fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz a botrányt kiváltó McNamee nyilatkozat utóhatásáról, az iTunes Gift Card algoritmusának feltöréséről és a Tweetie meghiúsult frissítéséről.

Korrigálták McNamee nyilatkozatát

Két napja beszámoltam a Palm egyik tulajdonosa, Roger McNamee nyilatkozatáról, mely sokakban kiverte a biztosítékot. Magánál a cégnél is erősnek találták a mondottakat, ezért az ügyvédek összeültek és korrigálták a nyilatkozatban elhangzottakat. A sajtóközlemény nyelvezete elég jogira sikeredett, aki mégis kíváncsi rá, itt elolvashatja.
Egyik sarkalatos pont az volt, amelyben McNamee a Palm Pre böngészőjét „milliószor, nem inkább sokszorosan” gyorsabbnak minősítette és az köröket ver az iPhone-ra. Az ügyvédek szerint a Pre még fejlesztés alatt van, ezért előzetesen még semmit sem lehet mondani a sebességről. Hozzátenném, hogy a Pre ugyanazt a nyílt forráskódú Web Kit motort használja, mint az iPhone, tehát a fejlesztés előbb-utóbb meg fog jelenni az iPhone-ban is. Ráadásul a Palm eddig nem mutatott fel semmi érdekeset böngésző-adaptálás terén.
Másik nagyon visszhangot kiváltó kijelentés a kezdeti iPhone felhasználók átpártolása volt. Az ügyvédek szerint ez egy túlzó jóslat volt, amit vissza is vontak.
Mivel a Palm az elmúlt negyedévet (is) veszteséggel zárta, ezért McNamee részéről ez egy segélykiáltás lehetett. Egyetlen reményük a Pre, mindent erre tettek fel. Azonban még ilyen körülmények között sem lehet ilyen nyilatkozatot tenni.

Feltörték az iTunes Gift Card algoritmusát

Kínai hackerek feltörték az iTunes Gift Card algoritmusát, és saját kódgenerátort hoztak létre. A kódgenerátorral 200 dolláros kártyákat árulnak mindössze 2.6 dollárért (18 jüan) .
Ha valaki vásárolni akar, akkor Kína legnagyobb C2C online boltjában felkeres egy árust, lebeszéli vele az üzletet, a bolt online fizetési rendszerén keresztül kifizeti a kártyát, ezután megkapja a kódot. Nem kell más tenni, mint beváltani a kártyát az iTunesban és indulhat a vásárlás.
Egy árus szerint az üzlet gyorsan növekszik, de mivel egyre több eladó csatlakozik be, a kezdeti 320 yüanról 18 yüanra esett egy kártya ára.
Egyelőre az Apple még nem változtatott a kódgeneráláson, de várhatóan lépni fog az ügyben.
A szifon.com elítél minden ilyen manipulációt és a legális vásárlásra bíztatja olvasóit!

itunesgiftcard

Apple nem volt hajlandó frissíteni a Tweetiet

Az Apple elutasította a kedvelt twitter alkalmazás, a Tweetie 1.3-as verziójának frissítését, annak agresszív nyelvezete miatt. Csakhogy tisztában legyünk a lényeggel, a twitteren megjelenő üzenetek nem magában az alkalmazásban vannak, hanem a felhasználók küldik ki őket. Úgy látszik magánál az Apple-nél sincsenek tisztában magával a twitterrel. (Itt megtudhatod mi is az a twitter). Ilyen alapon a Safarit is be kellene tiltani, mert megjelenhetnek rajta obszcén kifejezések. Az ominózus szó a mellékelt képen látható.
Update: az Apple mégis jóváhagyta az alkalmazást.

tweetie13

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. 🙂 olyan jókat vidulok az ilyesmi mondatokon 🙂

    A szifon.com elítél minden ilyen manipulációt és a legális vásárlásra bíztatja olvasóit!

    🙂

  2. hehe, hát mifene igyekszünk 😀

  3. Azért én kicsit küzdök 🙂 a taobao.com-on a regisztráció már megvolt, most már a konkrét vásárlással küzdök. De a google translate már nem tud segíteni a fizetésnél, úgyhogy kell valakit találni, aki nagyjából ki tudja silabizálni az írásjeleket 🙂

  4. ejnye, hat nem megmondta a szifon, hogy vasarolj legálisan? 🙂

    (lehet ilyen giftel mac-et is venni? 🙂 )

