fbpx Skip to content
Egy fejlesztőtől hallottam, hogy kétféleképpen lehet az App Store rengetegéből kitűnni: egy jó alkalmazásnévvel és egy jó ikonnal. A Trade Giant nevű program mindkét kritériumnak megfelel, így könnyen felkeltette az érdeklődésemet. Egyébként nem nehéz kitalálni miről is szól a játék: kereskedni kell, olcsón venni, drágán eladni. Persze ez a gyakorlatban nem is olyan egyszerű.

Kétféle játékmódban lehet játszani: Story és Challenge. Story-ban 40 nap alatt a 10 ezer dollárból 50 milliót kell csinálni. Először három európai város között kell repkedni és adni-venni az árukat, amelynek árai föl-le mozognak. Minden leszállás 1000 dollárba kerül, és 500, majd később 5000 dollárért tippeket lehet szerezni, mivel is érdemes kereskedni. Persze a tippre senki se vegyen mérget, mert nem mindig jön be, de általában hasznos.


Kezdő játékosként könnyen csődbe megy az ember. Kell egy kis idő, amíg rátalál a költési egyensúlyra, milyen áron érdemes vásárolni, mennyi pénzt érdemes tartalékolni „tuti” üzletekre. Sikeres üzletelés jutalmaként bővül a városok száma, lehet nagyobb repülőgépet vásárolni, bankkal hitelről tárgyalni, olcsóbb vásárlási jogot szerezni, kockázati tőkés száll be a cégbe. Persze az izgalmak sem maradnak ki. Ha elrabolják az embert, váltságdíjat kell fizetni vagy az egerek feleszik a szállítmány egy részét, ami így megsemmisül.

Challenge módban OpenFeinten keresztül lehet online játszani, 40 nap alatt a legtöbb pénzt kell összegyűjteni.
Nagyon addiktív játék, én alig bírtam letenni. 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

 1. jo kis app, de barcsak az eletbe is ilyen konnyen lehetne ennyi penzt szerezni

 2. Mért játszák ha élesben is tudok tözsdézni?
  Igaz a flash hiánya miatt a grafikonok hiányoznak és jópárszor mellé nyúl az ember.
  De élesben is lehet érdekes dolgokat csinálni a telefonon.

 3. @KillYou: Nem is tudom miért játszanak az emberek ha lehet valamit élesben is?! Neked például ajánlom a Modern Combat: Sandstorm és hasonló típusú játékokat …

 4. Sziasztok! Másnak is vannak Yourtube problémái, vagy csak engem tisztelt meg a sors ezzel a kegyetlenséggel? Az a gondom, hogy maga a videóletöltés megy, de csak wifi hálózat alatt hajlandó lejátszani a videót, más hálózat alatt kiírja, hogy ” a youtube éppen feldolgozza a videót, próbálkozzon később!” A másik, amit észrevettem, ha újraindítom a telót, egyszerűen eltűnik a már letöltött videó. A hackyoureiphone repóbol lett feltéve. Valakinek valami ötlete esetleg? Vagy valami másik repo-s elérhetőség? Előre is köszi!

 5. Igazi 80-as évek vége felé lévő játékszínvonal. Talán már C64-en is volt ehhez hasonló game…

  Ami nem azt jelenti, hogy rossz, de azért a mai világban ez már kevés…


Add a Comment