fbpx Skip to content
iPhone simkártya nélkül?
Érdekes hír látott napvilágot. Az Apple a Gemalto nevű simkártya gyártóval egy olyan kártyán dolgozik, amelyik lehetővé teszi, hogy a telefont közvetlenül az Apple honlapján vagy az Apple Store-ban megvásárolva, a szolgáltató kiválasztása után az App Store-ban lehetne aktiválni. A speciális simkártya chipje magába a telefonba lenne beépítve és két részből állna: egy frissíthető flashből és egy ROM-ból. A ROM IT és biztonsági elemeket tartalmazna, míg a frissíthető flash tartalmazná a szolgáltató adatait. Ezzel a művelettel a szolgáltatók kimarad az értékesítési láncból, persze meg kell engedniük, hogy a telefon használható legyen a hálózatukon. A modell egyelőre csak Európában működne, mivel itt van egységes GSM szabvány.
Nem tudom mennyire valós információ, sem az Apple-nél, sem a Gemaltonál nem kommentálták a hírt.

Németországban is kapható kártyafüggetlen iPhone

Tegnap járt le a német T-Mobile monopóliuma, így a Vodafone és az O2 is elkezdte árulni az iPhone-t. Elég sok előfizetési csomagban kapható, akár 1 euróért is. Megrendelhető az Apple német nyelvű honlapján is: kártyafüggetlenül a 3GS 519 euróba, míg a 4-es 629 és 739 euróba kerül.

Titkos fejlesztői konferencia

Jövő hét keddtől három napra az Apple kiválasztott iOS fejlesztőket hívott meg Kaliforniába. Részletek nem ismertek, a tavalyi iPhone Tech Talks-hoz hasonló konferencia várható. A fejlesztők közvetlenül az Apple mérnökökkel tanácskozhatnak, ötleteket kaphatnak az alkalmazások jobbá tételéhez.
A cég erősíteni akarja fejlesztőkkel való kapcsolatát, az Android nagyon jön fel, amit nem akarnak annyiban hagyni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Nem rossz rendszer az android,de úgy is az iOS marad a topon…mellette meg majd erősen jön a WP7

  2. Azt lehet tudni, hogy nálunk mikor várható iPhone a Vodafone-nál ? Egyáltalán érdemes rá várni ?

  3. Sosem értettem hogy mennek ezek a dolgok, persze hogy jön fel a droid, eltűnnek a régi mobilok, az újakon meg szinte mind android van. De ez befolyásolja az iphone eladást? Akinek iPhoneja van nem fog androidra váltani, az új vevő meg szerintem ár alapján dönt.

    Ez a NO som card dolog meg nagggyon tetszik! Remélem lesz belőle valami, esetleg dual simet is ki lehetne hozni a rendszerből (bár sok értelmét nem látom). Kíváncsian várom 🙂

  4. Szerintem a SIM kártya beépítése egyet jelent a jövőben…. Apple Telecom, vagyis iTel! (Már le is védetem a iTel szót, hogy tőlem vegye meg az Apple) 🙂

  5. És nálunk várható egyáltalán, hogy a Voda is árulja majd ?

  6. @flashbackh: Nov 1-től!

  7. Tegnap újabb okosságot vettem észre az iPhone 4-en. Este zenehallgatásnál, billentyűzárban, egyszercsak bekapcsolt a kijelzője. Ezt a múlt héten is elsütötte, de akkor azt hittem véletlenül megnyomtam valamit. Nem, ezt random csinálja. A héten sikerült először fülhallgatóval zenét hallgatnom és megállapítottam, hogy ritka szarul szól a 3G-hez képest. Az EQ-ban bekapcsoltam a Bass Reducert, így valamivel jobb, de még mindig rosszabul szól, mint a 4 ezer forintos Hitachi mp3 lejátszóm. Szóval van baja gazdagon, mostanában gondolkozom el rajta, hogy nem várom meg a 2 évet és amint lehet cserélem egy iPhone 5-re.

  8. @Manoo:

    Nagyon köszönöm 🙂 Már iszonyatosan várom, mert bízom benne ott majd olcsóbban lehet kapni mint a T-nél, hátha akkor tudok én is beruházni egyre 🙂
    Árakról még nem hallani semmit ?

  9. @BoRRoNeo: Szeva!
    Hát nem tudom de nekem eddig ez a legjobb telefonom / iPhoneom ever pedig volt 3G/3GS-em is.

    Anyaghasználatot imádom, fogása is teljesen rendben van bár én Bumperrel használom de azzal is nagyon szeretem.
    Én fülesnél talán azt vettem észre 3GS-hez képest, hogy vékonyabb a kábele ezért félek egyszer elszakad ha véletlen megrántom, bár 100x jobb anyagból van mint pl. a “mezei” Samsung fülesem azt pl. normálisan összehajtva nem tudom letenni az asztalra olyan szar, durva anyagból van mindig szétjön.
    Hangminőségre soha nem volt vele bajom se a 3G/3GS/iPhone 4-ssel kapottakkal, teljesen korrekt, nem is használtam soha mással.

    Bár szerintem amit leirtál ezek nem nagyon nevezhetők hibának (pl.: füles ugye az csak egy tartozék, a display bekapcsolásra is biztos van magyarázat) de hát ha “megteheted” lazán az 5-re váltást akkor hajrá… 🙂

  10. @BoRRoNeo: Igen ez nekem is feltűnt, hogy rosszabb a hangzása. Nekem azelőtt 3g-m volt, azon tök jól szólt a zene, sőt van egy kb 5+ éves ipod mini-m, és szerintem az is szebben szól! Állítgattam az eq-t de én se mentem sokkal többre.

  11. @hegyi: Inkább csak fikkantja, nekem Apple In-Ear-el kurvajó hangja van, a hozzáadott gyári füles nyilván nem egy prémium kategória, hanem egy 2000Ft-os vacak. Telefonálni tökéletes vele, zenehallgatásra ott az In-Ear.

  12. @hegyi: Ja nem, viszem vissza szervízbe ezt is, csak egyelőre írom össze a hibáit. Ez is már egy cserekészülék, mert amit elsőnek vettem az is szar volt.

  13. Nekem egy 3GS 32gb.-os van es nekem is azt csinálja zenehalgatas közben hogy zarolt kepernyonel bekapcsolja csak úgy minden ok nélkül a kijelzőt elég idegesítő ja es 4.1 os van rajta jelbreakelt 4.1 elott nem csinálta úgyhogy tuti annak a hibája

  14. De hogy jót is mondjak, a GPS-e sokkal jobb, mint a 3G-nek. Meg persze a kijelzője az valami csoda.

  15. @Manoo: Hali. Honnan tudod, hogy nov. 1-től? Tuti?

  16. @iLex: Az étterem ahol dolgozom ,elég sok vodás jár be és tőlük ,nem konkrétan elsejét mondták de első felét a hónapnak !

  17. @Manoo: Max. November 2. 😉

  18. @Manoo: Jó lenne, mert már mindent hallottam. Olyat is hogy nov. 11. meg dec. eleje. Köszi.


Add a Comment