fbpx Skip to content

Digitális magazinok: egy felemás élmény. Az iPad nagy húzóereje az elektronikus kiadványokban rejlik, mely alatt érthetünk napilapokat (Wall Street Journal, Financial Times, The Times iPad-es verziója), magazinokat (Popular Science, Wired, Time, Newsweek, National Geographic), könyveket (több ezer kötet az iBooks Store vagy az Amazon kínálatából). Mai cikkünkben a második kategóriát vizsgáljuk.

Először nem érzed. Amikor kezembe vettem – viszonylag hosszú letöltődés után a Popular Science (az iPadre eddig megjelent egyik legjobb ilyen kiadványt) e havi számát, ez az érzés fogott el. Hozzá kell szokni hogy nem papíron, hanem kijelzőn, interaktívan kezeled a tartalmat és ez minden app-nál kissé eltérhet (második oldalon minden PopSci számban használati segédlet található). A magazin a jelen csúcstechnikájának a bemutatását, a természettudományos ismeretek könnyen érthető formában történő átadását és a jövő lehetőségeinek vázolását tűzte ki céljául, mely kimagaslóan jól jelenik meg az iPades app futurisztikus felhasználói felületében és cseppet sem unalmas tördelésében. Az oldalak függőleges elrendezésűek, hátterükben magas felbontású illusztrációkkal. Sajnálatos hogy videókat vagy más egyszerű “játékokat” nem tartalmaz.

Jadeye-el készítettünk videót a Pop Sci által nyújtott élményről:

Drága. Egyetlen szám 5$-ba kerül, ami 12 hónappal számolva bizony 60$ évente és ezt személy szerint soknak találom. Ugyanakkor a hetente megjelenő folyóiratok (Time) abszurd áraihoz képest (ahol ez az 5$ már 52 héttel szorzódik), ez még talán kifizethető. Ami viszont tisztán látszik,szükség lenne egy Apple által meghatározott – kedvezőbb árpolitikára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Jó hogy meg lehet nézni a videót iPhone-ról!:s

  2. igazából akkor lesz ez nagy parádé,ha leszerződnek a nagy képregényesekel;)

  3. bocsi srácok az off-ért de azt akarom kérdezni hogy ha telefonomon 4.1 van és nyomok egy restore-t akkor vissza tudom tenni ugyan ezt az fw-t ? elöre is köszi

  4. Ezek az “e-magazinok” nagyon érdekesek, és érdekelnének is, de pénzért semmiképpen…

  5. Jó lenne már felfogni, hogy mindennek ára van! Nem lehet mindent lopni és torrentről letölteni Szpisti! Mit szólnál ha azt mondanám hogy érdekel a munkád de nem fizetek érte?

  6. @Tocso: Esetleg ha a lassan 1 eve elerheto Marvel kepregenyolvasot felraknad….amiben tobb 100 kepregeny fent figyel.

  7. nah ne basz:D
    de valami normális apple szintű dologra gondoltam….mert az az app egy trágya…..

  8. @Tocso: nem tom hogy lehetne jobban megvalositani… ha tudsz jobbat, orommel varnak a fejlesztok 🙂

  9. oké:)
    de elötte van 2 db amit be kéne fejezni…de ha minden jól megy (az az átmegy az apple “vizsgán”) akkor február környékén szabad leszek.

  10. OFF

    Sziasztok!

    Lenne egy 3GS-em (05.12.01-es baseband) jelenleg 3.1.3 van rajta.
    Milyen firmwaret rakjak fel, hogy untethered jailbreaket tudjak tenni rá?
    Köszi a választ előre is!

    Üdv!

  11. Sziasztok!
    redsnow-al felszeretném tenni a 4.2.1-t és végigmegy meg minden, de végül, ugyanaz a 4.1 marad rajta mint ami volt, ez mitől van?
    És mit tegyek h 4.2.1 legyen?
    Köszi

  12. @Sumi: A redsn0w nem tud szoftvert frissíteni. Ahhoz használd az iTunest.
    Ha esetleg nem akarod a basebandet frissíteni (bár ennek most nem sok értelme hiszen a 4.1-hez tartozó bb sem függetleníthető, kivéve ha 4.0.x-eset tartottál még és már a 4.1 is custom volt) akkor használhatsz custom firmware-t. Egyéb esetben 3G/3GS esetén telepítheted a 06.15 BB-t, az függetleníthető. i4 esetén jelenleg még nincs függetlenítés.

  13. Most nekem is lenne egy kérdésem:

    Hány ingyenes Find my iPhone aktiválást lehet csinálni egy i4-en?
    Gondoltam haverom accountját is beaktiválnánk, neki 3G-je van.
    Van valami limit? (a sajátomat már beaktiváltam)

  14. A videó főcíme el lett gépelve: Sciense szerepel Science helyett.

    Nagyon kell az előfizetős konstrukció. Az egy éves előfizetés erre a magazinra nyomtatással és postaköltséggel $12. Az iPad verzió 12×5=60. Persze az utóbbi nincsen telenyomva reklámokkal.


Add a Comment