fbpx Skip to content

300 dollár lesz a Parrot AR.Drone

Héten zajlik az E3 konferencia, a játékkészítők seregszemléje. Már többször írtam a Parrot AR.Drone nevű azonosítatlan repülő tárgyról, melyet egy iPhone, iPod Touch vagy egy iPad is vezérelhet wifin keresztül.
Most nyilvánosságra hozták az árát: 300 dollárba fog kerülni és szeptembertől lesz kapható (az USÁ-ban). Kezdésnek két játékot lehet hozzá vásárolni (3-3 dollárért), így az ún. kiterjesztett valóságban (augmented reality) a repülő két kameráját felhasználva csatázhatunk más hasonló repülőkkel, kilőhetünk virtuális rakétákat, virtuálisan megsemmisíthetjük a másik gépet.
A gép szoftvere nyitott, így a fejlesztők megkapják a fejlesztői környezetet (SDK-t) saját játékuk megalkotásához. Maga a repülő modulárisan épül fel (mint a képeken is látható), így egy esetleges sérülés könnyen javítható.
Jó kis játékszer, még a 300 dollár sem annyira vészes.



USB-s billentyűzet valódi írógépből

Nem szereted a virtuális billentyűzetet? Valódira vágysz? Itt a megoldás! Jack Zylkin megalkotta az USB-s írógépet, mely egy valódi írógépet vesz alapul, átalakítja és máris használhatod iPad valódi billentyűzeteként. A mellékelt videóból jól látható a működése.
Mennyibe kerül? Azt inkább hagyjuk! Ha készen veszed, akkor 400-500 dollárba kerül, ezért már egy iPad-et is kapsz. Ha sokallod az árát, 75 dollárért egy Szereld magad készletet is vásárolhatsz. Amennyiben van már ilyen írógéped (például Erika nevezetű), akkor el is küldheted Zylkinnek és ő átszereli USB-sre.
Én inkább maradok a virtuális billentyűzetnél 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. És ez a csoda repülő masina mit csinál ha véletlen kirepülsz vele a wifi hatóköréből?

  2. @koccs: valószínűleg automatikusan leszáll. ennyi pénzért már alapértelmezett, hogy kitaláltak erre valami megoldást. vagy szimplán érzékeli az automatika, hogy gyengül a wifi jel, és akkor nem enged távolodni. a weboldalán csak le van már írva, de passz.

  3. Megvan a karácsonyi ajándékom xd
    nah csak vicceltem nyári melo-ból meglesz csak jelenjen meg 🙂

  4. ez nem olyan hogy ha kimegy a hatókörböl, akkor x ideig egy helyben áll(megteheti) aztán ha x idő után se találja a phone-t, akkor kényszerleszállás? valami ilyesmit hallottam 🙂

  5. Melyik repoból kell felrakni a működő installoust?már rengeteg postot átlapoztam,de semmi!köszi!on

  6. Melyik repoból kell felrakni a működő installoust?köszi!on

  7. 2x xd
    am cydia.hackulo.us

  8. gyári 3.1.3 3g touch 8gb-nél mikor, s hogy kell lementeni shsh fileokat???

  9. 3g nincs shsh file csak 3gs van meg 4g, jah 4g nincs is MÉG 🙂

  10. iTouch-ról van szó, annál meg nincs 8 gigás 3G, csak 2G.

  11. de viszont 3g touch on van shsh file. Szóval azt szedd le. írd be szifon.com keresőbe ezt: ecid shsh és kifogja hozni h mit kell csinálnod;)

  12. Az ár egész jó szerintem.Azért én kíváncsi lennék az repülési időre,mert négy brushless mocit hajt… Gondolom lesz vagy 6-8perc talán,azt 1,5-2óra töltés.

  13. van pár haverom aerodinamikánál max megkérem segitsenek egy aksit felszereniesetleg napelemet 🙂

  14. hello!

    szeretnék hordozható klaviaturát rácsatlakoztatni iphone-hoz. A gépírós változatot egyéb klaviaturába át lehet ültetni? Próbálkozott már ezzel valaki: hogy a megvehető szenzort nem írógéphez, hanem klaviaturához csatlakoztatni?

    iphone hacks könyvből az infrás PDA-s hordozható billentyűzetet próbálta már valaki?
    örülnék 1-2 beszámolónak!
    köszi:)

  15. @P1zSi.: köszi 😀

  16. BTstack-et nem tudtok a szifon repoba rakni? 5 dollár, és segitségével bluetooth billentyűzeteket lehet iphonehoz kapcsolni, ugyhogy globálisan is a külső billentyűzetet használja!! viszont fizetős, én meg ugy nem tudom letölteni, nincs paypallom:S meg erről nem akartok egy cikket írni? szerintem érdekes téma, sokakat foglalkoztat a külső billentyűzet problémája!

    köszi előre is!


Add a Comment