fbpx Skip to content

Magyar idő szerint 4 órakor az Apple közzétette nagy bejelentését. Eszerint már iTunes-on keresztül is meg lehet vásárolni a Beatles dalait, lemezeit.
A Beatles eddig ódzkodott a digitális terjesztéstől, csak CD-n voltak hajlandók kiadni számaikat. Úgy látszik a jogtulajdonosok is haladnak a korral (és nekik is kell a bevétel), mert engedélyezték iTunes-on keresztüli értékesítést. 17 album közül lehet választani, az eladást az Apple 5 (!) tv-reklámmal támogatja meg.
Mi magyarok nem tudunk dalokat az iTunes Store-on keresztül vásárolni, így számunkra annyira nem releváns a bejelentés…

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Ez a nagy hííííírrrrrrrrrrrrrrr ????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. azért az apple névváltása melonra tényleg nagyobb hír lett volna:D

  3. Háárt jaa……..
    De ezt
    így beharangozni……………
    Szánalmas……….

  4. mellesleg ez hol volt beharangozva?…..
    tudomal csak egy kép volt kirakva:)

  5. Kicsit nevetségesnek tartom hogy ezzel rukkoltak elő.

  6. Lefostam a bokám a hír hallatán.
    Jobs, gyere sikálni! De hozz ám egy MacBook Pro-t is, mert baj lesz! :))

  7. Számunkra továbbra is marad a Torrent! 🙂

  8. az apple.com on volt , hírdetve,szerintem ez elég………..
    de ez ,felháboritóóó,azt hittem jön a 4.2..:(

  9. ezaz, erre vártam egész évben…………… -.-

  10. Tényleg Ennyi???!!?!?!?!?!?!?

  11. Nagyon jó hír! A 4.2 jobb lett volna!!!

  12. Anes: Gondolhattad volna, hogy a “You’ll never forget” felirat nem a 4.2-re fog vonatkozni. Amúgy a 4.2 a héten fog jönni.

  13. aki ennyizik az tudja mi volt ennek az előzménye????
    ha nem akkor pls utána jártasa a bagólesőjét:)

  14. Jimny! Nem is volt olyan “meredek” ez a gondolat mi?

  15. nyugi van sracok, turelem, turelem.. 😀
    amugy meg szerintem eleg jo hir, bar en radikalisan mas mufajban utazom, de ez is csak noveli az iTunes rajongotaborat es ismertseget 🙂

  16. @Tocso: ámen.

    aki azon sipákol, hogy ez “ennyi”, annak jusson eszébe, hogy mondjuk ez a jelenlegi 50-60-as korosztály (mint Steve) számára nagy előrelépés, mert bár bakeliten vagy CD-n megvan nekik a teljes beatles “életmű”, de ahhoz, hogy ezt az iPodjukon (amit gyereküktől vagy unokájuktól kaptak) hallgathassák, eddig azt be kellett rippelni, ami még akár minőségromlással is járhatott. bakelitet rippelni meg… szóval nagy dolog ez.

    a többivel kapcsolatban meg nyugalom, nem ezen a napon állt vagy bukott, a magyar iTunes zenei/filmes része meg pláne.

    a 4.2 esetén meg inkább jöjjön egy stabilabb kiadás, minthogy 2 hét múlva újabb verzió, újabb baseband, újabb szenvedés, nem?

  17. srácok van egy iphoen 3g(3.13) vmiért kiirja mostanában, hogy “ez a kiegészítő nem kompatibilis” és akkor választhatom h átkapcsolom repülő üzemmodba vagy hagyom ugy ahogy van.

  18. Unlock jöjjön inkább…

  19. @Jadeye: pontosan:)
    illetve ez az apple részéről igen nagy erkölcsi győzelem mivel egy újabb vállalatot alázott le a piacom:P

  20. @noobi97: restore. ha utána is csinálja, hardveres hiba. lehet az is, hogy csak korrodált a dockcsatlakozó, egy száraz fogkefével takarítsd ki, fújkáld ki. ha nem oldja meg, akkor meg kell nézetni szervizzel.

  21. @noobi97: Nekem ezt akkor csinálta egyszer a 3GS-em, mikor bőrig áztam esőben, a szifonom meg fejjel lefelé volt a zsebemben és vizet kapott a dokkcsatlakozó… De jól kifújtam és elmúlt… Ha kipucolod a dokkcsatlakozót, az nem árthat…

  22. Van esetleg valami előrejelzés 4.2őt illetően? találtam egy track my iphone progit ami a find my iphonehoz hasonló müködőképes és 4.2 a minimum… csak ezért érdekel:)

  23. @Jadeye: ez lehet hogy igaz, de azoknak akiknek ez kellett azoknak mar tutimegvan…… romantikus erzelmekböl meg nem veszik meg ujra….

