fbpx Skip to content

Új mobilos Youtube oldal

A Youtube új mobilos weboldalt mutatott be. A m.youtube.com oldal iPhone-ra és Androidra van optimalizálva, felhasználóbarátabb, jobban alkalmazkodik az érintőképernyőhöz. Az eredeti oldal számos jellemzője is elérhető: vannak kedvencek, értékelni lehet az adott klippet, hozzá lehet adni a lejátszási listához. De mégis legfőbb javulás a HTML5 használata. A gyárilag beépített Youtube alkalmazással szemben lehetőség nyílik jobb minőségű klippek lejátszásra.
A lenti videó bemutatja a főbb újdonságokat.

Az Apple iTunes-os csalásmegelőző szakembert keres

Azért nincsenek véletlenek. Az iPhone 4 debütálásnak és a térerőprobléma publikálásának napján tett közzé az Apple egy álláshirdetést, melyben antennaszakértőt keresett.

Itt az újabb malőr. Az iTunes számlák rejtélyes feltörésének nyilvánosságra kerülésével egyidőben újabb állásajánlat jelent meg, amiben iTunes-os csalásmegelőző szakembert keresnek. Feladata közé tartozik a csalással gyanúsított vásárlások felkutatása, elemzése és megoldása.

Azt nem tudni, hogy kapcsoltak és túl cikisnek találták az ajánlatot vagy olyan sokan jelentkeztek, hogy már nem fogadnak el több jelentkezőt, de a hirdetés már nem elérhető.

Az utóbbi időben elég sokat bénáznak Cupertinoban.

Térerő gondok

A Tuaw-blogger Erica Sadun írt egy alkalmazást, amely vizuálisan jeleníti meg az aktuális térerőt. Képernyő felső részén van a mutató, minél alacsonyabb a térerő, annál kisebb a dB. Középen található a térerőt jellemző csíkok négyzetesítve, alul pedig ahogyan az iPhone érzi magát.

Kezébe veszi a telefont, a térerő fokozatosan csökken. Újra asztalra helyezve pedig visszajön. Hangsúlyozni kell, hogy ez a helyzet csak alacsony térerővel rendelkező helyeken fordul elő. Az Apple által preferált vizuális módosítás csak szépít a helyzeten, de nem oldja azt meg.

Az Apple válaszolt a hackergyanúra

A hétvégi hallgatás után az Apple válaszolt a gyanús ebook letöltésekre. Közleménye szerint Thuat Nguyen fejlesztő megszegte a fejlesztői szerződést, ezért az összes alkalmazását eltávolították az App Store-ból.

Továbbá kiemelték, hogy egy alkalmazás letöltésekor a fejlesztő semmilyen iTunes-ban tárolt bizalmas adathoz nem juthat hozzá. Ugyanakkor megjegyzik, hogy ha valaki gyanús tranzakciót vélt felfedezni a számláján, menjen a bankjához, töröltesse a tranzakciót és kérjen visszatérítést. És azonnal változtassa meg az iTunes jelszavát, a http://www.apple.com/support/itunes oldalon hasznos tanácsokat kap ezzel kapcsolatban.

Úgy látszik nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Remélhetőleg csak egy szűk felhasználói réteget érint az eset és nem ismétlődik meg…

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment