fbpx Skip to content

Itt a Navigon 1.5

Navigon bejelentette az 1.5-ös verzióba beépített újításokat:
– lehetővé tették az aktuális pozíció, úti cél és az érkezés várható idejének twitterre és Facebookra való továbbítását a navigáció megszakítása nélkül. Az alkalmazáson belül van egy-egy ikon, melyet megnyomva továbbítja a kívánt adatokat (mobilinterneten keresztül),
– 3D-s panorámaképhez NASA digitalizált adatait használták fel. Így a sofőr a készüléken is láthatja mi van előtte/mellette. A 3D-s látvány beépítésre került a térképekbe, így nem használ adatforgalmat, viszont alkalmazáson belüli vásárlással 10 dollárért lehet hozzájutni, nem default.
– NAVIGON MyRoutes személyre szabott ajánlást ad útvonaltervezéskor. Mindig háromféle útvonalat ajánl: egyiknél a sofőr vezetési szokásait, az adott hét napját és vezetés idejét is számításba veszi.
Megjelenési dátum még nem ismert, de valamikor a tavasszal kijön.

Hamarosan itt az iBlueNova

Már továbbították a Cydia Store-ba az iBlueNovát. iBlueNova képes bluetooth-on keresztüli fájlátvitelre. Korában már létezett az iBlueTooth nevű alkalmazás 2.x szoftververzióra, de jogi problémák miatt meg kellett változtatni a nevet. Korábbi hírek szerint az alkalmazás 15 nap után fizetős lesz, bár az eddigi felhasználóknak ingyenes frissítést ígértek.
A lenti videó bemutatja a program használatát.

SD-kártyaolvasó iPhone-hoz

ZoomMediaPlusn kifejlesztette a ZoomIt nevű kártyaolvasót, melyet az iPhone dokkolójához kell illeszteni. A kiegészítőhöz tartozik egy hasonló nevű ingyenes alkalmazás is.
ZoomIt segítségével megnézhetünk minden olyan fájlt, amelyet az iPhone OS támogat, pl. képeket, zenéket, videókat (az alkalmazás beépített videólejátszóval rendelkezik), de megtekinthetünk powerpoint, excel, word és pdf fájlokat is. Lehetőség nyílik a szintén beépített fájlkezelővel fájlokat másolni a kártyáról és vissza, új könyvtárakat létrehozni. Végezetül fájlokat tudunk feltölteni a Facebookra és a Flickr-re.
A kártyaolvasó 60 dollárba kerül, de most lehetőség nyílik „akciósan” 50 dollárért hozzájutni, és az első 250 megrendelő kap még hozzá egy 4 GB-os Kingston SD kártyát is. Szállítás áprilisban.

Már az iPad szó is persona non grata

Szombaton írtam arról, hogy az Apple száműzi az alkalmazások leírásából az Android platformra való utalást. Úgy látszik még jobban meghúzták a nadrágszíjat, mert már az”iPad” szót sem lehet használni.
Ugyanis a The Wall St. Journal online kiadásának vezető szerkesztője a képen látható tweetet tette közzé.
Publikálás után törölnie kellett, a miértről ezt írta: „Elmondhatom, hogy az Apple paranoiája a hírek kiszivárogtatásáról egész rendkívüli. De ez nem mond neked semmi újat.”
No comment.
4G vagy kínai utánzat?

Kering pár kép a neten, melyen állítólag a 4G új előlapja látható. Ha összehasonlítjuk a 3GS-sel, akkor látható, hogy
– egy kicsit hosszabb, de a képernyő mérete nem változik.
– az LCD-panelt összeragasztották a digitizerrel, ami az első generációs iPhone-nál volt szokás, a 3G-nél és a 3GS-nél nem,
– hangszóró felett található egy tükröződő felület, amely a közelségmérő lehet. Ebben az esetben viszont más helyre kerül, mint elődjeiben.
Nem tartom valószínűnek a hitelességet, lehet hogy egy kínai klónnal van dolgunk.


