fbpx Skip to content

Az iOS 4 megjelenése elég sok mindent megváltoztatott. Láthatóan elég sok a félreértés illetve a felmerült kérdés. Így a hozzászólásaitok alapján ez most egy összefoglaló írás lenne a leggyakrabban feltett kérdésekre válaszul.

Jailbreak: kiknek lehet, mivel, hogyan?
Jailbreak-elni jelenleg az iPhone 3G-vel és iPod Touch 2G-vel rendelkezők tudják a 4.0-ára frissített készüléküket. Csatlakozik még hozzájuk a régi iBoot-os 3GS. Mások jelenleg nem tudják jailbreak-elni a 4.0-t, illetve az MC-s Touch-osok sem! Erről bővebben már írtunk korábban, tehát ezt mindenképpen olvasd el, ha kérdésed van: PwnageTool 4.01

Miben tér el a 3G és a 3GS firmware-je? Aktiválhatók a hiányzó funkciók a 3G-n is?
Elsősorban a multitasking és a háttérkép az, amiben a két verzió eltér egymástól. Mindkét opciót egyszerűen lehet aktiválni, akár a redsn0w, akár a PwnageTool tartalmaz rá egy pipálási lehetőséget. Azonban míg a redsn0w esetén ezeket egyedileg is be/ki lehet kapcsolni, tehát hogy háttérkép nem kell, csak a multitasking, addig a PwnageTool jelenleg csak együtt, és ez tartalmazza a %-os akkukijelzést is.

Amíg a multitasking jelentősen nem lassítja alapjáraton a rendszert, addig a háttérkép engedélyezése már azonnal érezhető lassulást, az animáció szaggatását eredményezi az alkalmazások indításakor vagy azokból való kilépéskor. Természetesen az engedélyezett multitasking mellett a sok nyitott alkalmazás esetén szintén lassulhat a telefon. De ezeken nem kell csodálkozni, hiszen nem a 3G-re lett optimalizálva. Mindenesetre a multitasking önmagában teljesen jól használható a 3G-n is.

Feltettem a 4.0-t, de belassult, vagy pár funkció nem megy. Mit tehetek?
Két dolog nagyon fontos a 4.0 esetén. Az első, hogy nem ajánlott backupból visszatenni semmit, mert akkor lassú lehet a telefon, illetve az szintén okozhat ilyen problémát. A másik a jailbreak okozta probléma. De lássuk külön-külön.

Backup. A jelek szerint a 3.x alatt készült backup-ok valamiért problémát okozhatnak a 4.0-nak. Így célszerű nem backup/restore-from-backup módszerrel visszatenni az adatainkat, hanem vagy manuálisan (jailbreak kell hozzá), vagy csak szimplán visszaszinkronizáljuk az iTunes-szal.

A sima iTunes szinkronizáláskor az Info fülön tudjuk kiválasztani, hogy mit tegyen vissza, de az SMS-eink, a híváslistánk, és a rendszerbeállítások, valamint alkalmazások beállításai ilyenkor elvesznek, mert ezeket az iTunes nem tudja mivel szinkronizálni a gépünkön, tehát ugye nincs külön SMS-kezelő alkalmazás, híváslistakezelő, stb.

Jailbreak esetén lehetőségünk van a “Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?” cikk alapján a frissítés előtt lementeni, majd visszaállítani az adatainkat.

Eltűnt az MMS opció, mobilnet problémák vannak, nincs tethering sem!
Ezek több okból is adódhatnak. Az első, és legfontosabb, hogy gyári SIM-kártyával kellene aktiválni, illetve hogy próbálj egy Reset Network Settings-et. Ha ez nem oldja meg, akkor jön a többi opció.

Fontos tudni, hogy mivel csináltad a jailbreak-et. Ha redsn0w-val, akkor az bizony hajlamos ezt csinálni, ahogyan korábban az iBooks sem működött megfelelően. Az iBooks-os problémát azóta javították, de a carrier.bundle-höz köthető problémákra még nem jött visszajelzés. Ha tehát redsn0w-val jailbreak-eltél, úgy ez lehet az ok. Ha a restet network settings nem oldja meg, akkor jön a második opció.

A második opció a custom firmware. Ha custom firmware-t használsz, abból is célszerű aktiválatlant használni, és az eredeti SIM-kártyával aktiválni, hogy minnél kisebb legyen a hibafaktor. Custom firmware esetén a tapasztalatok szerint nem jelentkezik a fent említett hiba.

Ha egyik opció sem oldja meg, és nincs manuális beállítási lehetőség sem a menüben, akkor megpróbálkozhatsz a netes lehetőségekkel, amik egyéni mobileconfig telepítését teszik lehetővé (Google: mobileconfig generator). Vagy az iPhone Configuration Utility segítségével te magad is csinálhatsz sajátot. A működésükre sajnos nincs garancia. Van, akinek megy, van, akinek nem.

Nem gyári szolgáltatóval használom, mikor lesz carrier fix?
A 4.0-ban a carrier.bundle-k felépítése kissé megváltozott, és vagy a jailbreak-ben eddig még megoldatlan, a korábbi, iBook-sohoz hasonló hiba, vagy más, jelenleg ismeretlen okból nem fogadja el a 4.0-ás rendszer a módosított carrier.bundle-ket. A korábbi, 3.x-hez való carrier fix sem működik, semmi értelme feltenni. Dolgozunk az ügyön, és amint van konkrétum, természetesen lesz cikk róla. Addig esetleg a fentebb említett mobileconfig-opciókat lehet kipróbálni.

Nem megy X vagy Y jailbreak-es app, nem jól működik az SBSettings, stb. Mit tegyek?
Ezen nem kell csodálkozni. Majd jön ki belőle frissebb, ezzel csak a fejlesztő tud mit csinálni, mi nem. Meg kell várni, amíg átírják iOS 4.0-ra, más opció ezeknél nincs.

Nekem nem tetszik a 4.0, vissza tudom tenni a 3.x-et?
A DFU-módban ez lehetséges a már megszokott módon. De fontos megjegyezni, hogy a 4.0-ra való frissítéskor a telefon által használt adatbázisok (Névjegyzék, SMS, híváslista, stb) újabb verzióra frissül. Tehát a 4.0-ás készülék backup-ja nem állítható vissza 3.x-re!

Ugyanakkor még azt is tudni kell, hogy ilyenkor a baseband miatt a végén hibát fog dobni, hiszen a baseband-et nem tudja downgrade-elni. Ilyenkor a redsn0w vagy a blackra1n megoldja, vagy rslite segítségével ki lehet ugrasztai a recovery módból. Ha nem vagy biztos benne, kérj segítséget.

