fbpx Skip to content

MuscleNerd baseband downgrade-n dolgozik

Baseband felelős az iPhone telefonálási részéért, ezért ha valaki függetleníteni akarja készülékét, ezt kell machinálni. Sajnos az utóbbi két firmware esetében (4.1, 4.2.1) nem olyan egyszerű a függetlenítés, mint korábban. A 06.15.00 baseband függetlenítése esetében túlzott akkumulátor-merülés és GPS-probléma is fellépett.
Egy tweetre válaszolva MuscleNerd elejtette, hogy dolgoznak a baseband downgrade-n. Eddig semmilyen módon nem volt megoldható a downgrade, így ha ez sikerül, óriási előrelépés lenne. Vissza lehetne „butítani” a basebandet olyan verzióra, amelyiket az ultrasn0w biztonsággal tud függetleníteni, még 06.15.00 esetén is.
Nem tudni mikorra készülnek el vele (ha egyáltalán sikerül a művelet), de drukkolok nekik.

Promokódok nem csak az amerikai Store-ban

A fejlesztők saját alkalmazásuk minden verziója után kapnak 50 promó kódot (redeem kódot), amelyek lehetővé teszik számukra programjuk reklámozását, így ezzekkel a kódokkal pl. újságírók ingyen tölthetnek le és tesztelhetnek az appokat.
Eddig csak az amerikai App Store-ban voltak ezek beválthatóak, így aki ilyet kapott, nyitnia kellett ott egy számlát. Tegnaptól az Apple minden Store-ban elérhetővé tette a beváltást, így már nem szükséges amerikai account. Jó döntés volt, nem is értem miért nem lépték meg korábban.
Ha valamelyik fejlesztő ki akarja szórni promókódjait, írjon nekem egy emailt (jimny21kukacgmailpontcom) és szétküldöm őket twitteren.

Akciós áron a Wi-fi Sync

Alapból iPhone-t csak USB kábelen lehet szinkronizálni iTunes-szal. Wi-fi Sync nevű Cydiás program ezt a műveletet engedélyezi wifin keresztül is. A program eredetileg 9.99 dollárba kerül, most a fejlesztő december 11-ig akciós áron, 2.99 dollárért tette elérhetővé. Aki meg akarja vásárolni, siessen!

Flight Control Game Center támogatással

Firemint frissítette a Flight Controlt, így belekerült a Game Center támogatás. Nagyon hasznos kis feature, egyre több játékban lehet látni, jókat lehet a haverokkal játszani. Aki egyébként játszani akar velem, az jimny21 néven talál meg.
Plusz újdonság a multi közbeni élőszavas chat, tehát még frissiben meg lehet beszélni az élményeket.
A cég twitteren – @firemint – minden nap közöl promókódokat, így aki nem akarja kifizetni a 0.79 eurós árat, ingyen hozzájuthat. Persze gyorsnak kell lenni.


Angry Birds tokok

Az Angry Birds biznisz egyre nagyobbá válik. A játék után megjelentek a plüssfigurák, most pedig a Gear4 nevű kiegészítő gyártó elkezdte árulni az Angry Birds tokokat. iPhone 4 és iPod Touch 4G hátlapok háromféle színben kaphatóak: sárga, piros és zöld. Három állat díszeleg rajtuk: piros madár, sárga madár és a zöld malackirály. Nem olcsóak, darabonként 24.99 dollárba kerülnek.
Úgy vélem hamarosan itthon is kaphatóak lesznek…

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. Hát igen, ez a BB downgrade lenne a tuti megoldás minden iphone user számára…de ez miért csak most jutott eszükbe? Főleg akkor amikor már BB checker is van a softba…

  2. Mert szerintem rájöttek ők is, hogy a 6.15.00-ással nem tudják megoldani a GPS-t. Eddig mindig volt valami válasz az újabb és újabb basebendekre, de most saját nevük alatt jött ki egy software, ami lezúzta sok ezer felhasználó készülékét. Aztán persze lehet rám cáfolnak, és holnap lesz egy Cydiás 6.15.00 gps fix csomag – de nem tenném rá az életem

