fbpx Skip to content

A legjobb Facebook kliens iPad-re. Az év eleje óta reménykedünk abban, hogy végre valaki készít egy iPad-re optimalizált FaceBook klienst, ami minimum a hivatalos iPhone app funkcionalitását hozza. Úgy tűnik, megérkezett. A Friendly 10-15 másodperces betöltődés után eléd tárja a “Live Feed”-et, vagyis a “falat”, melyre azonnal tudsz posztolni szöveget, a legfelső bar-on található fülét lenyitva pedig fotót tudsz feltölteni az iPad-en tárolt képeid közül. Mindenfajta állapotfrissítés is megjelenik, ellentétben a hivatalos iPhone klienssel.

A “Home” szekció alatt még lehetőséged van események és feléd érkező kérések megtekintésére és teljesítésére. A “Profile” rész alatt a szokásos: saját fal, profil információk, fotók. A “Friends”-re kattintva barátaid fotóval ellátott listája, telefonszám listája (ha meg van adva) és az általad like-olt oldalak érhetők el. Legvégül pedig üzeneteidet tekintheted meg a “Messages” fül alatt és válaszolhatsz rájuk. A jobb alsó sarokban nem véletlenül látható mindig egy chat ikon, arra kattintva az éppen online lévő ismerőseiddel válthatsz szöveges üzeneteket. Lehetőség van több felhasználóval való használatra (ami szerintem egy nagyon hasznos lehetőség), egyenkénti jelszavas (pin!) védelemre és az alkalmazás szín és betűméret szerinti testreszabására.

Fotók kezelése számomra meglepően gyors és minőségi. Lehetőségünk van egy albumban lévő összes elemet – majdnem – egyszerre látni, hozzászólni és lementeni az iPad Photos appjába.

Összességében majdnem kiváló felhasználói élményt nyújt, betöltődés után gyorsan fut és jól használható. Mivel ingyenes (alul, annyira nem zavaró reklám), érdemes kipróbálni, akinek pedig megéri a reklámok nélküli verzió, tessenek elkölteni erre 0.79€-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Tudom hogy off,de megjelent egy “hivatalos” wireless sync program a Cinq.sajnos csak U.s. storeban van.de nem értem miért csak ott…ja és free…hogy lehetne letölteni??hiába váltok us store ra kidob hogy én nem vagyok jogosult kb.

  2. @kroland20: azon túl, hogy offolással kell kezdeni rögtön (ami egyébként tilos…) egy új cikknél, még megnézhetted volna magát az appot is, mert ez minden, csak nem wireless sync:
    “Cinq is a revolutionary App that gives you access to your entire home photo library while you are on the go.”

    ebben hol van neked az, hogy ez hivatalos wireless sync program? a US storeból meg változatlanul csak US accounttal tudsz letölteni. és ez sosem volt másképp.

  3. @Jadeye: tudom,hogy tilos de itt azért van annyi offolás mert mindenkinek lenne kérdezni/mondanivalója de itt nincs olyan hely,csak a postok…máshol meg nincs ennyi ember mert itt szterintem elég sokan vannak,főleg akik elég jól értenek az almához.

    mellesleg : h t t p : / / www . redmondpie . com/sync-your-iphone-ipad-ipod-touch-photos-library-with-pc-or-mac-wirelessly-using-cinq/

    Ja és ez a főcim: Sync Your iPhone, iPad, iPod touch Photos Library with PC or Mac Wirelessly Using Cinq

  4. @kroland20: oké..csak photo…de az is valami..

  5. @kroland20: ehhez nem kell külön app. ezt a mobileme is tudja tudtommal. de amit leírtál, abban nem az volt, hogy csak fotókat szinkronizálna, azt írtad, hivatalos wireless sync app. abból meg az átlag olvasó jogosan arra gondol, hogy ezzel mindent lehet szinkronizálni, hiszen pont a lényeg maradt ki, hogy csak a photo library-t tudja. akkor meg kb mindegy is. zárjuk le az offot. a lényeget meg leírtam, hogy miért nem megy a nem usa store-os accountoddal.

