fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz a megújult twitterről és újra a fehér iPhone 4-ről.

Twitter push üzenettel

Frissült a hivatalos twitter alkalmazás. Az iPhone-os rész megkapta a push-t üzenetekre és említésekre, 4.2-es rendszer kompatibilitását és hibajavításokat. iPad-en pedig élvezhetjük az Inline media újdonságot (bármit is jelentsen ez).
Az app továbbra is ingyen tölthető le az App Store-ból.

Pénzt keresett fehér iPhone 4 eladással, az Apple már a nyomában van

A new yorki Fei Lam 17 éves gimnazista. Egy kis pénzt akart keresni főiskolai tanulmányaihoz, ezért kitalálta, hogy iPhone 4-hez fehér átalakító készletet fog árulni. Egy ismerősén keresztül felvette a kapcsolatot a kínai Foxconn gyár illetékesével és vásárolt előlapot, hátlapot valamint Home gombot. (Foxconn szereli össze az iPhone-t). Létrehozta a whiteiphonefournow.com honlapot és árulni kezdte az összeszerelő készletet. Első hónapokban nem ment neki a biznisz, azonban miután a TecCrunch, CNET és a CNN is beszámolt az ötletről, beindultak a megrendelések, fél év alatt 130 ezer dollár értékben adott el ilyen készletet.
Az öröm azonban ürömbe fordulhat. Pár napja emailt kapott egy magánnyomozótól, melyben lopott áru értékesítésével vádolja és a tevékenység felhagyására szólította fel. Azt nem lehet tudni ki áll az ügy mögött, de nem nehéz elképzelni. Hasonló szándék húzódik meg az eBay-es eltávolítás mögött is.
A fiú egyébként nem adja fel, ügyvédet fogad. Valószínűleg az összes bevétele a pereskedésre fog elmenni…
Jobs és Wozniak anno ún „Blue box” árusításával teremtette meg az Apple anyagi alapjait. Ez a készülék ingyenes távolsági telefonhívást tett lehetővé…

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. Ha ez a Foxconn képes gyártani fehér elő és hátlapot akkor az Apple miért nem?

  2. @iPodTouchUser: látom, eddig nem esett le, úgyhogy most ülj le, vagy kapaszkodj meg, mert ez lehet, meg fog döbbenteni. most nézd meg a telefonodat, mi van ráírva hátul: “Designed by Apple in California” illetve “Assembled in China”, ebből a kínai gyártó a Foxconn. mostmár összeállt? az Apple maga NEM gyárt semmit, hanem az ő megbízásukból a Foxconn gyártja az iPhone-t (is).

  3. @Jadeye: “..ülj le, vagy kapaszkodj meg…” XDDD Ez mekkora :DD

  4. @Jadeye:

    Akkor máshogy kérdezem, ha a Foxconn gyárt fehér elő és hátlapot akkor miért nem árulnak fehér iPhone 4-et?

  5. A kérdést én is jogosnak tartom! Akkor, hogy is van ez a festék kérdés? Vagy a kissrác előre kiköti hogy nem vállal garanciát a távolság (közelség) érzékelő müködésére? Ha ezzel tisztában vannak a vevők, akkor az Apple ezt a bizniszt nagyon benézte!

  6. @iPodTouchUser: mert az Apple döntése ez, és kész, ha tetszik, ha nem.

  7. @karotte: A közelség érzékelés az iPhone4-nél már nem szenzorokkal van megoldva, hanem a front kamerával. Az előlap színe így semmit nem befolyásol.

  8. ha sötétben megnézed hívás közben felül középen halványan elkezd világítani egy piros LED. Ha ezt letakarod, akkor kikapcsol a kijelző. -> nem a kamera a proximity szenzor. Meg ahhoz elég meleg szoftveres megoldás kéne, ha jobban belegondolsz 😉

  9. OFF: iPhone 3GS 4.1: töltőre dugva, eléri a 100%-ot, de még hagyom rajta. Miután lehúzom, leesik 99%-ra. :S Valami tipp? Köszi! ON

  10. OFF!

    Végre megjött az UniCredites dombornyomott bankkártyám, örömködve állítom is be az itunes-ba az adatokat, minden stimm, nyomok egy Done-t erre leugrik 543 HUF a számláról, jolvan gondolom magamba, biztos valami egyszeri díj, aztán leugrott még 1x. Majd fél óra múlva tölteném a Pulse Reader Free-t, erre kéri a bankkari adatokat, hülye fejjel megadom, Done, -543. Nem vettem semmit és 1500 Ft-tal lettem vékonyabb? Tudja valaki, hogy ez miért van, esetleg vissza kapom-e ezt a pénzt? Mit tehetek ilyen esetben? Előfordult már mással is ilyen?

  11. Meg fogyasztaná is az akkut a kamera.

  12. Akkor most Almáék mégiscsak bebukták!:-)

  13. @Jadeye: látod, Jadeye, a sziFon is sz@r kínai gyártmány… 😀 (én eléggé meglepődtem, amikor először vettem ezt észre a hátlapon.)

  14. @benii: hat ha nem kapod vissza, vagy neadjisten meg parszor levonnak egy 500ast akkor irj az Apple-nek egy e-mailt a support oldalon keresztul. en is bankkartyaval fizetek, de nekem barclays es nem unicredit, nekem nincs ilyen problema. lehet, hogy az unicredit volt a kis vicces, aki levon pl. online hasznalati dijert, vagy ilyesmi..

  15. @bukko:

    nem-nem, írja sms-ben h: sikeres vásárlás(MO/TO): 543FT iTunes EURO egyenleg

  16. @benii: ez kemeny.. es az sms-t csak ugy neha?

  17. @bukko: Gondolom nehéz volt kitalálni, hogy nem azon vagyok meglepődve, hogy merül a telefon! Hanem miután 100%-ot ír ki, lehúzom a töltőről, egyből leugrik 99%-ra. De egyszerűbb neked itt tenni a hülyét gondolom!

  18. @hohand: hat de most komolyan ezert offolsz? az az 1% ki a faszt erdekel? amugy nekem meg iOS 3-nal fordult elo neha amugy, mostmar soha..

  19. offi:valaki tud nekem segíteni honnan tudom vissza menteni a telo számokat ??msnen mondjuk?

  20. Hali! Tudja valaki, h mi volt annak a cuccnak a neve, amivel gyorsan lehetett scrollozni az oldalakat? Cydia-ban volt, és úgy működött, h 3x gyorss éríntés, és bejött 1 kis zöld kocka. Azzal lehetett scrollozni…. Nagyon hiányzik 🙂 előre is köszi!

  21. @H2CO3: de ezt most nekem miért bizonygatod? minden Apple terméket (és szinte minden mást is) Kínában gyártanak jó ideje. rá is van írva. de ezt nem én nem tudtam. attól meg, hogy kínai, még nem kell gagyinak lennie, mint a mellékelt ábra is mutatja.

    @Bunyec: msn-en nem tudod “visszamenteni” a számokat. egyébként honnan akarod mégis visszatenni? ha kicsit több infót írnál, talán segíteni is könnyebb lenne.

    @ajonas74: ezt honnan szedted? mert bődületes baromság. mert akkor például miért van egyeseknél proximity szenzor hiba, ha nincs is proximity szenzor? na ugye…

  22. @ajonas74: Az állandó képfeldolgozás, még ha így is lenni, egy nagyon hamar merülő telefont eredményezne.
    Naná, h van sensor külön benne erre.

  23. hali kérdés következő: Szeretnék mobil internetet, eddig a szólgáltatómnál minden adat forgalmat letiltattam, de most úgy döntöttem hogy kipróbálom, viszont hallottam, hogy az iphonok elégrendesen generálják az adatforgalmat ha be van kapcsolva a funkció rajta, előző cikkekből olvasva láttam, hogy létezik olyan hogy sbsettings fakeAPN, azt fel is raktam meg minden, de mondjuk olyan megoldás még nincs(gondolok itt valami progira) amiben betudom állítani hogy mondjuk 100mbit adatforgalom után letíltsa az adat forgalmat?

