fbpx Skip to content

Untethered jailbreak karácsonyra

Comex a hó elején azt írta, hogy karácsonyig kijön az untethered jailbreakkel. Már csak pár nap van az ünnepekig, de még sehol semmi. Ezért egy felhasználó rákérdezett, mikor is várható, MuscleNerd pedig megerősítette a karácsonyi dátumot. Később azonban törölte a tweetet, így csak egy képernyőkép maradt belőle.


App Store infografikon

App of the Day elkészítette statisztikáját. Mit is mutat a mellékelt ábra? (Katt a képre a nagyításért)
– Az App Store-ban található 300 ezer alkalmazás egy harmada ingyenes, többi fizetős.
– Az alkalmazások egy hatoda könyv (50 ezer darab), ebből is 7 000 egy fejlesztőtől jön!
– Az alkalmazások átlagára 2.43 dollár, legtöbb értékeléssel a Facebook rendelkezik, több mint 1 millióan írtak róla véleményt.

Apple navigációs mérnököt keres

Apple olyan álláshirdetést tett közzé, melyben négy olyan szakembert keres, akik értenek a navigációs programokhoz. Egyáltalán nem meglepő a keresés, mivel már korábban felvásárolták a Placebase és Poly9 nevű navigációs cégeket. iPhone alapból tartalmazza a Google Maps-et, de a cég csökkenteni akarja egyik legnagyobb riválisától való függést. Ráadásul a Google már kijött ingyenes navigációs alkalmazásával, így az Apple is kénytelen lépni. Hirdetést tüzetesebben átnézve látható, hogy a jelentkezőnek értenie kell Linux szerveres fejlesztéshez is, így nem csak egy szóló alkalmazással jönnek ki, hanem akár a teljes Google Maps-et leválthatják.
Egészből a felhasználók profitálhatnak.


Apple iOS fejlesztőkönyveket adott ki – ingyen

Apple az iBookstore-ban elérhetővé tett hat olyan könyvet, mely segíti az iOS fejlesztőket. Apple Developer Publications által megjelentetett könyvek között olyanok vannak, mint ‘iOS Technology Overview’, ‘Cocoa Fundamentals Guide’ és a népszerű ‘iOS Human Interface Guidelines’. iBooks-on keresztül tölthetőek le.

Január 6-án rajtol a Mac App Store

Apple közlése szerint január 6-án indul a Mac App Store, a Mac-es szoftverek gyűjtőhelye. Hasonló lesz, mint az iPhone-os App Store, annyi különbséggel, hogy a bekerüléshez nincs szükség a program Apple általi jóváhagyására.
Rögtön 90 országból lesz elérhető, megtalálható lesz benne fizetős és ingyenes szekció is és a kategóriák következőképpen alakulnak: Education, Games, Graphics & Design, Lifestyle, Productivity and Utilities.
Használatához majd le kell tölteni a Mac App Store nevű ingyenesen szoftvert, Snow Leopard kell hozzá. A bevételen ugyanúgy osztoznak, mint az iPhone-os rész esetén: 70 % megy a fejlesztőnek, 30 % marad az Apple-nél.
Jó ötletnek tartom, legalább nem kell majd keresgélni a szoftvereket.


PlayStation iPhone-on

No, nem arra kell gondolni, hogy iPhone-ból rögtön PSP lesz, hanem elérhető lesz a hivatalos PlayStation alkalmazás. Mit is lehet ebben a programban csinálni? Játszani semmiképpen sem, hanem
● ellenőrizni lehet a PlayStation Network trófeákat és meg lehet nézni a haver milyen játékokkal játszik és éppen online-e,
● meg lehet nézni PlayStation 3-ra, PSP-re vagy PlayStation 2-re kiadott legfrissebb játékokat, híreket,
● el lehet olvasni a European PlayStation.Blog legfrissebb híreit,
● Facebookon, twitteren vagy emailben meg lehet osztani kedvenc játékodat vagy bármilyen hírt.
Az 1.0-ás verzió elérhető lesz az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és Hollandiában.