Olvasd el a hozzászólásokat is

157 Comments

  1. tiszta gáz ez a 4.0 os:S:S:S

  2. Sziasztok!

    Remélem jó híreket hozok! Ma délelőtt böngészgettem a “világban” s találtam egy Sn0wbreez 1.6.1 for windows. Gyorsan le is töltöttem megnézni, s működőképesnek találom! Ezt azért nem állítom biztosan, mert én már előzőleg Spirittel törtem a 3.1.3-as rendszerem, de aki nem így tett szerintem egy próbát megér innen lehúzható a file: http://www.blogsdna.com/11089/download-sn0wbreeze-1-6-to-jailbreak-iphone-3g3gs-4-0-on-windows.htm

    Remélem a segítségetekre voltam! További kellemes szifonozást!

  3. korrekt lett 😉 🙂

  4. @3gs killer: Ezért is tettem vissza a 3.1.2-est.

  5. nálam kb 2x olyan gyorsan merül tőle a telefon… :-/
    iPhone 3G, multitask, és wallpaper nélkül

  6. A 2. hozzászólást azért írtam be ide is mert a legjobban ide vág szerintem. A 4.01-es pwnage toolal nekem nem jött össze a dolog. Lehet azért mert anno spirittel JB-em a telefonom? De az akkor volt amikor a 3.1.3-at törtem azóta volt egy restore és felment a 4.0-ás vagy ez mit sem ér? Pedig 3Gs-em van régi boot-al. Jah! és T-mobilos! Ötlet?

  7. 3.0 ugyan ez a sztori lement:) csak vissza kell nézni ugyan ez volt a parája mindenkinek, eltelik egy két hét aztán megint minden megy normálisan, csak ugyebár türelem……

  8. Szerintem nincs vele gond, csak még mivel nagyon új, kell neki egy kis idő… 🙂

  9. Én 8-án feltettem GM verziót visszaállították 3.1.2 JB-s backupot semmi hibát nem vettem észre, JB nélkül használom gond nélkül a telót.
    Mikor kijött a final rávettem magam ujra restoreoltam biztos ami biztos alapon megint visszaraktam a backupot (Ami anno 3.1.2 JB alól származott aztán 4.0 GM) és most is tökéletes, gyors.

    Most mllyen egyéb gondot okoz a régi JB-s backup?

  10. hali,itt olvasgatom már napok óta a dolgot.Valaki tegye tisztába a gondolataimat:)
    3GS em van régi bootos,3.1.3 volt rajta spirit+unlock.Frissítettem 4.0 ra,de utána volt restore,tehát most semmi nincs rajta.Nekem akkor most van lehetőségem visszarakni a 3.13 at vagy várni kell ??köszi a választ

  11. @Bubble: olvasd el a pwnage4.01-es cikket. abban le van írva, hogy közvetlen spirites telefonra NEM tudsz custom-öt tenni. ellenben ha a DFU opciót használod a pwnagetool-ban, az patcheli a NOR-t, így felmegy a custom utána. le volt írva.

  12. Dell: Sok értelme nincs 3GS-en visszarakni 3.1.2/3-at de amugy visszalehet.

  13. @x0n3: Hát ez az. De még senki sem mondta meg, hogy mitől is merül jobban a 3G 4.0-val, mint a 3.x-el. Mindenki a 3GS-el jön meg a régi/új iBoot-al.

  14. @Jadeye: az sbsettings megy 4.0-n 🙂

  15. @HaZse: Nekem vmiért nem sikerült a downgrade, 3194-es hibát ír ki. 3.0.1-en szivecskével lementettem az ssh-t, arról közvetlenül 4.0ra frissítettem. Most átírtam a host filet, 74.208.10.249 gs.apple.com a vége, dfu módból shift+restore, kiválasztottam a régi ipsw-t és mégis hiba:S Ötlet?

  16. de akkor van lehetőségem??Mert igazából azért akarom visszarakni mert vodás kártyám van és kellene az unlock.de nem csináltam semmiféle mentést így is vissza tudom tenni vhogy?

  17. @Jadeye: Köszi akkor azt a részét jobban “átnyálazom”!

  18. Sziasztok! Sehol nem találok választ a problémára. Egy ideje hiába dugom rá pc-re (oprendszer: vista) az iphone 3gs-t és nem látja. Ez kb. 2 hónapja van, előtte nem volt semmi gond. Itunes felismeri, de azzal ugye nem tudom leszedni a fényképeket. Próbálkoztam különböző programokkal, nem működött. Kipróbáltam win7-tel, ugyanazon a gépen, szintén semmi. Rádugtam a laptopomra (xp) azon se bolt jó. Mi a rossebtől van ez?

  19. Biztos írták már másik hírnél, de a multitask és a háttér tetszőlegesen ki-be a kapcsolható, csak az N82AP.plist fájlban (/system/library/coreservices/springboard.app) kell átírni a false-okat true-ra, vagy épp fordítva és respring, nem kell hozzá újra a redsnow, ha nem tetszik vagy mégis kipróbálnánk.

  20. Ja és a 3gs-en nincs jb. Gyári t-comos.

  21. Sziasztok.. Lenne egy mentéssel kapcsolatos kérdésem: az Iphone-nal felvett hangjegyzeteimet hogyan tudom úgy lementeni, hogy azok meghallgatók legyenek normál számítógépen? Köszi előre is a megoldást, ha jön rá..

  22. Arrol nincs valami info h az iphone 4 toresen dolgoznak e? Vagy csak ulnek a baberjaikon:(

  23. @hemp: Miért is nem tudja leszedni az iTunes a fényképeidet az szifonodról? Ott a fülek közt az utolsó a “Photos” és az a fotókat szinkronizálja a gépeddel… (akár egy kiválsztott könyvtárral)

  24. @gerike73: tanulj meg olvasni. de tényleg. én azt mondtam, hogy: “nem jól működik az SBSettings”… az meg nem egyenlő azzal, ha egyáltalán nem működik…!

    @dell: na de az unlock az megy 4.0-án is, valamint ha egyszer frissítetted, akkor frissült a baseband is, tehát ha nem menne amúgy 4.0-án az unlock, hiába tennél vissza 3.x-et, a baseband verziója az maradna, mert az nem downgrade-elhető…

    @hemp: másik kábellel próbáltad? másik gépen próbáltad?

  25. 3GS em van!!Azon nincs JB nem?
    tehát akkor unlock sincs!?vagy tévedek?Nekem ezt mondták

  26. @Andris: iTunes vagy QuickTime tuti lejátsza.

