fbpx Skip to content

GreenPois0n napokon belül!

Pod2g, a 4.1-es rendszer törését lehetővé tevő SHAtter exploit felfedezője twitteren érdekes kijelentést tett. Korábban a Chronic Dev Team mereven elzárkózott kiadási időpont közlésétől. Most pod2g egy kérdésre válaszolva azt írta, hogy napokon belül kijön a GreenPois0n. Úgy legyen.


Közben PosixNinja az iPhone wikiben elkezdte leírni a SHAtter exploit történetét. Úgy látszik már nincs takargatni valójuk, ezért lettek ennyire nyitottak. Ez alapján kijelenthető, hogy hamarosan megjelenhet az új jailbreak.

HDR képkészítés 3GS-en?

iPhone 4 megjelenésével jött a HDR képkészítés. Ez azt jelenti, hogy egyszerre 3 fénykép készül: egy alulexponált, egy normál és egy túlexponált, ezekből rakja össze a végső képet. A feature azonban csak iPhone 4-en érhető el, más készüléken nem. Persze készült egy hack, mely iPhone 3G és 3GS esetében engedélyezi a HDR képkészítést.
Úgy látszik a későbbiekben erre nem lesz szükség, mert az SDK-ban felfedeztek két ikont. Egyik a retina display HDR-t mutatja, míg a másik a nem retina displayes HDR-t. Mivel csak a 3GS képes HDR képkészítésre, ezért megindultak a találgatások. Vajon az Apple 3GS-nél is engedélyezi a HDR-t? Mikor? Vagy a tesztelés során nem működött megfelelően, ezért nincs aktiválva?
A választ nem tudom, de bízom benne, hogy azért rövidesen engedélyezik.

Megjelent az Autocad iPhone-ra

Korábban már írtam az iPhone-os Autocadről, tegnap megjelent az alkalmazás. Lehetővé teszi a rajzok megtekintését, szerkesztését, és megosztását. Mérnököknek hasznos kis app, bár az iPhone képernyője nem az a hűdenagy az ilyen feladatok elvégzésére.
Ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.




Pénteken jelenik meg a FolderEnhancer

Egyik előző cikkemben bemutattam a FolderEnhancer nevű Cydiás alkalmazást, mely könyvtárak egymásba pakolását és alkalmazások tetszőleges helyen való elhelyezését teszi lehetővé. Tegnap bejelentették, hogy az app október 1-én, pénteken lesz a Cydiában elérhető. Ára még nem ismert.

Mit hallgat Barack Obama?

Ugyan az amerikai elnök BlackBerry-rajongó, de mivel nincs jobb zenelejátszó az iPod-nál, ezért zenét azon hallgat. A Rolling Stone magazin meginterjúvolta és ő elárulta kedvenceit.
A készülékén kb. 2000 dal van. Inkább fiatalkorában menő előadókat hallgat, mint például Stevie Wonder, Bob Dylan, Rolling Stones, Miles Davis. Klasszikus zene sem hiányzik az iPod-ról. Nem egy nap Operába járó, de Maria Callas hangjáért odavan. Személyi titkára bevezette a rapbe is. Jay-Z, Nas, Lil Wayne is megtalálható a hallgatott zenék között.
Na de mikor van ideje zenét hallgatni? A teljes interjú itt olvasható el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

178 Comments

  1. első

  2. Nagyon várom már. Épp ma vettem át a vadiúj iPhone 4-emet, amin 4.1-van, jó lenne már JB-zni.
    Más: Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi van az apptrackr.com oldallal? Mert nekem sehogyan sem akar bejönni. Hiába klikkelek bármelyik lehetőségre, csak nem akar beengedni. Esetleg van valami trükkje?

  3. @Tibuks840502: az nem apptrackr.com, hanem apptrackr.org.

  4. @jimny:
    Köszike! Sikerült!:-)

  5. Már csak a JB kellene, de kénytelen leszek kivárni.

  6. Persze a 3gnél is biztos leszívta volna az akksit a %os akkumlátor kijelzés, ezért nem engedélyezte az apple… Tudjuk jól milyen az üzletpolitikája mindent megpróbálnak kispórolni a régi telókból, hogy az újat vegyük. Esélyt nem adok rá, hogy belerakják a HDR képkészítést a 3GSbe, mégha probléma mentesen működne akkor se…

  7. Oké de amit napokkal kiadtak lehetőséget a HDR -re nem működik! Tud valaki megoldást rá?

  8. nemtudom minek posztoljátok azt a hack-et már 20szor el lett mondva hogy nem megy…

  9. ez jó hír nekem 3gsem van és 4.1 futt rajta

  10. Csak aztán tényleg legyen nekünk, 3GS (új iBoot) tulajoknak is jó hír…

  11. @SzaszaHard:
    Ez az exploit nem csak az A4-es chipben van? Ennek ellenére fog működni a jb a 3gs-en is?

  12. @Pff tmobile: kérlek olvasd el a moderációs elveket!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Én Sn0wbreeze-el csináltam custom fw-t és már van egy jailbreakelt iPhone 3G-m 4.1-es rendszerrel. Egyedül a hacktiválás miatt nem jó a Youtube és gondolom a Push sem, bár ez utóbbi engem nem zavar.
    Persze Sn0wbreeze nem minden telefonhoz jó.

  14. Jó lenne hétfőn megyek haza 2 hétre és igazán örülnék ha tudnám otthon is használni a iphonom 🙂 reménykedem hogy lesz függetlenítés is

  15. Hmm, ez jó hír!! De a újbootos 3GS ről meg semmi hír. Úgy néz ki az elég bombabiztos hardware lett. 🙁

  16. sziasztok!
    valaki tudja esetleg, hogy pesten van e olyan bolt, ahol lehet iphone4-et kapni?
    felhivtam a T-t, de nincs erről nyilvántartásuk.

