napot, mert 7főn jövök haza magyarországra, addig kell.. Ha nem lesz semmi, akkor max 1 restore.. Lehet 4.1-est visszateni, vagy mindenképp gyári restore szügséges, hogy a bansead is frissüljön?

  315. valaki tud megoldást 4.2.1 alatt működő appcrackr-hez?

  316. Ez a 0.9.7b6 verzió tulajdonképpen már egy teljesen 100%-ig müködő verzió, azzal a különbséggel, hogy 4.2b3 SHSH kell hozzá?

  317. Szóval nem lehet downgradelni 4.2-re?

    HELP!

  318. @yntruder: a 4.2.1-et minden további nélkül fel tudod tenni, mert ahhoz az Apple jelenleg is ad SHSH-t, csak a korábbiakhoz nem. 4.2.1 alatt a tört appokhoz meg válltozatlanul az appsync 4.2 kell, ami a cydia.hackulo.us sourceról telepíthető.

    @Put2: ha úgy is hivatalosan független lesz, igen, mindenképp jó, ha frissül a baseband.

    @sybang: nem 100%-ig működő, mert akkor nem lenne beta. még lehetnek benne nem várt hibák. de a 4.2b3 SHSH jelenleg mindenképp szükséges.

  319. @Jadeye: Szóval ha jól értem akkor a 4.2-höz már nem ad az apple shsh-t ugye?
    Az appcrackr-t meg feltettem, de amikor törni kezdi a progit akkor hibaüzenet. A 4.1-es rendszeren meg ment.

  320. Sztem nem sok ertelme lesz annak h menjen 4.1es shshval. Annyia keves ujitast hozott a 4.2 h akinek 4.1 van az ugyse frissit mert minek, aki meg 4.2vel vette a telojat az meg b@szhatja igy is. Szoljatok ha rosszul latom

  321. @yntruder: sima 4.2 csak a vodafone iPhone-jain volt, hivatalosan nem jelent meg, így azt nem is tudod visszatenni.

    ha feltörni akarsz alkalmazásokat, az lehetséges, hogy még 4.2.1 alatt nem megy. én úgy értettem, hogy tört alkalmazásokat akarsz telepíteni, de ez két külön dolog. ha minden törni szándékozott app esetén hibát ír, akkor valószínűleg csak várni tudsz, hogy frissítsék a törést megcsináló alkalmazást a 4.2.1-es rendszeren való működéshez. mondjuk ha a hibaüzenetet is leírod, az azért még segíthet kideríteni, hogy mi lehet.

  322. Sziasztok! Lehet, hülye kérdés, de honnan tudom, hogy milyen SHSH-m van, vagy hogy van-e? 🙂

  323. dyld: lazy symbol binding failed:
    Symbol not found: _map_fd
    Referenced from: /usr/bin/lipo
    Expected in:
    /usr/lib/libSystem.B.dylib

    dyld: Symbol not found: _map_fd
    Referenced from: /usr/bin/lipo
    Exepted in:
    /usr/lib/libSystem.B.dylib

  324. Én azt értem ,hogy mi a különbség a tethered és az untethered között ,csak azért kérdeztem ,mert nekem nagyon problémásnak tűnik a mostani tethered jailbreak ,és ha nem nagyon kapcsolgatom ki a telefont akkor stabilabbnak tűnik a mostani untethered.

  325. @Jadeye: Ohh… ezt a kitörlős dolgot nem is tudtam 🙂 köszönöm!

    Minden létező SHSH megvan 🙂 úghogy ez nem akadály… csak ugye kérdés, hogy melyik a jobb…
    4.0.1 ( > = < ) 4.1

  326. @Mkr: fordítva. ami neked problémásnak tűnik, az az untethered (tethered = gépre kell dugni).

    @John: szerintem inkább a 4.1, elvégre nem ok nélkül frissítik.