    @Crazy: még csak két napja van iPhone 4. türelem. 🙂

  27. downgrade-el kapcsolatban:
    “Ha nem vagy biztos benne, kérj segítséget.”

    ezt most megtennem. adott egy iphone 3g es egy 4.0 fw, jailbreakelt, unlockolt. nem ismerem a “megszokott” modszert sem, szoval azzal sem vagyok elorebb. mit tegyek a downgrade-hez? egy jo angolnyelvu leiras is tokeletesen megfelelne, de itt semmilyet nem latok, csak utalast egy olyan dologra, amit szinten nem ismerek..
    egyebkent a fo ok amiert visszatennem az, hogy az apn beallitasokat 4.0-an egyszeruen nem tudom modositani, nem engedi. probaltam mindenfele hack-et is: ssh-val a carrier.plist-ben a AllowEDGEEditing mar eleve true-en van, probaltam resetelni a network beallitasokat, probaltam profilt csinalni amihez beirtam az apn-t (invalid profile uzenetet kaptam), passz.

  28. én vásárolni szeretnék egy iPhone 4-et de nemtudom hol a legolcsóbb függetlenül??előre is köszönöm a segítségeket

  29. @dell: ha régi iBoot, akkor van rá JB. ha új iBoot, akkor nincs. de ahogy mondtam, ha függő, akkor az függő neked mostmár akkor is, ha valahogy vissza tudnád tenni a 3.1.3-at. új iBoot esetén ez meg csak akkor lehetséges, ha megvan hozzá az SHSH. ha nincs, akkor ennyi, vársz, amíg lesz rá JB. más nincs.

  30. értem:Sköszönöm a segítséget.akkor már csak 1 kérdéssel fárasztalak,hogy körülbelül mennyi idő a JB.Beletelhet akár 1-2 hónapba is??

  31. @Jadeye: de régi bootos.azt hogy lehet JB?

  32. @Andris: Szinkronizálsz, aztán a Zene\iTunes\iTunes Media valamelyik almappájában találsz egy olyan m4a fájlt, melynek az a dátum a címe, amikor felvetted. Quicktime lejátsza, de át is konvertálhatod, ha akarod (pl. FormatFactoryvel).

  33. @dell: pedig leírtam, be is linkeltem a kérdéses cikket. custom fw kell hozzá. és DFU mód.

  34. Hello!Híváskezdeményezéskor a “hívásátirányítás aktív” szöveget hogy kell eltüntetni?eddig sose találkoztam ilyennel….

  35. @Jadeye: jooolvaaan de akkor is 🙂

  36. @Jadeye: melyik része bugos? én még nem vettem észre benne hibát, mondjuk alig használom, mióta megjött az iphone 4 🙂

  37. am ha nicsn mobil netetek akkor am találtam a filerendszerben egy plistet ahol be lehet irni manualisan sval nem para a tethering meg mukodik és kész:D nem tuodm h mi a bajotok:D 😛

  38. Mellesleg, ha az iOs4-ben van magyar nyelv, akkor van magyar nyelvű Voice Control is?

  39. 3g JB 4.0 szeretnem visszaralni egyenlore a 3.1.3at
    mert eleg lassunak tunik ez az uj rendszer pedig semmit nem tettem fel, cydiabol is csak az appsyncet, magat a cydiat se frissitettem mert tok felesleges, de igyis sokkal lassabb az egesz mint volt. bnomnek gyorsabban indulnak es toltodnek be a dolgok ugyanolyan beallitasok mellett ugy h neki meg a winterboard is meg mimden kacat fent van… eleg fura. hogy tudnam visszatenni?
    shift+restore nem megy. hibat ir ki.. vagy vmit rosszul csinalok??

  40. Már hetek óta fel akarom tenni a kérdést, természetesen súlyosan off, de hátha valakinek lenne rá 1-2 mondata.
    Van egy tavaly szeptemberi 3GS-em, ami JB-elt, de nem függetlenített. Az oprendszer 3.1-es. Van rajta rakat zene, ezmegaz, javarészt vásárolt appok (van 1-2 kipróbálás alatt lévő is… khm).
    Két okból szeretnék 3.1.2-re frissíteni, de borzasztó mértékben rühellem a macerát, lementegetni, újra feltenni minden szirszart. Kérdés, hogy van-e valami egyszerű, biztonságos módja annak, hogy az OS 3.1.2 legyen, de semmi egyéb ne változzon, törlődjön, stb…?

  41. @roller: DFU ban csinald fuck ha megt recoveryben ragad akkor irebbel kitudod szedni

  42. @Before: NINCS!

  43. @gerike73: na most erre már no comment… ha alig használod, akkor mégis mit akarsz észrevenni benne…? látszik, hogy nagyon értesz hozzá… mindegy… (azon kívül, mit dicsekszel már folyton azzal, hogy van egy iPhone 4-ed? na és akkor mi van? nem ettől leszel valaki, sőt, a dicsekvéstől még csak gázabb az egész… légyszíves, fejezd be, kezd unalmas lenni.)

    @roller: cydia-t frissíteni épphogy NEM felesleges, sőt! de ha mondjuk leírnád, hogy milyen hibát kapsz a restore-kor, kicsit előrébb lennénk.

  44. @Jadeye: Hello! A cikkben az szerepel, hogy megváltoztak a telefon által használt adatbázisok. Na most, ha nem állítom vissza backupból, akkor ezt manuálisan megtehetem, ugyanis nem szeretném, ha elvesznének az smseim, stb…? Észreveszi, hogy régebbi verziójú és majd befrissíti?

  45. @tygro: igen manualisan is megteheted a telefon frissiteni fogja de ha dowgradelsz az mar nem fog menni a cikk szerint! azert mensd le 2x mindenedet manualisan egyet a 3x softra masikat meg a 4x softra!

  46. @Crazy: ‘szom… akkor marad a 3.1
    Köszi.

  47. T-mobile mikor publikál már valamit?Semmi hír?

  48. Még 1x felteszem a kérdést:
    Valaki mesélje el nekem, hogy a hívások kezdeményezésekor felugró kis szöveg miszerint:
    hívásátirányítás aktív (call forwarding active)
    hogyan gyilkolható ki?
    nagyon idegesítő grrrrrrrr

  49. csak custommal megy a downgrade? hol találok olyat?

  50. @Robbie: jelenleg elvileg sehogy, mert a 4.0 nem hajlandó elfogadni a módosított carrier bundle-t. ha gyári szolgáltató, akkor megpróbálhatod, hogy módosítod a hozzá tartozó fájlt, de nem garantált. vagy a fent említett mobileconfig lehet még opció. ha egyik se, akkor egyelőre sehogy.

  51. @Szpisti:
    De a kiválasztott könyvtárba nem a fényképeket rakja, csak egy database fájlt.

  52. @Jadeye: jólvan, jólvan… amugy a 3g-n az első jb-től használtam az sbsettings-et.

