fbpx Skip to content

Ha esetleg akadna olyan, aki lecserélné az iPhone-t valami más készülékre (ki az az elvetemült :), akkor komoly problémát jelent számára a telefonban lévő kontaktok SIM-kártyára történő visszamásolása. A probléma kiküszöbölésére egy olasz gyerek megalkotta a SIManager nevű alkalmazást, melynek béta változata elérhető a http://test.beyouriphone.com repóból. Látszik hogy még béta, mert 3.1.2-es firmware-rel rendelkező 3GS-en még nem fut, de a próbálkozás ígéretes. Aki követni akarja az eseményeket, telepítse fel, Cydia úgy is jelzi, ha verziófrissítés történt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Ígéretesnek tűnik, majd meglássuk mi lesz belőle:) Bár, igen, ki az az elvetemült…:D:D

  2. ezzel a telefonról simre másolással az a baj, hogy a sim kártyák csak “egy név – egy telefonszám” formában képesek tárolni a névjegyeket. ha tehát te valaki névjegyéhez már hozzáadtál telefonszámot, képet, lakcímet, második telefonszámot, stb, akkor az a sim-re másolással elvész.

    alternatív megoldásként szinkronizálni kell a névjegyeket valami alkalmazással a számítógépen, majd onnan feltenni az új készülékre. ilyen alkalmazásként használható pl az outlook, ebbe az iTunes át tudja szinkronizálni a névjegyeket az iPhone-ról, majd utána innen a legtöbb mobilgyártó telefon-manager szoftvere rá tudja szinkronizálni az új készülékre. és ebben az esetben a névjegyben található összes adat átvitelre kerül. persze ez is gyártófüggő, de pl Nokiával működik gond nélkül.

  3. mondjuk aki 3GS-t vagy 3G-t akar majd 4G-re cserélni 😛

    amúgy nekem, mikor megvettem a 3GS-t, akkor a gyári beépített SIM-ről telefonba másolás sem ment…

  4. @kareeka: aki két iPhone közt akar másolni, annak erre egyáltalán nincs szüksége. JB esetén csak át kell másolni a megfelelő sqlite fájlt. JB nélkül meg régi iPhone-ról backup, majd azt kell restore from backup-pal áttenni a másikra, vagy csak ugyanazokkal a beállításokkal szinkronizálni a géppel.

  5. Hú de régóta várok erre… Kár hogy most már nem kell… 🙂

  6. OFF:

    A pár nappal ezelőtti cikkben leírt Dock appot akartam installálni, de az installálás végén a Cydia kilépett, és nem akart elindulni újra. Utána elkövettem azt a baklövést, hogy a “/private/etc/apt/sources.list.d”-ből kitöröltem mindent, ekkor viszont összekuszálódtak a Cydia-ban a dolgok, erre uninstalláltam a Cydia Installert. Szépen el is tűnt a Cydia ikon. A Blackra1n-ből próbáltam visszarakni, végig is fut az installálás, de a végén nem jelenik meg a Cydia ikon a springboardon.

    Próbáltam már manuálisan is installálni Saurik oldaláról szedett deb file-ból Mobilterminal-on keresztül “dpkg -i”-vel, de úgy sem működik. Nem jelenik meg.
    Az “apt-get……..” parancsot nem ismeri sem mobilterminalon, sem putty-on keresztül.

    Az SBsettings “Hide icons” menüpontjában látom, hogy fel van installálva, mert megjelenik a listában.

    Restart, Respring nem segített.
    Mit tegyek?

  7. A SIM másolás egyre kevésbé kell, már elég mélyen járunk az iPhone-ban.

    A Google calendar szinkronizálására viszont “megtaláltam” a gyárilag benne lévő megoldást, (nem kell a hülye nemusync többé)
    settings (mail, Contacts, Calendars), add account (other), add CalDAV account:
    server: http://www.google.com
    User name: [email protected]
    password: *********** (saját)
    Description: Google
    advanced settings: (kitölti az iPhone) port 443
    A szinkronizálás ettől kezdve működik, push stb. állítható.Ha manualban van, akkor szinkronizál, ha megnyitod a calendart.
    Én a goggle calendart nem használom, de más szervező programot az iPhonon igen (Organizer). Ez szinkronizál a ggogle calendarral. A googe az alap iPhone calendarral, és a Lock calendar kirakja az adatokat a Lockscreenre.
    Hehe.
    Valószínüleg sokan ismerik ezt, de én most találtam meg.

  8. Valakinek nincs meg véletlen az iVidCam 2.0 (tehát nem az 1.0) alternatív változata? (link is elég) Köszi mindenkinek!

  9. Lenne egy kérdésem még ezzel a témával kapcsolatban.
    2g-m van tele nevjeggyel es le szeretnem valahogy menteni a telefonszamokat a gépre.
    másik : régi gépemről átküldtem pár képet a telora, most uj rendszerrel meg vissza szeretném tenni a gépre, de sehogy sem megy. Esetleg T-Pottal?