  327. sziasztok …
    nem akarok itt oFF-olni ..1-2 kérdésem lenne egy 3G 4.1 061500-ával kapcsolatban..kész van – nem az lesz a kérd. hogy hogy kell.. :!
    ha van szabad 2 perced kérlek irj rám: [email protected]
    köszi

  328. @Put2: lejárt a hűséged vagy hogyan lett független az iphone-od?

  329. @Jadeye:

    Nem értesz ,nekem nem problémás gépre dugni. A problémás alatt azt értem ,hogy sok a kompatibilitási gond.

  330. help, please !

    iPhone 3GS , feltettem rá a 4.2.1 szoftot , baseband 5.15.04 redsnow _0.9.6b4

    – val jailbreakeltem… rendesen végigfutott minden…. mikor a telo újraindult akkor vettem észre ,hogy a cydia ikon fehér és semmit nem csinál, szóval rányomok és semmi nem történik… , megcsináltam azóta még 2szer a jb-et de úgyanez van…….
    kipróbáltam , úgyanaz a helyzet sajna a 0.9.6.b6 verzióval is

    valaki irja le légyszi miért van ,volt ez ???????????

    köszi

  331. @Jadeye: rendben! köszi 🙂

  332. @Mkr: oké, én ezt értem, de az untethered változatlanul az, amikor nem kell gépre dugni, a tethered meg amikor igen, és te pont fordítva írtad.

    @zsebike: már többször leírtuk, de látom, még mindig nehézséget okoz: nem újra jailbreakelni kell változatlanul, hanem a “just boot tethered now” opcióval indítani, mert tethered a jailbreak. csak így fog működni. de ezt már többször megkérdezted, többször meg is lett válaszolva.

  333. Off
    Tudja valaki kb mikorra várható a gyárilag 4.1 es soft unlockja iphone 4re?
    vagy a 4.2.1.
    nekem tmobilos gyári 4.1 és már nagyon várnám, hogy független legyen.
    köszönöm.
    Üdv.

  334. köszi az infot jadeye ,egy másik cikknél leirtam ugyanezt igaz ,de semmi válasz nem jött ,1ébként én régebben ezt nem kérdeztem… de köszi a segitséget

  335. Jó reggelt Minden kedves szifonosnak,

    A segítségeteket szeretném kérnri, egy eddig általam nem ismert hibáról. Barátom most hozta a 3Gs-ét egy olyan hibával, hogy a kijelző felnagyít mindent. Mintha megnőtt volna a felbontás. Most egy ikon kb a 2-3-szorosára nőtt.
    Mivel én még nem találkoztam ezzel a hibával a Ti segítségeteket kérem.

    Előre is köszönöm s további szép napot.

  336. @KillerTeam: ez egy feature gyengén látóknak! tapizzon 3 ujjal a kijelzőre azt hiszem és akkor eltűnik majd a beállításokban kapcsolja ki Általános- hozzáférhetőség (törném le a kezét aki ezt így fordította magyarra)

  337. @Crazy: duplán kell tapizni 3 ujjal

  338. És mikor lesz már kib… GPS javítás?

  339. A keresőben kerestem volna de nem találtam megoldást, ezért írnék ide, igaz tudom hogy OFF:
    A probléma az lenne hogy iPhone 4 T-mobilos 16Gb, és t-s kártya van benne, semmi Jailbreake, semmi unlock, gyári minden, 0 perces. Este 100% az akku, mire felkelek cca. 8 óra múlva már csak 80%. Beállításokban megnéztem és 1 perc használatot írt. Semmi alkalmazás nem fut multitaskban sem persze. Valakinek valami tippje? Vagy vigyem vissza a szolgáltatóhoz?
    Köszönöm a választ!

  340. Sziasztok,

    4.1-es iOS van jelenleg a 3GS-emen, és már november óta várok egy rendes unlock-ra. (baseband feltöltéses módszert eddig senki sem javasolta) Olyan megoldás nem lehetséges, hogy visszatöltöm rá a 4.0.1-es iOS-t? Azt már lehetne függetleníteni.

