fbpx Skip to content

Korábbi írásomban beszámoltam az iTunes Gift Cardok kódjának hamisításáról. Mivel azóta rengetegen szálltak be az üzletbe, a 200 dolláros kártya ára lecsökkent 2 dollárra, ezért a crackerek új módszert találtak ki. Az AppleInsider számolt be arról az esetről, hogy egy fejlesztő kapott egy emailt, amelyben az árus felajánlotta, hogy a kártyán lévő egyenlegig megvásárolja az alkalmazást és a hasznon feleznek.
Ha pl. az árus ezer számlát nyit, két dolláros árat feltételezve a fejlesztő 1400 dollárt kap, amiből 700 a csalóé. Mivel az iTunes-ban januári adat szerint 75 millió aktív számla volt, egy automatizált vásárlási rendszer segítségével az összeg és a forgalom fel sem tűnik.
Persze az egésszel a fejlesztő kockáztat a legtöbbet. Az Apple megvizsgálja, hogy kinek az alkalmazását vásárolták meg leginkább Gift Carddal és csalás esetén kizárhatja a fejlesztőt a programból, nézhet más kenyérkereseti lehetőség után.

itunesgiftcard

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. hat attol, hogy sokan vesznek kartyasan a fejlesztot nem kene baj erje… bizonyitsak be, hogy van koze hozza, addig nem tudnak Vele mit csinalni…
    szerintem….
    ennyi erovel az ilyen hamos kartyasok kibaszhatnak random fejlesztokkel heccbol…


Add a Comment