  10. OFF:

    Ajánlom mindenkinek az alábbi videót Cydia összeomlás témában, igen hasznos:

    h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=AaS8Pz2Ph2k&feature=related

  11. Én szeretnék iPhone-t. 🙁

  12. Sziasztok!

    SOS!
    lenne 2 nagyon fontos kérdésem!!!!! nagyon fontos!

    1.: vki tudja hogy hova menti az itunes az ipsw-filet amikor letölti?(windows 7en belül)

    2,: a 3.0-ban van landscape mode sms irásnál?

    Előre is köszi nagyon fontos lenne (már harmadszorra tudom de téleg fontos:D) és bocsi az offért!

  13. Én elvetemült leszek 🙂 De az outlook szinkronizálás azért korszerűbb mint a simmel szuttyogni, főleg hogy van vagy 400 contactom akik jó része 2-3 számmal képpel e-mail címmel vannak felvíve.

    Februárban ha kijön az xperia x10 azonnal búcsúzom az apple cuccoktól.
    Hihetetlen élmény volt mikor 2G re cseréltem a winmobile telcsit.
    Az iphone azonnal csinálja amit akarok, jóval stabilabb és a cydia-val telepíteni nagyon egyszerű.Egy igazi mérföldkő volt az akkori telefonok és a 2G között.
    De!
    A 2G és 3G vagy a 3GS között elenyésző a különbség. Ezek után a 4G től sem várok sokat.
    A kamera egy hulladék az összes verzióban.
    A GPS gyenge mint a harmat.
    Csak saját formátumokat játszik a videókból, ha valamit nézni akar az ember konvertálhat.
    Képtelenek normális a2dp támogatást csinálni (a BT hangátvitel siralmas minőségű)
    A füleskimeneten se jön ki az amit vártam. (pedig a gyári fülest egy bose -ra cseréltem)
    Az itunes rosszabb mint pl egy beöntés:D

  14. @lisanyii: helyet nem tudok, de egyszerűbb, ha meggúglizod (pl.: iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw), az első pár találat között lesz a gyári letöltési link. A 3.0-ban pedig van landscape mode SMS-írásnál.

  15. @xaver: Telefonszámok helye (T-PoT-tal): /private/ var/ mobile / Library/ AddressBook / AddressBook.sqlitedb, illetve AddressBookImages.sqlitedb. A fotók (legalábbis a kamerával készültek) a /private /var/ mobile / Media/ DCIM /100APPLE/ mappában vannak.

    @kedvencdoki: ha nem is mindennel, de azzal biztosan egyetértek, hogy az iTunes hasznápata FÁJ! Egyetlen dologra jó: restore. Egyébként a sok synccel telepakolja szeméttel a rendszert, meg a windózba is beletelepszik (győzzem használni a regedit.exe-t), borzalmas az UI-ja. Sokkal kényelmesebb a T-PoT. 😀 (bár én sose váltanék szifonról, majd azért mondjuk a Google telefonjára ki leszek váncsi).

  16. @MegyoCon: Lehetőleg töröld le a Cydiával kapcsolatos öszes filet, majd reboot. Utána blackra1nből Cydia telepít, megint reboot. Utána SSH-val vagy iFile-ből adj a Cydia.app-nak chmod 777 és chown root-ot. Majd megint reboot, de ha ezek után sem megy, akkor adj neki egy restore-t.

  17. @tibor64:
    en kulon koszonom ezt neked!!!!!
    Nem tudtam errol!!!
    Koszi

  18. sziasztok
    lehet elkerülte a figyelmemet….de megkérdezem…Nektek sem müködik a cydia?

  19. @tibor64:
    egy a bibi nalam a 80- as port nincs nyitva es szerintem az ssl 443-as port sem , minden forgalmam proxynev:3128 -in megy be/ki

  20. @celentano:
    huzz a hirek hetfo postba es olvasd vegig a kommenteket

  21. Komoly… a képeket még mindig nem találom a t-pottal. Azok a képek kellenek amiket én töltöttem át a telefonba.
    Csak most szembesülök ezzel az amerikai eletmoddal.. egy laptop… egy telefon… egy itunes… hihetetlen! Nem lehet azt egyszer megtenni hogy a telefon adatait szinkronizaljuk fel a gépre ( névjegyek, képek stb stb )

  22. @kedvencdoki: Igen, egyetértek az Outook szinkronizálással. Nem is értem miért szenved sok ember mindenféle “varázslatokkal”. Nekem mondjuk Exchange van, azzal szinkronizálok nem közvetlenül az Outlook-kal, de gondolom azzal is pár pillanat. Az iPhone Exchange támogatása jobb mint egy Windows-os mobilé. Kb. 1 perc és minden adatomat (névjegyzék, naptár, levelek, jegyzetek) rá tudom varázsolni egy frissen restore-olt iPhone-ra. Egyszer meg fogom mérni pontosan mennyi idő 🙂

  23. 3GS -es teló nem találja a wifit , a kérdésem az, hogy azonkivül hogy Reset network setting-re nyomok és a teló ujraindul, ezen kivül más megoldás nincsen ami megoldja ezt a problémát? Próbáltam feltenni a pushfixet de semmi… mit honnan töltsek, plz segitsen valaki !