  24. szoval nem oly nagy dolog ez szvsz (peace)

  25. Felejthetetlen nap, nem is tudom hogy fogok elaludni 😀

  26. Aha, a CD az azért digitális terjesztés, ha a cikkből nem is ez jön át… Hmm.
    Beatles iPodra, mi? Milyen szuper lehet, hogy az egyik fülemben az ének, a másikban meg a zene szól, I love it, yeah, yeah, yeah 🙂
    Jó, akinek pont ez hiányzott, hadd örüljön, de a többiek meg hadd ne, ok?

  27. mar nem azert mondom de ez komoly? ez volt a nagy bejelentes hogy naluk is lehet kapni azt amit mindenhol mashol 60 eve? micsoda innovacio. egyre nevetsegesebb ez az apple, lassan lehuzhatjak magukat.

  28. OFF!
    Sziasztok olyan problema lepett fel a szifonomnal (iphone 4 4.1szoftal 01.59.00fw), hogy ha nincsen a wifire racsatlakozva a telom akkor nem tudok internetezni se cydia se semmi ertelem szeruen.mivel elofizeto vagyok es a szamlam rendben van nem ertem mitol lett ez a hiba.
    vkinek vmi otlete erre?
    Elore is koszonom.
    Aren

  29. @Jadeye:
    a cd-ről való rippelés nem nagyon jár minőségromlással főleg ha wav-ban másolod fel a lemezt. az iphone/ipod azt is lejátsza úgy is…

  30. @rossifumi: wavban? az igen perverz dolog…

    a rippelés lényege ugyan elsősorban a digitalizálás, de másik fontos szempont, hogy lehetőleg NE wav legyen, mert akkor extrém sok helyet foglal. ezért keletkezett például az MP3, tömörített formátum ugyebár. ezt kiküszöbölendő, digitális, tömörített, de veszteségmentes formátum a lossless.

    viszont az átlag júzer akkor is lame mp3 codec segítségével húzza le a zenéket, mondjuk 128-192kbps közötti tömörítéssel, az meg bizony minőségromlást eredményez, mert veszteséges tömörítés – no igaz, ezt csak a kifejezetten “ínyenc” hallásúak szokták kiszúrni, átlagos felhasználó nem.

  31. kijött ez a google voice valaki tud róla valamit mondani??? esetleg hogy miért nem lehet a magyar storebol letölteni? skype-szerü dolog?

  32. @aren85: Mekyik szolgáltatónál vagy? Meg kell nézni az internet beallitasokat. Valószínű az lehet a baj.

  33. Jadeye: pont az itunes az ahol ugy fizetsz a zeneert hogy kapsz valami max 200-300 kbps-es szart, mikozben cd-rol teljesen lossless, vesztesegmentesen lerippelheti barki (ahogy rerippelhette az elmult 10-20-30 evben is), amit teljesen ingyenes codecekkel (pl FLAC) tarolhatsz el a gepeden. szoval az a nagy szam hogy vegre szarabb, lossy minosegben is aruljak ugyanazt a zenet? ezt en is meg tudom csinalni barmelyik audio cd-vel ugyanilyen minosegben, megsem szoktam nagydobra verni, mert ebben nincs semmilyen nagy dolog.

  34. én elhiszem hogy sokaknak ez nagyon kellemes hír, de akkor is… kicsit nagyon nagy túlzás volt amiket kiírtak… -.-“

  35. én azért meghallom hogy az mp3 128kbps vagy 320kbps a tömörítés

  36. @scarface: ácsi, olyat nem állítottam, hogy a storeban lossless lenne a formátum, hiszen nem az. de egy 50-60-as korosztályhoz tartozó ember ritkán fogja tudni, mi a különbség a FLAC, a wav, vagy az mp3 közt, pláne nem fog nekiállni rippelni, ha egyáltalán tudja, mi az.

    azon túl azért a storeban nem gagyi, 128-as lame kódolt vicik-vacak van.

