fbpx Skip to content
Anno Steve Jobs várakozásokkal telve mutatta be saját mobil hirdetési felületüket, az iAd-et. Azonban mint mindent, ezt is ellenőrizni akarják.
Hírek szerint az Adidas visszamondott egy több mint 10 millió dolláros iAd kampányt, mert Steve Jobs túlságosan is kontrollálni akarta a tartalmat. Miután az Apple a harmadik kreatív anyagot is visszadobta, úgy döntöttek, hogy inkább nem hirdetnek az iAd-en.
Nem ez az első eset, hogy egy hirdető visszalép az iAd-es hirdetéstől, augusztusban a Chanelnek lett elege a túlzott beleszólásból. Apple egyébként nem sok lehetőséget ad a hirdetőknek. Nem lehet előre tudni, hogy a hirdetés hol jelenik meg, még a megjelenő anyagot is maguk készítik, így az ügynökségekkel is összetűzésbe keveredtek.
Nagy nevek egyelőre távol maradnak a platformtól és ez az eset sem vet jó fényt rá. Ha az Apple ezen a piacon komoly bevételt akar elérni (már pedig erre van lehetősége), akkor változtatni kell a politikáján.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Na, már csak ez hiányzik…
    Pár év és az alma mondja meg mikor vagyok éhes és mikor áll fel a falábam…

  2. Tényleg egy kicsit már túl nagyra tartják magukat.

  3. Jobs egy erőszakos öntelt fax… Azért ilyen sikeres…

  4. Hello, iphonra vagy ipadra nincs meg valamelyikőtöknek a Weather Hd nevű app? Nem tudja valaki magyaroszágon budapesten kivül talál más várost is? pl celldömölköt? mert akkor megvenném de ha nem akkor felesleges! kösz előre is

  5. Azért ez vicces… Érdekelne mit akart az adidas reklámozni, amit annyira szűrni kellett…
    @ezolika: Celldömölk benne van, meg sok másik város is.

  6. Én úgy gondolom tanulják csak meg a hirdetők, hogy hol a helyük. Lassan már az a feltűnő, ha egy oldal nincs tele tekergő, ugráló villogó bizb@szokkal. Bőven ráfér már a marketingesekre, hogy ők is megtanuljanak szabályok szerint élni…

  7. @ze’o: ze’o Köszi!

  8. @ezolika: falumbeli. 🙂

  9. @Kharoon: Iszonyatosan buta vagy. Egyél agyat!

  10. Apa: gratulálok a hozzászólásodhoz!

  11. Kharon, elolvastad a cikket? Jobs bacsi akarja nyomatni a reklamot,a mar amugy is qrva draga eszkozeikre,amihez hozza tennem, TE MEG EN MAR TOBBSZOROSEN KIFIZETTUK A TERMEK ARAT!!! Itt nem a hirdetokrol van szo,mert jo hogy nem a Bors-ban akar hirdetni,hanem egy olyan forumon ami kifizetodo. Ehhez kepest Jobs,onkenyesen veszi le rolunk meg a penzt…

  12. @Csomesz: Igen, kifizetted a termék árát. De annak köze nincs ahhoz a programhoz, amiben a reklám van. A reklámokkal a programokért ‘fizetsz’, nem a telefonért.

  13. én akkor is soknak érzem az epöl ezen lépését. elképzelhetőbbnek tartom, hogy az adidas normális hirdetéseket készitene, mint, hogy steve bácsiéknak legyen igaza. a Chanel is biztos brutális reklámokkal készült..

  14. Csomesz: a hirdetési felület mindenhol pénzbe kerül, ez egy illen világ. Ez tartja el a kereskedelmi platformokat, on-, vagy offline portálokat, rádiókat, tévéket. Az, hogy az alma leveszi a vámot a forgalmazott programok árából, sajnálatos, de érthető. Az, hogy az iad lehetőséget ad arra, hogy a program ára ne az én zsebemet terhelje, hanem a hirdetőét, jó dolognak tartom, de nem akármillen áron. Az alma termékei és szolgáltatásai (szerintem) messze átlagon felüliek, és ez a mostani mizéria is erről győz meg. Megengedhetik maguknak, hogy a fogyasztókra figyeljenek, ne a hirdetőkre. Ami pedig az árakat illeti, a fizumat lehúzó áfa és a rengeteg adó zavar, viszont az iphone-ra költött pénzem egyetlen fillérét sem sajnálom.

  15. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy:

    HA az Apple rossz üzletpolitikát folytatna, akkor vajon kaszálnának-e ennyit az egésszel? NEM!

    Az appstore világelső, az iAds meg új még, meg kell tanulni alkalmazkodni, a nagyoknak is. Azonos szinten állnak, ez az ő szintjükön mindennapos harc. Ha az Adidas nem tud megfelelő anyagot adni neked akkor te sem teszed ki. Ők meg úgy gondolják, nehogymá’ az eppöl (multi) monja meg mit csináljunk (multinak). Sz@rnak azok rá magas ívből, nem ezek a reklámok fogják eladni a skárpikat… Senki nem szól be a guglinak mert nem tudjuk hol jelenik meg a hírdetés! Ki is röhögnének.

    Jut eszembe én még ott se láttam abibasz reklámot se chanel-t!

    Ez mindent elmond! Arra ott van a playboy meg a vogue!


Add a Comment