fbpx Skip to content
Szeptember óta vásárolt és feltört 3GS készülékeken probléma az újraindítás, mert mindig szükség van a blackra1n újbóli lefuttatására. Az alkotó, Geohot nem foglalkozott a témával, inkább a PS3-at akarta feltörni. Úgy látszik beletörhetett a bicskája a PS3 törésbe, mert twitteren érdekes kérdést tett fel:
„Akarsz egy olyan kapcsolót, amellyel útközben is újra lehetne indítani a telefont? Ha elég nagy igény mutatkozik iránta, akkor megcsinálom.”

És mellékelt egy linket. Az oldalon egy szavazás van, ahol nyolc lehetőség közül lehet választani, ebből öt fizetős. Mellékesen megjegyzi, hogy ezt sokkal nehezebb megcsinálni, mint az iPod Touch 2G-n lévő kapcsolókat.

Azért ez érdekes kérdést vet fel. Korábban felajánlottak Geohotnak 10000 dollárt a 3.1.2-es baseband feltöréséért, de miután elkészítette, visszautasította az összeget, mivel minden jailbreak és unlock programnak ingyenesnek kell lennie. A szavazás jelenlegi állása szerint kb. a válaszadók fele fizetne, másik felét nem érdekli a dolog.
Lehet hogy változott Geohot hozzáállása? Vagy csak teszteli a népet? Közben a Dev Team is akcióba lépett, de eredmény még nincs.

Olvasd el a hozzászólásokat is

76 Comments

  1. ez nem egy hardware dongle lesz véletlenül? (mint az USB dongle?)….csak hangosan gondolkodtam…

  2. Vagy elszomorította, hogy előtte törték fel a ps3at 😀
    Szerintem igaza van, sokan fizetnének ha végre sikerülne.
    De akkor igényesebben is megcsinálja talán mint az RC1-es Blackra1n-t.

    Aki meg nem akar fizetni, az kicsit vár, mert úgyis lesz más progi ugyanezzel a megoldással.

  3. Szerintem is hw dongle, szerintem annyi, h onnan futna a blackra1n, nem kellene PCre dugni a szifont. Amúgy ez az én olvasatomban nem untethered JB, mert ugyanúgy kell hozzá valami (a dongle), ez maximum mobil tethered JB 😉
    Amúgy geohot kétségkívül nagy koponya,de én a dev-team-ben bízom, hátha tényleg megcsinálják a normális (valóban untethered) jailbreak-et 3.1.2-re (új iboot suxx)…

  4. Ha 50 dolcsi lenne az meg mindig csak a fele mint amit elker a tremobil a fuggetlenitesert:D Es nem beszelve olyan operatorokrol vilag szerte ahol nincs ez a lehetoseg ( kivetel ahol alapbol fugetlenek a telok Orangenel sehol nincs lock). Szerintem a 10-25 dolcsi barati ar:)

  5. Elismerem, hogy Geohot nagyon ért ezekhez a dolgokhoz, de szerintem már elég unalmas, hogy össze-vissza írogat mindent a 3.1.2-es untethered jailbreak-ről. Személy szerint meg várom a Dev-Team törését…

  6. Bocs a duplázásért, de arra is gondolhatna Geohot, hogy miután fizettek érte, gyakorlatilag bárhova felrakhatnák (gondolok itt torrentre, és warezra). Szóval nem tudom, mennyit nyerne vele a srác.

  7. 10$t megerne nekem is most h beszoptam egy telo cseret 🙂
    amugy remelem lesz majd feltort feltoro verzio is:)
    illetve ha tul koran kihozzak a normalis verziot, akkor majd a 4g-n betomik a rest es az megint fel ev lesz feltorni mint anno a 3g-t 🙁

  8. 4G -t már csak gyári függetlenül érdemes majd venni, majdhogynem esélytelen a függetlenítés, amúgy meg jb úgyis lesz rá max tetheringes. Szóval itt már érdemes elgondolkozni a gyári független telókon.