  24. @PieR0: Restore -> T-mobile

  25. @tibor64: ezt nem ismertem, és amióta a nemussync nem ment, azóta bosszantott, hogy oda-vissza nem ment a sync. sajnos csak egy calendar-t támogat, hiába van több az adott account alatt. 🙁 de ettől még ez nagyon jó infó! köszi! kirakom majd cikkbe is!

  26. @PieR0: a pushfixnek aztán az égadta világon semmi köze sincs a wifihez. restore volt már? ha igen, és utána sem, akkor ahogy siriuspapa is írta: vidd szervizbe.

    @iisanyii: iPhone IPSW-k:
    “C:\Users\[userneved]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates”

    többen írtátok, hogy az iTunes kínszenvedés… hát nem tudom. én az 5.0 óta használom windows-on, és soha nem volt vele semmi bajom használhatóság terén. de hát ízlések és pofonok ugye.

  27. @Jadeye:
    annyi a baja h win alatt ki….ott lassu
    mas baja nincs

  28. jelszó toolkit_gator

  29. @kedvencdoki: Csak nehogy csalódjál! Nekem az a zapasztalatom, hogy az iPhonet úgy alkották meg, hogy használni lehessen. És a nagy közösség meg összedobta a tudását, így maga lett a csoda. Egyébként a kamerája a 3gsnek tuti, csak fény kell hozzá! Tapasztalat, hogy LED-es vakuval is csak szar képeket lehet csinálni… 🙂

  30. sziasztok!
    Ma vettem egy iphone-t és mág bajban vagyok!Csatlakoztattam a géphez és szépen le is frissítette de vele együtt elment a magyar nyelv belőle!Ez lenne az egyik problémám a másik hogy nem jövök rá hogy kell erröl az oldalról letölteni akármilyen progit is!SEGÍTSETEK!!!!Köszi

  31. Udvok!
    Mit kell ahhoz telepitenem, hogy a bongeszoben a videok helyen ne csak athuzott lejatszoikon legyen?

  32. @Samgar: semmit, alapállapotban le lehet játszani. (vagy uninstalláld az UAFakert 😀 )

  33. @Vuk: még szép, hogy eltűnt a magyar nyelv, mert a szifon hivatalosan nem támogatja, úgyhogy csak JB után tudod feltenni. Másik: hogy-hogy hogyan tudsz innen letölteni? Vagy a http :// stable. szifon. com cydia repora vagy kiváncsi? Mert azt majd JB után Cydiában tudod hozzáadni. Egyébként letöltés: jobb klikk-save link as… 😀

  34. @siriuspapa: gyárilag független a teló ..

  35. H2CO3!Köszönöm a segítséget még annyit segíts please hogy egy linket adj ahonnan a JB-t le tudom egyszerűen szedni mert egy oldalon találtam olyant ahol le kellett szedni 2 file-t és egy hjsplit nevű progival összefűzni de az sem adta ki igazán!Nagyon kezdő Iphone os vagyok inkább minden segítséget úgy címezzetek mint egy hülyének ,nem sértődök meg csak legyen magyar végre a telóm!!!:)

  36. @xaver: szia.
    a jelszó az jó, de nekem nem megy a progi. Regisztrációt kér.
    Neked hogy működik?

  37. És hogy lehetne megoldani, hogy ne csak az Outlookból szinkronizáljon az Iphone-ra, hanem fordítva is?

  38. A kínai PC suite hibátlan erre a célra.Nekem nem ment az outlook szinkronizálás.
    Simán kiolvassa a szifonból a telefonkönyvet vcard formátumba aztán meg már egyszerű az élet.Ha valakinek nem szimpatikus az iTunes, márpedig szerintem ezzel vagyunk néhányan, akkor rakják fel a Pc suite-ot és egyszerűbbé válik az életük.
    Egyébként én vagyok az az elvetemült aki lecserélte a szifont másra.
    Kövezzetek meg,De…i8910HD

  39. Tudnátok segíteni ? Adott egy 3gs. 4.1 oprendszerrel. hogyan tudnám a kontaktjaimat rátenni.Icloudban benne vannak ugyebár,illetve az i5-ön is. a 3gs-en maradni fog a 4.1 mi a lehetőség ?


Add a Comment