fbpx Skip to content

Tweetie 2

Mivel elég sokat twittelek, muszáj volt egy twitter klienst felraknom a szifonomra. Szinte az összeset kipróbáltam már, és az Echofon (régebben Twitterfon) volt a kedvencem. Egészen tegnapig, amikor megjelent a Tweetie 2, és azt kell mondjam: trónfosztás történt.

tweetie_2_1

Első indításkor egyből szembetűnik az egyik legnagyobb újítás: több twitter accountot is tud kezelni a program. Ez mondjuk nekem nem olyan fontos, mert csak egy van, de biztosan sokaknak örömet szerez majd. A timeline a megszokott: alul a szokásosnak mondható ikonok (saját timeline, nekünk szóló tweetek, pm-ek, keresés, beállítások) foglalnak helyet, fölöttük pedig maga az „üzenőfal”. Legfelül pedig a kereső, mintha csak a mail appban lennénk. Ez mind tök jó, na de hogyan kell frissíteni? Furcsa, de egyszerű a megoldás: ha még lejjebb húzzuk az ujjunkat (tehát a kereső fölé megyünk) akkor kijön egy kis üzenet, hogy ha elengedjük, frissíti a twitteket. Egyszerű és kézre is áll, szóval jó megoldás (bár én még mindig az Echofonos reload gombot keresem állandóan…). Természetesen, ha valakinek az üzenetére kattintunk, előcsalogathatunk további lehetőségeket is: válasz, retweet, idézet, link az adott tweet-hez, elküldés e-mailben, sőt, akár le is fordíttathatjuk vele adott nyelvre az üzenetet (úgy vettem észre, hogy a Google fordítót használja). Ha ezután rábökünk az üzenet szerzőjére, megtekinthetjük a profilját (hány twittet írt, stb), és akár a névjegyzékbe is elmenthetjük az illető elérhetőségét.

tweetie_2_2 tweetie_2_3

Ha saját üzenetet akarunk létrehozni (amit persze megtehetünk fektetett billentyűzettel is), csatolhatunk hozzá GPS pozíciót, képet, videót, user neveket, hash tageket, vagy akár linkeket is. Ha már saját magunknál vagyunk, akár szerkeszthetjük is a profilunkat. Ami viszont nagyon meglepő: mindezt offline is elvégezhetjük! Írhatunk, szerkeszthetünk, mindent csinálhatunk, és amint ismét lesz net, elvégzi online is a műveleteket a program.

De hogy legyen benne egy pici hiba is: engem zavar, hogy nincs autoscroll, ha új tweet érkezik (tehát nem görgeti fel, így mindig fel kell néznem, hogy jött-e már újabb – vagy lehet, hogy van, de én nem találtam még meg?). Ennek ellenére, amiket itt leírtam, csak a jéghegy csúcsa. Megannyi remek újítás és fícsör került bele, mindenkinek csak ajánlani tudom!

@kareeka

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Az a bajom vele, hogy meg kell nyitni a tweetet ha a benne található linkre akarok ugrani, valamint nem eléggé testreszabható (nézet színek). Marad a Twitterrific.

  2. @Ace: Ugyanez. Eddig én is twitterrificet használtam (vszínű ezután is). Bele kell menni a tweetbe a linkért, az említett autoscroll, és a színek hiányoznak.
    Twitterrificből meg a landscape nézet, de annyit nem ér az egész.

  3. Én is a Twitterific Pro-t használom és szerintem is sokkal jobb a Tweetie 2-nél. A szinek és egyéb apró beállításokban is hasznosabb. Talán a Push hiányzik belőlük, de anélkül is meg lehet lenni. A tweetie 2 mellett szól a jópofa képkezelése és a Nearby maps is. De semmi több.

  4. Nekem a Twittelator bejött nagyon.

  5. Twitterific powa 😀

  6. sziasztok off kérdés honan rtom leszedni a twittert????vagy pedig twitterrific premium 2.1 is jo??még uj vok és nemtom h mi micsoda:(

  7. Most kezdem tanulgatni ezt a progit hol tudok levadászni cimeket például rá akarok csimpaszkodni a hooligans zenekarra , hogy mikor hol koncerteznek ezt meg tudom tenni ezzel pld?


Add a Comment