  17. Autocad jó lenne ha az emailbe csatolt dwg file-t megtudná nyitni mert jelen formába pcröl kell felbuziskodni..

  18. Türelem mindenkinek. Tiszteletem a készítőknek, nagyon gyorsak. Én a 3.1.3 nál 2 hónapot vártam 3G-nél. Ahoz képest egy sokkal bonyolultabb rendszert egészen gyorsan lenyomtak… Várom, de azért szólok, hogy a nem renderelt HDR képek “zajosak” ha i4 ha nem! Vegyétek ezt is képbe, nehogy aztán ” …vazze, ez ilyen csóri cuccos csak?.. ” legyen! Igazán szép HDR-t csak stúdió progikkal lehet csinálni, PC-n vagy Mac-en! THINK different… 🙂

  19. Valaki törölje már ki az első “hozzászólást”
    Amúgy jó lenne, ha 3gs-re is müxene a jb örökre. 🙂

  20. Kicsit eszembe jutott most a jailbrake kapcsan,hogy mennyire kardoskodtak sokan a Samsung tablet posztjàban, hogy aZ android mennyire szar,mert buheralni kell mig a szifonhoz hozza sem kell nyulni. Most par hetes HTC Legend hasznalat utan 2.1-es rendszerrel, meg kell mondjam,hogy rohadtul nem hianyzik a 3GS-em,sot! Csak azert irom,mert volt lehetosegem szifon4-et is hasznalni mostanaban,de nalam a Legend gyozott,ôszinten szolva meglepodtem de tenyleg igy van. Raadasul a HD video felvetelenek lehetosegen kivul,nem lattam kulonbseget, mondhatnam tobb pirosat kapott a HTC (persze az a 100,000ft kulonbseg is nyomos erv volt). Ugyanakkor neztem a HTC Desire-t es a az uj Galaxit is,de azok mar nem gyoztek meg. Szoval csak azt akarom mondani,en aki apple parti vagyok, hogy erdemes nyitott szemmel jarni es objektiven vasarolni.Amen 😉

  21. @Csomesz:

    Hát én nem próbáltam a Legendet. De a Galaxy S-hez volt szerncsém majd 3 hétig.
    Androidot soha többet, köszönöm. Az iPhone 4 nekem teljesen megfelel.
    De talán még a 3GS is jobb volt. Nekem az (i)OS nagyon jó. Az Android visszavitt a WinMo-s korszakomba.

  22. Sziasztok!
    Vki meg tudna mondani hogyan lehet nem mp 4 formatumu videot rarakni az ipadra?
    Mert nekem VLC vel meg air videoval sem sikerult!
    Vmiert az intunesban nem huzza at a videot! Az ipad/ apps es azon belul a VLC vagy az air video mappaba.
    Miert van az?

  23. Djuice-os logo lesz majd? Úgy mint ahogy van a szifon repo-ban vodás meg telenor-os.

  24. Ez az autocad jó lenne 1 ha pl emailből egyből megtudná nyitni
    2 nem kellene először feltölteni a webre és onnan megosztani emailbe
    3 mivel nekem egyikse jött össze ez vagy szar most vagy én vagyok a béna valaki próbálja már ki iphoneon csak nézni lehet rajzolni nem beletenni se tudok semmit nemhogy megnyitni valami nem kerek ezzel szerintem.

  25. Ma meg el szerintetek az ingyenes bumper, ha megrendelem kulfoldi cimre?
    app case letoltom usa store-rol pl es kivalasztom?

  26. valami folder app nincs 3.x fw-re?

  27. @gaaglar: categories

  28. @TiGi: 1000 és egy kösz! már lesem is!

  29. @bre: Igen úgy menni fog. Én is ezt csináltam.

  30. SZIASZTOK!

    LENNE 1 KERDESEM, HOGY HA VESZEK EGY IPHONE4-ET ELOFIZETESSEL AKKOR KAPOK MELLE 1 SIM-ET. A TELEFONT LEHET AKTIVALNI A MELLE KAPOTT SIM KARTYA NELKUL IS? AZ EN REGEBBI KARIMMAT BELERAKHATOM EGYBOL? MERT HA AKTIVALOM AZ UJ KARTYAT UGYFELSZOLGALATON KERESZTUL AKKOR ONNANTOL KEGYEG AZ ORA ES FIZETEM A DIJCSOMAGOT UGYE? VAGY HOGY VAN EZ?

  31. Admin: A raktáron lévő iPhone/iPad/iPod-khoz miért nem írtok árakat?
    Miért jó, hogy naponta több email csak azért megy arra címre, hogy ezeket megkérdezzék, nem lenne egyszerűbb frissítgetni az árakat a postban? :/

  32. obama nemrég még applekáromló volt ha jó tudom?

  33. Üdv! Hát én már nagyon várom az új JB-t!
    Tegnap nagy vígan lecseréltem a 3G-met egy 3GS-re gondolom magamban hát 4.0.2 simán JB hető mivel a 3G is… Erre mi derül ki? Hogy NEM! Mert ugye olyat vettem aki nem JB-zett eddig és nincsenek SHSH-k meg semmi… a 4.0.2 sikerült csak lementeni 😀 és 4.0.1 re sehogyse megy a restore…(MC-modell) Ha jól értem akkor mindenképp várni kell zöldmér3g-re mi? 😀

  34. @gaaglar: azt a szöveget nem ő írta, de jogos 🙂

  35. Off

    Ugye egy T-mobile függő előfizus Iphone 4-et, bármilyen T-s kártyával lehet használni, nem csak előfizetésessel ? :} Nincs jelenleg Dominos micro SIM-em kipróbálni.

  36. Nemrég vettem egy 4et amin 4.1 es szoftver van vagyis rátetem és most a képeknél ha elfektetem a telot nem döl el ?! ez a 4.1nél mindenkinél igy van vagy csak a frissitésnél maradtki valami ?!