  5. hehe én is rávetettem magam a taobao-ra 😀

    mellékesen: új iPod shuffle – http://www.apple.com

  6. szinte állíthatom, hogy a palm pre nem fogja legyőzni az iphone-t 🙂 hiába tud itt-ott többet, de mégis hiányzik belőle valami… az az “egyszerű de nagyszerű”-ség. kicsi a képernyője, fura az alakja (egyik siemenst juttatja eszembe), vastag, a qwerty szerintem felesleges (a iphone-t ismerve). a multi touchjáról nem beszélve, a 3,5″ képernyőn épp h kényelmes kihasználni, akkor mi lesz a 3,1″-on? szóval valahogy nem győzött meg. inkább kivárnám a következő iphone-t 🙂
    ez egyéni vélemény, nem kell belekötni. mindenki döntse el maga.
    http:// techblog. dallasnews. com/ preiphone .jpg

  7. ha vkinek sikerül óccón beszerezni a gift cardokat lehetne viszonteladó, sztem lenne rá érdeklődő.. 😀

  8. szinte állíthatom, hogy a palm pre nem fogja legyőzni az iphone-t 🙂 hiába tud itt-ott többet, de mégis hiányzik belőle valami… az az “egyszerű de nagyszerű”-ség. kicsi a képernyője, fura az alakja (egyik siemenst juttatja eszembe), vastag, a qwerty szerintem felesleges (a iphone-t ismerve). a multi touchjáról nem beszélve, a 3,5″ képernyőn épp h kényelmes kihasználni, akkor mi lesz a 3,1″-on? szóval valahogy nem győzött meg. inkább kivárnám a következő iphone-t 🙂
    ez egyéni vélemény, nem kell belekötni. mindenki döntse el maga.

  9. Sziasztok szerintem a nap híréhez tartozhat az is hogy időközben megjelent a “végleges” jailbreak ipod touch hoz 🙂
    Mivel az itouch.hu 1 hónapja nem nagyon ad magáról életjelet ezért ide írok:)

  10. @badbone: Ha sikerült találnod, én szívesen kifeizetem a 3 dolláros ár kétszeresét is Neked, ha segítesz Nekem is vásárolni egyet.

  11. Category: Social Networking

    Price: $2.99

    Released: Nov 11, 2008

    Size: 0.3 MB

    Seller: atebits LLC

    Added to Appulo.us: Nov 25, 2008

    Latest version: 1.3

    Most akkor mi van?

  12. off!
    @admin!

    Szerinted a IFHONE.HU teljesen feladta a harcot ????

  13. igen. Ez van.

  14. @Monky: Maga a tulaj is ide cikkezik, nem mi másoljuk le, én kértem meg, hogy ide is írja meg a cikkeit remélem nem gond?! Egyébként legközelebb 1 értelmes email címmel kommenteljél, köszönjük Emese.

  15. “A szifon.com elítél minden ilyen manipulációt és a legális vásárlásra bíztatja olvasóit!”
    Yes yes yes 😀

  16. sziasztok! egy kis segítség kéne, mert szétparázom magam: adott egy függő T-Mob-os szifon, 2.0-ás szofttal… vagyis már nem mert már kétszer próbáltam jailbreakelni 2.2-n, vagyis előtte shift restoreral 2.2-t feltenni és úgy jailbreakelni, de a teló utána nem látja a Trémobil hálózatát!!! most már kétségbeesésemben próbáltam felrakni a 2.2.1-t itunesből, de arra meg kiírta 2szer is hogy timed out (mintha nem tudta volna letölteni).
    lehetséges az hogy ha az ezen az oldalon letöltött custom Tmob-os 2.2-vel frissítek, akkor nem kell qickpwn?
    PLS segítsetek!
    KÖSZÖNÖM!

  17. @gomezbuc7: Frissítsd. A quickpwn amúgy is a jailb.-hez kell

  18. @fuji001: Az ifhone.hu-n még tavaly volt egy hónapos adásszünet, aztán megjelent egy cikk, aztán a törökök feltörték, utána még volt egy próbálkozásuk visszahozni az oldalt, de mióta újra feltörték a törökök, azóta annyi.
    @miki315: Persze, hogy elítél minden ilyen manipulációt. Attól hogy tálcán kínál fel minden effélét (giftcard, cyntact, stb.), a folytatás a Te lekiismeretedre van bízva 😉

  19. Nalatok megy a beejiveim messenger kliens? Matol nekem azt irja hogy frissitsem az applestore-bol.

  20. @Monky: Igen, Admin megkért, hogy a főbb cikkeket itt is jelentessem meg,

  21. Admin! A cydiás MobileLog crack miért nem működik?

  22. RKG, badbone, lett valami eredménye a taobao-nak? Én is ráfeküdtem, de még regelni se tudtam 🙁 ! Valahogy tudnátok segíteni, mesterek?!

  23. Engem is erdekelne egy ilyen mukodo giftshop, ha valaki talal egyet es sikerul vasarolnia szoljon!

  24. Hát én nemtom hogyan, de regelni sikerült! Viszont, hogy vásárolni hogyan????


Add a Comment