  3. hat aki feltette a telojara az ipad es bb t az meg is erdemli:S halva szuletett otlet.. aki ezt a baromsagot kitalalta…

  4. Ha vki megvette ez a wifi sync alkalmazast legyen olyan draga tegye kozze nekunk jb esekbek:) amugy ezt a programot pont nemtalalom a magyar appstoreban de apptracjr en sem:S koszii

  5. PetiP:
    Mi JBsek neha elinditjuk a cydia appot es laaaaam lass csodat:)
    ….

  6. Hali !

    Melyik repo ? : )

  7. A WifiSynch megy 4.1-el ???
    T.H.X.

  8. @kisgyopi: A BigBoss repo-ból.

  9. Nekem 06.15.00-al tökéletesen műkszik a gps és az aksi se merül olyan gyorsan de azért jól jöbbe a bb downgrade mert kéne vissza a gari

  10. Megvettem a Wi-Fi sync-et. Még szerencs, hogy ilyen “olcsó”, mert még véletlenül sem működik.
    Windows 7, iTunes 10.1.0.56
    iPhone 4 4.1

    Az iTunes csatlakozásnál hibát ír. Használhatatlan.

  11. Sziasztok!

    Régebben (iOS 4.0) alatt tudtam szinkronizálni a Google fiókommal az iPhone 3G-m Jegyzettömjének a tartalmát! Nos, most (iOS 4.2.1 alatt) az a helyzet állt elő, hogy amikor megadom a Google Fiók adataimat a Mail alatt, akkor nem jelenik meg a Jegyzetek szinkronizálása lehetőség! Miért nem? Sőt még a Jegyzettömbben sincs meg a lehetőség a választásra 🙁

    Mitől lehet ez? Ha eddig jó volt, most miért nem?

    Köszönöm!

  12. Na szóval fel ne rakjátok ezt a szar wi-fi syncet, mert utána még kábelen is instabil lesz a szinkronizáció!

    CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE HASZNÁLJÁTOK!

  13. @Crazy: nekem speciel nincs szükségem gps-re (ami egyébként megy rendesen), nem merül jobban a telefon, nincs több adatforgalom és teljesen jól és hibátlanul működik a készülék a 06.15-ös baseband-del – ja, és gari sincs – szóval csak azt akarom mondani, hogy azért általánosítani nem szabad.

    persze ennek ellenére én is örülnék a downgrade-nek. 🙂

  14. Erről van szó. pont ezt írtam vmeliyk topicban h ahelyett h hónapokig a hibát keresik a basebandban azon kéne melozni, hogy a basebandet tudják downgradelni és minden probléma megoldva. Sztem tuti meg fogják csinálni. Ügyes gyerekek ezek 😀

  15. sziasztok

    valaki tudja pontosan ,hogy a My3G hogy s mint működik és mit csinál??

    most nem a face time dolog érdekel hanem az egyéb okosságok mint például facebook postolások vagy oldal nézegetés vagy ilyesmi mert a leirás szerint ez a my3g átveri az alkalmazást és wifiként érzékeli az app müködését? tehát semmi adat forgalmon sincs ?? vagy hogy is van ez ? aki tudja irj le légyszives…. köszi

  16. @Wask: hehe meg appstoreban kerestem. Cydia eszembe sem jutott! Koszi;)

  17. miért ne lenne adatforgalom???? szerinted postagalamb hozza a byte-okat?

  18. ispo írta:
    2010 december 10, 12:21
    miért ne lenne adatforgalom???? szerinted postagalamb hozza a byte-okat?

    ezt találtam pár fórumon ezért kérdezem :

    A jailbreak után a felhasználók olyan alkalmazásokat is futtathatnak a módosított mobil iOS rendszeren, amit az Apple nem hagyott jóvá. Ilyen alkalmazás például a My3G, ami elhiteti a telefonnal, hogy 3G rendszer helyett wifi hálózatra van csatlakozva.

    tehát??

