fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz Jobs váltásáról és egy vélemény az Opera Mini jóváhagyásáról.

Jobs már iPad-ről levelezik

Újabban mindenki Jobsnak ír. Most két levél látott napvilágot, az egyikből megtudtuk, hogy lesz univerzális Inbox az iPhone-ban. Ez jó hír, de most nem ez az érdekes. Hanem mint az aláírásból kiderül, Jobs iPad-ről írta az emailt, tehát vagy elhagyta az iPhone-ját :), vagy váltott iPadre. Harmadik lehetőség, hogy poénból átírta az aláírást iPhone-ról iPad-re, de ezt nem tudom róla elképzelni.
Szóval nem akar égni a 3.1.2-es iPhone-nal, inkább váltott a „korszerűbb” technikára 🙂

Továbbították Opera Minit jóváhagyásra

Februárban már írtam az Opera Mini iPhone-os változatáról. Mobile World Congressen demózták is az alkalmazást, de még nem tudták megmondani, hogy mikor továbbítják Apple-nek jóváhagyásra. Nos, ez tegnap megtörtént. Nagyon bíznak az elfogadásban, mivel szerintük az almásoknak nincs okuk elutasítani az alkalmazást.
Nézzük meg miért utasíthatja el mégis Apple a programot:
1, Jellemző indok a duplikált funkcionalitás. Mivel a rendszer alapból tartalmazza a Safarit, ezért lehet erre hivatkozni. Azonban a fejlesztők szerint újdonságot tartalmaz az Opera, mivel akár 90 %-ban is tudja tömöríteni az adatforgalmat, így akár hatszor gyorsabb betöltést tesz lehetővé. Lásd az első mellékelt videón.
2, Tömörítéshez speciális megoldást választottak. A felkeresett honlap nem közvetlenül a telefonra töltődik be, hanem keresztülmegy az Opera szerverein, ami a tömörítést végzi. Apple tiltja a külső forrású kód futtatását, tehát ez alapján elutasíthatja az alkalmazást.
3, Apple nem szereti a konkurenciát. Kitalál valamilyen mondvacsinált indokot (mint a Google Voice esetén) és ez alapján utasítja el a programot. Azért nem hiszem, hogy ezt a változatot lépné meg. Google Voice esetén is már vizsgálódik az amerikai távközlési hivatal, nincs szükségük még egy vizsgálatra.
Amennyiben Cupertinoban elutasítják az alkalmazást, jó eséllyel megjelenhet a program a Cydiában. Reméljük azért nem kényszerülnek erre a lépésre.
Opera játékra hívta a felhasználókat. Regisztráció után ezen az oldalon meg lehet tippelni, mikor fogadják el az alkalmazást. Aki eltalálja az időpontot vagy legközelebb lesz hozzá, az egy 3GS-t nyer. Játékra fel!

Olvasd el a hozzászólásokat is

66 Comments

  1. Milyen formátumban kell ideírni? Semmit nem fogadott el eddig amivel próbálkoztam.

  2. Jimny, légyszi használj névelőket! Olyan szép ez a magyar nyelv…
    Az Opera Minit amúgy nagyon várom már. Lehet, hogy kiderül, hogy gyengébb mint a Safari, de legalább meg lenne a lehetőségünk, hogy ezt mi magunk is megállapítsuk…

  3. @Joe: egyszer az a probléma, hogy használok névelőket, egyszer az hogy nem…

  4. @jimny: Írd úgy ahogy gondolod. 🙂

  5. @Joe: Persze értékelem a kritikádat, mert építő jellegű. Azért igyekszem rá figyelni.

  6. Akinek meg van ez a Mini irjon puszi

  7. @Laura17: látom, te sem olvasol… MÉG nincs. le van írva, hogy miért. le van írva, hogy várni kell. csak el kellene olvasni.

  8. De miert varjak ha kesz a program hm puszi azert jadeye korod?

  9. @Laura17: mert ha megmondom a koromat, akkor attól hamarabb lesz neked Opera Mini? vagy miért érdekes? mert nem értem…

    (@admin: 😉 )

  10. @Laura17: Ugye szőke vagy……bellül? 😀

  11. Lehet, hogy Laura17 már elmúlt 18 is, csak már régen regisztrált?

  12. @Szpisti: Vagy egy internetes pedovadász, aki csak azt várja, hogy rámozduljon valaki, és már le is nyomozza ip cím alapján, aztán kattan a bilincs… 😀

  13. Laura, hamarosan megjelenik az OperaMini, ha minden igaz. Addig masztizz 1et. LOL

  14. gyerekeeeek csak ne kezdjuk itt ezt a chat.hus faxsagot!!! a.k.a korod? .. wááá thx 😉

  15. @Szpisti: az is lehet h nem is lány :S nesze neked internet

  16. A névelők használatát én is erősen támogatom! Így nagyon rossz olvasni!
    (Építő kritika ;))
    Egyébként itt most szinte mindenki offol (én is, sorry!)… Miért nem lehet egy fórumot indítani? Ott a tájékozatlanok is hamarabb megtalálnák a választ az ezredszerre is feltett kérdéseikre.

  17. @Laura17: Nekem van egy Ló ismerősös..asszem neki megvan, ugyh nála kopogtass;-)

  18. Azért Jobs bácsi elég szűkszavuan válaszolgat az embereknek. Most egy “Yep”-re tellett tőle, leborulok őfelsége nagyvonalúsága előtt. 😀

  19. @iNigga: Hát ja:-D bár biztos rengeteg mailt kap és végülis a kérdésre válaszolt:-)

  20. @iNigga: nem akarom védeni, de naponta legalább 100 ilyen emailt kaphat. Persze hogy nem ír kisregényt. Már ha ő válaszol és nem valamelyik marketinges…

  21. tudom hogy nem ide való a kérdésem!
    de most vettem egy iphone 3gs már gyárilag 3.1.3 firmware volt rajta és nem akarom fügetleníteni csak Jailbreak ezt hogy tudom meg valósítani?
    válaszotokat előre is köszönöm

  22. @cbdomi: @jimny: Okéoké, én is tisztában vagyok vele, de akkor is vicces 🙂

    Az Opera mini meg szerintem a Cydia store-ban fog kikötni. Az összehasonlító videó alapján elég nagy konkurenciának tűnik, ezt nem fogják beengedni az appstore-ba.

  23. @Roboka213: SEHOGY!!

  24. OFF
    Sziasztok! Nem tud valaki olyan oldalt ahonnan iPhone-ra tudok filmet letölteni, hogy elkerüljem a konvertálgatást? Örülnék ha tudna valaki segíteni.

  25. a we rule szero megint szaraxik!?

  26. @iNigga: sztem is esélyes a cydia store. Kipróbálnám(sebesség miatt), de mondjuk én imádom a multitouch rendszert, ugyh valszeg maradna a safari.

  27. off:
    tud valaki olyan autós töltőt ami tölti a 3g-s ipod touch-ot (os 3.1.2)
    és nem max 5ezer ft? és lehet is itthon kapni?

  28. Üdv!
    Mivel nincs fórum és órák óta keresgélek, de nem találok 😀 ……

    OFF
    Adott egy új iboot-os(359.3.2) 3gs gyári 3.1.2-vel, nem volt még jailbreakelve.
    Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e egyáltalán jailbreakelni, és ha igen mit ajánlotok…
    Többit megoldom ha van folytatás:)

    kösz…

  29. én befizetek egy menetre laurával lol 😀

  30. @rossifumi: Ilyesmire gondolsz?
    h t t p : / / w w w .mentornet.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&pi=2860

  31. Gyere hm jo pasi vagy?

  32. @Richie0926: Blackra1n.com

  33. @jimny: milyen formatumba kell Az idot tippelni? Bakker kifogott rajtam, pedig biztos nem tul bonyolult. :S
    @Laura17: ” A Legjobb “

