fbpx Skip to content

Elsőre furcsán hangzik, de a Palm úgy alakította ki a Pre-t, hogy az iTunes 8.1.1-es Mac-es és Windowsos verziója is felismerje. Nem elég, hogy jó néhány tulajdonságot átvettek az iPhone-tól (multitouch, egyetlen gomb a telefon elején, hasonló dokkoló), mostanra kiderült, hogy az iTunes-hoz is tud a telefon kapcsolódni. Olyan mintha iPod-ot vagy iPhone-t csatlakoztattál volna (kódlopás?).
Másodszori nekifutásra azért nem lepődök meg a híren. A Pre-t az Apple korábbi hardverfőnöke, Jon Rubenstein által vezetett csapat fejlesztette ki (Apple-től átvett dolgozókkal), így nem volt olyan nehéz dolguk, mint azt gondolnánk. A Pre ugyan nem tud az iTunes Plus előtt vásárolt DRM-védelemmel ellátott dalokat lejátszani és alkalmazásokat szinkronizálni, de MP3, képek és videók nem jelentenek neki problémát.
Kíváncsian várom az Apple reakcióját. Ha a Pre használók az iTunes-ban vásárolnak maguknak dalokat és filmeket, az még az Apple-nek is jó lehet, de most nem ez az elsődleges szempont. Már azon is felkapták a vizet, hogy a Palm átvette a magukénak tartott multitouchot, most az iTunes csatlakozás után pedig övön aluli ütést kaptak. Képzelem Steve Jobs milyen ideges lehet…

palmitunes
A kép illusztráció

Olvasd el a hozzászólásokat is

86 Comments

  1. fúj, undorító

  2. ehh…ez k**vanagy g**iség fél telefont lekoppintani…ugyanez a véleményem a sciphone-ról és a többi utánzattról is.

  3. szerintem megnem pofatlansag es nem is “k**vanagy g**iség”
    verseny van! jo az ha mas telo is tud szinkronizalni a itunessal

  4. hehe… ez jó! 🙂

  5. @BeniPhone: Jobban kellene vigyáznod a név választással. Az iPhone név is védett. Amilyen getrák, még beperelnek. Javaslom a BenSzifon nevet. 🙂

  6. Szerintem nincs vele baj, csak itunessal lehet csak én véleményem de az egesz appleba az itunest utalom a legjobban

  7. baz dmeg ez azért kezdd sok lenni, de akkor is csak palm, nem versenytárs

  8. off bocsi, valaki segitsen pls.

    megjelent egy kis forgo retek (mint amikor vmi tolt a telefon, az a vigászeru valami) a Phone és a Safari ikonjainak a jobb also sarkában. nem nagyon gátol semmibe, de kurvára idegesit. ha valaki tudja hogyan tuntessem el, legyen szives, irja meg. elore is koszi

  9. hello! ha mindenigaz, akkor az a backgounder státuszjelzője. azok az alkalmazások futnak a háttérben. állísd le őket, vagy cseréld ki kevésbé feltűnő jelzésre. cydiban Leobadge néven találsz olyat, mint az osx leopardban az aktiv programot jelző pötty. üdv

  10. a helyesírási hibákért elnézést :))) menet közben írtam a kommentet iphone-ról 😀

  11. @siriuspapa: A backgrounder beállításaiban a badgest kapcsold ki és eltűnnek

  12. Ha nem tetszik Apple-nek, a 8.2 már nem fogja felismerni a Pre-t… megoldják ezt pikk-pakk:)

  13. mas:

    Goolge video:
    http://www.youtube.com/watch_popup?v=v_UyVmITiYQ
    erdekes hogy 25perc30nal elokerul egy iphone es egy android h demonstralja a mobil es a wave kozotti kapcsolatot, igaz a szovegbevitelt CSAK iPhoneon mutatja meg
    androidhoz hozza se nyul

    szoval akor melyik a jobb tello kedves google?:)

    durva

  14. @BeniPhone:
    ezt és a Meizut ne hasonlítgasd holmi ciphoneokhoz és egyép nevetséges készülékekhez jó?!

    valószínüleg az apple is tud róla, bár iylenről még nem hallotam, de biztos pénz van a háttérben, hiszen az iphone senki nem fogja tudni elsöpörni addig amíg egy épkézláb OS-t össze nem dobnak, de addigra az iphonenak akkora térhódítása lesz hogy nem azt fogjék majd kérdezni hogy mien telód van hanem hogy hanyadik generációs?