  19. @zsebike: ez csak annyit csinál, hogy a telefont átveri, ami így azt hiszi, hogy korlátlanul használhatja a netet, mintha wifin lenne. ettől még természetesen ugyan úgy fogyasztja a mobil adatforgalmat. másképp igen nehezen működne…

  20. na igy már értem, tehát ez legjobban akkor a facetime-ra van kihegyezve

  21. Sziasztok
    Már a 3G sem lehet visszabutítani.

  22. Sziasztok

    azt szeretnem kerdezni, hogy a baseband befolyasolja e a mobil internetet, mert kb. 3szor annyit fogyaszt mint a fuggetlenites elott, ugyan olyan halozati beallitasokkal?

    Elore is koszi!

    Udv.

  23. @PhoenikS: már mit fogyaszt többet mégis? akkut vagy adatmennyiséget? mert nagyon nem mindegy.

  24. @Jadeye: adatmennyiseget fogyaszt tobbet

  25. @PhoenikS: és gyári kártyával aktiváltad, vagy hacktiváltad? mert ez utóbbi esetben a push lesz a hibás. ha gyárival, akkor passz, esetleg reset network settings.

  26. @Jadeye: hacktivalva nincs, T-s volt elotte es push OFF, megprobalom a resetet.

    Koszi

    Udv.

  27. Megoldható a 4.2.1es 3G függetlenítés, ha a következőt csináljátok.
    Adott egy CFW – http://thepiratebay.org/torrent/6014146/iPhone_3G_Custom_Restore_Firmware_4.2.1_8C148_ipsw Ezt iTunes-szel restore, majd első indításnál SIM-mel aktiválás. A baseband-hez nem fog nyúlni, legyen az akármilyen, nálam a 4.1után 05.13.04. maradt.
    A CFW készítője mellékelt egy update könyvtárat a Cydiához, ami nekem nem akart működni – szóval ilyenkor ott állsz egy 4.2.1es telefonnal, letört Cydiával 🙁 Ekkor leszedsz egy gyári FW-t, http://appldnld.apple.com/iPhone4/061-9853.20101122.Vfgt5/iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore.ipsw, ezt betallózod a 0.9.6b6 redsn0w-val, kipipálod a Cydiát, és lefuttatod a jailbreak folyamatot.
    Ezután elindul a Cydia alkalmazás normálisan, frissíted, telepíted az ultrasn0w-t, és van is egy 3G-d, 4.2.1es szoftverrel, függetlenül, működő GPS-szel

  28. és az UltraSn0w mióta függetleníti a 4.1-es bb-t?

  29. úgy értem, aki alapból 4.1-en vagy 4.2.1-en van, annak ez nem megoldás.

  30. Na hát azoknak nem. Mert most hogy mondod, a 4.1es is CFW-m volt, ezért maradt az előző baseband. Hát ez csak régivel sajnos 🙁

  31. Az a baj, hogy ezt a bb downgradet már egyszer “ellőtték” és az Apple befoltozta a hibát.
    Most valami nagyon nagyot kell alkotniuk a DevTeam-nek.

  32. Udv.Ha mar fuggetlenites.Van egy 4es telefon 4.1 el 02.10.04es fiemwareel ha hivatalosan szeretnem fuggetleniteni akkor itunesal tudom miutan kertem a szolgaltatot restore es utana fuggetlen, a restore ugyan erre fog (4.1, 02.10.04) vissza allni vagy az ujat 4.2t teszi fel?JB miatt kerdem mert most untetherd es szeretnem ha az is maradna.Koszi a valaszt.