Megjelent a Flight Control ingyenes verziója

Firemint nagy Real Racing 2 láz közben kiadta a Flight Control ingyenes verzióját. A teljes játékhoz képest itt csak egy térkép, kevesebb elérendő cél és hirdetések vannak, nincs multiplayer és Gyorstekerő gomb sem. Annak nagyon jó játék, aki még nem ismeri, letölthető az App Store-ból.


iPhone 5 klón

Az eredeti még meg sem jelent, de kínaiak már iPhone 5 klónt készítettek. A videó minden írásnál többet beszél 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

61 Comments

  1. Még egy régóta várt játék jelent meg ma hajnalban: a BANG! 🙂

    Ez a népszerű vadnyugati társasjáték iPhone-os verziója. Egyelőre csak iPhone-ra és csak angolul, de lesz iPad és olasz verzió is. A multiplayer még nem működik, ingyenes frissítéssel lesz elérhető. Nyitási akció: féláron, 1.59 EUR-ért vásárolható meg a magyar AppStore-ban!

    Ja igen: csak iOS 4.2-n megy….. emiatt áldozom fel a jailbreak-emet. 🙁

  2. Az utolso kiverte a biztositekot nalam! Bar nem kell honapokat varni az unlockra 02.10.04-nel 😉 k..va anyjukat! Meg egy szemetet legyartanak… Es ennyi? Biztos sokat forditottak a rszer fejlesztesere!

  3. @akos_brother: Hát én nem láttam eddig 🙂

  4. Sziasztok!

    Thethered jailbreak-et használok i4 4.2.1-en, és a hangerő gombokra újraindul a springboard. Van valakinek hasonló gondja, ötlete mi lehet a gond?

  5. Sziasztok!
    Az a kérdésem lenne, hogy PSP-s játékokat lehet-e futtatni iPhone 4-en? Ha lehet leírnátok hogyan?
    Előre is köszi!

  6. @akos_brother: Ugyanaz ami az iphone-os verzióban legalúl középen van. Már régóta ott van…

  7. Sziasztok!

    Elnezest, ha butasagot kerdezek, olvastam visszabb is de idaig nem talaltam valaszt. Szoval: iPhone 3Gs, uj iboot, firmware: 05.14.02, os 4.1 (8B117)

    Van lehetoseg jailbreak+unlock-ra? Ha nincs es lehet tudni akkor mikorra varhato? (untethered utan?)

    Nagyon szepen koszonom!

  8. @muratitaiwan: Lehet jailbreakelni,és unlockolni is! 🙂

  9. Sziasztok, előre is bocsi az off-ért
    az lenne a kérdésem, hogy van egy négyes iphone-om, bedöglött, nem reagál semmire se reset, se töltés semmi… garis tmobile-os, viszont költözéskor elkeveredtek a papírjai :S t-mobile-nál megcsinálják/kicserélik imei vagy sorozatszám alapján garanciába?

  10. Jó az untethered JB, de a Baseband downgrade jobban hiányzik… Vagy egy unlock. 🙂

  11. @muratitaiwan:
    Az érdekes ha idáig nem találtál választ rá!
    3GS uj iboot-tal meg nincs jb untethered erről szól a hír.4.1-en van 4.2.1 nincs
    3GS unlock van csak GPS ről lemondhatsz meg zabálja az aksit én semmiképp nem ajánlom feltenni.Plusz bukod garit .Comexék azt is igérték hogy megoldják bb downgradet én megvárnám.

  12. Nem azért mondom de a mocsok szart minek gyártják le a kínaiak? Egyszer volt már a kezembe iPhone klón. Szánalmasan szar. Akinek nincs pénze iPhone-ra az inkább vegyen androidot, az legalább “hasonló” élményt ad mint az iOS. Nah mindegy a smile-ra reagálva annyit, hogy kb 1,5 éve vettem észre, de már fogalmam sincs hol.
    Az untethered JB jöhetne már. Jó lenne már használni a Find my iPhone-t ingyenesen. Addig semmi esetre sem frissítem, mivel nem tudnám használni a bluetooth billentyűzetem.

  13. nekem is egy boltban kikérték a véleményem egy klónról, amikor meghallották h értek a szifonhoz 😀 hát az valami gyalázat 😀 és 42ezerért árulja 😀 borzalom.