    (Nem tudom sajnos pontosan, hogy ez elegendő-e, de a Cydia a telefonon a kezdőlapon írja SHSH: iOS 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1) Lehetséges visszafele szoftwert “frissíteni”?

  341. @balazs.1047: Ha azt írták, hogy nem unlockolható, akkor a software downgrade sem fog megoldást hozni (ha megvan az shsh akkor tudod downgradelni), mert a baseband-et nem lehet downgradeln. Jelenleg a 3gs esetében 2 baseband verziót csak a baseband upgrade módszerrel lehet függetleníteni, és a jövőben sem valószínű, hogy ezek a baseband verziók függetleníthetőek lesznek. Amíg nem jön egy olyan új firmware ami upgradeli a baseband-et olyanra ami már függetleníthető addig csak a baseband upgrade módszert tudod alkalmazni.

  342. És mennyire ajánlott ez a baseband frissítéses módszer? Mert telefonon beszéltem egy ilyennel foglalkozó boltossal, aki azt mondta 50% az esélye, hogy sikerül, és hogy nem ajánlja. Van olyan itt aki biztosan meg tudná csinálni?

  343. @Crazy: Köszönöm a segítséget és a gyors választ!

  344. @Baluka71: hidd el, kiadják, ha meg tudják csinálni. egyelőre nincs infó róla.

    @Seyfer: a push szolgáltatás, ami a háttérben futva ellenőrzi, hogy jött-e új email, vagy más, alkalmazás által küldött üzenet. ha kikapcsolod, akkor nem fog ennyit merülni.

    @balazs.1047: ha ezt mondta a boltos, akkor nem ért hozzá. 100%, hogy meg lehet csinálni, az összes probléma az lehet, hogy a GPS nem fog rendesen működni, vagy esetleg jobban merül a készülék. de megcsinálni 100%, hogy meg lehet, rengeteg telefont csináltunk már meg így. olyan nincs, hogy “nem sikerül”.

  345. Jadeye meg tudnátok csinálni az én telómat is?

  346. @balazs.1047: természetesen meg. a hozzászólásnál megadott mailcímen elérünk? mert akkor oda megírjuk a részleteket.

  347. Igen, várom a jelentkezést. Köszi!

  348. @Jadeye: Szia. Köszi a tippet, de sajnos a push funkció kikapcsolása mellett is 1%-ot merül 15 percenként:S Van más ötleted, vagy valakinek hogy mi okból lehet még?

  349. Csatlakozom az előttem szolohoz nekem is ez a jelenség van csak nekem egy teljessen új 3GS 32gb os jelbreakelt 4.1 em van

  350. Sziasztok. Valaki aki nagy Iphone-os tudna nekem segíteni 4.2.1 Jailbreakben . 2x már csináltam régebbi verziókon de ez most más. Jailbreak mellet jó lenne valahogy függetleníteni is a telefont ha lehet . Kérem valaki akinek van ideje egy Könyörgő 😀 Iphone tulajdonosnak az vegyen fel msn re PLS : [email protected]

    Nagyon fontos lenne mert jailbreak nélkül számomra uncsi a telefon 🙁
    ja és még valami Wifi mülyködik Jailbreak után?

    Valaki segitssssen

  351. Sziasztok egy gyors kérdeés megvan az shsh 4,1 hez 3gs hogy tudom 4.2.1 ről visszarakni gyárilag független a teló

  352. @pinto93: Ha még érdekes a dolog elküldtem egy felkérést az msn-re, vegyél fel és ha tudok segítek.

  353. @szakar1:
    1. letöltöd a tinyumbrella nevű programot, elindítod és mented az shsh-t.
    2. letöltessz egy 4.1 ipsw-t
    3. tinyumbrellán elindítod a tss servert és hagyod futni
    4. a telót dfu módba rakod és az itunesba a shift billentyű lenyomva tartása közben rányomsz a restore gombra majd betallózod a 4.1ipsw-t.