  53. valaki akinek meg van az uj igo for europe 1.2.3 az nem tudna betenni dropboxba vagy valami gyors letöltési helyre mert a hotfiletól frászt kapok és vagy 20 részre van szabva:(

  54. Valaki mondja meg nekem az miért van, hogy 3.1.2-n ment a “DJ Player” programom, 4.0-án pedig elindul és 3mp elteltével kilép a programból.
    Légyszí valaki segítsen.

  55. Jadeye segíts légyszíves. Tegnap este 6 óta kb 21 restoret csináltam+jb-t, de sehogy nem tudom visszaállítani a 3G-t 4.0-ról 3.1.3-ra. Egyik leírt módszer sem működik. Blackrain-el még nem próbálkoztam még.
    Mit kell tennem az 1015-ös hibaüzinél?

  56. miért jó ha frissítem a cydiát? általában nem kell belőle más csak a mobileinstall crack meg sbsettings. de mostmár arról is lemondok csak a crack kell mert sok ramot zabál. felteszi hozzá az activatort sok más dolog mellett is amit nemértek hogy minek kell hozzá, régen ment magában is.. annyi dolog van már ami nem megy egyedül pedig régen nem kellettek hozzá.
    pl az uikit vagy mi is ha frissítem vagy 6 megát eszik a diskből… persze hogy lassú lesz.. cydiát csak gyszer használom restore után aztán tőlem mehetne is a lomtárba… minél kevesebb cucc van fent annál gyorsabb tud maradni, vagy rosszul mondok vmit?

  57. hello! ipod touch 2g-m van és olvastam hogy spirittel nem jó jailbreakelni de lehet attól vagy attól lesz vmi hátránya, kár?

  58. “The iPhone could not be restored. An unknown error occured (1015)”

    ezt írja ha vissza akarom tenni a 3.1.3at.. mit tegyek?

  59. Nekem a Safarival van gondom. Először minden OK, több fület is megnyithatok, de rövid idő után elfogy a szabad memória, akkor is, ha csak egy fül van nyitva, és a telefon belassul. Ezt is az SBSettings okozza?

  60. Én meg csak várok, várok, várok a JB-re. 🙁

    Amúgy, ha feltenném 3gs új ibootos telóra az ios4-et, akkor úgy csinálnám, hogy 3.1.3 restore, hogy eltűnjön a spirit.

    És, csak utána frissíteném a 4-re.

    Természetesen utána új telefon, semmi backup.

  61. @Jadeye: Szia. PwnageTool_4.01 létezik már win7-re is? Gyári 4.0 van fent, de ne tudom downgradelni 3.1.2-re (shsh Saurik szerverén megvan, le is fut a fw) sehogyan sem, mert recovery módban megragad és az istenért sem tudom kivenni… Ja régi iBoot-os. Tudom így JB-elni valahogyan? Végigolvastam az előző postokat ennek érdekében, de nagyon-nagyon megköszönném, ha a menetét leírnád, mert látom rengeteg embernek segítene aki Win-es.

  62. @roller: igen minnel kevesebb cucc vanj rajta annal gyrosabb igazad van zert is toroltem az osszes nylevet amit nem hasznalok megcisnaltam a daemon vadaszatot + finomhangolast és tök fasza lett:) hajra sracok!

  63. Engem az akksi merítés idegesít nagyon!
    Más baj nincs, gyári simmel aktiváltam, mms, mobilnet, minden jó. App-okból meg folyamatosan jönnek ki a 4.0-ás frissítések, szal ilyen téren minden rendben van.

  64. @roller:

    Ugye nem az új iTunessel akarod csinálni?

    A régebbivel csináld.

  65. @Levi1122: Pedig volt mindig is, csak akkor ugye nem magyarul és Call forwarding volt.
    Volt egy Call forwarding fix cydiaban, de most sehol nem találom, azzal lehetett kilőni, fent volt szifon repóban is most meg sehol nincs.

    Kézi mentésnél vigyázni, mert nekem az AddressBook-ot sehogy nem sikerült visszatennem hiába másoltam fel egy csomószor, állandóan csak darált volt, hogy egy pillanatra meg is jelent a lista aztán eltűnt, végül gmailről húztam vissza az egészet amit előzőleg Sync in a Blink-el szinkronizáltam a telefonhoz.
    Amúgy én visszatettem a régi beállításokat backupból és nem nagyon van vele gondom. Nem merül jobban mint régen és legalább nem kellett minden frinc-francot beállítani kézzel.

  66. @Neu: jogot adtal neki?-.-‘ 777

  67. help pls, kell a 3.1.3, step by step leírná vki pls, elég láma vagyok, eddig sosem volt ilyen gondom…

  68. Sziasztok!

    Végre össze vannak szedve a fontosabb kérdések! 🙂
    Lenne is egy plusz kérdés:
    Ha felrakom a 4.0-át rendesen itunesból új iboot-os 3gs-re, majd telepítés végén aktíválom a t-mobile-os kártyámmal, de a későbbiekben -ha már lesz jb és unlock- szeretném használni más szolgáltató kártyájával, akkor nem fognyafogni az itunes, hogy nem az a kártya van benne amivel aktíválták? Még 3.1.2-nél csinált ilyet, és csak blackra1n hactiválás után működött rendesen itunes-al. Valaki más is tapasztalra már ezt a jelenséget?

  69. Call forwarding active: nem jb-s telókon jelentkezik illetve ha nincs fent a carrier csomag, még ha nincs is átirányítva, mert a hangposta is átirányításnak számít. Magyarul ha nincs hangposta és nincs átirányítva, nem fogja feldobni.

  70. @roller: Rakd dfu és a windows könytar system 32 drivers etc host file ba irj egy fentebb apple cimet
    És voalá.xD

  71. @hurka gyurka:

    Tévedés, igy sem működik. Ráadásul menteni sem lehet a hosts fájlt.

  72. Valaki mondja meg nekem az miért van, hogy 3.1.2-n ment a “DJ Player” programom, 4.0-án pedig elindul és 3mp elteltével kilép a programból.
    Légyszí valaki segítsen.

  73. robotboy: nincsen átirányítva a telefonom és a hangposta is kivan kapcsolva még is felugrik az üzenet, szóval nem ez a megoldás rá.
    Ahogyan Jadeye is megmondta várni kell carrier bundle-re

  74. @Kisbúra: mert nem 4.0 kompatibilis. Pfff

  75. @samgar: win7 alatt nekem se engedte azt csökkentett modban beirtam és engedte menteni.:) Viszont win7 ezzen része a legjobb, mert igy kevesseb kártevő jön be.:) Probáld ki

  76. 3G-n nem mén a 3g-m vagyis a mobil internet…de már mindent csináltam csak uj restore-t nem…mi lehet a bibi…apple hivatalos fw…redsnow legújabb…hálózat 3-szor restartolva, ki be kapcsolva….egyéb ötlet?