  33. @Ateszpapa: A 06.15.00 iPad “átültetése” iPhone-ra és ezzel “visszanyitni” egy olyan rést, amit már rég bezárt az Apple, úgy gondolom elég szép munka volt, szerintem hasonló durranásra készülnek most is 🙂

    (bár én inkább i4 unlockra várok, 3G/3GS tulajok örülnek, mi szívunk… nekem nem létszükséglet az unlock de azért jó lenne, viszont garis az i4 úgyhogy ilyesmiket nem akarok, max. egy sima ultrasn0w)

  34. @igi: 4.1-et csak akkor tudsz visszatenni ha van SHSH-d mentve hozzá.
    Windowson shift+restore, Macen alt+restore és betallózod a 4.1-es IPSW-t. (persze előtte indítsd el a TinyUmbrellát, nyomj Save SHSH-ra majd Start TSS Server! Csak utána mehet 4.1-es restore, mert csak így tudja használni az SHSH-t)

    Ha nincs SHSH-d akkor marad a 4.2.1, viszont ahhoz sajnos csak tethered jb van egyelőre! (remélem hamarosan lesz untethered is, mert a jb viszont nekem is jól jönne)

  35. @Técske: Ezért nem megbízhatóak az innen-onnan letöltött Custom Firmwarek. Én még mindig azt mondom, hogy az a legjobb ha te magad csinálsz egyet.
    Ha Maces vagy, akkor Pwnage Tool (ez a legjobb!), ha Windowsos, akkor esetleg a Snowbreeze-t használhatod. (ez egy alternatíva, nem tudom 4.2-t támogatja-e, mert én Maces vagyok)

  36. @i4user:
    Az Apple nem gondolta volna, hogy az iPad basebandet iPhonra fogják rakni, ez még új volt nekik is.(szerintem)
    Viszont a bb downgradet már jóval nehezebb lesz megoldaniuk.
    De amúgy igazad van, szerencsére engem sem érint az ügy.
    Számomra már maga az, hogy egy iPad bb-je legyen iPhone-on már eleve kilőve.
    🙂

  37. @i4user:
    Ja még valami.
    A bb-t csak úgy tudták megoldani, hogy magasabb számút raktak fel.Mert jelenleg csak a magasabbat fogadja el a chip, így szerintem nem volt olyan nehéz.
    A downgrade nehezebb lesz, ha egyáltalán meg tudják csinálni.

  38. @Ateszpapa: Igen, azt tudom hogy csak magasabb verziószámút lehet feltenni, viszont őszintén megmondom nekem soha nem jutott volna eszembe, hogy egy iPad basebandet iPhone-ra telepítsek… De mint írtad – az Applenak sem… És ez a lényeg!! 😀

  39. Sziasztok!
    Régebben (iOS 4.0) alatt tudtam szinkronizálni a Google fiókommal az iPhone 3G-m Jegyzettömjének a tartalmát! Nos, most (iOS 4.2.1 alatt) az a helyzet állt elő, hogy amikor megadom a Google Fiók adataimat a Mail alatt, akkor nem jelenik meg a Jegyzetek szinkronizálása lehetőség! Miért nem? Sőt még a Jegyzettömbben sincs meg a lehetőség a választásra
    Mitől lehet ez? Ha eddig jó volt, most miért nem?
    Köszönöm!

  40. @Jadeye: ki segítség.
    Van itt 1 3g 4.2.1-es mostmár
    törtánet 4.0 4.2.1 custom újra kellet tennem de véletlen sima 4.2.1-el indult el a story na azóta nem megy végig eo 1013-al meg áll.
    ez is vissza esne recoverybe? de erre nem csak a 4-es képes

    előre is thx

  41. bocsi nem 1013 hanem 1015 hinával áll meg 🙁

  42. Sziasztok van valami kényelmes megoldás iphone 3g-ről 4g-re átmásolni a contactokat?

  43. @Jadeye:

    jogos ott a 2 pont tényleg 06.15-ös…
    hát ezzel el leszek:)

  44. Az előző megoldódott, van egy új:D van egy simkártya amiről át kéne másolni a contactokat az iphonera, lehetséges ez? Samsung dominos..

  45. OFF: Valaki nem tudja hogy a tmobile mely üzletében van készleten iphone 4? Mert itt debrecenben már sehol nincs. Budapest érdekelne. Előre is köszönöm.

  46. Tud valaki valami olyan programról, amivel elhitethetem az iTunes-al, hogy nem 4.0 van a telefonomon hanem 4.2.1. Gondolom AppStore-ban nincs. :)) Talán Cydia ?

