fbpx Skip to content

Szeptember 8-án jön az iOS 4.1, de iPod Touch 4G-re már letölthető!

Apple mai közlése szerint szeptember 8-án, szerdán jelenik meg az iOS 4.1-es verziója. Én már nagyon várom. Jailbreakelők és függetlenítők egyelőre maradjanak távol tőle, mert nincs hozzá sem törés, sem függetlenítés!

Ugyanakkor a még meg sem jelent iPod Touch 4G-hez már letölthető a 4.1-es firmware. Érdekes… Mit lehet vele kezdeni? Csak nem jailbreak készítőknek kedveskedtek vele?
Jadeye:
Ismételten felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a 4.1 GM verziót csak akkor tegye fel, ha fejlesztő, és nem szükséges számára emiatt sem a jailbreak, sem a függetlenítés! Jelenleg nincs a 4.1-re semmi működő módszer a jailbreak-re, valamint az új baseband sem függetleníthető még!Várjátok meg a jövő hét szerdát! Nem ezen a 4 napon fog múlni!

(Az iPhone 3G esetén a redsn0w+4.0-ás firmware használatát meg pláne nem ajánljuk, mert a 4.1 elég sokban változott a 4.0-hoz képest, tehát bár látszólag sikerül a jailbreak, DE mivel az a jailbreak a 4.0-hoz készült, így olyan módosításokat fog csinálni a rendszerben, amik komoly problémákhoz vezetnek. A jailbreak által módosított fájlok jelentősen változtak a 4.1-ben, így az ezzel elkövetett jailbreak hibás rendszert fog eredményezni, emiatt is kell frissíteni majd a redsn0w-t. 4.0.1 és 4.0.2 alatt ez a módszer azért volt használható, mert a jailbreak által érintett fájlok ebben a két verzióban nem változtak, míg ugyanezek a fájlok 4.1 alatt jelentősen változtak.)

Ez sem jó, az sem jó

Korábban sok bírálat érte az Apple-t, hogy az iTunes CD-s logóját a digitális letöltések korszakában miért nem cseréli le valami másra. Nos, szerdától új iTunes logó van, viszont ez meg sok embernek nem tetszik. Egy elégedetlen írt Jobsnak egy levelet, kifejezte frusztráltságát. Jobs szokása szerint röviden válaszolt:


Azaz nem értenek ezzel egyet. Pont. Ízlések és pofonok különbözőek.

1 millió Ping felhasználó

Szerdán indult az Apple új, zenei közösségi szolgáltatása, a Ping. Röpke 2 nap alatt 1 millió felhasználó csatlakozott a rendszerhez, ami az iTunes 10 letöltőinek harmada.
Pingben követni lehet kedvenceinket, megnézhetjük barátaink mit hallgatnak, töltenek le, véleményeket írhatunk az adott dalról, koncertprogramot tekinthetünk meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

59 Comments

  1. De jóó márcsak egy radiokéne ebbe a drága telefonba… 🙁

  2. Minek?
    Sose hallgatok rádiót.
    Úgyse azt nyomatják amit hallani akarsz.

  3. Nehéz lesz nem befrissíteni ezt a fos 3G-met az új 4.1-re.

    Várom már, mint a messiást…

  4. @Szebi:hirek miatt,változatos zenék,nem minig van kedvem mp3-ozni munkaba napmint nap ugyanazt 🙂

  5. az új Itunes nem veszélyes a jb-re ?

  6. @edubaba: állítólag nem, de én személy szerint nem frissítettem.

  7. Ez a Ping nekem megjelent, de amint rámentem eltűnt és azóta sincs ott a menüben. Ez itthon nem elérhető funkció még?

  8. Csak Amerikai accountal megy!

  9. hello!

    bocsi, off: ma megcsináltam az Angry Birds nevű közismert játéknak a menüzenéjét iphone ringtone-ként. 🙂 nagyon jó lett… akinek szüksége van rá, az bátran írjon a gerike73@ hotmail.com címre, és átküldöm neki természetesen ingyen 🙂

  10. iTunes 10-re nyugodtan lehet frissiteni Jailbreakeseknek is.