  77. @roller: a cydia a jailbreak által módostott fájlokat is ugyanúgy frissíti. tehát ha pl valami hibát fedeznek fel az egyik fájl működésével kapcsolatban, azt is tudják utólag így javítani. szóval a frissítés pláne az új rendszer esetén szinte kötelezően ajánlott.

    @roller: a 1015-ös hibát mikor írja? az elején, vagy már a végén? ha a végén, akkor meg kell próbálni kiugrasztani belőle.

    @lalika76: windowsra nincsen pwnagetool. recoveryből ireb vagy rslite kiszedi.

    @Neu: mivel a call forward fix is a carrier bundle-ban matatott, így mivel a módosított carrier bundle-k meg jelenleg nem mennek, így ez sem fog menni.

    @TotallyLooser: nem fog nyafogni, nem kellene neki,

    @robotboy: igen, csak egyrészt a módosított carrier bundle-k jelenleg nem mennek, illetve így a hangpostát sem tudod kiszedni. van elvileg egy üsd be ezt meg azt típusú módszer, de azzal csak a hangposta számát lehet változtatni.

    @samgar: működne az, ha rendszergazda joggal módosítanád és próbálnád menteni azt a fájlt. másképp nem csoda, hogy nem megy.

    @Kisbúra: esetleg mert még nem 4.0 kompatibilis rendesen? vagy mert tört? megvetted? ha igen, akkor írj a fejlesztőnek. ha nem, akkor meg nem kell csodálkozni.

  78. @Jadeye:
    Okés és ha módosítom és elmentem a fájlt, utána felteszem a 3.1.3-at, majd 1015.ös hiba után kilépek és utána indítom a blackra1n-t?

  79. Jadeye: látom tartod a frontot. 🙂
    Köszönöm az infót!

  80. Hozzáteszem nincs jobb gombos opcióban futtatás mint admin 🙁

  81. @samgar: mondom, annak függvénye, hogy mikor írja a hibát. ha a végén, akkor azért van, mert értelemszerűen a baseband-et nem tudta downgrade-elni. ilyenkor ennyi, hogy ki kell ugrasztani belőle. ha a blackra1n nem csinálja meg, akkor meg ireb vagy rslite.

    a hosts fájlt meg úgy tudod módosítani, hogy rendszergazdaként futtatott totalcommanderrel nyitod meg pl, beleírod, ami kell, és mented.

  82. Nekem 3GS van, nemrég vettem a T-Mobilnál. Először rátettem a 4.0 GM-et, aztán hétfőn a publikus 4.0-t. Az adatokat a 3.1.3 alatt készült mentésnől tettem vissza, de semmiféle lassulást nem tapasztaltam, minden szupergyors! 🙂

  83. @Jadeye: 3G problémára tudsz valamit? minden rendesen müködik, de mms és 3g nem?

  84. @Jadeye: Köszönöm szépen, próbálom!

  85. (mentésből)

  86. oksimano:
    elmondom hogyan sikerült nekem a net működésre bírni:
    felraktam az iOS4et,aztán új telefon mikor megkérdezi az iTunes-> T-mobile kártyával aktiválás -> aztán unlockit.co.nz oldarol letöltöttem a profilt -> utána Jb és unlock és voda net működik yeeehaaa 🙂

  87. Sziasztok!
    Az iTuns hova menti el a .ipsw fájlokat?
    Kellene ugye a redsnow-hoz az eredeti..
    3G 8gb

    Köszönöm szépen!

  88. Sziasztok.

    Nem tudom ki futott már bele, én most igen. Én iMac Core Duo gépen vagyok iPhone tulaj. iPhone 3G 16 GB telóm van, és amióta feltettem a 4-es fw-t, a Phoneview nem átja a teló fájlrendszerét. Pwnagetools-sal jett jailbrakelve, nem lett függetlenítve, T-Mobilos a készülék. Van-e valakinek ötelte?

    üdv:

    Baggins

  89. @Robbie: wowo…de a poén nekem t-mobile van..és hát, ugye alapból mennie kéne..de no meglesem amit irtál…ugyis benne vagyok a restore-ba 🙂

  90. @baggins: a phoneview-t nem ismerem, de könnyen lehet, hogy csak simán nem támogatja a 4.0-t. diskaid 4.02-vel megy gond nélkül, esetleg próbáld ki azt.

  91. @Viktor: Win:C:\Users\név\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
    Mac:usernale/Library/Itunes/iPhone Software Updates

  92. @Jadeye: Köszi, megnézem. Igazad lehet.

  93. HAHÓ vki igo full eu 1.2.3 van vkinek rendes linke ami 10-20 darabból ál??? kösz!

  94. @baggins: Én is csak megerősíteni tudom.

  95. @Crazy: Kár szenvedned vele, a tört szinte azonnal kilép. 🙂

  96. @cia: huh kösz akkor most allitom le:D

  97. @Crazy: Nincs mit, én is morgok miatta, de ha veszek valamikor egy új szifont akkor ezt már inkább megveszem.

  98. sziasztok nekem egy ipod touch 2g-m van spirit jailbreakeltem és azzal ez az új jailbreak nem működik?:(

  99. @cia: kar mert megfogott a promo szoveg h kevesebb ramot hasznal es gyorsabban tölt be:D

  100. HellóBelló!

    Ez az összefoglalás mind szép és jó, csakhogy az első kérdésben (“kiknek lehet mivel és hogyan?”) ott a Pwnagetool link. Az oké, hogy a 3GS-es régiboot tulajoknak simán megy a jb, csakhogy (bocsánat az idézetért) :

    iPhone 3GS

    Röviden: a PwnageTool által készített custom firmware csak már korábban jailbreak-elt, régi iBoot-os eszközökkel működik!

    ha egy jailbreak-elt 3GS-ed van, RÉGI iBoot-tal, és NEM Spirit-et használtál a jailbreak-hez, akkor a PwnageTool segítségével készíts egy custom firmware-t, és restore-olj erre a firmware-re recovery módban.
    ha ÚJ iBoot-os 3GS-ed van, azt NEM támogatja a PwnageTool 4.0

    Szóval akkor mivan ha nekem régi boot-os 3GSem van, tmobilos, és tés kártyával akarom aktiválni, tehát nem kell hacktiválás,

    DE

    Spirites 3.1.3 van rajta! (SHSH fájl mentve!)
    Nos, ilyenkor mi a teendő? Erre az a laza 2000 elolvasott hsz sem nyújt megoldást. Valaki egyszer írhatna az ilyen esetről is egy howto-t, vagy pedig csak ennyit egy kommentben: NEM TUDSZ JB-ni!
    Előre is köszi!