    A Palm Pre-nek óriási előnyt jelent ez, főleg amerikában ahol az iTunes mindennappos dolog! fog dobni az eladásain semmi kétség és az apple is jól jár vele higgyétek el….

    nem kell mindig fujjolni mindent amit ki sem próbáltatok, lehet hogy jó a teló, de mi itt úgyis tudjuk hogy minél nem jobb 😛

  15. @tom: CSAK EGY PALM? nemá… a handheld technológia egyik nagy öregjéről beszélünk… jó tudom, nem megy most annyira a szekér, lenyomták az amúgy nagyon fasza palmokat a MS cuccok, de én bízom a pré-ben. technologiai szempontból nagyon érdekes a böngésző alapú os…

  16. Az egészben csak az a dühítő, hogy ez a retek palm jórészt az Apple ,,darabja”!!
    És itt ez a nagyszerű telefon (naná hogy a iPhone) és retkes parasztok másolják, sciphone stb…
    A szegény ember megdolgozik azért a pénzért amit kicsenget egy iPhone-ért, és akkor 30 ezres copy ge*ik lehúzzák…
    Jon komának meg szólni kéne, hogy inkább csak a saját gatyájában kéne nyúlkálni…

  17. Hát, csak én vagyok hülye, vagy ez tényleg nem igazság????

  18. Nem tudom minek berágni ennyire a Palmra. Szerintem igenis jó, hogy más telefont is tud így kezelni az iTunes (csak WinMobile ne legyen)

  19. @rale:
    igaz, igaz, igaz 😀
    max még az android telókat tdunám elképzelni az iTunes-ban, hiszen a google és az apple elég jó üzlettársak, a sony maradjon csak a pspnél meg a ps2nél, a nokia meg gyártson monitort, ha már telókat nemtudnak csinálni….

  20. ne legyetek már ti is olyanok mint a beszmacen az a sok appleb*zi…

  21. Hát, haver jön az WinMobile!!!
    És én nagyon kíváncsi vagyok rá….
    Amúgy abban, hogy sokan ennyire nem csípik a palmot, az is közrejátszhat, hogy “valaki” korábban kijelntette, h jön a Palm és az iPhone-nak vége….
    Ebből a szemszögből szerintem érthető.

  22. @Dezs: köszönöm szépen: D

  23. @skythe85: @horsepower: koszonom szépen a gyors választ, segitséget! eltunt 🙂

  24. Remélem a köv. iTunes -ban már letiltják a P(ű)rét.
    Undorító ez az egész Pré ahogy van.

  25. @Infy:

    erre inkább nem mondok semmit..

  26. @tom:

    Azért érdekes a kérdés maga,hisz valószínüleg ez így szerzői jogokat is sért,bár ha engedélyt kértek az apple-től,akkor már más tészta:)
    Engem személy szerint nem zavar az hogy más telefon is tud kommunikálni az iTunes-szal,rosszabb nekem ettől nem lesz.
    Sőt,ha szerencsénk van-igen,nekünk iPhone tulajoknak-igenis jó telefon lesz a Palm Pre,mert akkor az apple-nek lesz végre egy VERSENYTÁRSA,és abból mi csak profitálhatunk:)
    Még egy gondolat,engem maga a palm pre nem győzött meg,de ettől függetlenül ki fogom próbálni 2-3nap erejéig,de nem féltem az iPhone-omat egy Pre miatt:)

  27. oké hogy azis fontos mit tud az adott telefon de azér csak azér mer olyan mint egy PC nemkéne pré mer szerintem igen elbaszott egy külseje van : D

  28. @BeniSzifon: amugy nemtudom mien és nemtom mér pont prét irtam mind1 lényegtelen tul belekavarodtam abba amit irtam.lényeg pré csunya is / iphone meg szép és kész: D

  29. @csavar:

    kb. erre gondoltam én is:D egyetértek

  30. @BeniSzifon: Gratulálok, kár hogy a keresztelőn nem lehettem ott. 😀

  31. Nem akkora nagy gaz hogy a pre racsatlakozik az itunse ra. Gondoljatok csak bele az apple kidob feltetelezem kesobb egy fos keszuleked a jelenlegi meg beszarik.akkor veszel egy palm pret termeszetesen olcsobb aron es ugyan azokat a szeftvereket elerheted mint a szifonnal.a feregseget felreteve nem egy rossz dolog ez.es ez nem a midolgunk hogy ok egymasrol mit gondolnak nekunk ebbe csak haszon van!