    Köszi

  47. Sziasztok!

    Egy összetett dologban kérném a segítségeteket:
    Adott egy iPhone 3G, T-mobile függő és marad is, van rajta gyári 3.1.3 és Spirit JB még valamikor tavasz óta. Azóta nem igazán törődtem a változásokkal, tudom hiba, ám az oldalt olvastam rendszeresen 😉
    Most nekiesnék a 4.2.1-nek. Ugye ami engem érint az a Nov.25.-i cikkben a redsn0w.
    Viszont előtte van 1-2 teendő:
    – frissíthetem a legújabbra a még 9-es iTunes-omat?
    – előtte lementeném manuálisan biztos ami biztos alapon a kontaktokat és egyebeket T-Pot-tal, de sajnos 3.1.3-alatt nem azt látja, mint korábban 3.0 alatt, konkrétan azokat nem amit a “manuális mentés” cikkben és elérési utakon találnom kellene. Valakinek valami ötlet?
    – örök kardinális kérdés: először backup az iTunes-ban, majd szinkronizálás, vagy előbb a szinkron s utána a backup?
    – van-e annak valami oka, hogy bizonyos tételeken belül ugyanazt a mobil számot 2x is látom iPhone-on? /részleges duplikáció?/
    – egyébként MS Outlook-al is szinkronizál az iTunes… de hogy lehet az, hogy most nem látom hol lehet iTunes-ban /néztem a legújabb 10-esben is/ az összefésülés azaz a merge funkciót, hiszen nekem az kellene?
    – végül gondolom ha ezekkel megvagyok, fel a gyári 4.2.1 és “set as new iphone”, majd visszapakolni /ha tudom manuálisan/ a kontaktokat vagy szinkronizálás?
    -ezután redsn0w? vagy még szinkron előtt? Majd szifon.com hozzáad a Cydia-ban 😉
    -előtte, közben, mikor: volt régen valami mobil substrate, ami után 1 ingyenes appstore app… Valamint most is kell valami, ami után ezt meg lehet tenni, ill. apptrackr.org -hoz is kell valami, nem?

    Nagyon sokat segítene, ha valaki nagyon hozzáértő tudna válaszolni tételesen ide vagy a nevem és freemai pont hu címemere.
    Előre is köszönöm mindenkinek!

  48. sziasztok!kicsit off,de nembírok dűlőre jutni a dologgal…
    adott3G,4.1,6.15 függetlenítve
    a gondom azzal van,h ha letöltök crackelt app-okat,akkor az iTunes le akarja mindig törölni szinkronizálásnál… viszont amit gépen töltöttem le és raktam iTunes-ba azt vidáman felrakja a telóra… próbáltam állítani install0us-ba,h szinkronizáljon az iTunes-al,vagy nem,de mindig elkezdte leírtani az appokat… az appsyns fentvan 4.1- hez, denem annyira értek még a dologhoz, olvasgattam utána és láttam h másnál is felmerült hasonló probléma,de megoldanom nem sikerült… remélem valaki tud segíteni:) előre is köszi!

  49. Sziasztok!

    Sajnálom, hogy offolok kicsit, de nem tudok kínomba hol kérdezősködni:

    Használt iPhone 3gs vásárlás előtt állok. Ha függetlenítve szeretném használni akkor mire figyeljek vásárláskor? Csak a gyári függetlent vehetem meg? Azok ám jóval drágábak 🙁

  50. @Ceko: ha a frissítés miatt érdekes, tedd be a pipát, hogy többet ne értesítsen, és válaszd azt, hogy ne töltse le az új fw-t.

    ha az alkalmazások miatt érdekes, akkor azok az alkalmazások nem ok nélkül kérnek legtöbbször 4.2.1-et, tehát ha megmókolod a telót, attól az app ugyan lehet, hogy telepíthető lesz, de a 4.2.1-ben frissített vagy az előtt nem is létező frameworkök miatt nem fog úgysem futni.