  37. kimaradt a képfordító modul

  38. @Escariot: bármilyen T-s kártyával megy 🙂

  39. @Tomi77: Köszönöm :] Annyi érdekelne még, hogy akinek van tapasztalata, a T-s szervizzel, meg tudná mondani, hogy a garancia papíron kívül, ami a szerződés utolsó lapja, kérnek e még mást is? Valójában magánszemélytől vettem a telefont és a garanciát remélem tudom értékesíteni a szerződés nélkül is, ha van vmi.

  40. sziasztok, meg tudja valaki mondani, hogy a 2G-n (3.1.3) jailbrake lehetséges valahogy?
    redsn0w-al 3-1-2.es firmware-t engedett betölteni csak, azzal sikerült is, aktiválta is de nem hiszem hogy ez a jó megoldás… 🙂
    illetve még a függetlenítés érdekelne, nem egyértelmű hogy az ultrasn0w jó-e ehhez… thx előre is!
    T

  41. @ProgHammer: teljesen jó, azt úgy kell. ultrasn0w nem kell, függetlenítve lett benne a baseband, tehát az 1.1.4 óta már független, és így restore esetén is az marad.

  42. thx!akkor valami más gond lehet, mert nem talál fel a gsm hálóra. a carriers menüben nincs semmi csak az automatic sor, van tipped? megsérülhetett a szétszereléskor? (volt egy kijelző csere)

  43. OFF: Elnézést az offért… Vettem egy Tomtom autós tartót, és amikor az iPhone4-emet beleteszem, minden alkalommal kiírja az alábbi üzenetet:
    “ez a kiegészítő nincs ehhez az iPhone készülékhez optimalizálva”
    Van esetleg valakinek hasonló hibája? Hogy lehet ezt a baromira bosszantó, állandóan felugró üzenetet eltüntetni? A “vegyél gyári tartót” megoldás nem játszik 🙂
    A telón 4.1 van.
    Köszi!

  44. Üdv.
    Lenne egy kis problémám, nem tudom hol lenne az igazi helye ezt megkérdezni, ezért ide írom, hátha valaki tud segíteni:
    Van egy 3gs-em 4.0.1-es szoft-al amit szeretnék restore-olni, leszedtem a 4.0.1, berakom szépem dfu módba, itunes felismeri, nyomok neki shift+restore-t, betallózom, kicsomagolja, majd kiírja h nem lehet restore-olni…
    Mi lehet a hiba?
    Előre is köszi.

  45. nekem ugyan ez volt bemásolom ami választ kaptam itt a csodállatos szifon oldalról: 🙂
    “@Robbie: akkor tedd DFU módba a telefont. utána írd át a host fájlt, hosts fájlban legyen hozzáadva a 74.208.10.249 gs.apple.com sor(megnyitod szerkesztővel a host filet, aztán ez legyen a legvégén az apple szerver helyett.) ez a C:\WINDOWS\system32\drivers\etc helyen van. utána indíts itunes-t. felismeri a telót, hogy DFU módban van.utána SHIFT+Restore és itt ki tudod választani 4.0.1-et. ha volt shsh mentésed akkor így vissza tudod tenni

    nekem segített , de mákom volt mert levoltak mentve az shss fájlok.

  46. @H2CO3: Amikor felkerült a 4.0.1 a cydia letárolta…
    Tud ez vmit segíteni?

  47. Egy gyors kérdés jól tudom hogy 2G-s Iphone-ra a 3.1.3 a legutolsó FW?
    Volt valami mahinált 4.0 is de nem próbáltam azt…
    Van újabb ami felmegy a régi telókra???

  48. @Hohenheim: Én felraktam Ipadra, gyönyörűen működik. Persze elég butított verzió és nagyon hiányzik az emilből megnyitás.

  49. egyébként unlock-ot hiába várok 3G 4.1-hez? ultrasn0w-t nem frissítik?

  50. off, sos!!

    nyomtam egy restore-t és nem aktivál a telefonom! régen akárhányszor raktam újra mindig aktivált! t-mobilos!
    hibaüzenet:
    we could not complete your itunes store request (-9812)

    3g. 3.1.3ról raktam 4.1re

    légyszíves segítsetek mert így nem tudok dolgozni!

  51. Sziasztok!

    A T-mobil lecserélte garanciában a készülékemet, 4.02-es szoftverrel kaptam vissza. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan frissítsek 4.1-re úgy, hogy nem akarok függetleníteni, csak jailbreakelni. Viszont szeretném megtartani a későbbiekben azt a lehetőséget, hogy függetlenítsem. Köszönöm előre is a tanácsotokat.

  52. Molab:egYenlore sehogy. Ahogy a cikkben is olvashattad par nap mulva jon csak ki a 4.1re a jb.. 4.0.2ee sincs jb szoval mindenkepp varnod kell a telefonod megtoresevel. Fuggetleni pedig barmikor tudsz ha jb-elve van a telefonod!

    Nagyon varom mar en is a 4.1jbt. Rem jo lesz 3gs re is es nem csak a 4 szoftverhibajat kihasznalva keszitik el a jb-et

  53. @PetiP: az iphone 4 hardver* hibáját használják ki

  54. @touch2.5G:

    Próbáld másik gépen, szerintem a host al lesz gond.

  55. @TheUser: igen tud, de ha nem írtad át a host filet a gépeden, akkor nem segít!

  56. @Molab: attól függ milyen készülék. ha 3G azt meg lehet csinálni. 3GS illetve 4G esetén várnod kell.

  57. iPhone 4-em van 4.0.1 JB. Van rajta jonehany program es beallitas. Ha kijon a JB 4.1-hez szeretnek frissiteni. Meg lehet ezt ugy oldani, hogy minden megmaradjon? Vagy frissitek (JB es minden vele kapcsolatos elszall), majd jailbreakelem a 4.1-et es lehet beallitgatni meg telepitgetni elolrol?