  32. Amugy meg biztos nem egy szar telefon egyreszt ha az volt alma dolgozok csinaltak masreszt itunes szoftverismeret.azert van eszuk meg kell hagyni.

  33. Szerintem semmi nem történt. Más vevők is bejárnak abba a boltba amit eddig csak mi szidhattunk. A Palm Pre pedig egy nagy múltú cég kiváló terméke. Ettől még nem kisebbedik az iPhone érdeme.

  34. @Andras: Szerintem Palm Pre-re nem tudsz majd iPhone programokat telepíteni, ez hülyeség. Csak annyi van, hogy zenéket filmeket tudsz vele szinkronizálni iTunes-al.
    Programokat telepíteni még két különböző verziójú iPhone OS között sem ugyanaz, nem hogy másik készülékre, ahol még ráadásul más OS is fut 🙂

    Amúgy meg nem értem miért kell annyira kiakadni, hogy felismeri az iTunes a Pre-t, az egész iPhone-ban a legnagyobb szívás szerintem is az iTunes (lassú, kifagy, állandóan újra indul) … én már rég megoldottam mindenfajta átvitelt iTunes nélkül, még programokat sem azzal teszek fel.

  35. és most azt gondoljátok amugy hogy teljesen véletlenül lehet csatlakoztatni itunesre a prét?
    a kis 128×128 képecskéje meg csak ugy véletlen belerepült az itunes forráskódjába? vagy mi?
    én biztos vagyok benne, hogy jól kitalálták ezt az apple marketingesei…
    nemhiszem hogy valami is _véletlen_ lenne, amit csinálnak..

  36. mindenkinek a figyelmébe ajánlom. a blog hozzászoloinak 90% -ára (beleértve a postok iroit) vonatkozik!

    239. Az írásjelek szerepe kettős. Részben a mondatok szerkezetét, tagolódását, részeik-részleteik egymáshoz kapcsolódását tükrözik, részben némiképpen a beszédnek betűkkel ki nem fejezhető sajátságaira, a hanglejtésre és a beszédbeli szünetekre utalnak.

    Az írásjelek használatának szabályai általában a nyelvtani viszonyokhoz igazodnak. Ezeknek a keretein belül egyazon esetre sokszor több, egyaránt helyes megoldás kínálkozik. Ilyenkor azt az írásjelet kell választani, amelyikkel mondanivalónkat a lehető legteljesebben tudjuk érzékeltetni. Az írásjelek változatos és kifejező használata fontos eszköze az értelmileg és érzelmileg egyaránt árnyalt közlésmódnak, ezért csak szépíróktól fogadható el – egyes esetekben, tudatos eljárásként – az írásjelek részleges vagy teljes mellőzése.

    243. Az összetett mondatok tagmondatait általában vesszővel választjuk el egymástól.

    a) A tagmondatok határán a vessző mindig kiteendő, akár van kötőszó, akár nincs: Régi igazság, hogy anyanyelvét is jobban tudja, aki még egy nyelven tud. A rakodópart alsó kövén ültem, / néztem, hogy úszik el a dinnyehéj. Stb.

  37. @siriuspapa: Egyetértek vele maximálisan. Ráadásul van helyesírás ellenőrző is.

  38. Csak mellesleg. Szerintem ez a kép egy nagy átverés. A Palm Pre-t nem írják sehol Pré-nek.

  39. @Dezs: azért írtam, hogy illusztráció!

  40. iphone browserhez nem tud valaki valami pontos használatot mondani?vagy hol találok hozzá útmutatót?köszi

  41. @gazsiazasz:

    A kép alatt a következő felirat látható: “A kép illusztráció”

  42. @siriuspapa:

    Ehhez csak a következőket tenném hozzá:
    hozzászoloinak,iroit,

    Ha már ilyen szép szöveget tudsz írni(másolni esetleg?ctrl+c,ctrl+v egyszerű),nem ártana megtanulni helyesen írni is.