  354. @Jadeye:

    Kis segítség bár nem ide vág: 3gs 4.2.1 recovery modeban ragadt hogyan kell ki venni belőle ugye ipad firmware van rajta… jelen pillanat.
    thx előre is.

  355. @yntruder:
    Köszi működik

  356. @virgoo: tinyumbrella és ott rá tudsz menni, hogy exit recovery

  357. @yntruder: Csá nem kaptam meg a felkérésed em tudom miért 🙁 . Lécci küld el az msn cimed ide : [email protected]

    Többit msn nen

  358. Sziasztok! Szóval, nekem van egy 3gs-em, asszem új boot-os! 4.2.1-es van rajta! Lehet jailrekelni úgy, hogy minden rendben működjön, főleg a gps ( navigon)? Ha igen, akkor ki tudná nekem megcsinálni, Győr környékén? Megfizetem!!! 🙂

  359. Jailbreak, bocsi! 🙂

  360. @joe82:
    Csak jailbrake?
    Az tethered lesz, ha nincs 4.2b3 shsh mentve nem baj?

  361. Hát, jobban örülnék az untethered-nek! Nem hiszem, hogy mentve van, sajnos! 🙁

  362. Más megoldás nincs? A tethered tökéletesen működik?

  363. @joe82: Így csak tethered, de az könnyen megy.

  364. @joe82: Ha gondolod írj és összehozzuk.

  365. Ok, átgondolom és írok! Köszi! 🙂

  366. @pinto93: küldöm

  367. @ispo: Nem járt le! Én ezt Pay & Go-ra vettem.. Az az olyan minthogyha itthon dominos kártyával venném! Csak 1 évig nem akartam kikodoltatni, mert 1 évig járt hozzá ingyen korlátlan net. Ha rögtön kifüggetlenítettem volna, akkor L veszítettem volna az 1 év ingyen korlátlan netet! 1 év után meg havi 10 Font Tehát azért csináltam most!

    És sikerült végre! Nem is kellett restore! Hanem rádugtam gépre, nem történt semmi, utána a magyar kártyámat betettem és azzal 1ütt ujrainditottam az Iphone-t. Akkor sem történt semmi, csak vészhívás volt 🙂 Majd ki a magyar vissza az eredeti, vissza a magyar:) Még akkor sem volt semmi, de ahogy hívást keztem indítani, akkor L kezte keresni a hálozatot, és láss csodát:) Bejött az angol hálozat a magyar kártyával 🙂 Végre nem kell többet szenvedni a függetlenítésel:) És csak 15 font volt, kb 5e ft

  368. Ja, és köszönöm Jadeye-nak is a segítségét!

  369. @yntruder:

    ezen rég túl vagyok sajna 3 g-nél menne is a dolog de 3gs-ről van szó sajna és ezt nem szedi ki valamiért…:(

  370. @virgoo: Az lehet a gond, hogy rossz a custom fw keress egy másikat, ha találsz egy jót akkor el fog indulni a készülék.

  371. Sziasztok,
    Tegnap megcsinaltam a 4.2.1 iPademet, az almoskonyv szerint ( JB )
    Minden rendben van.

    Van e valakinek mar tapasztalata a 0.9.7b6 vel IP4 eseteben, hogy vannak e meg bosszanto hibak ? Unlock nem gond, gyari fuggetlenek a telefonjaim, de mivel van AppleTV, ezert hasznalnam a streamet ha lehetne.

    SHSH megvan mindenre, es mar a FW-ek is rajtra keszen alnak.

