fbpx Skip to content
Tango cash nélkül

Az Apple FaceTime alkalmazása csak wifin keresztül teszi lehetővé a videótelefonálást. Ugyan a 3G-s hívásra már készült hack, de a minap jóváhagyták a Tango nevű programot, amely alapból engedi a 3G-s videótelefonálást. Az alkalmazás ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Sok alkalmazás továbbítja az UDID azonosítót

Eric Smith, a Bucknell Egyetem munkatársa 57 top alkalmazást vizsgált meg a „Most Popular” és a “Top Free” kategóriából. Megállapította, hogy a programok 68 százaléka továbbítja a felhasználó tudta nélkül a telefon egyedi azonosítóját, az UDID számot. Csak az alkalmazások 18 %-a kódolja az adatokat, a többi sima szövegfájlként küldi el azokat. Az alkalmazások között olyanok találhatóak, mint az Amazon, Chase Bank, Target és a Sams Club. A CBS News alkalmazás még továbbmegy, mert elküldi a telefon nevét is, amit általában a felhasználók a magukról neveznek el, mint pl. John Carpenter’s iPhone. Az Amazon üzenetében pedig a bejelentkezett felhasználó valódi neve is szerepel az UDID mellett.
Apple már sok mindent megtesz a felhasználói adatok védelme érdekében. Az adott programnak meg kell kérdeznie, hogy használhatja-e az aktuális GPS pozíciót vagy a Névjegyzéket. Nem ártana az UDID-ra is kiterjeszteni az adatkérést.


Apple Data Center: kitelepítés 1.7 millió dollárért

Mint köztudomású az Apple 1 milliárd dollárból adatközpontot épít Észak-Karolinában. Az adatközpont útjában volt Donnie és Kathy Fulbright ingatlanja. Mint a filmekben is látható alkudozás után kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot: 1.7 millió dollár egy hektár birtokért. A területet 34 éve vették 6000 dollárért, azóta a rajta épült házban éltek. Összehasonlításképpen: az Apple-nek egy hektár föld 35000 dollárjába került. Fulbright család nem volt rest, a pénzből vett egy 49 hektáros területet, amin egy 390 négyzetméteres ház van jakuzzival, a tóban pedig sügérek és harcsák vannak telepítve.
Budapesten nem akar az Apple adatközpontot építeni? Jó áron megszámítanám a házamat 🙂
Egyébként a pletykák szerint az adatközpont szolgálna ki a felhős iTunes-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Sajnos még mindig nem nyitja meg nekem a Tangot.hosszú perceken keresztül csak connecting van.lehet,h 4.0-án nem jó?3gs

  2. Hali!
    Bocs az offért:

    Keresek sos egy iPhone 3G-t,minden tartozékkal 50e Ft környékén, lehetőleg függetlenül vagy menjen vodás kártyával.Bp-en azonnali átvétellel-fizetéssel. Nagyon köszi a segítséget előre is.

    /on

  3. Tehát akkor iPhone 4-nél a Face Time csak akkor használható, ha Wifi hálózaton vagyok?3G, HSDPA…. -n nem? Hát ez gáz! 🙁

  4. Ez ipohone 4 re készült te buta és valószínüleg 4.1 kell hozzá

  5. Az főleg mert 3g-re van a videótelefonálás

  6. Nálam nem müködik elindul de nem szinkronizálja a kontaktokat felajánlja de nem teszi át!

  7. A cikk végéhez annyit tudok hozzáfűzni hogy: És még az MS szórja a pénzt? (példának tekintve olvastam hogy amikor megkérték az Apple -t hogy öltönyben jelenjen meg azt válaszolták “mi az apple vagyunk, még öltönyünk sincs”

  8. Te Zsombor,írásod alapján inkább te lehetsz a buta!nem a véleményedre lettem volna kiváncsi, ha tudod a választ inkább azt írtad volna!a ”valószinű” nem válasz!köszi:-)béke!
    Csak mivel nem ismersz ne minősitsél!

  9. Most akkor ez a Tango program segit 3g n video hivast engedélyezni? Vagy van olyan program amelyik a 3g alatt elhiteti a telefonnal h wifin keresztül csatlakozik!

    Feltelepitettem ezt a tangot de semmi contakt lista nincs benne! Es nem tudom hogyn kell bele kontankt neveket beleirni!

  10. Saga24 ->bocs….

  11. Ez a tango tényleg nem megy. Se 3GS en se 4 en. Se 4.0.1 en, se 4.1 en. Nincs contact. Hmm! Ez van. Delete.

  12. @BoCs:
    csak akkor van contact ha olyan ember száma van a telódban aki már reggelt a tango-ba.
    nálam 2 nevet talált, azokat bele is rakta a contactok közé

  13. Hello,

    Nekem tökéletesen mükődik, csak wifi kell hozzá még hálózat sem. A kontaktokat nem tudjátok átrakni, úgy mükődik h az ismerősnek kell szólni h tegye fel ő is (csak iPhone4) és miután regisztrál utána lesz benne a listádban. És onnantól tudjátok egymást hívni… Ya és nekem 4.0.1 van rajta, jailbrakel-t unlockolt amcsiból…


Add a Comment