  58. @TheUser: igen! csak át kell írnod a hosts fájlt (google).

  59. @lambdacore: Hát ha a backupot töltöd vissza akkor talán. de szikták mondani, hogy a JB-elt backup-ot ha visszateszed nem mindíg működik megfelelően.

  60. @lambdacore: Én mindíg update után rögtön jb-zek, majd annélkül hogy szinkronizálnék, gyorsan az alapokat felrakom és aztán mikor már unlocked, és működik, akkor sync, és backupból vissza! Minden rendben van eddig és minden műxik ( újboot 3Gs )

  61. nem ertem miert az Apple Tv 2g jailbreak-el vannak elfoglalva oda at : h t t p : // is. gd / fv9Vi

  62. Krissy76. Igen mostmár jó csak lassan osztotta meg.

  63. Hát én most vittem vissza garanciával T-mobilba a 3GS-em régi iBootos volt, valószínűleg új iBootosat kapok 🙁 De remélem nem rakják rá a 4.1-et hanem 4.0.1 lesz … 🙂 De gondolom ez kizárt 🙁

    Reméljük új iBootosra is lesz valami!

  64. Sziasztok!
    Egy kérdés….valaki vágta már méretre a normál sim kártyáját micro simre?….ha igen akkor mükxik rendesen?….köszi!

  65. @ahillesz: nézzd meg ezt a képet: http://szifon.com/2010/06/26/hasznos-informaciok-2-microsim-jimny/
    én ez alapján vágtam le egy kártyát, ami egy aktiváló sim volt. simán beaktiváltam utána a Kenyi iphon 4G-t. jó éles olló kell meg kisit faragtam a szélét, de ment! a képen látni hol legyen a sarok. amúgy lehet ilyen vágót rendelni 2 dollárért a dealextrém pont com oldalról.

  66. @breadman: 🙂 tényleg itt is volt :)köszi!

  67. @breadman: Köszi az infót,valószínű én is barkácsolok me nincs valahogy kedvem kiadni 4000ft a kártyacserére :/

  68. @ahillesz: Nekem ingyen csereltek a T-nel es a Vodanal is!Szoval verd ki a balhet a pnezert cserelnek!

  69. @CodeRed: Ezt nem értem….mire kell ilyenkor hivatkozni hogy ingyen cseréljék?

  70. sziasztok!

    az lenne a kérdésem, hogy az ultrasnow-val unlockolt 3gs-emen, amin 3.1.3-as szoft van, tudom -e ugyanezt restore-olni, hogy jailbreak is legyen meg minden. mármint letöltöm a szoftot, JB, aztán felteszem az úgy jó, és vissza tudom pakolni az ultrasnow-t is? El akarom adni, és vissza kéne állítani normál állapotába (mármint JB kell de alap legyen annak, aki megveszi).

  71. T-nél ingyen cserélik.

  72. pl. mond azt hogy nem erzekeli a telod a sim kartyad mert elvan kopva.
    Amikor vettem az iphone4-esemet akkor lecsereltem a regi kartyamat is(T-Mobile), mondja nekem az elado hogy azert fizetni kell.Hat mondom baratom en biztos nem fogok plane ugy sokaknak igyen csereltetek le.Hivatkoztam arra is hogy twitter oldalukon sokan irtak hogy nekik is ingyen csereltek le, erre megkerdezte a kollegajat es akkor mondta neki, hogy hivatkozzon arra hogy serult a regi.En ugy gondolom mind ez csak az eladon mullik!
    A vodanal meg szerencsem volt mert ismeros ott dolgozik es elintezte, de ilynkor ott is erre hivatkoznak, megkerdeztem.

  73. Nem latszik amit irtam mert :Your comment is awaiting moderation

  74. egy a lenyeg hivatkozz arra hogy serult, kopott a kartyad

  75. @Ani: törölj le róla mindent manuálisan wiscp vel. jobban jársz, gyorsabb is.

  76. @breadman: winscp bocsi.

  77. Ha 100% ra akarsz menni a simkártya réz felületéhez érints áramot nem sok kell neki pár volt csak az a lényeg hogy a + – is érints hozzá és már cserélik is.

  78. @CodeRed: Szia. Nem tudod megkérdezni a vodás ismerősödet, hogy nagyjából mikor lesz náluk Iphone4? Köszönöm.

  79. @Hix: Nekem e honap veget mondta, de pontos datumot meg nem tudott mondani se arat

  80. @CodeRed: Gondolom, akkor azt se mondta, hogy mikor teszik hivatalossá?!

  81. Sziasztok!

    Adott egy downgrade-elt iPhone 3G, 3.1.3 fut rajta. Szeretném visszaállítani a a korábbi állapotot, de sajnos csak 4.0-s backup-om van. Lehetséges ebből visszanyerni valahogy az sms-eimet, ha 3.1.3-on maradok? Köszi!

  82. @royjones: a 4.x alatti adatbázisokat a 3.x nem tudja kezelni. tehát egyszerű megoldás nincs.

    amit esetleg tehetsz, hogy 4.x-re visszarakod, ráteszed a backup-ot, és szinkronizálod, így akkor legalább a névjegyzéked, naptárad, jegyzeteid meglesznek. az SMS-ek, híváslista, sajnos nem állítható vissza 4.x alól 3.x-re, mert nem tudja kezelni.

    ha van időd vacakolni, és értesz egy kicsit az adatbázis-szerkesztáshez, akkor a 4.0-s SMS-adatbázis fájlból kézzel át tudod tenni az üzeneteket a 3.x adatbázisba.

    vagy köztes megoldásként van progi, ami ki tudja exportálni az üzeneteket mondjuk CSV formátumba – ebből ugyan nem tudod visszatenni még a 3.x-re, de legalább olvasható formában vannak. asszem az iPhone Backup Extractor képes erre, de nem nagyon kellett használnom.

    vagy ha a 4.x sebességi gondjai aggasztanak, akkor 3G-re van jailbreak 4.1 esetén is, ott meg már nincs gond a sebességgel. ha tehát a függetlenítés nem lényeg, akkor restore 4.1-re, állítsd vissza a 4.0-s backupból, majd redsn0w 0.9.6 a jailbreakhez.

    ha viszont függetlenítés is kell, akkor meg van nemhivatalos pwnagetool, és akkor custom 4.1 (ami nem frissít basebandet), vagy van még snowbreeze (ezt mondjuk a sok hiba miatt nem ajánlanám), meg elvileg jön a greenpoison, meg a hivatalos is nemsoká.

    de más megoldás erre egyelőre nincs.

