fbpx Skip to content

Kezdetben vala az iGO. És az X-dik napon a NavNGo megteremtette a directU-t. Ez egy offline térkép az Openstreetmap térképét használva, nincs szükség internetkapcsolatra a pozíció meghatározásához.
Indítás után megkérdezi, hogy használhatja-e a GPS-t, majd bejön egy Magyarország térkép, megjelölve a pozíciót. Érdekes módon nem kétujjas mozdulattal, hanem a + és – gombokkal lehet zoomolni. A bal felső sarokban lévő Home gomb visszavisz a kiinduló térképnagysághoz (egész Magyarország látszik), míg a jobb felső sarokban lévő gomb megnyomására a aktuális zoomot meghagyva a jelenlegi pozícióhoz lapoz.
Ugyan navigálni nem lehet az alkalmazással, de aki nem akarja megvenni az iGO-t és nem akar adatforgalmat sem generálni aktuális helyzete meghatározásához, annak tökéletesen megfelel ez az offline térkép.
Ingyenesen letölthető a magyar App Store-ból, de van német és amerikai változata is.


Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Akkor ezek szerint ha én szeretnék egy rendes Igo-t akkor ahhoz kell internet előfizetés is?

  2. A screenshooton a pöttyök a rakparton mik?

  3. Ez még reklámnak is rossz annyira gyenge.

  4. Annyira hiányos, rossz, hogy borzalom.

  5. 1. Azok közül akik ezt a cikket olvasták a 99%-nak jailbreakelt az Iphonja.
    2. Ha JB-ni tudott akkor letölteni is tud TomTom-ot, Igo-t, Copilotot, Sygicet stb. torrentről, vagy bárhonnan ingyér.
    3. Innentől kezdve ezen alkalmazás léte és a reklámozása mint olyan értelmét veszti.
    Sokkal hasznosabb és kevésbé ismert dolgok érnének meg itt misét.
    Csak egy példa: az eBook olvasó Stanza. Bármilyen eBookot wifin feldob a telóra és az összes funkciót tudja amit egy eBook olvasó tudhat. Ja és ingyenes.
    Másik példa: TVU player. A világ összes olyan TV adóját lehet rajta wifin keresztül nézni amit a neten streemelni lehet. Duna, M1, M2 + sok ezer külföldi…
    Bocs a leszólásért, ez a véleményem.

    Üdv
    Paci

  6. Nagyon sok itt az alapos megfigyelő és a kiváló szövegértelmező. Pár tény, ami talán érdekes lehet számukra is:

    1. A directu ingyenes, tehát a reklámnak mint olyannak semmi értelme.
    2. Nem az iGo és az adatforgalom között “nem-sem” mondati kapcsolat van. Elemezve a mondatot: ha nem akar iGo-t venni, se adatforgalmat generáló (t.i. google maps) ingyenes térkép programot, akkor lehet érdekes a directu.
    3. A szifon.com egy virtuális webhely, tehát a directu cikk nem veszi el a helyet neten más későbbi cikkektől. Tehát, ettől nem kell félni.
    4. A mai böngészőkön van egy close window (ablak becsuk) funkció, amivel az ember bármikor becsukhatja azt a cikket, ami nem érdekli és újat oldalt nyithat, új érdekesebb cikkeket keresve.

    basszameg, ez a véleményem…

  7. @Uranosz: TVU Playerről már volt szó. Használni kellene a keresőt…
    http: // szifon. com/2009/10/30/meccsnezes-iphone-on/

  8. Kek poty bicaj, piros gyalogos ut… Ingyen van, akinek nem kell ne toltse le… OSM alapu, nyilvan nem er fel az adatbazis egy teleatlas, navteq vagy nng terkeppel…

  9. sziasztok, valaki tudna nekem segíteni, hogy 4.0-hoz kéne nekem push fix, a push doctor nem működik, valakinek valami ötlet?:O

  10. Valaki segitsen plz ! régi bootos 3GS -t felfrissitettem 4.0-ára és amikor aktiválni kellett akkor 1 olyan sim kártyát raktam bele amit vaterán vettem, és az volt odairva h minden féle iphone-hoz aktiváló kártya. Beleteszem, be is aktiválta a telót (AT&T-s amúgy..) , felraktam cydiát, nyomtam rá ultrasn0w-t, aztán kiveszem a sim kártyát (az aktiváló simet) , beteszem a pannon kártyámat és bejön a vészhivás, és h aktiváljam a készüléket ! Mit tudok csinálni? Amint kiveszem a pannon simet, 1ből visszajön a menü, és betudok lépni az ikonokhoz.. De ez csak akkor elérhető, ha a pannon kártya nincs benne! Valaki kérem segitsen mer nagyon fontos nekem a telefon !

  11. “Érdekes módon nem kétujjas mozdulattal, hanem a + és – gombokkal lehet zoomolni.”
    Ez nem azért van mert a külső app-oknál tilos a pinch to zoom? Vagy ez csak régen volt így? Vagy teljesen rosszul emlékszek? 😛

  12. Én valahogy nem értem ennek az alkalmazásnak a lényegét… Tehát: Navigálni nem lehet vele és a térkép hiányos. Most akkor valahogy nem értem, hogy mire jó? Ha mondjuk reggel 6kor egy zúzós buli után felkelsz meg tudod nézni, hogy hol a jó istenbe vagy, mert szerintem ezen kívül nem jó semmire 🙂

  13. Semmire sem jó alkalmazás.
    Inkább fejlesztenék az iGO-t. Kívánságok:
    – Háttérben futtatás
    – TMC
    – Stabilitás
    – Friss térképek

  14. ezen alkalmazás eszmei/használati értéke = 0

  15. helyzet: Nem akarsz autósnavigálni, nem vettél naviprogramot, de elmész Németországba pár napra. Nem akarsz sok ezret ráfizetni a dataroamingra. Reggel el akarsz menni pár helyre Drezdában. Mit csinálsz? Még itthon leszeded a német directu-t és kitalálod melyik utcán, merre kell menned, épp merre vagy, merre kell fordulnod, hogy odajuss. Kiváltja a papír térképet, egyel kevesebb cuccot kell magaddal cipelned.

    Nem ez az év alkalmazása, de ennyire nincs egy kis fantáziátok?

  16. üdv,h lehet igo-t tenni 3gs-re?


Add a Comment