fbpx Skip to content
A tegnapi Oscar-átadó ünnepség alatt (melyen Steve Jobs is részt vett) sugározták az első iPad reklámot. Előrendelés március 12-től indul, április 3-tól juthatnak hozzá az első vásárlók a készülékhez.

Videóhívás az iPhone-ban?

Az angol O2 szolgáltató új iPhone-tarifacsomagot jelentetett meg, amelyben helyet kapott a videóhívás is. Ez előrevetíti, hogy a következő generációs iPhone-ban lesz előlapi kamera is, amelyről más korábban is pletykáltak és egy beadott szabadalomban is utaltak rá. Az új telefon megjelenését júniusra teszik, miért most jelent meg ez az opció? Ez egy kicsit gyanús.
Egyébként korábban az iPad 3.2-es szoftververziójában találtak utalást a videókonferencia elfogadására és elutasítására is. Kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket.

Mennyi az iPhone sugárzása?

Mióta megjelent a mobiltelefon, azóta megy a vita, hogy a telefon sugárzása agydaganatot okoz-e. Vannak érvek pro és kontra, laikusnak nehéz eldöntenie kinek van igaza.
A telefon által kibocsátott sugárzás mértéke változik az antenna elhelyezkedésétől, a telefonhívás közbeni tartási pozíciótól, időjárási viszonyoktól, földrajzi viszonyoktól (épületen belül és kívül). Ha gyengül a vétel, az adótorony erősebb jel adására utasítja a készüléket. De ezekkel együtt sem tudjuk, vajon milyen erősen sugároz a telefon.
A sugárzás mérésére dolgozták ki a Tawkon nevű alkalmazást. A program figyelembe veszi a GPS pozíciót, felhasználja az accelerometertől, digitális iránytűtől, közelségmérőtől jövő jeleket hogy meghatározza az adótornyoktól való távolságot, a telefon pozícióját. Ezek alapján kiszámolja mekkora sugárzást bocsát ki a telefon. Lehetőség nyílik az alkalmazáson belül hívást indítani, így egy zöld-sárga-piros skálán figyelhetjük a sugárzás mértékét. A program javaslatot is tesz a jobb tartási pozícióra.
Azonban az egészről csak feltételes módban beszélhetünk, ugyanis az Apple elutasította az alkalmazás jóváhagyását. Szerinte ez megzavarja a felhasználókat. A fejlesztő még bízik a jóváhagyásban, 5 és 10 dollár között akarja árulni a programot. Készítenek egy Blackberry-s és egy Androidos változatot is, így bíznak abban, hogy az Apple a verseny miatt mégis beadja a derekát.
Én azért nem bíznék ebben.

WiFiFoFum a Cydiában

Pár napja írtam a wifi-kereső alkalmazások App Store-ból való száműzéséről. A WiFiFoFum fejlesztője nem sokat cicózott, mert a Cydiában elérhetővé tette az alkalmazást, ráadásul ingyenesen tölthető le a BigBoss repóból. Bár nekem ez a verzió nem talált wifit, pedig a gyári kereső simán látta az otthoni hálózatot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Sziasztok!

    Nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre. Nem csinálj meg a wifi hibás készülékemet az Apple, illetve nem is cseréli ki. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a Cydiát hogyan tudom használni a telefon wifije nélkül? Láttam néhány videót róla, de azért még is jobb lenne, ha egy magyar “szifon-testvér” húzna ki a bajból! Még annyit, hogy mennyire érinthet hátrányosan a wifi hiánya szerintetek? Köszi a segítségeket!

    Üdv.

  2. @Joker:
    Cydiára a Cyder a megoldás.(keress rá a gogliban).
    Jailbreak-hez (blackra1n) meg szerintem kellene wifi.

  3. @GaZso: Sima 3G iphone, custom fw-el megoldható a jb, tehát oda szerintem nem kell wifi. Köszi a segítséget!

  4. Joker: megkérdezhetem hogy nyomattak valami indoklást, hogy miért nem cserélik? Vagy főleg nem javitják:o?
    Üdv!

  5. @Joker: Tudtommal csak 1.1.4 környékén volt lehetőség erre, most mindenképpen kell a wifi. A firmwareba valóban beteheted és akkor megy 3Gn.

    Szerintem baromság az a sugárzás mérő. Ez olyan mint a kaja, ígyis-úgyis megesszük amit akarunk, de mióta rajta van mennyit hízlal, még mérgelődünk is miatta. Ahelyett, hogy másként tartjuk a telefont, szívjunk napi 1 szállal kevesebb cigit, járjunk el futni, satöbbi, talán többet növel életünk hosszán.

  6. @ftotti: Még nem kaptam kézhez a telefont, csak mondta a T-s srác tegnap telefonon, hogy állítólag el van törve a hátlapja a telefonomnak. Rákérdeztem telefonban, hogy mégis hol van eltörve de azt mondta a tag, hogy nem tudja, majd ha megjön a szervízből a telefon, akkor kapnak leírást. Ebben az a szép, hogy amikor leadtam, akkor csak a némítónál volt két kis repedés, ami ugye gyári anyaghiba ráadásul fehér a telefonom. Ha most ez miatt szutykolnak, akkor leadom újra a telefont, hogy be van repedve a némító, ne szarakodjanak.

    Üdv.

  7. Hát ez érdekes, apple hozzáállás:s

  8. @ftotti: Jaja. Ma vagy holnap jön meg a telefon, aztán megyek a T-be kicsit asztalt csapkodni. Olvastam fórumokon, szinte mindenkinek cserélték a telefonját. Ritkán túráznak ilyeneken. Hát sajnos én bele estem ebbe a ritka társaságba, de rendesek, mert 70 ezerért megcsinálják szívesen 🙂 Kössz Apple!