  43. mivel a Pre-t olyan “e” betűvel írják, ahol az ékezet egy vízszintes vonal az “e”-n, ezért az egyszerűség kedvéért az iTunes nyugodtan írhatna rá Pré-t. de mivel iPod-ot emulál a Pre, az iTunes lekezeli iPod-ként, így maga a kép elég valószínű, hogy tényleg fotosoppolt, de ez nem vitatja el a tényt, hogy működik a Pre az iTunes-szal. de Pre ikon az nincs a resource fájlok közt tudtommal, így az iPod-emuláció miatt max egy iPod ikonja lenne szerintem.

    alkalmazások szinkronizálása/futtatása a két OS különbözősége miatt valószínűleg nem lesz lehetséges, hiszen az egyik OSX a másik meg WebOS, ami ugye nem ugyanaz, más kernel, más hardver, stb.

  44. Off:

    Egy ideje a Safari semmilyen képet nem jelenít meg… Hogyan tudnám újra elohozni oket? Az OS-t nem akaron újrarakni, mivel kb. 1hét és ugye 3.0 🙂

  45. @jimny: Bocsi, úgy látszik elsiklottam felette.

  46. @Vabe: nem raktál fel véletlenül egy olyan patch-et, ami kikapcsolta a képek megjelenítését?

  47. Tudtommal nem. Hol lehet ilyen patch-et felrakni? Cydia?

  48. OFF:

    Sziasztok!
    Egy régi problémám van, és még mindig nem tudtam rá megoldást találni.
    Akinek van jó, és használható ötlete, az segítsen már?
    Tehát: Feketelista program kellene egy szűz, gyári telefonra.

  49. valaki tudja, hogy az ikonok alatt szereplő neveket, pl: “sms”, “kamera”, “időjárás”, “beállítás” stb. hol lehet módosítani? vagy eltűntetni 🙂

  50. @csavar: nem hasznalok ekezetet, ha nem tunt volna fel… de amugy meg akarmilyen helyesirasi kerdesnek allok elebe nagyon szivesen 🙂

  51. @airness23: Winterboard- dal lehetséges, nélküle viszont nagyon körülményes.

  52. @Vabe: Cydiából tedd fel az imasafari nevű tweaket, az rak egy kapcsolót a safari beállításokhoz show images névvel. Azzal visszakapcsolhatod.
    @fuji001: Megoldás: Quickpwn —> iBlacklist 😀
    @airness23: A telepített appok neveinek átírására ott van cydiában a rename. A gyári appok átnevezése a System/Library/CoreServices/Springboard.app/Hungarian.lproj/LocalizedApplicationNames.strings fájl átírásával lehetséges. A nevek eltűntetése meg winterboardban a no dockediconlabels, és a noundockediconlabels használatával.

  53. Üdv ! Boccs az /Off ért , lehet buta kérdés de igy hirtelen nem adott semmi okosat a google!
    Kérdés: csak Mac el tudok appot fordítani vagy lehet Pcn is? A választ ha lehet ide kérném: blacksoldierca(kukac)gmail.com
    Kössz és bocs /on

  54. köszönöm a segítséget!! irány a winterboard 🙂

  55. @siriuspapa:

    Azt nem is figyeltem,de pont annál a commentnél aminél úgymond kötözködöm,használtál is,meg nem is ékezeteket,szóval…:)
    És félre ne értsd,nem azért írtam,mert úgy éreztem hogy “hú,bele kell kötnöm gyorsan valakibe”,de ha már valaki ennyire figyel az írásjelek szerepére nyelvünkben,akkor figyelhetne az ékezetekre is:)

  56. Tényleg,ha már palm pre,valahol azt olvastam(álmodtam?!?)hogy lesz benne olyan,hogy vezeték nélküli töltés.Ilyen,tényleg létezik?

  57. akik ennyire fanyalognak arra, hogy az iTunes szinkronizál a Pre-vel, azoknak ajánlom figyelmébe a következő listát, ami az összes olyan eszközt felsorolja, amivel még tud szinkronizálni az iTunes:

    http://support.apple.com/kb/HT2172

  58. üdv! szánalmas. és az összes többi utánzatról ez a véleményem. hányingerem van amikor a reklámokban látom az lg vagy a samsung vagy a nokia érintőképernyős telefonjait. még ha lennének is olyan jók mint egy iphone akkor is szánalmasak lennének. mind koppincs szar.

  59. @gabi: Akkor már az iPhone is koppintás :).
    Ugyanis jóval az első iPhone előtt is voltak touchscreen-es telefonok, csak azok nem éppen az átlagfelhasználói közegben voltak elterjedtek.