    @mrunknown: nohátakkor:
    – frissítheted az iTunes-t, sőt, anélkül nem is megy fel a 4.2.1
    – cydiából tedd fel az afc2add csomagot, akkor látni fogod a fájlokat
    – szinkron vagy backup: a sorrend tökmindegy, szinkron mindenképp legyen, mert a végén úgy is set up as new iPhone a célszerű
    – a telefonszámokat passz, pucold ki az ilyet, aztán szinkronizáld a géppel
    – jailbreak nélkül nem tudod manuálisan visszatenni a dolgaidat, tehát aktiválás után vagy szinkronizálás, vagy jailbreak és manuálisan teszed vissza a dolgokat
    – cydia.hackulo.us source-ról tedd fel az install0ust, az felteszi a megfelelő appsyncet is

    @end: próbálj egy transfer purchases opciót a telóra jobbklikkelve a bal oldali listában, akkor le kellene másolnia róla a telepített tört appokat is, és akkor már tuti nem szedné le később.

    @esemve: ha teheted, vegyél gyári függetlent. drágább, de kevesebb is a kínlódás vele. szerintem jobban megéri. ha függetlenítettet akarsz venni, akkor annak is függetlenítettnek kell lennie jelenleg, hiszen ha nem az, akkor nem tudnád úgysem használni, nem igaz? ha lehet, 05.13-as baseband legyen rajta, a 06.15-össel is van kínlódás. én inkább gyári függetlent (vagy hivatalosan függetlenítettet) vennék. max 10-20e lehet a különbség, annyi a hivatalos függetlenítés ára.

  51. @Jadeye: ezt írja ki:
    “This computer is no longer authorized for applications that are installed on the iPhone. Would you like to authorize this computer for items purchased from the iTunes Store?”
    ha arra megyek igen, akkor kéri a felhasználónevet, jelszót, belép, de mivel nem az enyém, ki is írja h több gépet nemtud engedélyezni… viszont ha arra megyek h ne engedélyezze akkor meg letöröl mindent…

  52. OFF:

    3G S-nél észrevettem egy érdekes hibát.
    4.0.1, telenor, limera1JB, ultrasnow unlock, és szifoní/jadeye féle 4.0.1telenor carrier unlock.

    Standby, azaz kikapcsolt képernynél hv valaki, akkor csak annyivan h slide to answer… egy zöld slide csk. Namost láma kérdés, de ez alapból ilyen, mert ha be van kapcsolva a kijelző, és úgy hivnak, akkor rendensen ott van az answer, és a decline mód.

  53. skacok olyan kérdésem lenne, hogy van egy 3gs ipad baseband-del 4.2.1 fw-vel
    és gps problémás, meg tudom valahogy oldani, hogy a 4.1-re visza downgradeljem?

  54. én tegnap csináltam egy 3g-t ipad bb-vel és nem lett semmi gondja a gps-nek.
    3gs-en viszont igen :S és most a kérdés… HOW TO DOWNGRADE IPAD MODDED +GS 4.2.1 to 4.1??

  55. @Jadeye:
    Köszönöm a válaszokat, sokat segített. Szerintem este neki is esek, amint átnyálaztam a vonatkozó két cikket újra kommentestül.
    Még egy kérdés a szinkronizáláshoz: ugye van az összefésülés /merge/, azt hol tudom beállítani, vagy hol fogja kérdezni? Az a cél, hogy ugyanaz legyen a telefonon, mint outlook-ban, s ami változás azt mindkét helyen ezközölje, de semmit se töröljön. Pontosabban azon elv szerint, hogy a telefon az alapértelmezett /hiszen az gyakrabban változik pl: új tétel/.
    Valamint az említett afc2add a Cydia-bol: alapból látja vagy kell neki külön repo-t megadni, továbbá működik ez 4.2.1-en is? /persze JB után/, mert ugye csak utána tudom visszarakni.
    Rémlik, mintha olvastam volna a 3.x.x és a 4.x-től filerendszer béli kompatibilitási hibáról… Amit lementek 3.1.3 alatt, azt vissza tudom paklolni 4.2.1-re is?
    Még egyszer köszi.
    Lassan jövök 1-2 sörrel így ismeretlenül is 😉

  56. Helló mindenki!

    Segítsetek nekem 3G-re szeretném felrakni az IGO-t snowbreez-elve van a teló és azóta nem enged semmit felrakni, 4.1-es van rajta.