    én a smile-t nem látom 🙁

    és várom az új JB-t mert rettegek h akkor merülök le amikor nincs nálam gép 😀

  14. @Buveszpapa: kössz ez kb 500Ftomba volt, hogy elolvastam a kommented 😀
    marha jól megcsinált játék lett ez 🙂

  15. The iPhone could not be restored. The disk you are attempting to use is full.
    Ezt írja ki az iTunes ilyenkor mivan??

  16. @xdebug: Ha tele van a c: meghajtó, vagy nincs elég hely, nehezen tudja kitömöríteni a firmware-t. Csinálj legalább 1GB helyet, az amúgy sem árt…

  17. @Jadeye: Köszi a segítséget .

  18. @Phytonka: ha a telód hátulján rajta van a gyári száma a telónak akkor papirok nélkűl megcsinálják vagy ha nem tudják ki is cserélik.(legalábbis az apple nek a szervíz központjában így csinálják, tapasztalat)

  19. Sziasztok!

    Nagyon kezdő kérdés 🙂

    Vagy egy T-s iPhone 4-em, 4.2.1 szoftverrel. Függetlenítés nem kell, csak jailbreakelni szeretném. Hogy tehetném én meg a redsnow segítségével? Érinthet engem az egyik korábbi cikkben említett “recovery loop”?

    Köszönöm a segítséget!

  20. @Blazsej: már hogy hogy hogyan tehetnéd meg? megválaszoltad saját magadnak: redsn0w. ugyanakkor az egyelőre csak tethered jailbreak, tehát szerintem várj pár napot, mert ahogy a cikk is írta, hamarosan itt az untethered. a recovery loop meg változatlanul csak azt érinti, akinek nem a gyári baseband verzió van a készülékén.

  21. @Jadeye: Köszi! Igazából én is várok az untethered verzióra, de a hét közepén külföldre kell mennem, és szükségem lenne egy Európa térképre. Remélem csipkedik magukat a srácok 🙂

  22. @Blazsej: Közben eszembe jutott még egy dolog:

    Mit kell felrakni ahhoz, hogy tudjak tört alkalmazásokat telepíteni? Régebben volt iPod toch-om 3.1.3 szoftverrel, ott Mobile Installation Crack kellett. Ez most hogy működik?

  23. @Blazsej: install0us vagy csak külön az appsync 4.2 a cydia.hackulo.us sourceról.

  24. @Dave: tedd fel és kiderül ,de most szólók miután felment mehetsz is egy úgy iphone-t venni:D

  25. @Dave: érdekes……. a videót meg lehet csinálni fake-nek könnyen, de lehet h igazi. majd a szifonos srácok rálesnek 🙂 bár maradok a redsn0wnál és várok kicsit, addig nem kapcsolom ki a telóm 😀

  26. Ez az iPhone 5 klón videó vicces 🙂 Csak forgatja össze-vissza, karattyol egy csomót aztán kikapcsolja és leteszi a legtöbb amit mutatott rajta az az, hogy tologatta az ikonokat 😀
    A telefon sem tűnik túl jónak, de a videó nem kicsit gyenge 😀

  27. De milyen körmei vannak az ürgének. Lehet, hogy csak arra reagál a kijelző 🙂

  28. üdv! remélem tud valaki segíteni! Mai napon sikeresen megvettem iphone 4 -emet. Gyárilag 4.2.1 (8c148) van rajta. a modem frimware 03.10.01. Azt szeretném megkérdezni hogy ezt tudom jailbreakelni? Nem szeretnék függetleníteni sem csak annyit hogy cydia legyen rajta! Bocsi tudom hogy nem ide illő kérdés! Remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm.

  29. @foldes01: Nekem is ez a konfig van. Redsn0val lehetett tethered jailbrakelni (minden újraindításhoz szükséged lesz számítógépre), de nekem elég gyakran lefagy, és újraindul a springboard.

  30. Tud valaki olyan programot, amivel lehet FaceTime hívást rögzíteni? Köszi!

  31. @Jadeye:

    Jadeye az a “vagy” szócska szúrja a szememet. Ha van install0us akkor nem kell mellé az appsync 4.2?