    JA, tenyleg lassu meg Mac-en is, mar majdnem levettem, mondvan megfagyott, mire lefutott az ” encrypting” 🙂

  372. A megoldás:
    1. flash the iphone to 4.2.1

    2. open redsnow select original 4.2.1 firmware select just enter pwned dfu mode right now click finish

    3. open itunes pres **** restore sele custome firmware iPhone2,1_4.2.1_8C148a4.2.1Custom_Restore.ipsw and waith yo finish

    now you have iphone activated and working

    4. open tinyumbrella-4.21.02.exe connect iphone select iphone click on save SHSH … wait a few minutes to finish

  373. Elnézést, hogy ide írok, de csake gy apró kérdésem lenne. Nemrég frissítettem a legújabb iTunes-ra és a 4.1-es rendszerre a 2g-s mc-s touchomon. Mitől lehet, hogy az iTunes-ban a létező összes zene/program eltűnt?

  374. 1-2 hét használat után jött ez, és ipodon fenntvan minden.

  375. A baseband downgrade-ről vagy a függetlenítésről van valami hír? sherif_hashim azt írta egy arabnak, hogy 16-ig lesz függetlenítés valószínű. Akkor vagy az elkövetkező pár napban fog megjelenni vagy nem tudom. 😀

  376. sziasztok. Bocsi az offért.

    Az lenne a problemam egy iphone 4-el, restore-olni akartam itunes-bol, es ez lett az eredmenye… 🙁 Sehogy nem tudom eletre kelteni. 🙁 iOS 4.2.1 lenne a telefonon, illetve osx 10.6.6 a gepen. Tobbszor restore-oltam mar miota megvettem, de csak ma halt be. Valaki tud esetleg megoldast?

  377. @Jadeye:

    Köszönöm az infót, sikerült megcsinálnom.

  378. Sziasztok!

    Egy kis problémám lenne, remélem tudtok segíteni… Iphone 4, iOS4.2.1., jailbreakelve. Lemerült a teló, és nem redsnow-val indítottam be… Az apple logo jelenik meg a képernyőn folyamatosan. 🙁 Van-e rá megoldás, hogy ne kelljen restore-olni a készüléket, hanem valahogy redsnow-val belökni újra? :S

    Előre is köszi!

  379. @gagaist: igen. az a megoldás, hogy bootold be redsn0w-val.

    dugd gépre, és tedd DFU-ba: hardreset 10mp-ig (home+power), majd a home-ot továbbra is lenyomva tartod 20mp-ig kb. az iTunes azonnal észreveszi, ha DFU-ba került. aztán redsn0w-ban just boot tethered now.

  380. és az nem gond, hogy a redsnow azt írja, hogy ki kell lennie kapcsolva a telónak?
    tehát most – nekem legalábbis úgy tűnik – be van kapcsolva, ugyanis az alma logo rajta van. kikapcs gombra nem reagál semmit. na most a red snow-t elindítom, betallózom, amit be kell, aztán next. ott felhívja a figyelmet, hogy legyne kikapcsolva a teló, ott ha next, akkor azt mondja el, hogy kell dfu-ba rakni. az nem baj, ha előre dfu-ban van és úgy indítom el a red snowt???

  381. @gagaist: leírtam, mit tegyél, leírtam, hogy tudod DFU-ba tenni.

  382. @Jadeye:
    ok, kösz, bocs, hogy visszakérdeztem, csak nem akarom, hogy ócskavasként dobjam ki a telót 😀

  383. @Jadeye: köszi, sikerült! big thx

  384. asszem előbb rosz bejegyzésbe irtam, ezért ide is megirom, hátha ésszerőbb:P szóval lehet hogy egy hülye kérdésem lenne, de most szereztünk egy új iphone 4-et. Alapból már 4.2.1-volt rajta. T-mobilos de a haverom pannonnal akarja használni… Nahmost ugye mivel még nincs függetlenités 4.2-re lehetne-e egy olyan trükkel élni, hogy downgradelni. Amihez ugye elvileg kellene egy SHSH backup, de (és itt jön a hülye kérdés), lehetne olyat csinálni, hogy ezzel a beta töréssel felnyomjuk a készüléket, utána tinyumbrellával leszedni az SHSH-t és azzal már lehetne downgradelni és függetleniteni?