  83. OFF:
    Olyan kérdésem lenne, hogy hol kell átírni a rendszerverziót? systemversion.plist ben a product version után elég átírni, vagy mást is/mást kell csinálni?
    Köszönöm!

    (3.1.2.->3.1.3.)

  84. @Ace1985: Valamelyik Cydiás repoban van egy ‘FW 313’ nevű app, az megcsinálja.

  85. @Jadeye: Köszönöm a kimerítő választ! Azt hiszem, inkább beletörődök a jelenlegi helyzetbe. Hallottam, hogy a 4.1 megoldja a sebességgondot, de én már nem bízok benne, annyit szívtam a 4-essel. A 3.1.3 atomstabil 3G-re, inkább nem kísérleteznék, mégha az sms-eim is bánják. Még egyszer thx!

  86. @Jadeye: jadeye: tudnal mondani, oylan progit amivel a 3.x es sms database t tudnam szerkeszteni mert meg van az osszes smsem! csak most jöttek újak az ip4 re mert nincs jb es nem tudtam vissaztenni:(

  87. @Ákos: oksa, rákeresek, kösy szépen!

  88. @ajonas74: No, meg is van a megoldás… Ha esetleg valaki beleszalad a Tomtom car kit felugró üzenet hibába, akkor telepítse az iTunes-ból a Tomtom Car Kit Tool-t 🙂

  89. OFF!
    valaki meg tudja mondani annak a proginak a nevét aminek a segitségével a hangerőszabájzó hosszú lenyomásakor zenét vált? postolva volt itt is szifon-on de nem talállom és jól jönne
    köszi elöre is 🙂

  90. @Jadeye: JADEYE!
    “vagy ha a 4.x sebességi gondjai aggasztanak, akkor 3G-re van jailbreak 4.1 esetén is, ott meg már nincs gond a sebességgel.” hogy érted ezt? jb felgyorsítja a rendszert? 4.1et felraktam jb nélkül de lassú. 3.1.3 van most. hogy is van ez a sebesség jb 4.1 összefüggés?

  91. Tigi: akkor ez nem is lesz jo 3gs hez?!:S akkor hogy fogjuk torni a 3gst 4.1alatt?

  92. Sziasztok!
    Olyan létezhet, hogy trépartner nem ad ki domino csomagban iphone 4-et?
    A franchise köti őket nem?
    És mivel franchise -közös a honlap is, azon meg az áll, hogy domino csomagban is… Tehát ez a fogyasztóvédelmi törvény szerinti megfogalmazásban a fogyasztó félrevezetése, ugye?

  93. Tehát nem árulhat csak előfizetéses csomagban iphone 4-et….

  94. 4.1re jó a jailbrekame.com? (3g)

  95. *jailbreakme.com

  96. @m.beka: nem. de ha már 4.1 van rajta, arra ott a redsn0w 0.9.6

  97. OFF…egy 3gs gyári 3.1.2 vel vértezve, sosem volt még törve…simán mehet neki a jailbreakmepont com vagy más menete van a dolgoknak?

  98. djuice-os kártya mellé felrakhatom a Telenor-os carrier fix-et, jól fog működni vele?

  99. @Limi: vagy pedig várok a mostani jailre..és friss iOS re menjen inkább?

  100. Kedves Uraim!

    Valaki segíthetne….
    Adott egy
    Ihphone 3gs ki tudja milyen fw vel, de tuti jb-s!
    Mert ott a pixelhiba bootoláskor. 🙂
    Viszont umbrella csak úgy hajlandó shsh-t leszedni ha betölti a springet vagy mit?
    Na recovery be teszem akkor se tud Shsh-t leszedni.
    Végig probáltam pár sw-t,hogy elindul e a restore. De nem.
    Ötlet valakinek? (még nem dobtam rá a 4.1et.)
    Recoverybe nem tudok shsh-t menteni vagy olvasni?

  101. Supi: Ha előfizuval árul, akkor KÖTELESSÉGE dominóval is eladnia! Ha nem így tesz, akkor panaszkönyv!

  102. Az eszem megáll egyébként, hogy egy csomóan – kihasználva a hisztit – milyen szinten átverték a vásárlókat! Nyilván az előfizetéses verziónak nagyobb a jutaléka – gondolom… Itt is többen panaszkodtatok már erre, a facebook-on is ilyeneket olvasok… Sokan nyilván ráhagyták, hiszen a lényeg, hogy épp akkor volt készülék…

  103. @Jadeye: és akkor mi van a jb sebesség megoldó problémájával? 93. hsz

  104. de a 0.9.6. csak mac-re van 🙁

  105. @m.beka: nem a jailbreak oldja meg a sebesség-gondot, hanem a 4.1 maga. ha nem állítod vissza backupból, hanem szűz restore, és sync, akkor nem kéne vacakoljon. a redsn0w 0.9.6 meg igen, csak osx-re van.

  106. @SzifonPatron: Kitörlöd az összes bejegyzett gépet az iTunesban, ott van valamelyik menüben, és aztán már engedi..

    OFF: sajna mégsem oldódott meg a Tomtom tartó felugró üzenet probléma. Gyanítom, hogy a 4.1-hez van köze. Senkinek nincs hasonló tapasztalata?