  9. @admin:
    mindent lehet fuggetleniteni, ha mashogy nem turbosimmel.
    amugy meg azt lenne jo tudni h 3 szolgaltatos lesz-e a 4g v diktatura?

  10. Én most számoltam ki. Eddig a szavazásokat kiszámolva 42.310 Dollárnál tart. Tehát ha így nézem, akkor pont leszarja a 10.000 dodot…

  11. @taky1974:
    jol csinalja, es kivanom is neki h ossze jojjon!

  12. @zoltan:

    Így is van. Nekem is kellene a törés! 50 dollárt simán adnék azért, hogy ne kelljen sz@rakodni vele!
    HAJRÁ GEOHOT

  13. @zoltan: Hát tudod ki sz0pna a turbosim-el még1x 🙂

  14. @admin:
    nem emlekszem mi volt vele a baj?
    nekem csak annyi h nem lehetett sajat carrier logot csinalni, inkabb az mint hogy a telo ne legyen fuggetlen ill “ne” lehessen rebootolni/kikapcsolni

  15. Hát elég okos GeoHot az ilyen cuccokhoz, de sztem csöppet zizi a srác.. Vagy nemértem mi a fenéért csinál mindent össze meg vissza. Egyszer eza a baja másszor az.. Csöppet hülye.. Nah mind1, ameddig van kihívása benne addig jóljárunk. 🙂

  16. Hardverrol van szo, amit pedig (ellentetben itt egy ket okoska allitasaval) nem lehet feltolteni rapidshare-re. En addig, amig csak tethered JB van, 10-20-30 dollart fizetnek is egy ilyen eszkozert, bar meg eddig sosem volt ra szuksegem, de ennyit meger a biztonsag. (25dollarra szavaztam, btw)

  17. @taky1974: Nekem is ez jutott eszembe. Ha csak 1000 ember veszi meg 10$-ért, akkor már bejött a 10K.
    És 1000 ember, akárhogy is nézzük, töredéke annak aki megvenné.

  18. Áldott a jó kis 2009.júl.31-edikei iPhone 3GS-em.

    Ámen.

    😀

  19. @Hegyi91: 😀 Nekem meg a 3G-m. GeoHot-ra most eléggé be vok rágva a hülyeségei miatt. Ha nem lenne ra1n, lenne cfw. JB-ért meg pénzt nem nagyon adnék ki.

  20. szerintem meg inkább lassan gyurhatna a 4.0 ra valaki

  21. OFF:
    Mit csináljak a telóval, mert ma reggel óta a TréMobil 1-es térerővel, vagy No Service-szel tolja. Nem történt vele semmi tegnapról mára. 3.0.1-es szoftver van rajta + JB. Szervízes lesz vagy vmi mágia kell hozzá?

    Köszi!

  22. cfman : szerintemis!

    ugyanis az aple france tudomasa szerint Majus elsö 2 heteben varhato az uj iPhone megjelenese. köszönhetöen a most megjelent Nexus One-nak.

  23. @The Man:

    *3001#12345#* hivas gomb

    nezd meg az ottani adatokat!

  24. @sztar1: Ott mit nézzek? Mi az amiből rájövök hogy mi a baj?

  25. a halozati informacioknal van gprs es tarsai.bar ha nem tudod a jelentesüket az adott ertekeknek,akkor nem biztos hogy szamodra hasznos lehet. ellemben mostansag a tre mobil igen bajos halozatilag.nekem is ingadodzo,pedig kb 300 meterre vagyok az atjatszo toronytol.

  26. @sztar1: Most ahol a térerőt jelezte eddig, ott -93-at mutat, az gondolom rossz ugye? 😀

  27. Úgyis feldobja valaki netre ha fizetős lesz.

  28. @The Man: nekem 5 csíkkal mutat -93-at!

  29. @H2CO3: Most nekem 2 csík ha az asztalon van, de ha felveszem a kezembe felmegy -100 felé és eldobja a hálót és No Service. Amire még amire gondoltam, hogy lehet 3G-s hálózatra akar csatlakozni csak és azzal van a gond, mert másik T-Mobile-os teló full térerővel van. Vagy garis lesz?