  6. Ismerem ezt az appot. Semmi mást nem csinál, mint behúzza a touch.facebook.com -ot. Egyetlen előnye a safarival szemben, hogy lehet képet feltölteni. Azt meg lehet e-mail-ként is, szal tökéletesen értelmetlen ez az app. Ingyen is, nem hogy pénzért.

  7. Ja, és nincs benne push sem.

  8. Értelmetlen, és gyakorlatilag szörnyű gagyi. iphoneon a gyári facebook app kalsszisokat ver rá, szerencsére ritkán használok facebookot. de hogy ezt majdnem tökéletes felhasználói élménynek nevezed, az …

  9. @Cyberbird: de ki beszél itt az iPhone appról? senki. iPad-ről volt szó. azon meg a felnagyított Facebook app irtó gagyin mutat. az meg szerintem mindegy, hogy ez a mobil felületet húzza-e be, vagy nem, a lényeg, hogy fullscreen, és a webes felülettel szemben a chat és a képfeltöltés lehetősége miatt használhatóbb, illetve nem néz ki olyan ótvarul, mint a felnagyított iPhone app. illetve a hivatalos kliens nem tud külön felhasználókat kezelni sem. persze minden relatív. ha nem használsz iPad-et, eleve érdektelen az egész. iPhone-ra meg felesleges, arra ott a hivatalos Facebook app, no de ezt nem is vitatta senki.

  10. Szerintem sincs sok ertelme. Ennyi erovel kiraksz egy bookmarkot destopra a faszbuk.com-rol es ugyan itt vagy, ha nem jobb.

  11. OFF: A mikulásos tokos nyereményjátékkal mi történt? Vagy már volt sorsolás?

  12. Akkor már inkább a webes facebookra megyek fel ipadről:D

  13. üdv !
    elégg offos és ezért bocsi de rendeltem egy kijelzővédőfólíát és sűrgős lenne (ajándék)
    kb mennyi idő alatt hozzák ki? mik a tapasztalatok ? kb 3napja rendeltem

  14. Sziasztok

    Aki nagyon otthon van az iPhoneban az válaszoljon légyszíves. Milyen program okozhatja azt a problémát, hogy az itthoni gépem nem ismeri fel a telót?
    Bent melóban működik, de itthon nem.

    Kábel hiba lehet, vagy valami frissítés okozhatja? Volt már valakinek ilyen?

    Köszi

    Csabi

  15. OFF TOPIC:
    Egy nagyon gyakorlati kérdés:
    iPhone 4-el kezdeményezett FaceTime hívás, hogy számolja a hívásdíjat?
    Külföldi fórumon olyat olvastam, hogy addig számol, amíg át nem váltasz FaceTime-ra. Tehát akkor szakítja a GSM kapcsolatot?

  16. @Fojtech: iTunes verzió, vagy nem szereti azt az usb portot ahova dugod, próbáld másikban. Esetleg még usb driver hiba lehet

  17. Iphone 4 nel mi meritheti jobban az aksit! A push ha be van kapcsolva vagy A hatterben futo Fring? Jobban merul a push-tol ha abban tobb program van ami uzenetet kuldhet??

  18. @The Man:

    Sajna egyik usb-vel sem jó. Az iTunes meg a legújabb. Lehet a kábel halt be. Hálózatról tölti a telót, de gépről már nem. Érdekes.