  107. @Jadeye: én nem backup-oltam.
    és akadt a scroll meg kb 3-4 mp volt mire a beállítások bejött. spotlight search-ot is kikapcsoltam meg az ilyen dolgokat, de semmit nem javul..:S mások mondták hogy nekik jó volt. biztos az én telómmal van a baj

  108. @Jadeye: használhatom a Telenoros carrier fix-et djuice-hoz?

  109. ill szifon chaten fentvagyok

  110. off de fontos lehet : iPhone 4 akinek nem jutott és kell holnap . írjon rám most

  111. @SzifonPatron: Kell egy iTunes-os regisztráció, majd az iTunes-ban Store -> Authorize This Computer

  112. @Borroneo: Ja, félreolvastam. 🙂

  113. @szebi: A “pixelhiba” a jailbreakme pont com jellemzője, ez a 3.1.3-at, 4.0-t és a 4.0.1-et támogatja, tehát ezek egyike van az iPhoneodon.

    A rossz hír:
    Ha eddig nem volt lementve az SHSH-d 4.0.1-hez akkor már nem is lesz. Ugyanis az Apple nem írja alá. Ez esetben szerintem restore-old a gyári 4.1-re (nincs más lehetőséged) és várd meg az új JB-t mert már csak úgyis NAPOK kérdése és akkor nem kell az SHSH-val vacakolnod (de azért 4.1-hez mentsd le legalább)

    De ha esetleg korábban Cydiában rányomtál a szivecske ikon (Make my life easier gomb a főoldalon) akkor ott le van mentve és onnan bármikor átteheted akár umbrellába is. Ez esetben SHSH-val restoreolhatod a 4.0.1-et.

    Egy érdekesség:
    Az SHSH lekérdezéséhez az ECID kód kell, ez alapján azonosítja a cuccot az Umbrella, ezt akár recovery módban is le lehet kérdezni (keress rá googleben hogy hogy, Macen pl. a system profilerben látszik) és ha az Umbrellában az advanced-hez bemásolod és kiválasztod a megfelelő kombinációt (az esetedben 3GS/megfelelő szoftver) és az SHSH szerzési módszerhez a Cydiát válaszd, ne az Apple-t, mert így: ha van SHSH, lecopyzza saurik szerveréről a gépedre az umbrellába, ha nincs, de a választott szoftverhez még szedhető (pl. 4.1) akkor leszedi a Apple-től, átmásolja a saját szervére és onnan a te gépedre (ez a legjobb megoldás mert így mindenhol meglesz)

    üdv!

  114. @szebi: Ja és igazából az nem is pixelhiba csak úgy néz ki, igazából nagyon apró pici színes betűk mert a framebuffer oda van irányítva, ez kell a jailbreakme pont com működéséhez

  115. sry az offért..
    De nem tudja valaki, lehet-e valamelyik t-mobile-ba kapni 32-es iphone 4-et?
    Ahol kérdeztem mindenhol, csak 16-os volt, vagy az se.

  116. szifon …. segíteni akarok az embereknek ti meg kimoderáljátok a hozzászólást ?!

  117. @potyec: nekem kell! mennyi az annyi?

  118. @m.beka: Rendes T-s árakat nézd meg

  119. @potyec: szia nekem is kellene!
    milyen opciok vannak? két év újraaláírásával is meg tudom venni?
    üzleti előfizető vagyok, illetve van privát is amit tudnék hosszabbítani!
    köszi

  120. @potyec:
    engem is érdekelne
    hol lehet veled megbeszélni?

  121. @Keri:

    Nem egészen!

    Mivel korlátozott darabszámról van szó és az előfizetéseseket részesítik előnybe így a dominós nem fog kapni.
    Én is a dominósra várok!

  122. Azért a trémobilnál mit ne mondjak, de eléggé szánalmas tarifákat adtak meg az iPhone 4-hez (is). Az ikon 600-nál nekem sokkal kedvezőbbek a percdíjaim a Telenornál, és 2500 Ft a havidíjam, ami szintén lebeszélhető. Itt a havidíj 17.690 Ft. Normálisak ezek? Ja, és rengeteg ismerősömnek céges előfizetése van, ahol elenyésző a percdíj. Azért találhattak volna valami közembernek megfelelő tarifát is. Én a büdös életben nem beszélek le közel 18k Ft-ot.

  123. @iP3Guser:

    Köszönöm a kimerítő válaszodat! Sokat segítettel! A Pixelhibával tisztába voltam azért írtam úgy,hogy Jailbrekelt a telefon. 😉
    De hát ha cydiát használta a mezei user akkor tuti megnyomta a make mi life eariser gombot. (szivecskét)
    Azt mondja másfél hónapja telepítette.

    Umbrella használatával sincs bajom. Csak nincs meg az a fránya ecid!!!
    Hoppá nem lehetséges,hogy nem dfu ba hanem recoverybe tudjuk meg az ecidet?
    Mert ha az megvan akkor be tudom azonosítani. Ha most ráengedném a 4.1 et és meglenne az ecid mert akkor bekapcsol az iphone, viszont akkor a szarnak adnék egy pofont mivel basebandet is frissít a 4.1 így hiába vissza nem nyitható. Mert AT&T.s

    Hogy tudom meg az iphonem ECID számát ha nem bootol be és nem indul a spring? Umbrella csak egy serialt lát mást nem.