  30. @Gege: nyilván, ha szoftveres megoldás lenne akkor feldobnák a netre, de mivel valószínűleg ez nem az lesz, hanem egy kis kütyü, ezért is kér érte pénzt, mert az adatot lehet másolni de egy eszköznek van anyagköltsége.

  31. @zoltan: Most lehet, hogy hülyeséget mondok, én az iPhone 3G -met használtan vettem, 2.2.1 -es firmware volt rajta, és mivel, hogy nem lehetett függetleníteni X-simmel használtam jó ideig… Ment is, míg ki nem dobták az újabb BaseBand -et a 3.0 szoftverrel együtt 🙂 Azóta csak a JB-s függetlenítések működnek 🙂

  32. Kíváncsi leszek, hogy hogyan oldja meg a logisztikát stb., több ezer ember igényének kielégítésére?! 🙂

  33. Erre varjatok gombot. Google-ben találtam, olyan megoldást térerő gondra, hogy azt ajánlják ejtsük le a telót, attól megjavul. 😀
    Na mondom akkor biztos vmi antenna érintkezés lesz. Én nem ejtettem el, csak elkezdtem nyomkodni erősen a telót mindenhol, és lám 5-ös a térerő.
    Azért egy ilyen telónál egy ilyen Made In Taiwan effektus elég gáz…

  34. @hegyi91:
    majd beszarik es ki kell csereltetned beman 😛

  35. Sziasztok!

    Érdekes problémával találkoztam,frissítettem egy 2.2es rendszert 3.1.2re,előtte lementettem manuálisan a contactokat,a notes-okat,és az sms-eket.Ezek közül 2őt,a contactokat és sms-ket sikerült visszaraknom,viszont a “notes” mappám hiányzik. Természetesen restore és update volt,de a notes mappám hiányzik! Valaki tudna valami épkézláb ötlete adni hogy hogyan tudnám a jegyzeteket életre kelteni.Előre is köszönöm!

  36. Sziasztok!
    nem tudom, hogy ide írhatom-e de segítség kéne.
    Ma azt vettem észre, hogy a feltöltött 3Gs magától kikapcsolt és azóta nem lehet bekapcsolni.
    A számítógép sem ismeri fel.
    Szervízbe nem merem vinni, mert jailbreak van rajta.
    mit csináljak vele?

  37. @lala79:

    Dugd rá az áramra,viccen kívül,nem lehet hogy lemerült?:)

  38. Rányomtam már de semmi.

  39. @lala79: DFU-ban sem ismeri fel?

  40. az mi?

  41. @lala79:

    Nyomj Power+Home 10 másodperc és bekapcsol!

    ÜDV

  42. @lala79: Device Firmware Update

  43. az alma már megvan

  44. Köszönöm szépen mükszik.
    Mire mennék nélkületek. Mindíg segítetek ha kell.
    Már rendesen tele volt a gatya.
    Mégegyszer köszi

  45. feltörhetem most a sn0wbreeze liteal az ipodom, vagy várjam meg a teljes verziót?mi lesz a különbség a lite és a kész között?

  46. hát kötve hiszem hogy geohot megoldja 1 kis kütyüvel a dolgot.. 1xüen lehetetlen… több millió iphone tulaj van … és számoljunk is , hány % használ jailbreakelt + unlockolt iphone-t? 😀 Nem merek számot mondani, de ha ennek a számnak a 20-30%-a be akar szerezni egy ilyen kütyüt, akkor már milliokról beszélünk … KB lehetetlen GH-nak kielégítenie ekkora piacot…

  47. @csavar: Ezzel a hiányzó Notes mappa problémával már én is összefutottam restore után. Megoldás: nyisd meg a Notes.app-ot, írj valamit, aztán töröld ki. Utána lesz Notes mappa a megfelelő helyen.