  101. @Marciking: csak egy kérdés: ha az SHSH mentve, akkor mi tart vissza, hogy restore 3.1.3-ra, majd redsn0w, majd arra custom 4.0? naugye…

    @Szilvaadam: ha MC-s modell, akkor nem fog menni jelenleg. ha nem MC-s, akkor ugyan az, amit Marcikingnek írtam.

  102. az az érdekes, a he rendesen felteszem a restore-t 🙂 akkor van 3g…ha utána kap egy redsnowt…akkor kalap kabát…érdekes

  103. Jadeye:

    Köszi! Találok erre valami leírást? Hogy mire és mikor kell használni az SHSH-t, és milyen programok kellenek? (gondolom redsnow kell)

  104. @Marciking: ha a keresőt hasznaltad volna jobb fent az oldalon ahelyett h beirtad volna a kerdest mar reg megtalald volna! Lustaság:P

  105. Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne hogy iPhone 3G-n ami 4.0 jailbreakelt hívást akarok fogadni a csúszós elhuzasa illetve az elfogadás gomb lenyomasa is csúszik. Eddig nem tapasztaltam ezt mi lehet a probléma?

  106. Szóval a sejtésem alapján: vissza kellene valamilyen program alapján rakni a gyári 3.1.3-at, SHSH fájl megvan, szifonra is küldtem de nem tudom hogyan és mit kell csinálni. Ha megvan a gyári 3.1.3 fw, akkor pwnagetool-al késziteni kellene egy custom 4.0át és azt feltolni a telóra, igaz? Látom hogy csak mac-cel lehet custom 4.0át csinálni, nekem nincs mac-em, valahonnan gondolom tudok tölteni custom 4.0át?

  107. Akinek nem megy a mobilnet 4,0ra frissites utan az tegye a kovetkezoket:

    1.) a telefonon felmesz WIFIn keresztul az unlockit.co.nz oldalra.
    2.) new profile
    3.) APN be beirod: t-mobilnal : “internet” , telenornal “wap” vagy “net”
    password/usernem uresen hagy
    4.) a szolgaltatot beirod, tmobilnal a Hollan Tmobilt, telenornal a norwegot
    5.)le okezod, telepited es kesz

  108. @Marton: nekem megy, csak redsnow után nem? ez most arra van, vagy egyébkéntre?

  109. én vásárolni szeretnék egy iPhone 4-et de nemtudom hol a legolcsóbb függetlenül??előre is köszönöm a segítségeket..

  110. @Jadeye: Köszi. Még1! Ha ireb vagy rslite kiszedi, fent lesz a 3.1.2 nem kell törnöm ugye, mert a blackra1n nem fut le már win7-en……… :(….. RedsnOw melyik? Melyik custommal? Magentás iPhone, magentás eredeti kártyával……

  111. áá segíítsen valaki

  112. na sikerült végre ezzel az iReb-bel…
    itunes 9.2 vel.
    ezután ha restoret akarok nyomni akkor ezt mindig végigkell játszani??
    vagy ha felteszek egy korábbi itunest akkor nem sír majd ilyen hibával? (1015)
    köszi a segítséget mindenkinek

  113. Ez nem arra van, de egy probat meger, hatha jo lesz

  114. @roller: a korábbi iTunes is ugyan úgy tudni fogja, hogy te itt most újabb verziós (4.0) baseband-re akarsz tenni korábbi verziót (3.x), és bizony ugyan úgy sírni fog rá. az iTunes verziója teljesen mindegy.

  115. @Jadeye: Nekem sikerült visszarakni a 3.1.3.at, redsn0w le is fut, de nincs jb:S

  116. gondolom akkor nincs mit tenni? nembaj majd vigyázok hogy ne kelljen restorolni..
    egyébként érezhetően gyorsabb a 3.1.3 mint a 4.0 legalábbis 3G-n. hiába nem tettem fel a háttércserélőt, multitaskot (ami sz@rra se jó egyenlőre, remélem majd backgroundert is frissítik sürgősen mert jóval kiforrottabb…) mégis valahogy az alap rendszer is gyorsabb volt mint az új verzión.. legszembetűnőbb a settingsbe lépés ideje, majd a scrollozás is akad a 4es firmwaren.. örülök h vissza tudtam tenni a régebbit. köszi mégegyszer..

  117. @cseszlaii:
    nyomj rá spiritet, nekem van jb..

  118. @roller: viszont akkor nem lehet ios4-et jb-elni

  119. bocs hogy ennyit postolok külön de nem egyszerre jutnak eszembe..
    azt nem is értem hogy az sms/bacground progi nem zabál a ramból csak berak egy képet, okos apple meg csak úgy tudja megoldani h kb megáll az OS??? kicsit érthetetlen.. JB-s arcok jobban programoznak vagy mi?? vicc.

  120. @cseszlaii:
    hogyhogy nem lehet? mi köze hozzá? ha majd eljön az ideje a 4.0nak (vagy a következőnek ami már használható lesz végre) akkor megint van JB a redsnowval nem? üti egymást valami? vagy mire gondolsz?

  121. sztem jobs még nem látott sbsettingset. az is idegesítő a nagyon várt szoftban amellett hogy lassú (3G-n) hogy a kapcsolókat is egyre beljebb dugják a beállításokban.. pl: gps, wifi stb mégtöbbet kell nyomogatni hogy eljussak oda, és minden katt után várni kell..
    lehet én vok a béna hogy még nem váltottam 3GS-re de nincs rá pénzem és még le sem járt a hűségem.. ezután, meg az iphone 4 ről hallott hírek után lehet elgondolkozom majd a következő telefonomon..

  122. @roller: “unable to recognize specified ipsw” hibával visszadob mindig

  123. @cseszlaii:
    bár nem vagyok programozó de sztem semmi köze hozzá a spiritnek
    3.1.3-on spirit kell, vagy akármi
    4.0-án meg redsnow-ból a legújabb és egy eredeti 4.0ás szoft..
    de nem azt mondtad hogy 3.1.3 van most neked? akkor simán spirittel kapsz JB-t

  124. Underdoggie, Jadeye:

    Köszi a válaszokat a hangjegyzetek helyére vonatkozóan, a gond az, hogy hiába szinkronizáltam, meg backup-ot készítettem, a Dokumentumok\Zene\iTunes\iTunes Media mappában nem szepel olyan mappa, melyben lenne dátum nevű, vagy bármilyen más nevű hangjegyzetem… Pedig valahol lennie kell, mert restore esetén visszahozza a telefonra, ha onnan korábban töröltem, de nem tudom, hogy hol lehet.. Ezért nem tudom a gépen meghallgatni őket.. Lenne esetleg más ötletetek, hogyan lehet esetleg a telefonról külön lementeni? Köszi előre is..

