fbpx Skip to content

Avatar-szem kézzel rajzolva

Korábban már írtam a Brushes nevű alkalmazásról. Abban a cikkben kézzel rajzolták meg Madame Tussaud panoptikumát, videó mutatta be az alkotás folyamatát.
Most újabb ilyen jellegű videó látott napvilágot. Skorpionwriting nevű emberke röpke egy óra alatt elkészítette az Avatar-szemet. Elég jól néz ki.

Mikor egyesül az iPhone és az iPad firmware?

Az árpilis 3-án megjelenő iPad egy speciális, erre a készülékre fejlesztett 3.2-es szoftververziót fog tartalmazni. Arról még nem hallottunk semmit, vajon az iPhone 3.2-es rendszere is megjelenik-e arra az időpontra vagy a nagy 4.0-ás verzióváltás lesz a következő lépcsőfok.
Felmerül a kérdés, vajon mikor fog a két készülék rendszere összeérni? Van aki az új iPhone júniusi debütálására teszi az időpontot, míg más szerint az Apple kifutott az időből és csak valamikor ősszel, a 4.1-es verzió lesz ugyanolyan verziószámú.
Abban közmegegyezés van, hogy bizonyos alkalmazások (Stocks, Calculator, Clock, Weather és a Voice Memos) megjelenítési problémák miatt nem lesznek az iPad-en, elég pixelesek lennének a nagyobb felbontású képernyőn. Remélem az Apple kidolgoz ezekre egy iPad-es változatot is, amely ingyenesen lesz elérhető az App Store-ból.

„Sima szájjal mit kecsegtetsz? Mért nevetsz felém?”

Megtörtént a csoda. Steve Ballmer képes volt jót mondani az Apple-ről. Microsoft-vezér ajkát a következő szavak hagyták el: „Apple nagyon jó munkát végzett abban, hogy megengedte az embereknek szellemi javaik forintosítását és üzleti alapokra helyezését.” (Jó, nem forintosítást mondott, de ez volt a lényeg) Ezzel az App Store-t dicsérte. Nyilván irigykedik a hatalmas mennyiségű alkalmazás és a bolt dübörgése láttán.
A kijelentés persze újra előtérbe helyezte azt a pletykát, hogy az Apple és a Microsoft összefog a közös ellenség, a Google ellen és a következő firmware-ben már a Bing lesz az alapértelmezett kereső, nem a Google.
Én csak akkor hiszem el ezt a pletykát, ha Steve Jobs és Bill Gates személyesen ül le tárgyalni. Amire azért elég kicsi az esély. Bár Pecunia non olet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. 1st

  2. „Sima szájjal mit kecsegtetsz? Mért nevetsz felém?”

    Ez GÁZ!!! “síma SZÁDDAL” !!!

  3. Azok az idők már elmúltak, hogy együtt dolgozzon a két fej(es).
    Ha a 3.2-es szoftververzió speciálisan az iPad-re van fejlesztve, akkor kicserélhették volna az ikonokat, vagy felnagyíthatták volna a felsorolt alkalmazások képeit. Szerintem bennehagyják, csak szoftveresen lekorlátozzák, hogy ne legyenelérhető. (Max JB-kel)

  4. Könyörgöööm miért nem tesztek névelőt a cégnevek elé? Annyira gáz..
    asszem én leszek a grammar nazi és beírogatom mindenhová:
    “Microsoft-vezér ajkát…”, “Apple nagyon jó munkát végzett…”

    Nem érzitek, hogy hiányzik a határozott névelő? Ehhez képest máshol meg rendesen le tudjátok írni, grat.

  5. Szánalmas hogy állandóan, a helyesírási hibákkal vagytok ki.
    Értitek hogy miről van szó? Igen…
    Akkor meg?

  6. Nem hiszem el, hogy az Apple nem képes pl a Calculator gombjait újrarajzolni, az iPadre tervezve…

  7. Sinter: Elvileg ez egy komoly oldal lenne, rendesen megszerkesztett cikkekkel, úgyhogy igenis fontos a helyesírás. Hidd el próbálok nem belekötni, de mikor már huszadjára látom, kezd idegesíteni. És ahelyett, hogy kicsit jobban figyelnének erre, a “Reményhez”-ből idézgetnek, meg latinul menőznek.

  8. “Könyörgöööm miért nem tesztek névelőt a cégnevek elé?”
    Mert a magyar nyelvtan szabályai szerint tulajdonnév elé nem teszünk névelőt. Ez szintén amolyan pesti szokás: “A Józsi” “Az Apple”. Ezek helytelenek.

  9. @rale: Ha máshol helyesen írják akkor miért nem méssz oda és olvasod ott a cikkeket? Ja és lehet hogy menőzésnek tünik neked a latin idézet de szerintem ez ide illik!
    Miért nem te írod a cikkeket? Bíztos hogy jobban meg tudnád fogalmazni!

    @MerlinW: Ott a pont!

  10. MerlinW-nél a pont, bár szerintem ez inkább csak személynevekre érvényes, amit tényleg semmibe vesznek a pestiek 🙂
    Amúgy a ‘szájjal’ szóban nem helyesírási hiba van, hanem rossz az idézet…
    Ne süllyedjünk már a MacForum szintjére, h “jó azzal a helyesírással, úgy is érti mindenki, mire gondolt a szerző…”
    Amúgy semmi bajom ezekkel az oldalakkal 🙂

  11. ez komoly.. 10 komment és 1 “szakmai”

    mert szétoffolni egy topicot tényleg jobb…

  12. @kenny-macaryo: latin idézet? :O
    nem inkább Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez???

    itt a pont 😀

  13. Hát én már nem tudom hogyan tegyem vissza a 2.2.1 es szoftver-t :S próbáltam custom firmware el is, de amikor betallózom az iTunes ba az ipsw-t preporaing iPhone utána pedig iPhone could not be restored else kezdi :S egyébként iPhone 3G 3.1.3

  14. egyébként ha elvinném az iDoki ba vissza downgroadel nék nekem?