    Amiben az iPhone különbözik ezektől, az a minőség maximum.

  60. Az apple dolgozoi dolgoznak a palm pren.ebbol kifolyolag lehet arra kovetkeztetni hogy a programok is futnak majd azon melyeket itunesbol letoltunk.ugyan is ha a palmpren dolgozo volt almasok ismerik a szukseges forraskodokat akkor pikk pakk mukodni fog a palmon is az iphone szoftver.ez az en velemenyem ugyanis az itunes eleres csak ebbol a szempotbol erne meg nekik!szerintem nem veletlen ez a dolog.

  61. Gabi@: legyszives akkor kicsit nezz korul HTC- eknal. Ok mar joval az iphone elott erintos telefonokat csartott.szoval akkor mirol is beszelunk?ki koppint kit ?

  62. @Andras: most ezzel kb azt mondtad, hogy mivel anno a Microsoftnak részesedése volt az Apple-ből, így bármi, OSX-re írt progi fut Windows alatt is.

    elég valószínű, hogy nem futnak majd az AppStore progik a Pre-n, mert nem arra az OS-re vannak írva, és a webOS-ben nincsenek benne azok a kext-ek és framework-ök, amik az iPhoneOS-t alkotják. teljesen más az UI felépítése is. tehát nagyon valószínű, hogy nem fognak menni.

  63. @Andras: mellesleg a windows mobile vagy pocketPC típusú telefonokat meg ne vegyük ide. ami PDA telefon, az teljesen más kategória. az érintőképernyő technikája is teljesen más, és nem igazi érintésre reagál, hanem stylus-szal való böködésre. fizikailag is teljesen más a felépítése a touch layer-nek benne. egy ilyen telefont te nagyon nehezen fogsz ujjbeggyel vezérelni, mert nem tudsz úgy rábökni. körömheggyel már inkább. meg nem tudnak multitouch-ot sem (legtöbbjük).

    de ne keverjük a szezont a fazonnal. tény, hogy voltak ilyesmi telefonok már az iPhone előtt is, de két külön kategória, amit nem kéne kavarni.

  64. @csavar: 🙂 elkezdtem jatszani regebben egy jatekkal, amiben nem volt ekezetes betu. nah es en ott tanultam meg gyorsan irni, szal ekezettel minden ketszer ennyi ido lenne 🙂

  65. @csavar: igen, külön 50 dollárt kell fizetni a töltőért.

  66. @jadeye: igen, vannak olyan készülékek, amelyek tudnak az iTunes-al szinkronizálni, de ezek
    1, nem komoly versenytársak
    2, előtte engedélyt kértek az Apple-től…

  67. @jimny: oké, csak én azt nem értem, mit kell ennyire fanyalogni a Pre-n. tud zenét meg képet szinkronizálni? nagy cucc. mivel iPodként ismeri fel, és pár volt Apple-s technológiajobbágy csinálta, nem hiszem, hogy a háttérben ne kértek volna ők is engedélyt az Apple-től.

    egyébiránt meg most a legtöbben mit vártok mégis? az Apple kidobott a piacra valamit, ami egy jó ötlet. teljesen várható volt, hogy sokan le fogják koppintani. ami egészen addig nem is baj, amíg úgysem lesz egyik sem komoly versenytárs. ami viszont gáz sztem, az az ilyen mindenféle kínai koppintás. na abból valahogy egyik sem kéne, hogy legyen.

    a Pre viszont egy nagy múltú cég, a Palm terméke, és ez a termék hasonlóképp elegáns, mint az iPhone. sőt, én azt mondanám, hogy aki az UI-ra gizdul, annak bizony jobban bejöhet a Pre UI, mert lássuk be, valóban látványosra sikerült. (kérdés, hogy folyamatos net nélkül mit szól a dolgokhoz, meg a függetlenítés hogy fog kinézni)

    de emellett nem igazi versenytárs a Pre, hiszen az OS különbözősége miatt az AppStore progik alapból nem fognak futni rajta, max akkor, ha az adott developer arra a platformra is megírja/átfordítja.