  57. Sziasztok!

    Tudom nem teljesen ide tartozik, de ez volt a legkevésbé régi cikk ami hasonló témával foglalkozik.

    Telenor carrier fix-et keresek 3.1.3 rendszerhez, 2G-re. A szifon cydia-ban csak 4.0, 4.0.1 és 4.1 van fent.

    Vagy ezeket is nyugodtan feltehetem?

  58. Sziasztok, ha valaki tudd, segítsen. Nem idevágó kérdésem lenne, ezért előre is bocsi. Van egy 3gs, most 4.1 előtte 4.0 ios jailbreakelve. A 4.0-nál a multitask alatt futó programok bezárásánál a 3., 4. program után lefagyott, a 4.1 nél már multitask kikapcsolva viszont a telefon kikapcsolásnál befagy majd kis idő után újra indul, vagy a bejövő hívás nem csörög illetve ha megint hívnak hívás után elkezd csörögni a telefon de semmi hívás, mint ha zenét hallgatnák, újraindítást igényel. Kérdésem az lenne lehetséges a jailbreak miatt van ez vagy a telefon szar. Válaszotokat előre is köszi.

  59. @phytonka: SHSH nélkül sehogy.

    @mrunknown: a szinkron alapból úgy megy, hogy ahol változott bármi, az megy át a másik eszközre.

    afc2add alapból ott van, keress rá. ha nem lenne, írtam volna source címet is.

    a 4.x gond nélkül konvertálja a 3.x fájljait, csak fordítva nem megy, tehát a 3.x nem tudja kezelni a 4.x fájljait.

    @oroszlan: és az appsnyc fentvan? mert anélkül eddig sem ment soha. (cydia.hackulo.us source)

    @Majorlb82: ott van az a 3.1.*-hoz is, csak alul kell keresni.

    @kid77: mi az, hogy multitask kikapcsolva? szerintem ott nálad van valami gond. 3GS-en ennek mennie kellene probléma nélkül. valamit feltehettél, amitől megmakkant.

  60. Sziasztok!
    Tudja valaki hogy a szolgáltató függő szifon-t csak a az eredeti szolgáltató tudja függetleníteni?

  61. Sziasztok!
    Lehetséges adott esetben hogy Angliából hozott számomra ismeretlen szolgáltató függő telefont megveszek azt beviszem a t-mobile-hoz kifizetem a húszezret és függetlenítik?

  62. Hello!
    Lenne egy olyan problémám, hogy tok uj az iPhone 4-esem, tegnap vettem. Gyárilag független. És persze nagyon sokat nyomkodtam, de úgy feküdtem le, hogy felraktam a legújabb szoftvert, és feltöltöttem 100%ra. Kb 7 óra múlva mikor felkeltem 85%on

  63. Volt az akksi, pedig minden programot kilottem, és a wifi is ki volt kapcsolva. Kérdésem, hogy ez normális? Tudtam hogy elég gyorsan merül, de ennyire?
    Bocs a két hsz-ért, meg nem tudom kezelni 🙂

  64. @Jadeye: jailbreak után csak a cydia által telepített programokat tettem fel+le magyarosítottam a cydiát. A futó programok bezárásánál kezdte a lefagyást, ezért tettem fel a myos programot és így ki tudom kapcsolni a multitaskiget, ezek után a telefont ha kikapcsolom lefagy illetve kis idő után újra indul+ nem fogadott hívások után magától csörög mint ha hívnának semmire nem reagál újra kell indítani. Szerinted érdemes szervívbe bevinni még garis, persze jailbreak eltávolítása után?

  65. @Tanmobil: csak az eredeti szolgáltató tudja függetleníteni. ha nem a t-nél vetted itthon, hiába viszed be hozzájuk.

    @dmkiraly: normális lehet, mert:
    1. sokat nyomkodtad
    2. push

    de ha 100%-kal rakod le éjszakára, és reggelre 85%, az szerintem sok. nekem bekapcsolt push mellett sem eszik éjszaka 1-3%-nál többet. töltsd éjszaka, és vedd le reggelente a töltőről.