  15. ha 1 óra kellet a szem megrajzolásához egy egész archoz mennyi kellet volna?

  16. @miron89: úgyvan

  17. @rale: getalife

  18. @MerlinW: Személynevek előtt helytelen a határozott névelő, de cégneveknél vagy hasonlónál kimondva is érződik, hogy olyan, mintha egyetlen személyről vagy dologról beszélnél. Ráadásul nem is használható konzisztensen, mint az a cikkből is látszik:

    “Apple nagyon jó munkát végzett…” -> “Remélem AZ Apple kidolgoz ezekre…”

    Ellenben:

    “Józsi nagyon jó munkát végzett…” -> “Remélem Józsi kidolgoz ezekre…”

    Na de hagyjuk, látom csak engem idegesít ez a dolog.

  19. Helló! Valaki nem tudja, hogy miért törölték az “install0us” repóját, nálam nem is indul el! Vagy valaki tudja, hogy mi a másik elérhető útja? Segítsetek!

  20. hello, egy kérdésem lenne… a voice memoból hogy tudom gépre rakni a hangot?

  21. off:
    3.1.3. on nem megy a szifon os tethering aktiválás 3 g n.
    nem tud valaki v mi megoldást??

  22. tyűha látom jó a buli

    good job guys 🙂

  23. OFF

    nem tudja valaki egy iPhone backup hol tárolja a telefonszámokat? gépen valahogy elő tudom varázsolni?

  24. Rale, nem csak téged idegesít, engem is, és pont ugyanez a névelőhiány Jimny cikkeiben. Nem szólok amikor a kommentekben van hiba, mert mindenki magáért beszél, de a cikkírótól elvárható szerintem is, hogy igényesebben fogalmazzon a közönségénél. Jobb helyeken mindenképp, és ez az.

  25. Van egy elég összetett problémám:

    Ott kezdődött a dolog hogy feltettem az usb drive nevű progit, mert pendrivenak akartam használni a telót, minden rendben is volt, amikor már nem kellett akkor visszaállítottam defaultra a beállításokat, újraindítottam a telót és töröltem a kötetet, majd letöröltem a lemezt a programból, és letöröltem a programot is. Egy 7 gigás lemezem volt, de törlés után valamiért egy 3 gigás Other részt jelzett az iTunes, nem fogalakoztam vele, mert maj megjavul alapon.

    Ma arra lettem figyelmes hogy nem indul se a mail, meg egy csomó program, valami beakadt a telóban, és gondoltam nem árt neki a reboot, mivel 3GS-em van új bootos, összedugtam a géppel, és a blackrain-el újraindítottem. Vona, mivel bejön a mester feje és utána nem bootol be a teló. Már minden csináltam, restart a gépen, újra letöltöttem a blackraint, stb de semmi…

    Nagyon nem szeretnék 3.1.3-ra frissíteni pedig most úgy tűnik hogy csak a restore a megoldás, de az a baj hogy nincs backup a telórol, csak az amit az iTunes csinál, azt meg nem tudom hogy kell visszaállítani…. Van vmilyen módszer hogy még most kimentsem a teló cuccait, amit itt írni szoktatok hogy ezt meg azt ki kell menteni (vmi fájlokat) és utána Shift+Restore a 3.1.2-re???

    Köszi a segítséget előre is.

  26. még vmi megyjegyzés: eszembe jutott hogy mi van akkor ha a telefon frissítette magát 3.1.3-ra anélkül hogy tudnék róla, habár kikapcsoltam a frissítést meg minden, de ki tudja. Bár ezt azét zárnám ki, mert installous-al még a délután töltöttem le egy játékot, amivel játszai is tudtam, szal jailbreak-elve kellett hogy legyen a teló.

  27. @KristofER: Ezt nézd meg szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  28. Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem: restoreoltam a 3g -m 3.1.2 ről 3.1.2 re. Szóval még nem volt időm a blackrainra, ès az óra helyére az van írva, hogy szia, az iblank fekete ikonjai megmaradtak.

    Ez miért van?

    Köszi

  29. Üdv mindenkinek!

    A telem 3G 3.1.2 valahogy nem igazán hasít rajta a Bluetooth……….A társaságban lévő legszutyokabb fónok már rég megtalálták egymást meg az enyém nekem viszont sehol semmi csak keres keres aztán tán 15-20 perc múlva talán megtalálja a rárakott Bluetooth hedsetet…vazze
    Valaki tud vmi okosságot erre?

  30. @KristofER: ha csinálsz egy backupot itunessal, akkor ha megvolt a restore, akkor kérdezi, hogy visszaállítsa, vagy ne. Igen, restore 3.1.2 -re ha tudsz.

  31. @endre: Nekem is 3G 3.1.2 van, a megoldás iBlueNova , én ezt használom és tökéletesen műxik.Xsellize repo-ból

  32. Szerintem meg csak simán és egyszerűen ISZONYATOSAN JÓ lett a rajz! Grt a megalkotónak hozzá!


Add a Comment