  34. Ahha persze hasonlitasz johnny depp-re??
    Amm ma jott meg szal szex kilove max szopas

  35. @Laura17: Persze hasonlitok, nekem is fel szemem van 😉

  36. @Laura17: egy szopás mindig jól jön…. 😉
    😀

  37. Ezt most be is lehetne fejezni.

  38. Tudja valaki, hogy Pesten melyik T-mobile üzletben függetlenítik az iphone-t gyárira? Biztosat szeretnék, mert nagyon fontos lenne minél hamarabb.. Köszönöm

  39. @Laura17: megteszed, hogy ezt befejezed? ha d*gatni akarod magad, legyen, de akkor azt más oldalakon tedd. ez itt nem szexpartnerkereső, és bár az elején még talán vicces is volt, és meghökkentő, mostanra már qrva unalmas és szánalmas, amit itt csinálsz. köszi… (mellesleg először arra sírtál, hogy csinálja meg valaki a 2G-det, és nem leszel hálátlan. amikor arra nem reagáltak, másik cikk esetén már 3G-vel kapcsolatban ajánlgattad magad. legalább döntsd el, mid van…)

    @errant: bármelyikben, ami rendes ügyfélszolgálat. és nem az üzlet függetleníti, hanem leadják az igényt az Apple felé, és utána ha az átfutott a rendszeren, otthon rádugva az iTunes-ra, az majd kiírja, hogy “congratulations, your iPhone has been unlocked”.

  40. @Jadeye: Egy kérdésem lenne csak hozzád
    Saurik oldalán végig olvastam a cydia féle restore-t
    Nekem egy 3gs em van 3.0.1 el JB elve
    az SHSHs filok le vannak mentve
    Saurik oldalán azt látom hogy a 3.0 fw t ajánlja hogy rakjam fel
    3.1.2 -t esetleg nem tudok fel nyomni?
    mert a cydia azt írja This device hasSHSHs on file for iPhone OS: 3.1.3
    No de a 3.1.2 nél vissza böfögte hogy ezzel nem frissíthetem

    előre is köszi

  41. @Spider: csak azt tudod feltenni, amihez van ecid shsh, illetve mindig a legfrissebb gyárit.

    de ha 3.1.2-höz nincsen ecid shsh, akkor azt nem fogja neked feltenni. de ha régi iboot, akkor megpróbálkozhatsz egy custom 3.1.3-mal is, viszont csak egy lövésed van. ha nem megy fel, akkor csak arra tudod DFU-ban saurik szerverét használva visszatenni, amelyikhez jelenleg megvannak az ecid shsh fájlok.

  42. @Jadeye: Köszi a választ akkor marad a 3.0.1 egyenlőre

  43. @Spider: @Jadeye: Ha most jailbreakel vagy már jailbreakelt redsn0w-al, és régi iboot-os simán felfut a custom és ennyi megy a 3.1.2 -es telefonja jailbreakelve. Onnantól meg mindig vissza lehet rakni a custom 3.1.2 -őt ha régi iboot-ja van, sztem ebben nincs semmi rizikó 🙂

  44. @admin: jah, lehet, custom-hoz nem kell ecid shsh, de ez ügyben meghajlok az infó előtt, mert 3GS-szel neked van inkább dolgod. 🙂

    de ha már custom, akkor nyugodtan rakhat fel 3.1.3 custom-öt is, akkor már nem fontos a 3.1.2. 🙂

  45. @Jadeye: 3.1.3 alatt ha más kártyával használja nem fog menni a tethering, meg amúgy is felesleges. Azt viszont nem tudom a Blacksn0w RC2 ben fixálták már a wifi problémát? Vagy az még mindig nyitott téma.