    Saját iphonemon 4.0, 4.01, 4.02 ről van shsh-m. 😉 Ezek aranyat érnek. 😉

  124. @Szebi: Akkor az viszont fogyasztóvédelmi ügy mivel, félretájékoztatnak. Nincs leírva az ÁSzF-ben sem ilyesmi, hogy előnyben részesítik ebben a konstrukcióban. Mellesleg hirdetik, hogy domino csomagban is elérhető. csak hosszú az eljárás, meg papíralapú levél, feljelentés stb… de amúgy ilyet nem lehet, ha nincs leírva, legalább apróbetűvel. Mellesleg a westend tele van 16 gigásokkal és még van belőle akit érdekel, az aréna csak 50db 16gigást kapott, ami ma el is fogyott…

  125. Bocsi az Off-ért!

    Olyan gondom lenne hogy frissítettem az iTunes-t és azóta semmilyen programot nem akar szinkronizálni valami error hibát ír ki!
    Járt így más is?
    Tud valaki segíteni nekem?
    3Gs spirit JB 3.1.3
    Fontos lenne!!!!!!!
    Köszönöm!

  126. -de nekem 32-es dominos kell! 🙂

  127. Ipad 4.2 beta 2-őn minden megy egyet KIVÉVE nem fogadja el emailnak a mobil.me accountot. Vkinek van ötlete a hibára?! minden más accot elfogad maila csak a mobil.me-t nem…

  128. @Supi:

    Most ezért nem fogok hadakozni, max az értékesítőt megkérem szépen,hogy segítsen rajtam.

  129. @potyec: szia küldtem mailt

  130. Szias

  131. Viszont nem értem miért van az,hogy nem akar elindulni a készülék alma logónál megáll az egész. És kéri,hogy tegyem töltőre de egésznap töltöttem és még mindig pirosba van az akku jelzése, Ennek van jelentősége?

  132. @Supi: nekem az van… 🙂 221e bruttó volt, szóval bagó

  133. @Szebi: Nyilvánvaló, hogy nem csatabárddal és harciüvöltéssel török rájuk én sem. Az nagyon végső eszköz. Először inkább viszek egy tábla csokit.

  134. @draft: megveszem, ha kijátszottad magad rajta 🙂 de ne karcold össze. 🙂

  135. @Szebi:
    Nem tudom milyen serial-ra gondolsz de könnyen meglehet hogy az az ECID. (egy 16 számjegyű kódról beszélek ami egyedileg azonosítja az iPhone-t)

    Az ECID-et le lehet kérdezni normál- és recovery módban is, de DFU-ban (szerintem) nem. Ha jól emlékszem, a TinyUmbrella recovery módban is be tudja lőni az ECID-et.

    Ha esetleg egy print screen-t tudsz dobni az umbrelláról akkor megmondom hogy mi a helyzet. Advanced legyen bepipálva és az iPhone legyen csatlakoztatva.

    Egyébként közben utánanéztem, Windows alatt egy USBView nevű progi is ki tudja jelezni az ECID-et recovery módban, Macen meg a System Profiler mutatja.

  136. Bocsi, hogy offolok, de ha valaki Nyíregyházán gsm boltos, és foglalkozik ultrahangos tisztitással, akkor írjon rám kérem! (beázott a telefon, de minden jól müködik, csak gondolom lassan haldoklik) thommi kukac freemail hu

  137. az én 3g-m miért lassú a 4.1el is , még backup nélkül is??:'( nem cserél velem valaki akinek jó a 3.1.3?:D rohadt epöl

  138. mert a 4.1 is egy rakat szar 3G-n… majdnem minden normális játék szaggat, ami 3.1.3 alatt tökéletesen futott…

  139. Hé, az új boot-os 3GS-re már van 4.1 jailbreak??!! Ezt találtam:

    Sn0wbreeze updated to version 2.0.2 which fixes a hacktivation issue. Use Sn0wbreeze to jailbreak iPhone 3GS new & old bootrom on iOS 4.1 and all other devices except iPhone 4, iPad and iPod touch 4G.

  140. Supi: a T-Mobile kapott újabb készleteket az iPhone 4-ből?? Eddig erről se írtak sehol…

  141. @iP3Guser:
    Oke ezt is meg fogom nézni, bár az umbrellan is látni, loggolja az USB-t iTunes munkája közben (csak recovery). És nem látom az ecidet.
    Jo hogy emlékeztettél az USB view progira, megnézem azzal is.

    Viszont nem értem miért nem töltödik fel a készülék egésznapos töltés után, meg mindig pirosba van az akkuszint jelző.
    Koszi a választ és üdv!

  142. @iP3Guser:
    Normál mód nincs, dfu és recovery sikerült csak, de nuku ecid. Reggel megnézem viewel.

  143. @ajonas74: Megtaláltam a “view account” alatt, legalábbis a leírás szerint itt kéne lennie, így szól az apple leírása: To deauthorize all computers associated with your account

    If you find you have reached 5 authorizations, you can reset your authorization count by clicking Deauthorize All in the Account Information screen.

    1. Click iTunes Store in the menu on the left side of iTunes.
    2. If you’re not signed in to the store, click the Account button, then enter your account name and password.
    3. Click the Account button again (your ID appears on the button), enter your password, and then click View Account.
    4. In the Account Information window, click Deauthorize All.
    De az a baj, hogy nekem itt a Deauthorize all helyett ez szerepel(Usa storeos és HUN storeos felhasználóm információja alatt is!) : “One machine is authorized to play content purchased with this account!” Mégis dobálja ezt az előbb belinkelt(http://img299.imageshack.us/img299/1108/authorm.png)hülye ablakot a “google earth”-re állandóan! A fene ki van már vele! Szóval aki nem értené van egy USA accountom a Google earthez meg a Shazamhoz és társaihoz bankkártya nélkül és van ugye egy bankkártyás HUN storeos felhasználóm erre ez a hülye iTunes állandóan ezt a hülye ablakot dobálja fel! Mit tegyek? Valaki segítsen, mert deauthorize all gombom nincs! Köszi! Jadeye HELP!

  144. @Bence: hol találtad? 3g-n is megy akkor ezek szerint?