  125. “ifunbox” progiban mar van kulon mappa a hangjegyzeteknek.
    nem kell telepiteni, kb 5megas progi..
    ugy nem veszhetnek el:)
    googlizz ra ha nem ismered..

  126. Szia Jadeye!
    Már csak egy kérdésem lenne, mielőtt nekiállok a downgradenek. Ezt a sort így szúrjam be?

    127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
    127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
    127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com
    127.0.0.1 adobeereg.com
    # ::1 localhost
    74.208.10.249 gs.apple.com

    vagy igy?

    127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
    127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
    127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com
    127.0.0.1 adobeereg.com
    74.208.10.249 gs.apple.com
    # ::1 localhost

    és mindezt még a 3.1.3 felrakása előtt?

    köszi

  127. Úgy néz ki hogy sehogy nem jön össze. Az iReb sem működik :@

  128. Hatha erdekel valakit ezert leirom: 2 db 3g van a haztartasban az egyiket – legyen A – redsn0w_win_0.9.5b5-2-vel JB-eltem a masikat -legyen B- redsn0w_win_0.9.5b5-4-el. Az A tokeletesen mukodik minden franko. A B eseteben viszont az itt felsorolt probblemek eszlelhetok. Azaz nincs internek, mms es hivas atiranyitas gomb felugrik. (a redsn0w_win_0.9.5b5-2-hoz iOS4.0 GM kellett!)

  129. en a host file-al semmit nem csinaltam
    irebet letoltottem. telepiteskor akart vmi masik progit, feltettem azt is( letoltes utan exe-re jobbklikk, xp kompatibilissa teszed) majd feltrlepited hozza es futtatod, kozben az irebnek next, bejon a kep h mien telot akarsz kihozni a beragadt recoverybol, kicsit varni kellert nem azonnal megy de elkezd ujraindulni a telo, utana szinten az a kep h dugd itunesba de akko mar csak aktival es kesz… ill johet a spirit..
    remelem menni fog..

    meg annyi h mas forumban vki irta h neki elbaszta kozben vmi a windowsat is. hat nemtudom h ez volt e de nekem is eloszor az eger, hangkartya majd wifikartya is elszallt. nemtudom mi koze hozza de teny hogy azzal is szenvedtem egy sort hogy a windows visszajojjon. repair megoldotta. ill ha jol lattam akkor backupolt egy regi allast a win7..
    na mindegy ez mellekes:) sikerult minden, csak a szombat ment el vele:)

  130. Sziasztok Lenne egy kis gondom van egy új iboot-os 3gs-nálam és lefagyot majd miután újraindítottam nem bootol be az Itunes se tudok rárakni semmi ipsw-t 3.1.2 vagy 3.1.3 mat és már a blackra1n se iditja el valami ötlet hogyan tudnék felrakni rá újra os-t?

  131. @Jadeye: szia!tudnál vagy esetleg tudna vki segiteni!vettem egy 3gs 1 hetesen,pont az nap amikor kiadták ios4-et.3.1.2 version volt rajta,új ibootos.nem volt jb rajta,az nap este leszedtem az új itunest,és föltettem az ios4-et.akkor nekem igy esélytelen a JB?vagy van vmi ötlet?köszönom…

  132. Sziasztok!

    Lehet már máshol is volt róla szó akkor bocsi.

    Nem tudjátok véletlenül mi lesz a tv-out supportal nam gyári alkalmazásoknál, ios4 után air videoval nem működik.

  133. @samgar: Szia,
    a sorrend az mind1, és különben is a # jeles sor nem számít :] mert azt nem veszi “figyelembe” (szal gyk mintha ott sem lenne)

  134. No én újrahúztam most megint. Restore-al, nem backup-oltam.
    Előtte manuálisan lementettem a Kontaktokat, SMS-eket, Hiváslistát (aki az iOS 4 alatt keresi a CallHistory -t az itt találja meg: /private/var/wireless/Library/CallHistory )

    Majd feltoltam a JB-t (multitaskingot én kilőttem -> 3G-m van), aztán visszapakoltam rá a Kontaktokat, smseket, stbstb..
    Így most nekem eddig akadásmentes(!!), animációk közben és a Beállítások betöltődése is gyorsabb lett.

    Egyelőre ennyit láttam belőle, akksiról még nem tudok mit mondani 😛
    majd lassacskán kiderül, hogy “jobb” lett-e valamivel.
    Viszont korábban nekem is észrevehetően gyorsabban merítette az akksit :S

  135. Sziasztok! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nekem ez akkor sem érthető.
    Felraktam 3G-re az iOS4-et fullra JB segítségével. Akármit megnyitok, az bekerül a Stack-be. Duplán megnyomom a Home buttont és ott van minden… nem tudom megadni, hogy mit rakjon oda és mit ne? Backgrounderrel korábban meg tudtam adni egy listából. Mondjuk hiába kerülnek a programok a Stack-be, ugyanolyan lassan nyílnak meg, mintha ez a funkció nem is működne. Vagy tényleg nem is működik 3G-n?
    Ötlet?
    Kinek, hogy műxik?

  136. @Laki: Hali, hát korábban már leírták párszor, hogy egyelőre még kevés alkalmazás/program tudja kihasználni a multi-taskingot. Szóval egyelőre ne várj csodákat tőle. Ha jól emlékszem, akkor a gyári dolgok tudják alkalmazni és ki is használják.
    Én nem tudok róla, hogy meglehetne adni, hogy miket tegyél be. A megnyitott programok bekerülnek oda és ennyi.
    Azt, hogy mennyi ideig van bent az nem tudom, gondolom azért x-idő után csak kilövi magától, bár mondom, csak feltételezem. De én plö fogtam és bezártam amik nem kellettek már 😀 Mert egy idő után kegyetlenül belassult a teló, volt, hogy a beállításokat 2perc után töltötte be :S szóval én ezért húztam tegnap este újra az egészet. Kilőttem..
    3G-m van szintén, szóval h 3GS-en milyen azt passzolnám.

  137. @Jadeye:Sziasztok

    Most végre én is segíthetek nektek ill. szifonos társaimnak! nekem is jelentkezett az internet hálózati megszünése az iOS4 telepítése után! Kapkodtam minden ismerősömet hívtam, még talán téged is! T-mobile rengeteg “okos” tannáccsal látott el. Mire kisérletezni kezdtem, mert nem volt kedvem a szervízbe adni min. két hétig!
    A lényeg a következő: Beállítások/ általános / visszaállítás / hálózati beállítások visszaállítása / beállítások visszaállítás! Ennyi az egész mindösszesen 10 secundum effektíve!
    Amikor ezt megtettem már működött is a hálózati internet kapcsolat és az e-mail is!
    Szép napot nektek!