  385. @tremt: a baseband nem downgrade-elhető. így nem lehet. még shsh-val sem. hiába teszel vissza korábbi iOS-t, a baseband marad a 4.2.1-re frissített.

  386. Jadeye!
    Segítségre lenne szükségem, mert már nem látom át tökéletesen a dolgokat, bár nagyon egyszerű lenne a kérdésem.
    Új iPhone 4-em van, 4.2.1-es, gyárilag független, és jailbreak-elni szeretném, hogy tört alkalmazásokat telepíthessek, de untethered mód szeretném természetesen. Ez lehetséges ma már? És ha igen, akkor mi a módja, hogy kell csinálnom?

    Ha nincs még erre mód, akkor nekem nagyon jó egy tisztább is, jailbreak nélkül.
    Hallottam, létezik az “IPA GOD” nevü app, ami feltelepít tört appokat, de őt magát nem tudom feltelepíteni 🙁
    Erről tudtok valami segítséget adni? Csupán egyetlen app-nyira vagyok céljaimtól. iTunes-ba felmegy, telóra nem. Hibaüzenet 🙁

  387. @pawliktamas: ha elolvastad a cikket, akkor világosnak kell lennie, hogy untethered jelenleg csak a 4.2b3-as SHSH-k megléte esetén van. másként nincs.

    az IPA Godhoz meg kelleni fog egy tanúsítvány, anélkül nem megy.

    vedd meg az appokat, akkor minden menni fog. vagy tethered jailbreak. más opciód nincs jelenleg.

  388. @Jadeye:
    Köszönöm a segítséget!
    Akkor már csak annyi kérdésem lenne, hogy az IPA GOD-hoz, milyen tanusítvány kell, ill. honnan tudom azt megszerezni, ill. megkreálni?
    Valamint 4.2b3-hoz SHSH-t ugye nem tudom megszerezni?

  389. @pawliktamas: egy fejlesztőnek kell az xcode-ban a forráskódból lefordítani az alkalmazást, és ad-hoc tanúsítvánnyal ellátni. hogy ezt hogyan tudod megoldani, azt például kérdezd meg ott, ahonnan a kész ipagod.ipa fájlt szerezted. vagy ha tagja vagy a fizetős developer programnak, akkor le tudod fordítani xcodeban magadnak is.

    utólag nem lehet beszerezni az aktuálisan legfrissebb verziónál régebbi firmwarehez való SHSH-t.

  390. Bocs,hogy ide írok,de hátha látja vki aki tud segíteni.Függetlenítettem az iphone 3G-met(4.1es fw és 06.15.00 ás baseband .
    Egy fél napig jo is volt,aztán a cydiából utoljára a yourtubeot töltöttem le,még ki se léptem a cydiából és lefagyott.Azóta be se kapcsol,dfu módba se tudom rakni.Mit lehet ilyenkor kezdeni vele?Hogy tudnám restoreolni? Egy másfél óra alatt semmi,még az apple jel se jön be,hiába dugom rá a gépre,itunes se ismeri fel,redsnow segítségével se tudom dfu módba rakni 🙁

  391. @sioapple: utoljára mondom: a privát címem NEM ingyenes ügyfélszolgálat…!

    DFU-ba mindenképp be kell tudd tenni. ha nem megy, akkor nem jól csinálod. próbáld újra. de maga a redsn0w nem tudja szoftveresen DFU-ba tenni, mert a DFU lényege, hogy minden szoftveres hibát kiküszöböljön, és így lehetővé tegye a szoftveresen halott rendszer újraélesztését.

    próbálkozz újra. és újra. aztán ha DFU-ban van, restore-old gyári 4.1-re, majd amikor a végén megkapod a 1015-ös hibát a baseband miatt, ugraszd ki tinyumbrellával (exit recovery), és aktiváld a gyári kártyával.