    az Apple meg ezeket a felmerült hőbörgéseket megoldhatja nagyon könnyen: az iTunes-t frissíti, így az visszautasítja a Pre-t, már ha ez tényleg ilyen trükközős, hátbadöfős cucc volt a Palm részéről, amit én nagyon nem hinnék. a developerek meg már amúgy is kaptak egy új agreement-et a legutóbbi SDK-val, miszerint ha az AppStore-ba szánt appjuk megjelenik másutt is, akkor ki lesznek zárva. innentől akkor azt hiszem, ez túl van tárgyalva.

    de egy biztos, ha már van egy minta, amivel kapcsolatban felmerülnek hiányosságok, akkor az alapján már nem nehéz olyat csinálni, ami jobb annál, mint az eredeti minta. de hát épp ez a fejlődés lényege. de nem kéne ilyen bigottnak lenni. aki nem akar Pre-t venni, az nem vesz. aki meg akar, az majd vesz. ez az egész talán az Apple-t is arra kényszeríti, hogy még több újdonságot dobjon bele az új készülékbe, amivel pofántörli a Pre látszólagos előnyét.

  68. jadeye@:az erinto kepernyonek a gyartasa es mukodese nem szamottevo!az alap otlet a lenyeg amibol jottek az otletek.az hogy egy erinto kepernyo konkretan erintesre vagy benyomasra tortenik az itt nem lenyeg.samsung omnia erintos de valojaban bokodos!van hozza ceruza is.lenyegtelen hogy az mi modon de erintos a kepernyo mert ugyebar a kepernyot nyomjuk nem egy gombot!

  69. @siriuspapa: Sokszor írunk iPhone-ról. Én sem szeretek szarakodni az ékezetekkel. Ha valaki nem érti anélkül, javaslom filctollal húzzon ékezetet a kijelzőre 🙂 / Most gépről írtam 😀 /

  70. Es mellekesen.az emberek manapsag nem tesznek kulpnbseget pda es normal telefonok kozott.mind a ketto azt tudja.a pda telefon most is es regebben is ugyanolyan keszulekek voltak csak mas elnevezessel.ez is csak egy nagy dobas amire felfigyelnek az emberek es megvegyek a tomegesen gyartott szarokat.

  71. @Andras: a winmo megközelítése a touchscreen-hez teljesen más. a technológiai különbség a gyártás tekintetében ezt csak tetézi. de ne akard már azt kitalálni, hogy ha nem lett volna pl HTC, akkor iPhone se… ez eléggé demagóg hozzáállás.

    az érintőképernyő technológiája az hardver. a hadver meg csak kiszolgálja a szoftvert. semmit nem érne az iPhone a tapicskolással (még ha az jelen esetben tök más technológia, mint egy böködős touchscreen), ha nem lenne mögötte az iPhoneOS.

    ez akkor kb azt jelentené, hogy a számítógépek billentyűzetét is anno koppintották az első írógépről… ugyankérlek. vannak dolgok, amiknek a felhasználása teljesen magától értetődik.a touchscreen is ilyen.

    de mindezek semmit nem érnek a vele együttműködő szoftver nélkül. és akkor megint oda lyukadunk ki, hogy ne hasonlítsuk össze a winmo-t az iPhoneOS-sel. mert két külön kategória.

    egyszóval: a HTC is ugyanúgy másolt, mert nem ez volt az első touchscreen-es készülék. nemtom, láttál-e már Apple Newton-t. na az már touchscreen volt 1989-ben is. az iPhone elődje sokkal inkább ez, mint bármi HTC. de olvass utána: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_iPhone

  72. (ez nem azt jelenti, hogy a Newton volt az első touchscreen, mert ezt nemtudom, hiszen palm is volt már akkoriban. de az iPhone nem a HTC vagy bármi más windows PDA vagy winmo telefon koppintása, ez váltig demagóg feltételezés, pláne a touchscreenből levezetve)

  73. @jadeye: nem magával a készülékkel van bajom, hanem a Palm üzletpolitikájával.
    A készüléket nagyon jónak tartom, elsősorban a multitasking miatt. Nagyon jó hogy elkészült, mert így az Apple nem kényelmesedik el. Ha nem csinálták volna meg a Pre-t, akkor a 3.0-ban nem raktak volna be olyan alapdolgokat, amelyeket már régóta hiányoltunk.
    Problémám az üzletpolitikával van. A Palm erre a készülékre tett fel mindent, mert különben már rég csődbe mentek volna. Szerintem abszolút nem kértek engedélyt az Apple-től a csatlakozásra, hanem egyszerűen ellopták a kódot. Ezt abból gondolom, hogy amikor kiderült a multitouch képesség, akkor Tim Cook kijelentette, hogy minden körülmények között megvédik az általuk levédett jogokat. Valami hasonló lehet ebben az esetben is.
    Abban egyetértek, hogy az iPhone nagy előnye az AppStore, ebben felülmúlhatatlan.
    Lehet a Pre sikeres, de csak mérsékelten 🙂

