fbpx Skip to content

Szerintem sokan találkoznak a következő problémával: Ikon díjcsomaggal rendelkeznek (T-Mobile) vagy olyan tarifacsomaggal, ahol a percdíj fix összegű mindenkor mindenhova, de sehogy sem tudják precízen követni, hogy éppen mikor, mennyinél járnak, így gyakran esnek túlforgalmazási költségekbe akaratlanul.


Eddig a MobileLog nevű programot használtam az adminisztrációra. Mikor feltettem a 4.1-es szoftvert váltanom kellett, mert nem lehetett életre kelteni, de most már belátom, hogy sokkal jobban jártam. Sajnálatos módon az iphone-ba épített hívás listába, 1 percnyi beszélgetés túlépése után csak az “átkattant” perceket írja ki, azaz ha mondjuk 1 perc 4 másodpercet beszélsz, akkor 1p beszélgetési időt jelez ki (1perc alatt értetlen módon másodperceket is). Mivel lakossági szolgáltatásokról van szó (legtöbb esetben), itt a számlázási egység 1 perc azaz 1:03 percért 2 percet számláznak ki nekünk. Ebből adódik sok ember akaratlan túlforgalmazási költsége… Szerencsére, hosszas keresgélés után találtam megoldást a problémára!  (Aki eddig még nem találkozott volna vele.)

A program neve: Call Counter 3.Ez a program tökéletesen erre a célra lett kitalálva. Beállíthatjuk a következők:- Mettől-meddig legyen a vizsgált időszak. (Nyilván tárgyhó első napjától utolsó napig.)- Milyen hívástípust vizsgáljunk. (Célszerű csak a kimenőket nézni, hiszen ez után fizetünk.)- “Személyek” rész alatt a “Minden” opció választása az ésszerű, ilyenkor minden általunk hívott számot adminisztrál a program (hiszen ezt szeretnénk), azonban a “Kivételek” rész alatt megadhatunk olyan telefonszámokat amiket nem szeretnénk, hogy számoljon a program (pl: ügyfélszolgálat, vagy ha családbarát kedvezmény miatt valakivel ingyen beszélünk, akkor erre lehetőségünk van!)

Láthatjuk a hívásidőt, rákattintva pedig a részletes listát, amit E-mailben csv fájlban akár el is küldhetünk magunknak.A diagram résznél, a sávdiagram opcióban pedig nevekhez csoportosítva láthatjuk a beszélgetéseink hosszát.
Összegezve: beállítjuk a paramétereket (perc alapú vagy másodperc alapú, kivételek, vizsgált időszak) és kényelmesen tudjuk követni a fejleményeket, ugyanis a program ikonja felett megjelenik a lebeszélt perceink száma!!! Tehát nem kell már azzal foglalkozni, hogy hol járhatunk a perceinkkel, elég csak ránézni a kijelzőre, hiszen minden hivás befejezése után ez korrekt mód frissül.

Remélem sok embernek segítek ezzel a cikkel, hiszen én nagyon rég pont ilyen programot keresek (és nyilván ezzel nem vagyok egyedül). Viszont a rossz hírem sajnos az, hogy fizetős a program. Eddig úgy voltam vele, hogy semmilyen programért nem fizetek, de ez a program véleményem szerint megéri a pénzét.

Megtalálható a cydia, http://www.blackfacility.com/cydia repó vagy bigboss repóban. Ára: 2,99$. Hivatalos weboldala: http://blog.blackfacility.com/?page_id=43

A program magyar nyelven is elérhető. Letöltés után 10 napig használhatod ingyenesen a programot, utána a további használathoz meg kell vásárolni. Csatolok pár képet a szemléltetés végett, hiszen néha egy kép többet ér 100 szónál.
Remélem, néhány embernek segítek a cikkemmel, hiszen ezért írtam. A szifon.com -os srácoknak pedig köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthattam veletek ezt az infót, tisztelettel: F. Gábor (spk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Köszi! Ez jó! Hál’Istennek, hogy sikerült beállítani az itthoni Wi-Fi hálózatot, alig használom a mobilnetet, de régen megtörtént, hogy túlforgalmaztam…

  2. Ez nagyon jó, de meg tud különböztetni szolgáltatókat is?!

    És tarifákat is be lehet állítani:)?!

  3. Jó kis program.Köszi. Esetleg nem tudsz egy olyan programot ami a mobilnetet listázza ki rendesen (le és feltöltés), mert sajnos azt olykor elég rendesen túllépem.

  4. de ez az app store-ban miért nincs benne ?

  5. Egy nagyon alap kerdesem.H a francba lehet kinyomni a hivast lockolt alapotban?

  6. Hasznos kis proginak hangzik! Főleg, hogy eddig ikon400-ban voltam, és most ikon 200 lett, így jobban tudom követni hol áll a számla!

  7. @mikyfear: idatausage, appstoreban keress rá, nagyon jó! be lehet állítani hogy melyik naptári naptól nullázon stb. Külön kezeli a mobilnetforgalmat és a wifit is!