    így nekik, akik nem rippelgetnek X okból, nekik ez igen is nagy dolog. ha abba a korosztályba tartoznál, aki a beatles alatt volt fiatal, megőrült értük, de nem értesz a géphez annyira, hogy az iPododra rá tudd tenni a bakelitlemezeidet, akkor neked bizony ez nagy dolog lenne.

    ettől független az emberek többsége tényleg nem fogja ezt a napot elfelejteni – no nem a beatles miatt, hanem a dráma miatt, amit az jelentett, hogy “csak” ezt jelentette be az apple.

    amúgy ez a másik, ami miatt ez most tényleg nagy dolog: “Az Apple Computer és az Apple Corps, vagyis a Beatles zenéinek kiadója 1978-től 2007-ig pereskedett az Apple név miatt. Sokáig Steve Jobs cége licencelte a nevet a másik Apple-től, 1981-ben kifizettek 80 000 dollárt, és megígérték, hogy sosem lépnek be a zenei bizniszbe. A gombafejűek kiadója már az iTunes Store előtt, 1989-ben is reklamált MIDI-dallamok lejátszásának képessége miatt. Akkor 26,5 millió dollárt tettek zsebre.

    Már két éve arról volt szó, hogy McCartney aláírt egy megállapodást az Apple-lel, és a dalok jönnek iTunes-ra. Eddig kellett azonban várni a végleges megegyezésre.” (via appleblog)

  37. OFF. Segítsetek légyszi.

    Miért van az, hogy (szinte) állandóan Safe Mode-ba bootol az iPhoneom (MobileSubstrate összeomlik, utálom), amikor bekapcsolom? A szokásos “Sad iPhone” kép és miután feloldom, a “Sorry, SpringBoard has just crashed…”

    Egyszerűen nem tudok rájönni mitől lehet…
    Már megpróbáltam mindent, kikapcsolgattam külön MobileSubstrate pluginokat és egyenként rebootolgatok, de semmi.

    Csak bekapcskor/rebootkor (repsringnél nem!) csinálja, és egy Respring megoldja a dolgot, de akkor is idegesítő mindig respring-el kezdeni.

    iPhone 3G, iPhone OS 3.1.3, Spirit-tel jailbreakelve (előző restore előtt jailbreakme pont com-mal volt, ott is ugyanezt csinálta, szóval nem hiszem hogy ez lenne a gond)

    Következő addon-ok vannak telepítve a Mobilesubstrate-hez:

    – CyDelete (Cydiás appok törlése a SpringBoardról mintha sima App Store-s app lenne, a kis x-el)
    – Elert (email értesítő app)
    – IBNAccess (???)
    – LockdownPro (appokat tudok vele lezárni kóddal, hasznos ha valakinek odaadom a telót és nem akarom hogy a személyes dolgaim között nézelődjön…)
    – MyWi 4 (szerintem mindenki ismeri, WiFi hotspotot hoz létre és azon osztja meg a 3G mobilnetet. Legálisan megvettem, nem crackelt!! 🙂
    – PreferenceLoader (Settingsben jb appok beállítópaneljei betöltéséhez kell)
    – libhide (???)

    + persze az SBSettings, onnan írtam ki ezeket

    Aki tud kérem segítsen, én is mindig szoktam segíteni nektek, ha tudok. 🙂

  38. @Jadeye:

    ezek szerint mégis csak az apple-nek nagy nap a mai és ők nem fogják elfelejteni 🙂

  39. Kezdem megunni hogy minden restore után valami új hibával képes előállni az iphoneom…3G 4.1 restore-redsn0w-ultrasn0w ami után ugye mennie kéne, de most ott tartok PIN kód elfogadva, kiírja searching… és teljesen belassul a telefon és ennyi. Találkozott már valaki ilyen hibával?

  40. @feketeg: Nem lehet hogy véletlenül gyári 4.1-re frissítettél? Mert akkor frissült a baseband is ami még nem függetleníthető…
    Akkor tényleg lehet hogy searching-ot ír

  41. gyárira frissítettem sn0wbreeze-vel, a baseband frissült 05.14-esre amit fuzzyband-el downgradeltem 05.13-ra amit az utrasn0w már unlockol tehát mennie kéne mindig így csináltam

  42. IP3Guser szia!nekem gs van 4.0- val,de ha felrakom a Mywi-t én is mindig így járok.szerintem ez lehet a gond nálad is.ha eltávolítod a cydiából nem lesz jó?nekem csak az segitett.mivel megvetted és mégsem ott a baj vissza tudod rakni,nem?sok sikert!

  43. @Szpisti: a gondolat nem volt meredek. Az volt meredek, ahogy az óraállásokból a kézmozdulatokra következtettek.

  44. @saga24: Az a furcsa hogy 4.1-en is fent volt nekem a MyWi 4, ott nem okozott ilyet.
    Márpedig a MyWi 4 hivatalosan is támogatja a 3.1.3-mat is.

    De megpróbálom hogy leszedem egy kicsit. Hátha.


Add a Comment