  74. Jadeye@: Teljesen eltértél a tárgytól és látom nem fogod fel amit magyarázok!Nem azt jelentettem ki hogy az iPhone valaminek a koppintása!Azt mondtam a legelején is amit nem fogtál fel hogy nem az iphone az első olyan telefon ami érintős!És az iphone lehet nem koppintot de az ötletet mástol vették át.Ugyanis az apple nem is gyártott eddig mobilokat.Én nem a multitouchot feltételeztem,mert ugyebár az is ez érintőképernyő egyik fajtája.Én azt jelentettem ki hogy az ötlet nem az övék.Technológiai megvilágitásra egyáltalán nem tértem ki mert nem is kételkedem az appleba.De maga az hogy ő készüléket gyártson és hogy miet abban nagyba befolyásolta az őket körülölelő készülékek sokasága.De te teljesen elkanyarodtál a tárgytól és mondod ki magadból a bemagolt okosságokat amikről szó se volt.Ha nem tudod értelmezni a mondataimat amik elhagyják a billentyűzetet (nem az írógépet””erről se volt szó nem tudom honnan szedtél ilyet) akkor kérlek ne fárassz le.És a mobil oprendszerről sem szóltam neked egy árva szóval sem.Ja és egy Newtont ne hasonlitsál már egy készülékhez, mert annak végképp semmi köze hozzá.Egy átkozott messagepad…Nem az érintőképernyőről beszéltem hanem az érintős telefonról.Ismétlem neked Telefonról beszéltem nem magáról az érintőképernyőről.Mert érintős telefonba nem az Apple volt az első…

  75. @Andras: bemagolt okosság… jól van. legyen akkor neked igazad, whatever.

    egy szóval sem mondtam azt, hogy az Apple lett volna az első, aki érintőképernyős telefont készített, mert nem. (de ettől függetlenül maga az érintőképernyő típusa teljesen más, mint ami bármi eddigi érintőképernyős cuccnál van.)

    és ha elolvastad volna, amit írtam, akkor azt még korábban épp azzal zártam le, hogy ez a fejlődés lényege, hogy egy jó ötletet átvesznek. az Apple meg sohasem tagadta, hogy nem emelik át a saját cuccaikba a jó ötleteket, sőt, még ilyenkor ők is csavarnak a dolgon egyet, hogy szerintük mitől lenne ez még jobb.

    szerinted az érintőképernyős telefon mégis honnan szedte az ötletet az érintőképernyőhöz, ha nem olyan készülékekből, amik ugyan nem telefonok, de érintőképernyősek voltak?

    azt írtad: Gabi@: legyszives akkor kicsit nezz korul HTC- eknal. Ok mar joval az iphone elott erintos telefonokat csartott.szoval akkor mirol is beszelunk?ki koppint kit ?
    ebből Gabi hozzászólását is elolvasva józan paraszti ésszel is az süthető ki, hogy márpedig az Apple például HTC érintőképernyős telefonokat koppintott ( pedig nem, mert a Newton volt az alapja, hiába “csak” egy messagepad. vagy szerinted miből alakult ki bármi PDA-telefon? hiszen a PDA is csak egy PDA volt eredetileg…). vagy máskor akkor használj legalább vesszőket meg egyéb írásjeleket, mert akkor a saját írásod is értelmezhető akárhogy, ezekszerint akkor úgy is, ahogy igazából nem szántad.

    ennyire ne kelljen már szájbarágósan leírni valamit, hogy ne lehessen teljesen félremagyarázni…

  76. @Andras: “Nem az érintőképernyőről beszéltem hanem az érintős telefonról.Ismétlem neked Telefonról beszéltem nem magáról az érintőképernyőről.Mert érintős telefonba nem az Apple volt az első…”

    ehhez javaslom, hogy tekintsd meg ismételten ezt a kommentem, konkrétan: “tény, hogy voltak ilyesmi telefonok már az iPhone előtt is”

  77. @jadeye: Tényleg sokan nem vagyunk ám kíváncsiak a sok okosságodra itt. Nem miattad járunk ide!! Miért nem a saját blogodba írsz ennyit. Na de tényleg !! Legyél tömör és ne túlokos 🙂

  78. @miki315: nos, igazán sajnálom, ha szerinted csak “sok okosság” az, amit írok, de akkor rendben. szerintem mondjuk az, hogy Andras és én félreértettük egymást, és két külön dologról beszéltünk, annak ehhez az egészhez semmi köze. de ám legyen. ez esetben én még elnézést is kérek.