  8. @mikyfear: idatausage, appstoreban keress rá, nagyon jó! be lehet állítani hogy melyik naptári naptól nullázon stb. Külön kezeli a mobilnetforgalmat és a wifit is!

  9. Bocsi, szar az egerem, néha duplát kattint….

  10. OFF: ma egy fűrész segítségével kompatibilissá tettem a 2g-s dokkolómat a 3g-mmel(A)

  11. @adrianhl95: Ha jól emlékszem kétszer kell megnyomni a Power gombot. Az elsőre némítja a csörgést, a másodikra elutasítja.

  12. Az adatforgalom mérésen én is gondolkodtam, amíg ikonos voltam, de nem tudom mit kezdene egy ilyen szoftver a Médiamánia csomaggal, ahol sokszáz megabájt forgalom megy el TV-nézésre ami nem számít bele az adatforgalomba.

  13. Nagyon nagy király vagy!! Mindig ilyen programra vágytam! Köszi!

  14. jó lenne a program de nekem indítás után azt írja ki hogy lejárt a próba idő,gyorsan eltelt a 10 nap 🙂

  15. @R a y: rákerestem, nem találom:(

  16. @adrianhl95: power gomb 2x megnyomandó, és a hívás máris elutasított

  17. valaki megtudna nekem venni? termeszetesen kifizetem csak nicns paypalom es nem is szeretnek …

  18. Régóta keresek ilyesmit, kösz a postot!
    AppStoreban miért nincs app ami a hívásokat is kezeli?

  19. Nem jönne rosszul egy alternatív link 🙂 Ha vki tud egyet linkeljen! Hasznos kis prog lenne, és nem csak 10 napig!

  20. sms számlálót nem tud valaki? olyat ami fut 4.1.en

  21. @R a y: My data usage ha nem találnátok idatausage alatt én is kb 10 percig kerestem. De találtam jobbat DataMan néven.

  22. Elkepzelhetonh ez, vagy ehhez hasonlo program lesz az applestore ban? Apptrackr rol szivesen szednem ingyen (megfogadtamnh appert penzt nemadok) 🙂 vagy valaki tud hasonlo programot?

  23. Mennyi olcsojanos van itt,akik meg buszkek is arra hogy nem fizetnek appokert… 🙂 Gabor irasa alapjan nagyon hasznosnak velem, en boldogan vennem meg, ha jb-elve lenne a 3G-m. Vvagy Redsn0w 0.9.5-el minden gond nelkul lehet a 4.1 3G-t? Annyira nem vagyok nagy jb szaki.

  24. Kid77:
    SMSCounter a neve és ugyanaz a fejlesztője mint a CallCounter- nek. Mind a kettőt megvettem és nagyon jól működnek megérte az árát.
    Valaki feljebb írta hogy kifizetné ha megvenné neki valaki. Sajnos csak saját telóról kezdeményezheted a vásárlást mert UDID alapján azonosít be.

  25. Ha valaki tud egy alternatív linket, azt ossza meg plz!

    Nekem is Ikon200am van, de a túlforgalmazás miatt már 3 hónapja excell -ben vezetem a napi hívásidőket 🙂

  26. Szerintem nem kell ennyire túlkomplikálni a dolgokat. Én minden hónap elsején resetelem a General/Usage statisztikát. Az iPhone meg szépen méri, hogy mennyit telefonáltam…

  27. @mice: Data usage-ként kell rákeresni!…

  28. iSultanGS köszi az infót, kipróbálom én is.

  29. @iSultanGS: köszi az infót, kipróbálom én is.

  30. Kulitoko: amikor nem v jb a telefonomon akkor en is vettem a lrogramomat rendesen! Azota meg ha mar lehet ingyen is, miert koltsek? Nincs igazam?

  31. @weberbarna: Sajnos az előző verzióra mutat a link, az újnak nincs még CRACK-je!

  32. Én fordítottam le magyarra az appot, de én nem használom a magyarítást. Ha van észrevételek vele kapcsolatban, továbbítom a fejlesztőnek. Igy kaptam meg ingyen 😉

  33. esetleg akinek megvan ez az app nem tudná elküldeni nekünk? 😀 Ha az van én fizetnék is érte. Nagyon jól jönne ez az app.

  34. Bocsi ha hülyét kérdezem, de még friss i4es vagyok. Ez a progi létezik kb nélkül is?

  35. @liloocska: mit értesz az alatt, hogy “kb”? feltételezem, a jailbreak lenne, csak elírtad. ebben az esetben viszont a válasz az, hogy természetesen nem, ez nem érhető el jailbreak nélkül.

  36. @Jadeye igen jb-re gondoltam. Köszi a választ és 🙁

  37. Sziasztok. Mi a helyzet a CallCounter-rel most? Eléggé aktuális MOST IS a perc alapí számlázás problémája… iOS 6-om van. Köszi

  38. jailbreak verziók nem érdekelnek


Add a Comment