    Másik kérdésem pedig, ha install0us-szal lekapkodom az appokat, akkor mikor iTunes-szal syncelek néhány appomat automatikusan törli a telóról =(
    Ez miért van? Illetve az nem is fontos, hogy miért, inkább a hogyan…hogyan lehet kiküszöbölni?

  32. Tényleg ezt már Én is akartam kérdezni hogyha jailbreak-elem a telefont,akkor kell hozzá valami hogy fel tudjam rakni a játékokat? Mert eddig azt hittem hogy letöltöm,iTunes-sel szinkronizálom és kész is.

  33. @abela: Az egyedi probléma, nem a jailbreaktől hanem valamelyik programodtól. (Mobilesubstrate addonok környékén nézz szét)

    @foldes01: redsn0w

    @KillerTeam de kell. Ha nincs appsync akkor nem tudod feltelepíteni a másolt appokat.
    iTunesban meg katt jobb egérrel a telóra és transfer purchases… Ez átmásolja azokat az appokat amik nincsenek meg a könyvtáradban

    @Dave: Tuti fake, én már meg se nézem a linket. Ne dőlj be ilyeneknek… Majd úgyis írnak az igaziról itt, de az csak Karácsonykor jön.

  34. Cydiát tehetünk majd a fa alá 😀 (remélem)

  35. @Csery: cydia-ban add source.cydia.hackulo.us App Sync aszerint hogy milyen iOS van a telódon

  36. Hát igen ha tényleg működne biztos nagy híre lenne már….

  37. @i4user:

    Köszönöm a segítséget =)

  38. @i4user: leszedtem mindent, a Bitesms tört verziója volt a ludas. Köszi!

  39. Abban nincs valakinek ötlete, hogy anyringel a teló néha csörög, néha meg csak rezeg (4.1-el és most 4.2.1-el is)? Illetve minden fizetős alkalmazásomat át tudtam vinni az új i4-re, kivéve az anyringet. Azt írja csak 1 készüléken használhatom (én 1-en is akarom, csak az újon)

  40. Köszönöm a segitseget! Szerintem megvarom most mar a karacsonyra igert jailbreAket. 🙂 azt szeretnem megkerdezni meg tudom ez sem ide tartozik) hogy iphonra nincs valami hasonlo alkalmazas mint anno a nokiakon volt hogy ha hivnak akkkor csengetes kozben bemondja a hivo fel nevet? Elore is koszonom!!

  41. Mennyiért lehet most eladni egy iPhone 3G 8GB-os telót, ha csak annyi baja van, hogy a hátlapja karcos?

  42. szisztok az lenne a kérdésem hogy van egy iphone 3gs 16gb os telóm 3.1.3 al jailbrekme.com al jailbreakelt mobil installation crack rajta van és amikor rá akarok tenni tört app eket itunes ból ezt a hibakódot írja ki :uncnow error occured (0xE8000050) kérlek segítsetek nagyon fontos lenne előre is köszi
    kurvára lehetne válaszolni már minden cikkez kitedtem :@ fa…. kivan

  43. Off : olyan alkalmazast keresek mint az ICallAnnounce, tehat ami felolvassa a hivo nevet csorges kozbe.. Van olyan ami nem fizetos?

  44. Foldes01 IcallAnnounce Cydia-ban megtalálod.

  45. @mate6: nem akarok okoskodni…de régen ha mobile installt használtál akkor az install után le kellett tölteni egy teljesen legális free appot az apple store bol..csak ezután tudtad telepíteni a tört appokat……elvileg ezt a lépeést az appsync már nem igényli…

  46. Sziasztok!

    Ezzel a JB-el függetlenítés is jön? Vagy ezt egyelőre még nem lehet tudni? Illetve 4.1-re frissített új ibootos 3gs-t lehet valahogy függetleníteni (bár amit olvastam az alapján nem) Köszönöm szépen a válaszokat.