Videórögzítés iPad-en?

Egyelőre még semmilyen kamera nem található az iPad-ben, de az Apple közzétett egy álláshirdetést, melyben olyan mérnököt keres, aki jártas a videó- és audiorögzítésben valamint lejátszásban. Támogatandó készülékek között az iPad is felsorolásra került.
Látható, hogy a pletyka terjedéséhez maga az Apple járul hozzá. Ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen a következő generációs iPad-ben a kamera. Sőt, must have.

14 %

Medialets nevű mobilhirdetési ügynökség felmérése szerint a 3.1.3-as firmware verzióra 6 nap alatt mindössze a felhasználók 14%-a állt át. Ez elég alacsony érték, ami több oknak tudható be:
1, Verzió az akkumulátor használati idejének javításán túl nem tartalmaz jelentős szoftverbővítést, inkább a jailbreaket lehetővé tevő rést foltozza be.
2, Felmérési időszakban még nem jött ki a Dev Team PwnageTool nevű programja, mely feltört 3.1.3-as firmware-t enged feltenni a telefonra.
Egyébként a felhasználók 72.3 százaléka van 3.1.2-n, 0.8 százaléka 3.1.1-n, 4.6 százaléka pedig 3.1-n. A 3.1.3-as arány vasárnap óta bizonyára nőtt, de nem hiszem hogy drasztikusan.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Na végre jönnek a cikkek!

  2. az a kártya olvasó rohadt drága.
    bőven nem ér meg annyit esetleg annak akinek nincs jailbreakelve.

  3. Talán lesz egy világ a messzi jövőben, (remélem nem) amikor már nem lehet törni az iphoneokat, abban az időben (amikor már az iphone júzerek megcsappantak) lehet hogy nagy hasznát vennénk, de mostanában aki jobban ért az iphonehoz, az ezer megoldást tud ehelyett..de amúgy nem rossz, és biztos venni fogják páran…:)

  4. “Korábbi hírek szerint az alkalmazás 15 nap után fizetős lesz, bár az eddigi felhasználóknak ingyenes frissítést ígértek.”

    Milyen jó, hogy gondoltak azokra is, akiknek 3.0 utáni a szoftvere és ezért nem megy rajta a régi:)

  5. Lesz vajon “alternatív” változat az iBluenovából? :$

  6. írjatok alter linket pls……!!!!

  7. @gerike73: (ibluenova)

  8. @gerike73: hogy irnank? meg nem is jott ki!

  9. Bluena Vista Szifon Club

  10. Jajjmar Admin, mert kell moderalasra varnom? 🙂 iMussolini toltheto.

  11. Sziasztok! szükséges a cydiában fent lévő magyar intelliscreenhez más program? van egy 3gs 3.1.2-s teló, s elinditom , s kilép szó nélkül a program…
    ötlet?

  12. Sziasztok!
    Tudom hogy rossz helyre írom, de nem tudom az ilyen fajta kérdéseket hova írjam, na mindegy!
    Most is lehet én vagyok a béna, de abba kérném segítségeteket,mert nem találom, hogy igo my way v1.1.1. -ben hogy lehet lenémítani a hang utasításokat?
    Mert autóban touchról megy a zene is és eléggé irritáló hogy percenként lenémítja a zenét!

  13. @dnp: Ez jó. Tetszik. 😉

  14. Igo es Navigon utso verziobol(Hun M.O. ) tudna vki adni alternativ linket? Koszi

  15. Sziasztok
    Szeretnem a Ibluenova programot letolteni az inpasorol,de valahogy ez nekem nem megy…..VAn valami mas megoldoas a letoltesre,vagy en csinbalok valamit rosszul?

  16. @sosza: te komolyan ennyire gyökér vagy? 😀 “Hamarosan itt az iBlueNova” .. A hamarosan a magyarnyelvben azt jelenti, hogy a közeljövőben, belátható időn belül.. Értelmező kéziszótár a barátod ! 😉


Add a Comment