  9. Figyelmedbe ajanlom a mibilarenas apples vilaggarancias tesztet!

  10. Hellosztok

    Azt szeretnem kerdezni hogy, ha most nekem iPhone 3G. 3.1.3 van akkor arrok lehetseges-e custom firmware al restorelni erre: T-mobile iPhone 3G / előre nem aktivált / 500MB root / eredeti logó:

    esetleg jb,unlock? 😀

    ez egyebkent egy regebbi cikketek bol van.

    Elore is koszonom a valaszt.

  11. Tehat 2.2.1 re szeretnem restorelni

  12. Halii.valóban jó cucc ez a wififofum.amit eddig csak hosszas keresés után látott a gyari kereső arra most rá tudok csatizni pillanatok alatt.Én az apptrackeről szedtem le és az a verzió tökéletesen müxik.

  13. @Edemski: És az melyik verzió? 2.0(8) Ez? Én is most szedtem le apptrackr-ről! Cydiás viszont 2.0.1(14) verziószámú.

  14. Nemrégen szedtem le a WiFiFoFum-ot Installous-ról, hogy mégis mi ez a hercehurca körülötte, erre most ingyenessé válik. Hát még ilyet! 😀
    Ezt a SAR-mérő appat meg nem olcsóbban kéne adnia? Vagy biztos úgy van vele, hogy $5-10-t megér egy agydaganat elkerülése.

  15. 2.0(8) van nekem is. Tegnap 2 helyen is neteztem szifon3G-vel ahol eddig csak a notival tudtam.

  16. @Edemski: Nah ez jó hír, majd csütörtökön kipróbálom suliba mert pont abban a teremben szakad meg a jel ahol mi vagyunk:D

  17. @Edemski: az még az App Store-os változat.

  18. @jimny: Akkor erre vigyázunk:))

  19. Off:
    Sziasztok!
    Mindenképpen újra kell tennem az iPhone 3G-re a 3.1.2es szoftot!
    A következő oldalról letöltöttem már a http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ a telefonomnak és jelenlegi szoftververziómmal azonos ipsw-t!
    Tehát szerintetek annyit kell tennem, hogy mikor iTunes-ba belépek akkor nem az felajánlott 3.1.3-as verziót kérem, hanem betallózom neki a jelenlegi verziómat (többek közt amit leszedtem)? Aztán persze JB…, működőképes megoldás ez ?

    Köszönöm szépen a segítségeteket!

  20. Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni!
    Az AppStore-ból letöltött free alkalmazásokat a telefonom letölti,fel is telepíti, úgy ahogy kell, csak mikor megnyitom, azzal a lendülettel be is zárja,magyarán egyik sem indul el. A tört appok simán mennek.Volt már hard reset, reboot,respiring,sőt
    restore is, de mindíg ugyan az a probléma.Iphone 3G 3.1.2.fw.,jb.(blackra1n,)Nem tudom, hogy volt-e már valaki így.Ha tudtok segítsetek!,- hogy mit rontottam el.
    Köszi!

  21. @Joker: nekem is hasonlo bajom volt a telefonnal. Le merem fogadni, a gps veteled is gyenge/nincs. Ugyanarrol az antennarol kapjak a jelet. Nekem az volt, hogy leugrott az antenna csati a helyerol. Mivel a keszulekhazam is szetnyilt egy picit, mert jo magasrol pont a sarkara esett, nekem sikerult is tonkretenni a csatlakozot, ahogy osszepreseltem a hazat. A megoldas az volt, hogy vettem egy antennat (vatera) ~5e ftp-ert, es utana kb 3 ora munka volt szetszedni es osszerakni a telefont. ifixit.com-on van leiras, sok keppel. Vegszukseg eseten elviheted az iphoneszervizbe, en beszeltem veluk telefonon, de nem tetszett a mentalitasuk, ugyhogy megoldottam magam, igaz nem ma kezdtem a butykolest. Gyakorlat nelkul nem ajanlom a szetszedest!

  22. Hali! Nekem ue. a gondom! Ha appstore-bol, ha tört appot bármit teszek fel és feltelepíti, amint megnyitnám kilép pár másodperc múlva! Szóval nálam egyik sem jó sehogy…csak amik régebben hónapok óta fent vannak és pl nem frissültek miegyéb…

    Szintén Blackra1n-el JB-ve, és 3.1.2fw!
    Érdekes, hogy te is pont ilyen gonddal küzedessz!

  23. @Atesz: hát ha valaki tud rá valamilyen megoldást!én már kifogytam az ötletekből.Annyi jó ingyen alkalmazás van és nem tudom őket használni!Kezdek ideges lenni miatta.Már három napja ezzel szaraxom!

  24. Én tudom, hogy milyen erősen sugároznak a telefonok 🙂

    tech[.]hu/cikk/A_te_mobilod_is_durvan_sugarzik_Ellenorizd-1391.html

  25. @Teshowati: Olvastam a cikket. Tehát akkor azt akarod mondani, hogy jobb kihagyni a T-mobile-t ebből az egészből, és egyből vinni mondjuk Almáriumba? Ahogy olvastam ők voltak a legrendesebbek. Köszi a választ!

  26. Joker: röpke 70.000?:D azta betyár mindenit milyen aranyosak ez az almáék:D

  27. Ha lenne ennyi felesleges pénzem megvenném az iPad -et, de amúgy semmi szükségem rá. A tehetősebbek játészere lesz. Legalábbis itthon. Kint biztos tömegcikk lesz, ott olcsóbb is lesz meg kint megfizethetőbbek az Apple termékek.

  28. Fantastic piece, this is very similar to a site that I have. Please check it out sometime and feel free to leave me a comenet on it and tell me what you think. I’m always looking for feedback.


Add a Comment