  46. @Jadeye: @admin: Na ja de honna tudni hogy új iBootos
    mert 3.0.1 fw el kaptam,csak sejtem hogy régi
    a Redsnow simát tudta JB elni
    04.26.08 modem ver

  47. @admin: szerintem nem fixáltak semmit, mert a leírás csak annyit ír, hogy megmókolták, hogy menjen 3.1.3-as fw-n is a 05.11.xx-es baseband-del. de akkor már inkább ultrasn0w, az tudtommal szintén megy 3.1.3 alatt a régi baseband-del, és nincs wifi para se.

  48. @Spider: Biztos, hogy régi 100%
    @Jadeye: 3.1.3 alatt az ultrasn0w problémás, nekem eddig 3 telefonból 3-al gondjaim vannam t-mobile hálózaton dobálja a hálót nem kap térerőt stb. 3.1.2 simán ment a telefon 3.1.3 custom után fos. Szóval nem ajánlom 3.1.3 -at 04.26.08 -as modemmel.

  49. @admin: ja igen, régi modemmel, tudom, azt beszéltük is. csak hát custom esetén ugye nem frissíti a 3.1.2 baseband-jére…

    mondjuk akinek 3.1.2-ről megy fel a custom 3.1.3, annak ugye ez a para sem jön elő, de Spider esetében ez a 3.0.1 miatt értelemszerűen nem játszik.

  50. hja neki 3.1.2 custom jó és akkor ultrans0w 🙂

  51. @admin: @Jadeye: Köszönöm a sok hasznos infót
    Még meglátom hogy érdemes e fríssítenem a 3.1.2 re
    de addig is töltök le custom FW

  52. @admin: T-s vagyok a függetlenítés annyira nem érdekel

  53. @Spider: Ha T-s vagy akkor nem előre activált custom kell neked 3.1.2.

  54. Az egyébként senkiben sem merült fel hogy lehet nem Jobs válaszol a levelekre,hanem valaki a nevében vagy esetleg valakik?
    Ha már a magyar “celebek” is megengedik maguknak ezt,feltételezem neki is van jobb dolga mint kis millió levélre válaszolni.
    Persze nem akarom elvenni senkitől az illúziót

  55. 3g-m van amm kevertem azt hittem a masik az 1g de most baj h kevertem???

  56. @Laura17: rám gondoltál? szívesen beszállok én is, ha nem… 😀

  57. na mind1, azért ez csak egy műszaki iphone blog, és azt be kell látnunk, hogy eg 10 évesnek is lehet iphoneja, aki most épp laura17, roli.ars, és mynus írásait olvassa. de azért várom a választ laurátol 😉

  58. @gerike73: de akár idevaló vagy sem, roli.ars-al egyet kell értenem 🙂

  59. @Laura17: nincs még pár iphoneos barátnőd? iphone klónos is jó, csak jailbreakelt punci legyen…:D

  60. @Jadeye: @Spider: Köszi már fent is van a 3.1.2 😀

  61. @gerike73: LOL. mostantól akkor az lesz a pasik egymás közt szöveg, hogy “ejj, de megjailbreakelném a csajt! és aztán reméljük, hogy lesz rendesen redsn0w is neki, mert ciki lenne, ha pwn-olna a csaj egy gyerekkel…” ? 😀

  62. @Jadeye: köszi szépen a választ! A pasis szoveg meg hatalmas 😀

  63. @tikshow: @mynus: Az ido megtippelesere rajottem hogy csak iphonen nem megy mert nem jelenik meg a naptar, biztos kinlodtam vele vagy fel orat.azert szerintem nem vet jo fenyt egy iphonos bongeszore hogy mar a reklamkampanya sem kompatibilis az iphonnal, erre azert egy komoly ceg helyeben odafigyelnek, vagy egyaltalan nem is erdekli oket az hogy lesz e iphonon opera, csak heccelik az aplet a reklam kedveert.?

  64. @Jadeye: xdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxd
    lolololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololololo

  65. @Jadeye: aztán reméljük szedi majd a snowbreeze által gyártott custom firmwaret, hogy ne pwn -oljon gyereket xD lol 😀


Add a Comment