  24. @Katan: 100mbit forgalmat mobilneten sosem fogsz azzal a készülékkel elérni, mert az a sebesség mértékegysége, és a 3G hálózat elméleti legmagasabb sebessége is csak 7,2Mbit.

    ha adatforgalom-mennyiségre gondolsz, az 100 MegaByte.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Byte

    egyébként ha fakeAPN-t tettél fel, akkor egyáltalán nem fog menni a mobilnet, a fakeAPN-nek ugyanis pont ez a lényege, hogy kilője a netet. 4.0 óta egyébként teljesen szükségtelen, az adatforgalom menüből kapcsolható.

    olyan alkalmazás jelenleg meg nincs, amivel X MB adatforgalom után letiltaná a forgalmat. ugyanakkor az adatforgalmat tudod követni a settings / general / usage alatt.

  25. @Jadeye: a 3G nem kepes 7,2 mbitre, az a HSDPA/HSUPA

  26. @Jadeye: jogos, elnézést 🙂

  27. @gazsiazasz: Igaz, ott a két pont. Valóban butaság lenne. Olvastam valahol, és anélkül írtam, hogy meggyőződtem volna az igazságtartalmáról 🙂

  28. @Jadeye:
    Bocs, Jadeye, de a (mega)bit az az adatmennyiség mértékegysége (8bit=1byte), nemde?
    A sávszélességet (kilo/mega-) bit/secundum-ban mérik.
    Szerintem.

  29. Már ha “sebesség” címén a sávszélességre gondoltál.. 😉

  30. Egyébként 100 megabit az alig 12 megabyte, szóval szifonnal elérni akár egy perc kérdése is lehet, ha jó a térerő… 😉

  31. @dumber56: a megabitet még a /sec nélkül is a kapcsolatsebesség (sávszélesség) esetén használjuk. és senki nem áll neki megabitekről beszélni egy letöltött fájl mérete esetén… a “hány megabites iPhone-od van?” kérdés sem hangzik el, mert úgyis azt válaszolnád rá, hogy 8/16/32 GB(!). illetve ötleted sem lenne, hogy milyen van az illetőnek, ha azt mondaná, hogy “van egy 8.388.608 megabites pendrájvom”, oszthatnál, szorozhatnál, mire rájönnél, hogy 1GB-osról beszélt…

    az adatmennyiség esetén egyszerűen nincs megabit, mert a mértékegység-rendszerben erre olyan mérőszám nincs. (így is problémát okoz, hogy az informatikában 1024 a váltószám a byte/kB-tal kezdődően, mégis 1000-rel számol például az Apple is)

    a sávszélesség kifejezés sem teljesen helytálló (de elfogadott).
    “A sávszélesség egy frekvenciatartomány kiterjedése, amit hertzben mérnek.”
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Sávszélesség

    ugyanakkor a fenti cikken belül Digitális rendszerek című bekezdés is érdekes:
    “A sávszélességnek a digitális kommunikációs rendszerekben két jelentése is van. Technikai értelemben a sávszélesség megfelel a baudrátának, azaz az időegység alatt átvitt szimbólumok számát jelenti. Használják ugyanakkor a csatornakapacitás meghatározására, azaz annak a bitekben mért információmennyiségnek a meghatározására, amennyit időegység alatt a rendszer átvinni képes.”

    tehát a sávszélesség elfogadott ugyan, de az igazából csatornakapacitás lenne, ami megmutatja, hogy egy adott csatornán mennyi annak a diszkrét információnak a mennyisége, ami átvihető az adott jel/zaj viszony mellett.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Csatornakapacitás

    a lényeg: a megabit sosem használatos adatmennyiségre, hanem mindig az adott internetkapcsolat sebességére vonatkozik.

  32. wow! Szép gyűjtés!
    Így korrekt. Köszi!


Add a Comment