  48. Ha tudtok valami friss hírt ezzel az uj ibootal kapcs plz irjatok !

  49. @PieR0: na igen, de ez a kütyü(?ha az) csak az uj ibootos 3Gs-ekhez kell, azokból azért nemhiszem hogy annyira túlnyomó százalékban lennének. És ha kidob egy ilyet akkor valszeg csak azokhoz lesz jó, mert akkor jön egy ujabb iboottal az apple. Gondolom ezért is irt ki szavazást hogy ő ugyan megcsinálja ha van olyan állat aki ezt bevállalja és fizet érte. Gondolom amiatt mert elég sokan rághatják a fülét hogy csináljon valamit.

  50. @PieR0:
    szerintem a konzolokhoz a chipeket sem hivatalosan nagyüzembe gyártják, valaki ugyanígy feltöri, max más majdnemolyanokos lemásolja és már meg is van a mennyiség, de ez csak szvsz 🙂

  51. Nékem az a véleményem, hogy Geohot már megoldotta a problémát régen. Kicsit huzavonázik, utána meg kirakja igyé… Aztán úgyis jön a donate whit paypal 🙂 Sztem azon is keresett néhány tízezret…

  52. Sziasztok!
    Valaki abban tudna segíteni, h mért nem működik az iGo? Ha megnyomom, akkor kb 2 másodpercre megjelenik a kék kép, de utána rögtön visszadobja 🙁
    3GS-ről van szó. (szerencsére még a régi boot va rajta)
    Valami ötlet? Köszönet előre is! 🙂

  53. @Yogi: restore XD

    szedd le az app-ot és rakd fel újra, ha az sem akkor egyéni probléma, de restore megoldja az 100% 😀

  54. Én nem értem, nekem Decemberi 3GSem van…és blackra1nelt és simán ki lehet kapcsolni meg vissza, ha lemerül akkor sincs gond feldugom töltőre és ennyi akkor inditom ujra a telót amikor akarom…most akkor én nem értem ezt a postot…:S:S:S

  55. hali! nem kaptam választ a igo tuning postban, hátha itt tudtok segiteni

    no kérdés…1.1-es europa magyar mukodik…de arra rápakolva a cydiabol (szinfon repobol) a skint, mar nem, valakinek valami otlete?

    koszi

  56. Hali. Használd inkább a Navigont, szerintem sokkal jobb.. nekem potosabbnak tűnik, bár ez az én véleményem 🙂

  57. Nem kerhet erte penzt, mert az buncselekmeny, ha jol tudom. Termesuetesen azt nem tudom, h Amerikaban is igy van-e. Nekem
    ez a velemenyem. A 10 000 dodo meg sztem kamandusz : P

  58. Hypeboy:
    már leszedtem és újra is raktam többször, de nem segített, pedig a push fix csomag is fent van… Pont a restore-t akartam elkerülni, azért köszi! 🙂

  59. Nekem is volt ilyen igo gondom ha felraktam ujbol akkor is az volt..
    A vegen leszedtem az uj verzioju igot appulorol es aztraktam fel. Azota is jo. Nekem a 400 mbos terkepnelkuli van fennt hozza kulon leszedett magyar terkeppel es minden fain.:)

  60. Szép napot mindenkinek.

    Ha valaki tud legyen kedves mellékeljen egy letöltő linket az ibluenova programhoz.

    Előre is köszönöm.

  61. Ugyan így jártam a Facebook app-al a 3gs-en de az uninstall és az újra telepítés megoldotta a problémát.

  62. @Ceka: akkor szerencsés vagy, mert egy korábbi gyártás lehet.

  63. @horvilaci: még csak tesztelésre jelent meg néhány kiválasztottnak.

  64. @jimmy: Köszi az infót. Remélem gyorsan letesztelik 🙂 egy ilyen app már nagyon kellene.