  47. Sztem Jadeye úgy gondolta h Appsync vagy install0us, hogy az install0us alapból felteszi magával az appsyncet. 🙂

  48. Sziasztok!

    Bocsi, hogy nem témába vágó. De nagyon zavar már és hátha tudja valaki a megoldást:

    Az iTunes néha kitalálja, hogy erősítsem meg újra a bankkártyám és ha belemegyek a mókába, zárolja is a szokásos 2€ -t. (kb hetente 2*)
    Azt írja, hogy új eszköz miatt. 3G ről váltottam 2 hete 4 -esre…

    Üdv.
    hekike

  49. Sziasztok!
    iTouch-rol ittvan legalul akis mosolygo fejecske, már én is észre vettem 😉
    Azt viszont nem értem h a köcsg sárga búzák miért nem valami sajáttal állnak elő, tudom hogy az is szar lenne nade mégis! Ennyire nincs fantáziájuk könyörgöm! Az én szememben ezek az emberek vannak a társadalom legalján azok akiknek nincs egy önálló gondolatuk!!!

  50. @K-marko: De lehet, csak egy kicsit vissza kellett volna olvasni 😛

    Itt a link, olvasd el, érdemes: 🙂

    Extrém Ultrasn0w : http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    Ez alapján, 3G/3GS-t jelenleg is lehet függetleníteni, mindegy milyen baseband van rajta (4.1/4.2.1-hez tartozó is akár), mert a 06.15-ös iPad basebandra frissíthető mivel ez újabb. (ez egy iPad baseband, ami telepíthető iPhonera és függetleníthető mivel ebben az Apple elfelejtette betömni a rést.)

    A kockázatokat is olvasd el a cikkben, ne ess neki csak úgy. (Garit elveszted, visszacsinálni nem lehet, restore-ral sem, mert baseband csak felfelé frissíthető tehát újabbra és a jelenlegi legfrisebb BB 3G/3GS-re 05.xx.xx tehát nem 06.xx.xx így gyári fw-t egy ideig nem is fogsz tudni telepíteni, csak customot)

    Továbbá olvasd el: http://szifon.com/2010/12/02/uj-angrybirds-06.15.00-es-a-gps/ (lehet elveszted a GPS-t a Maps alkalmazásban ideiglenesen, de más navigációs appban pl. Navigonban működni fog)

    iPhone 4-re nem érvényes, mert annak totál más basebandje van ami nem ugyanolyan mint az iPadé és így arra nem megy fel. (3G/3GS-el ellentétben mert ezekban ua. egység van mint az iPadben ezért egymás baseband szoftvereivel 100%-ban kompatibilisek)

  51. Ne haragudj,de nagyon sok dolgot felfedeztek a kinaiak!évezredekkel ezelőtt!viszont olvasd el a Leleplezőt,abból megtudod,miért gyártanak szart is a kinaiak!
    Jadeye,köszi,h megcsináltátok az iphoneom!nagyon jó,mint újkorában!Boldog Karácsonyt!

  52. Melyik a legjobb fóliátok iPhone 4-re a szifonstoreban? Igaz megkésve, mert lett egy 3 cm-es karc a kijelző közepén és nem tudom hogyan, mert rohadtul vigyáztam rá.. De nagyon idegesít! Ha teszek rá egy fóliát, az amúgy tompítja a meglevő karcolást valamennyire?

  53. Helló.iPhone 3GS gyári 4.1 feltettem rá az IPad BB- t,függetlenítettem.Megcsináltam az aktiválást is a leírt módszerrel,az aksi mégis nagyon gyorsan merül.Valakinek ötlet?

  54. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tört programokat csak akkor tudok tenni az iphone-omra, ha jailbrekelt? Más megoldás nincs?

  55. @i4user: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Kellemes ünnepeket!

  56. sziasztok NAGYON FONTOS KÉRDÉSEM lenne : adoott egy iphone 3gs 3.1.3 as szoftverrel jailbreakelt meg minden mobil installation crack is rajta van de a gépről amikor rá akartam tenni tört app et akkor azt irta ki hogy uncnow error occured ezek után restore olni akartam shift+ restore betallóztam a 3.1.3 firmware ját és ezt irta ki egy idő után :the iphone could not be restored. Because an uncnow error occured

  57. @mate6: ..a 48 -as commentet nézted amúgy már?..

  58. Sràcok! 3g milyen szoftveren a leggyorsabb? Most 4.1 bolti van rajt gyàrilag független de a menü léptetés nagyon lassù! Megérné upgradelni 4.2re? Thx


Add a Comment