  138. @Kohi: hát engem szerintem nem hívtál, arról tudnék. 😛

    de igen, ezt az opciót én is tudom, és ki is emeltem külön 😉

    “Eltűnt az MMS opció, mobilnet problémák vannak, nincs tethering sem!
    Ezek több okból is adódhatnak. Az első, és legfontosabb, hogy gyári SIM-kártyával kellene aktiválni, illetve hogy próbálj egy Reset Network Settings-et. Ha ez nem oldja meg, akkor jön a többi opció.”

    azonban van, akinek ez sem oldja meg: ők általában azok, akik nem a gyári szolgáltatóval használják a telefont, és függetlenítenek.

    a probléma sajnos abból adódik, hogy talán a 3.1 óta az apple beletett egy signature-t a carrier bundle-kbe. így ha bármit változtatsz a fájlban, akkor az nem egyezik majd a signature-rel, és így a telefon nem fogadja el. (egyfajta CRC)

    így hiába van kész a frissített carrier fixünk is, jelenleg a telefonok nem fogadják el, mert mi magunk nem tudunk hozzá megfelelő signature-t csinálni. és így a reset network settings esetén sem tölti be csakazértsem. 🙁

  139. Uraim lehet lámam kérdés de nem sok hangulatom van vissza olvasni nem tudja valaki hol kell be állítani az apn-t meg a hasnlókat a nethez mert 1x-űen nem találom:(
    Thx

  140. Hello!

    nem megy a MMS 4.0-ra frissítés után

    eddig ez volt beállítva és működött:
    mmsc: http://mmsc.pgsm.hu
    proxy: 193.225.154.022:8080

    apn:mms
    user: mms
    pass: mms

    már ezzel is próbáltam, de így sem megy:

    apn: mms
    Felhasználó: –
    Jelszó: –
    Proxy: 84.225.255.1:8080
    MMSc: http://mmsc. telenor.hu/

    valakinek megy telenorral? ha igen, milyen beállításokkal?

  141. közben megához tért a telenoros beállítás….

  142. a következő képpen csaltam vissza a mobilnetet 🙂
    ezt letöltöttem: http://www.blogsdna.com/11089/download-sn0wbreeze-1-6-to-jailbreak-iphone-3g3gs-4-0-on-windows.htm
    csináltam egy custom firmwaret vele és azt shift restoreval feltettem az itunes-al,(én itt feletettem az ultrasnow-ot) ezután lett mobilnet beállítás, de nem volt youtube meg százalékos akku és erre a nyomtam égy jailbreak-et a redsnow-val aminél viszont az eredeti firmwaret adtam meg és kész. Így lett mobilnet és youtube is és százalékos akku is tethering az nincs.

    üdv
    remélem segítettem

  143. @virgoo: Hali, nem kekeckedés, de azt hiszem mind1ik böngészőben Ctrl+F a keresés, bepötyögöd az “apn” -t és csak azokat a hsz-eket nézed meg 😉
    Én is így szoktam, ha kell vmi.
    Amúgy a 109. komment a segítségedre lehet!

    Üdv, Dimiona.

  144. Más is tapasztalt olyat, hogy az elkészített képek nem kerülnek mentésre? Vagy, ha törölni akarom őket és megnyomom a kukát, akkor egy “Fénykép mentése” felirat és egy töltést jelző valami jön elő?

  145. 3.1.2-n fent volt nekem egy program “USB Drive” és frissítettem 4.0-ra a program egyértelmű eltűnt, de a helyet foglalja, amit a programban beállítottam (1GB).
    Valaki segítsen, mert idegesít, hogy sehogy se tudom felszabadítani azt a helyet.

  146. @Kisbúra: egy full restore meg kell oldja.

  147. @strake: nagy segítség, habár online generáltam egy configot, de abban nincs MMS, de a net meg lett oldva.
    Szóval ha ezt letöltöm, mit kell csinálni, hogy azzal csinálsz costum fw-t, és hogyan csinálsz Te magad, én ezt addig mindig letöltöttem, nem tudtam, hogy magam is csinálhatok.

  148. Sziasztok.
    Iphone 3G-m van feltettem a 4.0át a cydiát, mindent ahogty kell na most mobileinstallation crack feltettem reboot de nem indul el.
    kérlek segítsetek please, csak ezt a hülye almát látom aztán befagy és ujraindul.
    köszönöm
    üdv
    Ákos

  149. Ja és még egy fontos kérdésem lenne.

    Ha hívnak ,vagy ha hívok valakit akkor mindig megjelenik a képernyőn a “hívásátirányítás aktív” üzenet, ez korábban nem volt, hogyan tudnám eltüntetni?
    Addig nem engedi felvenni sem a telefont ameddig rá nem megyek az “eltüntetésre”.
    Nagyon zavaró.
    A Settings/Telefon részben a hívásátirányítás kivan kapcsolva.

  150. @akos628: Hali, ilyen nekem is volt anno, én húzhattam újra az egészet :DD
    De biztos van rá valami egyszerűbb mód is. De én nem vagyok nagy spiller, u h maradtam a bevált módszernél és újrahúztam az egészet 😀
    Amúgy én az AppSync 4.0-t szoktam feltenni.

  151. Sziasztok Lenne egy kis gondom van egy új iboot-os 3gs-nálam és lefagyot majd miután újraindítottam nem bootol be az Itunes se tudok rárakni semmi ipsw-t 3.1.2 vagy 3.1.3, 4.0 és már a blackra1n se inditja el valaki tudna segíteni ,hogyan rakhatok rá új os-t? Csak az itunes képet mutatja, hogy csatlakoztassam a gépre.

  152. Sziasztok, régi bootos 3GS-em van, annak idején feltettem a 3.1.2-t majd a blackra1n-nel jailbreakeltem és most azon tünödöm hogy:

    1. Minden maradjon igy ahogy van
    2. Feltegyem e az OS4-et? Ha felteszem akkor is jailbreakelni akarom mert a cydiábol feltétlen kell az smscounter és callcounter. tehát abban tudna valaki segiteni hogy hogyan lehet jailbreakelni? ha lehet akkor lépésröl lépésre, mert régen a blackra1n-nel tökegyszerü volt…
    Üdv Zoli
    Kérlek a választ ha ir valaki ide tegye mert itt alg vagyok:
    zoleeszolnok kukac gmail pont com

    Köszi Zoli

  153. Hey nekem nem működik az AppStore 4.0- án ! Mit tegyek ?

  154. @strake:
    Jól hangzik a dolog! Nekem 4.01 firmware van fent!
    Mindig azt az üzenetet kapom hogy mobil adathalozat nem aktivalható
    Külföldi a 3GS és aktivaló kártyával lett aktivalva!

    Kiadtak azóta mar valami megoldást a net és MMS használatára?


Add a Comment