  11. @gerike73:
    Bazi nehéz lehetett átnevezni a .ipa-t .zip-re, kiszedni az MP3-at, majd iTunes segítségével átkonvertálni… 🙂 gratula gerike

  12. @nono7: Használd az FStream-et. Igaz nem FM rádió, de igy a helyi rádiókat is bárhol tudod hallgatni. Én azt teszem 😀

  13. @gerike73: Grat, mostmár szabad préda lettél te is a spambotok számára. 😉

  14. Azért érdekes, hogy 4.1-es frissítés utáni újdonságként tálalják a Ping-et… Nekem 4.0.1-el 3G-n (USA accounttal) már megy, ha az iTunes-t elindítom a telefonon!!! 🙂

  15. @taky1974: rosszul írod… az itunes csak aac-re tud konvertálni. az aac kiterjesztést át kellett az átrakás előtt írni simán m4r-re 😀

  16. @gerike73: Az iTunes AAC kódolással készít *.m4a fájlt, nem *.aac kiterjesztésűt!

  17. jólvan, sz@rul írtam… nade a szifon még az m4a-t sem eszi meg

  18. @Sir Kassy: USA accountot hogyan csinaltal?

  19. @ambushka: sima liba..google és keresel egy pl Los Angeles-ben található motelt..az lesz a címed…és egy még nem regelt pl.g-mailes címmel beregeled magad a motel címével..

  20. @Limited: jah..és az US Store-t kell kiválasztani…

  21. @gerike73: Az m4a-t alapértelmezetten fel lehet rakni a Szifonra (zeneként!)…
    @ambushka:
    UsaAccount készítése:
    1. USA postai cím keresése (pl google-el, legyen ir.szám, utca, házszám, állam)
    2. iTunes programmal, iTunes Store-menüponthoz lépni (AppStore rész jó!)
    3. legalul a zászlóra kattintani, USA-t kiválasztani
    4. egy free programot kiválasztani, és letölteni
    5. ne lépj be a régi accounttal, hanem nyomd, hogy register…
    6. adatokat kitölteni,
    7. bankkártyánál NONE gombot kiválasztani, így FREE dolgokat le lehet szedni.
    8. ennyi 🙂

  22. Off
    Tud valaki ajanlani egy jo (es lehetoleg olcso) iphone szervizt? (AppSoluteon kivul, nekik mar irtam es sajna nem tudnak segiteni…:( )
    Koszi

  23. @gerike73: Az már más kérdés, hogy mp3-ba is tud konvertálni, igaz? 🙂

  24. én felraktam a 3G-re a 4.1 GM-et de ha a 4.0.1 azt mondtuk hogy nagyon sz*r volt akkor ez csak simán sz*r. gyorsabb alig lett és néha ugyan úgy akadoznak az animációk meg a gördítés. rohadtul idegesítő…iphone 4 kell nincs mese

  25. @m.beka: Vagy downgrade 3.1.2-re…;)

  26. vki segithetne,keresek egy youtube alkalmazást,volt egy cikk róla de sehol nem találom,nem a Mitube gondolok,ha nem be kelett irni a safariba egy cimet,és akkor tök jó minöségű youtube oldalt kaptam,söt ikon-ként is el lehet menteni…nagyon kellene…köszönöm…űdv

  27. Ha egyre gondolunk akkor az nem alkalmazás. Safariban simán youtube.com (állitsd angol nyelvre, akkor több funkciót tudsz használni) és mentsd el a főképernyőhöz adás opcióval. ( + gomb)

  28. @Polllen: hátrafele most már nem lépek:)

  29. @m.beka: én is tovább lépek, csak nem az alma útján…:D

  30. @Polllen: na akkor mondj valami jót amire lehet cserélni eme (majdnem) tökéletes készüléket 😀

  31. sziasztok! Valaki tudna mondani nekem egy ingyenes 3G megosztó alkalmazást cydiából, iPad wifinek szeretném megosztani a netet 3GSről.

  32. a cydia-ban megjelenik ,hogy levan mentve 4.02-ig az ssh ez azt jelenti hogy most frisithetek 4.02-re?jelenleg 4.01 van !