  79. @miki315: Kinek a pap, kinek a papné. Engem nem zavar. Igaz , hogy én az “ilyenekért” járok ide. 🙂

  80. @Dezs:

    Dettó,szeretem ha valaki sokat tud valamiről,és azt meg is osztja a többiekkel

  81. Oke jadeye abban igazad van hogy a htc nem a legjobb pelda volt de ezzel csak arra szerettem volna ravilagitani hogy leteztek az iphone elott erintos telok.de az otletet az apple atvette valahonnan tovabb fejlesztette es uj technologiaval elkezdte gyartani az iphonet.lehet hogy te ertelmezted felre amit mondtam.a ki koppint kit ugy ertelmeztem hogy a samsung meg ezek nem az iphonet koppintjak hanem szimplan haladnak ok is a korral.es szoftverileg teljesen mas felepitesuek

  82. A lenyeg az amire ki akartam lyukadni hogy szo sincs koppintasrol.a samsung pont annyira koppintja az iphonet mint az iphone az elodjeit.semennyire.

  83. Mennyire igaza van ennek a postnak!! Ez a Palm-banda tényleg szemét módon pofátlan!! Pláne, hogy az Apple jóváhagyásával lehet iPod-okat szinkronizálni az iTunes mellett más szoftverrel, OS X-et feltenni nem Apple hardverre (Apple loves Psystar), és… jaj, elfelejtettem, pedig volt még valami… ja, megvan: az iPhone/iPod touch jailbreakre is rábólintottak. Vagyis… miket beszélek, ezeket nem is támogatják a One Infinite Loop-on!!

    Nézzetek már magatokba egy kicsit, tiszta dedó, ami itt van. Fáj nektek, hogy a Palm Pré-t az iTunes – amit a legtöbben itt utáltok (gondolom, főleg Win-userek) – Clickwheel iPod-ként felismeri, miközben feltöritek a szifont… Szánalmas banda…
    Csak úgy mellékesen: Apple-fanboy vagyok, egy éven belül vettem 2, azaz két MacBook-ot (fekete, 2.4Ghz+4GB RAM, unibody 2.4GHz+4GB RAM), 2 iPod-ot (16GB 4G nano, 32GB 2G touch) – ezeket mind Apple Store-ban vettem eredeti áron, nem használok semmilyen tört szoftvert, a touch természtesen NEM jailbreakelt, és az iTunes (+ iPhoto stb.) nagyon jó kis progi – számomra legalábbis, és utálom azokat a hozzászólásokat, ahol az MMS hiányával (11 éves mobilos pályafutásom alatt kb. 10 darabot küldtem) meg a köztudottan szar kamerával dobáloztak az iPhone-t szidalmazók (főleg N95 és WinMo bajnokok).

    Mindemellett: bármikor szívesen elismerem, hogy nem az Apple és Stevieboy a mindenható, igenis mások is tudnak használható termékeket kihozni, meg Redmondban is (Win7). Az itt hozzászólók többségének toleranciája a közelében nincs ennek, csak fröcsögni tudnak.

    Még egy apróság: tény és való, hogy segíthet valamicskét a Palm-nak (és a Sprintnek) ez az iTunes-szinkronizáció, de sokkal többet ártott nekik, hogy a Verizon tett egy nemhivatalos megjegyzést, hogy kb. 6 hónap múlva náluk is lehet majd kapni. Ha nincs szerencséje a Palm-nak, akkor ennél kevesebb idő alatt tönkremennek, nem lesz Pré, és boldogok lehettek, hogy nem lesz mit az iTunes-szal szinkronizálni.

  84. hát ez nagy köcsögség, basszák meg a szarukat, találjanak ki hozzá mást! ne a másikét lopják el!!!!!!!!!!


Add a Comment