    @kid77: próbáld ki, hogy jailbreak nélkül fagy-e. szerintem nem fog. ha viszont jb nélkül nem fagy, úgy gariban sem csinálnak majd vele semmit, és akkor váltig valami feltelepített szemét miatt fagy. én 3GS-en feleslegesnek tartom kikapcsolni a multitaskingot.

  66. Sokat nyomkodtam, de utána feltöltöttem 100%-ra. Van Gmail beállítva, de az csak akkor frissit amikor elinditom. Ha a home 2x megnyomasa után nem fut semmi, akkor ténylegesen nem fut semmi? Persze feltettem egy csomó ingyenes játékot az app storebol.
    Meg megpróbálok egy régi módszert, hogy csontig lemerites, aztán 12 óra töltés.

  67. @Jadeye: megnézem úgy is hogy nincs rajta jb, viszont ha nem kapcsolom ki a multitaskingot akkor a futó programok bezárásánál kifagy a telefon és ez a 4.0 és 4.1 ios alatt is így volt különböző jailbreakkel

  68. @dmkiraly: a gmail alapból push-sol, plusz pl facebook, stb, aminek megengedted. Li-poly akkunál nem kell formázni.

    @kid77: de teljesen érdektelen, hogy mit csinál jailbreakkel, mert ha szűz, jailbreak-nélküli rendszeren megy rendesen, akkor te telepítettél fel valamit, és attól adja meg magát. ha szűz rendszeren nem fagy, akkor az változatlanul nem garanciális probléma.

  69. Hat nem tudom, most kikapcsoltam az ertesiteseket a beallitasokban, a gmailben is kezire raktam a push funkciót. 15 perc alatt merült úgy 7%-ot. Remelem idővel megjavul 🙂

  70. Nálam van az előbbiekben említett iPhone 3g, jailbreak-elt. Bekepacosláskor alma logonál kifagy, nem enged tovább. Mikor ma hozzám került le volt merülve teljesen, mivel egész ájszaka újraindítgatta magát, ettől le is merült az aksi szép lassan. Home gomb nyomva tartva, feldugtam a gépre, be is ment recovery-módba, de kick-eltem innen én hülye. Legalább az SHSH-kat le kellett volna menteni elötte. Most mivel alig töltött próbálom lemeríteni, majd úgy feldugni (home gombot tartva), mivel semmire sem reagál az ég adta világon.

  71. @zenter: Frankó! Azt csinálja, hogy akárhányszor nekiáll tölteni a gép a telefont, tölti egy kicsit, majd amikor már pici töltöttség van benne a telefon megpróbál bekapcsolni, és kifagy boot-nál. És ezt csinálja állandóan.
    Nem tudom recovery módba tenni. :S

    Ötlet? (lehet hagynom kellene lemerülni, és homo-ot nyomva rádugni a gépre, és várni-várni, és nyomva tartani eközben, amig nem próbál meg bekapcsolni, és még akkor is nyomva tartani? Jott ötletem nincs. :S

  72. Sziasztok!

    Kérdésem lenne.Egy i phone 3g-t jailbreakeltem,r3dsn0w 0.9.6b4 el,feltette a cydia-t.nem tölti be a cydia a kezdőoldalt,hibát ír ki ( Error:POSIX: operation timed out )
    Verzió 4.2.1 (8c148) Firmware 05.15.04
    Először csináltam,valahol elrontottam vagy nem nálam van a hiba ?

  73. @Jadeye: oké kipróbálom, és köszi a segítséget.

  74. @Jadeye: Megtaláltam! Köszönöm a segítséget!

  75. Van bármilyen módszer a baseband 06.15 visszaállítására? Vagy adhatom el a telefont így ahogy van ha GPS-nek és telefonnak vettem? Egyébként egy külföldi hálózatfüggő fekete Iphone 3GS-ről van szó, 4.1 firmware és 6.15.00 baseband verzióval.


Add a Comment