  392. Dfu módba így raknám igaz?: ki/be kapcsoló gomb 3s, utána home gombbal együtt 10s és a végén elengedem a bekapcsoló gombot és csak a home gombot nyomom 15s-ig igaz?
    Ezt megcsináltam legalább 10szer és semmi,az itunes se ír rá semmit.Más megoldás létezik?

  393. @sioapple: ha épp almázik, töltene, stb, akkor nem így kell. akkor csak a home+power egyszerre 10mp-ig, majd utána a home sokáig, és az iTunes fel kell ismerje.

  394. semmi reakció.más ötleted lenne esetleg?

  395. bocs már hogy itt fárasztalak,de jó lenne vhogy beüzemelni .. :S

  396. @sioapple: 100%, hogy rosszul nyomod. vagy közben lemerült. bekapcsol a kijelző egyáltalán?

  397. semmit se reagál,nem kapcsol be a kijelző se,se az apple jel semmi nem jön be.tegnap utoljára a cydiából töltöttem le a yourtubeot és megfagyott a cydia még mielőtt kiléptem volna.Elfehéredett a kép aztán nyomtam a home+power gombot,mert a sima powerra nem reagált és aztóta semmi,se az apple jel,még annyi sincs,hogy legalább felvillanna a kijelző.

  398. @sioapple: akkor vagy DFU-ban van, vagy nemtom. nyomd a home+powert 10mpig, hogy reseteljen. aztán power röviden, hogy elkezdjen bekapcsolni. ha elkezdett, akkor megint reset, és a végén a home lenyomva tartva. közben folyamatosan legyen gépre dugva. DFU-ba egyszerűen muszáj neki, már ha jól nyomod, és nem hardverhibásak a gombok.

  399. Sziasztok!
    Már fent van a 3GS szifonomon kb 1 hónapja a 4.2.1-es fw az ipad basebandel. Eddig nem is nagyon volt vele problémám, de most egymás után kétszer is megcsinálta azt, hogy az akku töltés lement 50% környékére és akkor hirtelen fullra lemerül és kikapcsol. Ha nincs gép a közelemben akkor meg vagyok lőve…
    Valakinek van valami ötlete, hogy ez mitől is lehet?
    Köszönöm!

  400. Sziasztok!
    Nem lehet tudni mikor lesz windowsra elérhető az untrethed nem béta?

  401. @eXXon: lehet, hogy megadta magát az akku. mondjuk ha nem rendszeresen csinálja, akkor passz. az is lehet, hogy épp csak befagyott a kijelzés, és nem jól jelezte ki. egy restore-t esetleg érdemes megpróbálni, és set up as new iPhone, és nem állítani vissza backupból, aztán kiderül.

    @drvians88: nem lehet. ha már tudjuk, úgyis megírjuk.

  402. @Jadeye: Nem rendszeresen csinálja. Kikapcsoltam a 3g-t meg a wifit, csak akkor kapcsolom be ha használom. Így 3 napja semmi hasonló nem történt. Akkor szted csak egy restore és minden ok?

  403. @eXXon: az elvileg meg kell oldja, de ezt nem lehet előre tudni.

  404. @Jadeye: Oké. Köszönöm szépen a gyors választ.

  405. Sziasztok!
    Vettem egy használt iPad-et, amin jailbreakelt 4.2.1 van. Telepítetem a Cydia-ból az SBSettings-t és újraindult a készülék. Bejön az alma logó de nem tölt tovább. Ekkor kezdtem gondolkodni, lehet csak untethered jb volt rajta. Van bármilyen lehetőségem működőképessé tenni, úgy hogy megmaradjon a jb? Előre is köszönöm.

  406. @skajwa: akkor először inkább tisztázzuk a fogalmakat, mert látom, van egy kis zavar.

    untethered: nem kell gép az újraindításhoz
    tethered: kell gép az újraindításhoz

    tethered jailbreak esetén, ami a te esetedben is van, a redsn0w “just boot tethered now” opciójával kell bootoltatni. ez minden tethered jailbreak esetén így van.