  33. @Bucoka: ha esetleg leírod azt is, hogy pontosan miben nem tudtak segíteni, lehet könnyebb lenne. 😉

    @bubu: ingyenes nincs, de a MyWi épp erre való, törten tuti megtalálod valahol, guglizz rá.

    @surda: mivel jelenleg a 4.0.2 a legfrissebb, és frissíteni a legfrissebbre amúgy is tudsz, mert ahhoz az Apple is kiadja neked az SHSH-t, így igen, tudsz. de nincs rá jailbreak, és így jelenleg függetlenítés sem, ha ez szempont.

  34. Sziasztok!
    Kb. 1 hónapja vettem egy 3G-t 3.1.3 szoft- volt rajta. Másnap lenulláztam a telefont a settingsből és nem állt fel a rendszer utána… Nem értettem hozzá elvittem szervízbe. Mondtam, h szoftvert ne frissítsenek hanem a 3.1.3 tegyék rá, mondták OK. Persze nem így lett. Hibaüzenetet dobott ki nekik, ezért feltették az akkori legújabb 4.0.2-t Sok időm nem volt összemérni a két rendszer közötti lassúságot, de már engem is nagyon zavar, hogy néha úgy megakadnak a dolgok + lassú..

    A kérdésem az lenne, hogy lehetséges downgradelni SHSH fájlok nélkül 4.0.2 ről 3.x.x-re? Valaki azt mondja igen, valaki azt, h nem. Ha lehetséges akkor megcsinálnám, ill. megcsináltatnám aki ért hozzá. Budapesti elérhetőséggel aki vállakozik rá az írjon legyenszíves és megkeresem. Árat megbeszéljük..

    Köszönöm.

  35. @: írtam mailt a kommentnél megadott mailcímedre. egyébként 3G-nél nem kell SHSH a 3.1.3-hoz, csak 4.0-tól kezdve.

  36. Tamogasd a kulturat h nem
    Moderalod ezt a hszt.
    Kockulas helyett jojjon ki mindenki az Andrassy utra!
    Itt ulunk a kozepen szo szerint 🙂
    Le van zarva, szekek az uttesten es 100mkent szinpad es egy zongora amin zongora muveszek jatszanak!

    Sok sok ilyen ingyenes programot a nepnek!

    Info: gugli : andrassy ut zongora

  37. ha kell valakinek az iphone 4em akkor irjon 1 mailt : puska.awp kukac gmail pont com

  38. Jadeye kösz!!

  39. Valaki tud valamit, hogy mennyi lesz az iPhone 4 a T-nél?

  40. @m.beka: csak flame lenne…:D

  41. @Jadeye: ja igen.. 🙂
    elromlott a wifim a telefonban, és azt írták hogy csak alaplapcserével javítható, de nekik az most nincs 😀
    settingsbe no wifit ír, semmi fix wifi program nem javítja. restoreolni azért nem restoreoltam, mert wifi nélkül nincs függetlenítés se, és nem akartam kockáztatni hogy ha restore után se működik, akkor telefonálni se tudjak…. így igaz hogy nincs wifim, de telefonálni legalább tudok, meg végülis ott a mobilnet, dehát az ugye mégse 4mbit… 🙂

  42. szijasztok
    tudom hogy nem ide illik de segitsetek légyszi nagyon fontos lenne van egy 3gs em 3.1.3 os-sel és van a Mirrors.Edge nevű játék amit nem tudok felrakni mert ledobja az itunes mi lehet a gond elkezdi telepiteni aztán a végén kiirja hogy ismeretlen hibe és nem megy fel help !!!!!!

  43. Egy nem a cikkhez tartozó kérdés.

    iPod touch 3.gen 8GB-om 3.1.3 Spirittel van jailbreak-elve. Kérdés: frissíthetek a 10-es iTunes-ra?