  145. Srácok segítsetek pls, mert már a hajamat tépem!

    Ma vettem a barátnőmnek egy 8GB-os 3GS-t újonan a T-nél. Médiamánia S csomagban vettem, de nem meg y mobilinternet csak a wifi. Mindig azt a hibaüzenetet dobja, hogy: Mobil adathálózat nem aktiválható! Mi lehet a baj? A beállításokban a hálózat alatt semmi opció nincs erre és már kezdek megőrülni! A telón 4.1 van. Én múlt héten vettem az iPhone 4-et ugyan ezzel a csomaggal és nálam semmi baj nincsen, nekem 4.0.2 van a telón. Mi lehet a gond hol tudnám ezt beállítani?

  146. @Tomi77: Hali. Melyik T-Mobile boltban van 16 gigas?

  147. @Zuzzer: Hívd fel a t-mobile-t és kérdezd meg hogy a sim kártyán bevan-e aktíválva a szolgáltatás. Próba képp tedd át a te simkártyádat és nézd meg hogy azzal megy-e.

  148. @Qzero: micro sim szerintem nem jó 3gs-be

  149. @iP3Guser:

    NAH!!

    USBView kellett nekem. Beírtam az ecidet és Umbrella már tudta is az SHSH-t! 🙂
    Most tölti vissza a 4.0 at. 🙂
    Ezért megérte felkelnem! 😉
    Mert a iDevice:8492708D3NP is más meg az ECID: 0000029stbstb.
    Köszi és Üdv!

  150. @m.beka: szerinted nincs hozzá átalakító keret?!

  151. hello!
    új vok iphone témában, kérdeznék 1et. a függetlenítés alatt azt értjük, hogy ha t-mobilnál veszek pl. iphone-t akkor függ. után használhatom mondjuk telenor-os kártyával is? ez érdekelne mert akkor elgondolkodnék a t-mobilnál 1 részletfizus iphone-on. várom a válaszokat.
    üdv

  152. @Robi:
    Nekem a westend-be mondták, hogy van még pár 16-os, de 32-es nem is volt.

  153. @m.beka: 158 bejegyzés :)))

  154. Sziasztok!
    Van egy T-mobilos 3G-m, már több mint két éves. Ezt hogyan lehet legálisan függetleníteni? Esetleg a T-mobilhoz ha beviszem meg tudják oldani?

  155. Hello emberek,

    adott 2 gép (pc + laptop) és 2 iTunes Library. Szeretném, ha mindkét könyvtárral tudnám szinkronizálni az iPhonet anélkül, hogy az egyik könyvtár zenéi, videoi, stb törlődjenek.

    Ki milyen megoldást használ?

  156. @H.Gábor: Igen, pontosan ezt jelenti, h függetleníted, akkor bármilyen szolgáltató kártyájával tudod használni a telefont. A jailbreak meg többek között azt, hogy ha jailbreakeled a telefonodat, tudsz rá tenni olyan szoftvereket is, amik nincsenek az appstore-ban.

  157. @Dr. Lecter: Így van. Beviszed, és 20ezerért függetlenítik neked. Illetve elküldik a telefon sorozatszámát az Apple-nek, és pár óra múlva az iTunes-re dugod (lehet egy nap is) és a telefonodon feloldódik a hálózati korlátozás. Nekem már volt ilyen 🙂

  158. @szandro: Tudtommal nem lehet, de azért ha valaki megcáfolna és elmondaná a megoldás, annak én is nagyon örülnék 🙂

  159. @Bence: olvastam pár helyen hogy aki használt jailbreakme. com-ot (én) az tartózkodjon más jb megoldától. ez erre nem igaz?

  160. @zorgol: micsoda?

  161. @SzifonPatron: Hát passzolom… Én most kipróbáltam, és a “Store” menü “View My Account” menüpont, beírni usernevet/jelszót és ott középen írja hogy “Computer Authorisations:” na itt kell nyomni egy Deauthorize All gombot. Nekem ott 5 computer volt, csak ilyenkor jelenik meg a deauthorise all gomb. Most csak egy computer van, így nincs gomb, de ilyenkor ugye nem is kell 🙂

  162. Micrisim adaptert nézz a vaterán

  163. ajonas74: függetleníteni még nem lehet. igaz? meg jailbreak-elni se. a függetlenítést házilag is meg lehet oldani? olyan mint a jb, csak lefuttatok 1-2 progit?

  164. @H.Gábor: Van amit lehet, van amit nem. Pl iPhone4-et 4.1-el nem lehet még. Olvasgass vissza itt a szifon.com-on, van pár topic ahol részletesen leírják, hogy mit lehet és mit nem. Egyébként igen, házilag is lehet, de azért nem árt ha picit értesz hozzá..

  165. @ajonas74: Akkor miért irkálja nekem ezt a hülye üzenetet?

  166. Sziasztok!
    FolderEnhancer- mindenkinek erősen ajánlom! egyszeru, gyors, hasznos!!!!! imádom!

  167. ajonas74: Értem. de gondolom függetleníteni (ha lehet majd) nem egy nagy durranás. Wii-t és Psp-t is tudok, gondolom ez nem nagyobb, bonyorultabb művelet. A jailbreak-et meg ahogy olvasom, csak telepíteni kell. Nagyon jó ez a teló, és ha lehetne télleg függetleníteni és jb-elni akkor be is szereznék egyet. Kíváncsi vok hogy karácsonyig kijön e a jb, ugyanis akkorra újítanám be t-mobile-tól. Persze telenorral használnám 😀 XD

  168. olyan bonyolult lenne megcsinalni windowsra is a jailbreaket?
    mar jo lenne mert kezdek belassulni 😀

  169. Egyre inkabb ugy nez ki h ez inkabb hetek. 3gs jb rol meg szo sincs. Szerintetek ahhoz lesz még jb 4.1/4.2re?

  170. Srácok, valaki próbálta már a 3GS HDR patch-et?
    Most, miután megvan a 4.1 JB, kipróbáltam. A beállításoknál megjelent a hdr mentési opció, de a fényképezőnél nem tudom bekpacsolni! 🙁


Add a Comment