  407. @Jadeye: Köszönöm a gyors választ. Igen elnézést, összekevertem a két fogalmat. Még egy kérdés. Restore és SHSH nélkül, tudom törölni az adatokat az iPadről ill. szinkronizálni az itunes-szal? Mivel használtan vettem, már másik itunes-szal is volt összekapcsolva.

  408. @skajwa: az iTunes-ban az első szinkronizálás le fog szedni róla mindent, pláne, ha pl az info fülön bepipálod alul, hogy miket írjon felül, a többin meg kiveszed a pipát, mind az appok, zenék, stb-k szinkronizálása elől, majd az apply-ra böksz. akkor le kell pucolja róla a dolgokat. aztán kiválasztod, mit akarsz rátenni, és újra apply (vagy sync).

    restore-olni egyébként nyugodtan restore-olhatod, a 4.2.1-et ugyanis SHSH nélkül is lehet, mert az jelenleg a legfrissebb, és azt az Apple is aláírja. aztán meg jailbreak redsn0w-val.

  409. @Jadeye: köszönöm

  410. @Jadeye: szombaton nekiálltam,lecseréltem a hátlapot az iphoneon.Mikor kész lettem vele,gondoltam rápróbálok hátha dfu-ba tudom rakni és szerencsére sikerült is.Megcsináltam a restore-t a leírásod alapján,amit még egyszer köszönök szépen.Viszont a problémám a következő: Most így a gyári 4.1-el is azt csinálja,hogy amikor le akarom zárni a power gomb megnyomását követően elfehéredik a képernyő és amikor megnyomom a home gombot akkor vagy visszadobja a menüt,vagy újraindul a telefon.Találkozott már vki hasonló problémával? Miből adódhat a probléma?

  411. Hali!
    Egy egyszerü kérdésem lenne. Ha most nekiállok függetleníteni és fölteszem a ipad basebandet utátna majd ha kijön a 4.2.5 vagy a 4.3.0 arra tudok majd frissiteni?
    köszi

  412. @sioapple: nem tudom. ha hátlapot cseréltél, ahhoz darabokra kellett szedni, ergo lehet, hogy valami csatlakozó nem jól érintkezik. esetleg szedd szét újra, és nagyon odafigyelve rakd össze újra. lehet hardveres hiba is, de ezeket látatlanban csak tippelni lehet. ha a restore nem oldotta meg, ott valami hardveres gond kell legyen.

    @domesz: 4.2.5 nem valószínű, hogy lesz, az inkább csak a Verizon iPhone 4 miatt volt. szerintem a következő iOS a 4.3 lesz. de azokra csak úgy nem fogsz tudni frissíteni, ha iPad baseband van fent: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    konkrétan ez a rész:
    “Nincs visszaút!”
    2. és 3. pontja.

  413. Üdv!

    Olyan problémám lenne, hogy wi-fi problema után cserélték az iPhone4-emet, amin most 4.2.1-es firmware van. A kérdésem az lenne, hogy vissza lehetne-e tennem a 4.1-es firmware-t korábbi telefon shsh-val? És ha nem lehet, akkor melyik jailbreak-et ajánlanátok iPhone4 4.2.1-re (ami stabil)?

  414. @putyo: az SHSH egyedi, és egy adott eszközhöz és adott firmware-verzióhoz kötődik. egy SHSH fájl nem használható másik készülékhez, vagy másik firmware-verzióhoz, mint amihez az generálva lett.

    4.2.1-re számodra jelenleg csak tethered jailbreak van a redsn0w 0.9.6rc8 például jó hozzá, de ha vársz egy kicsit, hamarosan elvileg lesz új greenpoison, ami megcsinálja untetheredre.

  415. A választ köszönöm Jadeye.


Add a Comment