  19. @Jadeye: már nem azért de szerintem akor már facebook hd ipadra:)és az sokal jobb mint a iphona facebook app mivel ha vki kitölt vmi tesztet nem látod csak ha rámész és akor miis történik??felmegy rendes netes facebookre mint ha csak safariban lépnék fel:)szal sztem HA ipad akor facebookhd:)

  20. @Fojtech: driver frisités vagy pedig nem szereti az op rendszered 8gépen lévö) ami fent van…mi megy a gépeden??xp??win7??(xp sok esetben nem veszi be usbén a telot mint sok sok más dolgotsem web cam stb)

  21. @Fojtech: Én azt vettem észre, hogy minden telóhoz (más IMEI) újratelepíti a win 7 a drivereket, nem tudom xp esetén hogy van, de több mint valószínű, hogy az op rendszer + usb driver nem kóser neki. Ja és tölteni is csak akkor kezdi el ha feltelepült hibátlanul a drivert.
    Azt találtam még, hogy futnia kell mindenképp az Apple Mobile Device Service-nek, hogy lássa a telót. De amúgy googleben ha úgy keresel hogy
    iphone itunes detect recognize won’t can’t , akkor elég sok ilyen témájú dolgot találsz…

  22. @Jadeye: @Jadeye: Neharagudj, hogy hozzád fordulok, de admin egyszerűen képtelen válaszolni az emailjeire.. nyáron vettem tőletek 3GS-t. Elvielg francia telefontársaság függő. Szeretnék venni hozzá aktiváló sim-et (hogy majd tudjak frissíteni), de ahhoz tudnom kéne, hogy milyen szolgáltatótól van. Meg tudnád kérdezni? vagy esetleg tudod te is?

    köszi szépen 🙂

  23. @Fojtech: az is lehet, hogy valami az otthoni gépeddel nem oké. szerintem azt kellene első körben lecsekkolni, esetleg Apple Mobile Device Support újratelepítése például, de azt leginkább csak az iTunes újratelepítésével lehet. szedj le minden Apple szoftvert, majd reboot, majd telepítsd, újabb reboot, és dugd rá, hogy úgy mit szól. a Music mappád tartalma nem fog elveszni.

    @The Man: igen, amikor kapcsolódik a facetime, akkor megszakad a GSM, hiszen felesleges lenne. de ha nem bízol ebben, akkor szakítsd meg a hívást, mielőtt facetime-oznál, és hívd már az elején is facetime-mal.

    @Mkr: hogy a fring mennyire meríti, az egy jó kérdés, mert ha nem push-sol, akkor folyamatosan használ valamit, így szerintem ez biztos többet fogyaszt, mint magában a push.

    a push esetén meg elhanyagolhatóan fogyaszt többet akkor, ha több alkalmazás push-sol egyszerre, hiszen csak egy apsd daemon fut, de esetleg több push-üzenet érkezik a több alkalmazás miatt. de ez mindegy, mert ettől az apsd daemon még 30mp-ként megkérdezi a szervert, hogy van-e valami üzenet. nem számít tehát, hogy hány alkalmazás push-sol, azoknak a számától nem merül jobban, mintha csak egy app push-solna.

    @picur130: nekem tulajdonképp mindegy, nem facebookozom annyit az iPad-en, hogy arról akarjak képet feltölteni, vagy pláne chatelni, szóval én a webes felületét használom Safariban, és kész.

    @rmx rider: nem tudom, de rengeteg mailt kapunk napjában, biztos csak elkerülte a figyelmét, mert nem ül ő sem egész nap a gép előtt.

    ha francia a teló eredetileg, szerintem Orange-os kell legyen, az a legvalószínűbb.

  24. Sry az off-ért:

    Tud valaki olyan app-ot mint pl a BPMenetrend, csak lehessen benne megálló szerint keresni (ne csak végállomás és járatszám szerint)?

  25. @Jadeye:
    Köszi! Amúgy ezt csak azért kérdeztem ,mert ma megérkezik a 2. készülék a családban és gondolkozom ,hogy Fring-et vagy Vibert használjunk telefonálásra.
    A Viber-nek elvileg nem kell a háttérben futnia viszont kell a push. De majd kipróbáljuk.


Add a Comment