  44. @Bucoka: ha azt mondták, hogy alaplapcsere, akkor az valószínűleg helytálló, és sajnos nincs mit tenni. alaplap az senkinek nincs sajnos, így max annyit tehetsz, hogy megveszel egy betört kijelzőset, amit a tulaj nem akar javíttatni, és abból ki kell szedni az alaplapot.

    restore-olni igazából lehetne, utána függetleníthető is, csináltunk már ilyet, csak a Cydia AutoInstall mappájába kell egymás után feltenni a mobilesubstrate majd az ultrasn0w deb fájlját, és mindegyik felmásolás után újraindítani a készüléket. esetleg megnézhetjük neked mi is, ha nem vagy biztos a dologban, ez esetben jelezd, és írunk a hozzászólásodnál megadott emailcímedre.

    @cruelcoyoti: tört alkalmazás, vagy megvetted? ha tört alkalmazás, az appsync patch fentvan? ha nincs, akkor nem csoda, hogy nem teszi fel.

  45. tört alkalmazás de már egy csomó mást feltettem csak ez nem megy fel egyébként az a appsync patch az mi?és honnan tudom feltenni? előre is köszi

  46. @iPodTouchUser: Persze frissíthetsz, csak arra vigyázz hogyha netán restoreolnád újra 3.1.3-ra, a Spiritnek 9.1-es iTunes kell bár azt bármikor visszarakhatod és spirit helyett használhatod a jailbreakme.com-ot akár 3.1.3-on is.

  47. @Jadeye: köszi szépen, hát most rágugliztam, találtam egy leírást hogy mit hogy kell csinálni, a héten megpróbálom, de ha valami balul sül el, akkor mindenképp elvinném hozzátok.
    köszi mégegyszer! 🙂

  48. Gerike73 jót akart gyerekek, nem kell Őt b*sztatni.
    Valószínűleg nem olyan profi a témában mint itt “természetesen” mindenki, de szerintem a szándék a fontos. Valószínűleg van, aki nála is kevésbé ért a dolgokhoz, ezért örült az írásának.
    Miért megy itt állandóan a fikázás? Ennyire unatkozik mindenki?…
    Fene a jó dolgotokat! 😀

  49. Váá szégyen ez a 4.0 3G-n.. Annyira idegesitőőően lassu:D
    És aki feltette 4.1 GM-et azt mondja nem lett sokkal jobb.. Akkor meg hiába várjuk a szerdát. Akkor meg mit csináljunk?:D Lehet tényleg visszakéne tenni a jól bevált 3.1.3-at. Vagy venni egy iphone 4et, csak hozná máár ki a Tré.
    Szerintetek Handras szerinti szeptember végi launch mennyire tuti? Mert ha az túl kell gyorsan adni a 3G-men csak hát ilyen lassu rendszerrel ki venné meg:P

  50. kellene egy kis segítség ismét !!!! csinálam itunsal egy teljessen uj iphont és hogy a régi konsrukciókat menti valahova az itunsz hogy kiszedjem belölle mondjuk amiket a jegyzetbe irtam vagy a névjegyeket és ha igen akkor hol keressem ?????

  51. nem ide tartozik, de nem ismertek valamilyen oldalt, ahonnan közvetlen iphoneon ingyen le tudok tölteni app store-os cuccokat? XD

  52. @petra: install0us-t próbáltad már? csak azzal megy közvetlenül az eszközön, weboldalról nem tudsz telepíteni. cydia.hackulo.us source.

  53. @cruelcoyoti: google:[itunes backup location]

    xp: C:\Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup
    vista, win7: C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup
    OSX: login name>library>application support>mobilesync>backup

    de azzal te magad nem fogsz tudni mit csinálni, mert az iTunes kódoltan tárolja a fájlokat. ezeket windows alatt amúgy az iPhone Backup Extractor kiszedi, alapból megtalálja, OSX alatt meg a JuicePhone app jó ugyanerre.

  54. ezzer hálám !!! megnézem azt a iPhone Backup Extractor aztán meglátjuk

  55. sziastok, felraktam az itunes10-et, azóta kb. 20 perc, mire leszinkronizálja a telefont. találkozott már valaki ilyesmivel? 3gs, 4.0.1-el. köszi

  56. műűűűűűködik műűűűködik a program ezer hála érte nagyon kellett!!!!

  57. @lippije: nekem épp az ellenkezője, vagy 10x gyorsabb lett… 😉


Add a Comment