  65. @The Man: Sziasztok! Én azt vettem észre, hogy most a 3.1.2-es firmware-rel és a geohot JB-kel, a mobilnetem (T-s) szakadozik. Volt már ilyen valakinek? Amikor komolyabb adatot mozgatna a cucc 3G-n akkor történik ez meg.
    Pannonos kártyával is amikor a 3G be volt kapcsolva de csak telefonáltam akkor is megakadt de nem dobta el a hívást csak engem nem hallottak.

    Arról hallottam már h a geohot megoldás kicsit bugos: nincs wifi, nincs youtube, nincs gps stb. A térerőre is van vmi gebasz ezek szerint?

    Most volt friss restore a nulláról.
    Megjegyzem ez is elég érdekes, hogy a geohot megoldás vhogy mindenkinek más egyéb galibát okoz…

  66. Kapja be! 🙂

  67. Üdv Mindenkinek!

    Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Iphone 3G 8gb. a legújabb soft van rajta (3,1,2), 05.11.07-es modem verzóval, blacksn0w-val lett függetlenítve. A szoftverfrissítés óta nem megy a GPS, nem talál műholdat. Van esetleg valami ötlet, mit kéne tennem?

  68. Azt hittem, csak nekem volt ilyen problémám az iPod Touch 3g-mmel, mert amikor újraindítottam, akkor kérte, hogy dugjam rá iTunes-ra előbb, ami persze nem ismerte fel a készüléket, hogy az enyém, de felajánlotta, hogy restoreoljam, ami meg ugye nem kóser dolog, mert minden adat elveszik. (majdnem minden) Ezért újra és újra a blackra1n-re volt szükségem. Voltak memóriazavarok, hogy folyton kilépett safariból, meg még sok alkalmazásból, játékból. Akkor ki is ábrándultam ebből az egész iTouch-os dologból, mert nincs még saját gépem, így tesóm gépét kellet húznom, ami kicsit már idegesítette. Úgy gondoltam lesz…-rom a dolgot, restoreolok. Már egy ideje így vagyok, de kösz, hogy megírtátok a cikket. (Y) Így talán még van esély. Nem tudtam, mi az az untethered jailbreak, boztos valami iPhoneos cucc, ami engem nem érint úgysem. Hát mégis érint. 🙂

  69. @iNigga:
    Köszönöm,de az nem oldja meg,próbáltam,ráadásul,hiába mentek el bármit a notes-ban,nem menti el! Ezt elfelejtettem írni:) Erről a hibáról hallottál(hallott itt valaki)?

  70. @N0rby21: A ps3 feltoresrol nem tudsz veletlenul egy konkret linket mert sajna en csak ‘meg nem erositett’ forrasokat talalok. 🙂

  71. venni kell a 150rugós iphone mellé 60 ért egy netbookot amin ott figyel a blackrain
    iphone bal zseb netbook jobb zseb , csak vigyázni kell nehogy a netbook is lemerüljön 🙂

    azért remélem lesz untethered jb itouch-ra is de nem fizetnék érte
    úgyis megcsinálja ingyen is..

  72. @csavar: Ilyennel még nem találkoztam. Esetleg iFile, vagy winscp segítségével nézd meg a private/var/mobile/Library -ban valamelyik mappa tulajdonságait, és ugyanolyan tuladonságokka/jogokkal csinálj egy Notes mappát. Hátha használ neki, és elkezd abba menteni. Jobb ötletem sajna nincs.

  73. @Maggio: Nalam is volt ilyen, 3g-nel es 3gs-nel is. Egyszer ugy hagytam, h keresse a jelet, kb negyed ora utan megtalalta, azota megy rendesen, azonnal megtalalja. Mindket telefonnal mukodott.

  74. Ceka:::

    hol vetted a 3GS-t???

  75. @csavar:
    terminalban:

    su –

    ird be a password-t

    alpine

    navigálj ide: /private/var/mobile/Library

    chown -r mobile Notes

    ez elvileg fixálja a hibát.
    de a chown parancs pontos formátumára nem emlékszem pontosan.
    Googlizz utána.

  76. t-mobile győr


Add a Comment