fbpx Skip to content

Figyelem! Az alábbi cikk szigorúan tájékoztató jellegű, és az érthetőség kedvéért sok technikai részlet lényegesen leegyszerűsítve szerepel benne! Mielőtt feltennéd az idevágó kérdésedet, olvasd el figyelmesen a cikket! A szifon.com nem vállal felelősséget az itt leírtak meg nem értéséből vagy hibás értelmezéséből fakadó problémák esetén!

AT+XAPP

A jelenlegi szoftveres függetlenítés az AT+XAPP parancs hibáját használja ki az azt támogató basebandek esetén. Az iPhoneWiki pontosan leírja, hogy az AT+XAPP esetén veremtúlcsordulás (stack overflow) érhető el, ha 52 karakternél hosszabb stringet küldünk vele, és így a túlcsordulás eredményeként lehetőségünk lesz aláíratlan kód futtatására is.

Az iOS 4.1 megjelenésével viszont az Apple befoltozta ezt a korábbi, egészen a 4.0.2-ig használt, 05.13.04-es basebandben is kihasznált sebezhetőséget. Így aki gyári 4.1-re frissítette az iPhone 3G/3GS készülékét, az elvesztette a szoftveres függetlenítés lehetőségét, hiszen azzal a baseband frissült olyan, újabb verzióra, ami esetén ez a hiba már nincs meg, így az ultrasn0w sem működik velük.

iPad baseband az iPhone-on

Az iPhone 3G/3GS esetén lett egy áthidaló megoldás, ami viszont egyúttal a GPS funkcionalitás elvesztésével jár. Ez a módszer az első generációs iPad WiFi+3G-ben, az egészen a 3.2.2-es firmware-rel bezárólag megtalálható 06.15.00-s basebandet használja fel, mert abban is megtalálható a fent említett AT+XAPP sebezhetőség. Mivel az iPhone 3G/3GS és az első generációs iPad baseband chipjének típusa megegyezik, így lehetőség van arra, hogy a 3G/3GS-re az iPad basebandjét feltegyük, és ezzel ismét szoftveresen függetleníthető lesz, viszont ez egyúttal elérhetetlenné teszi a GPS-t is.

A GPS funkciótól való “elbúcsúzás” oka ebben az esetben a készülékekben található GPS chipkészletek különbözősége, mert míg az iPhone-okban Infineon Hammerhead II PMB2525 van, addig az iPad-ben pedig Broadcom BCM4750. Nagyon leegyszerűsítve talán azt lehetne mondani, hogy az iPad basebandje a hardveres különbözőség miatt nem tartalmazza a drivereket az iPhone-ban található GPS-hez, így nem tud vele kommunikálni.

Ez azt jelenti, hogy a mobiltornyok és WiFi-hotspotok általi, viszonylag nagy szórással dolgozó helymeghatározás továbbra is működni fog. De ha egy olyan alkalmazást akarnál használni, ami kifejezetten csak a valós GPS-koordináták alapján működne, így akár mobilinternet és/vagy térerő nélkül is, azok az alkalmazások nem fogják megtalálni a helyzetedet.

(Ha bővebben is érdekel a téma, olvasd el korábbi cikkeinket az iPad baseband kapcsán: Ultra-recycle – az extrém ultrasn0w és 4.1/4.2.1 függetlenítés: GPS problémák, új hacktiválás és iOS 4.2.1 és a recovery loop.)

A baseband csak frissíthető

A problémát az okozza, hogy a baseband direkt úgy van megtervezve, hogy kizárólag magasabb verzióra engedje frissíteni a saját, belső firmware-jét. Így tehát nem lehet csak úgy visszatenni egy korábbi basebandet azzal, hogy visszateszünk egy korábbi verziót az iOS-ből, mert azzal a baseband verziója változatlan marad, és a restore végén az iTunes még hibaüzenetet is ad emiatt. Ez természetesen nem meglepő, hiszen alapvetően úgy lett tervezve az egész folyamat, hogy csak magasabb verziókra frissít a felhasználó, és nincs opció a downgrade-re.

Ha egyszer feltetted az iPad basebandet, akkor az egyelőre végleges, és jelenleg nincs opció arra, hogy korábbi verziót visszategyél. Persze egyetlen esetben lehetséges korábbi basebandet visszatenni, de az csak 5.08-as (=5.8) bootloaderrel ellátott iPhone 3G esetén lehetséges. Az újabb bootloaderekben nem találtak még olyan hibát, ami lehetővé tenné a baseband downgrade-et.

Megoldás lehetne még, ha már downgrade-elni nem lehet, hogy tovább frissítjük a basebandet. Viszont az Apple által kiadott újabb iPhone-os firmware-ekben változatlanul 06.15-ösnél alacsonyabb verziószámúak az egyébként sem függetleníthető basebandek, így azokkal ez nem megoldható. És noha szoftveresen nem lehet őket függetleníteni, legalább a GPS-t vissza lehetne kapni, és például a szolgáltatótól kérni a hivatalos függetlenítést.

Sajnos az sem opció, hogy akkor vegyük a jól bevált 05.13.04-es basebandet, és mondjuk egy hexa editorban írjuk át benne a verziószámot például 06.16-ra -hiszen az akkor már magasabb, mint a 06.15-, és akkor frissítsük meg azzal; ugyanis ehhez a teljes baseband-szoftver visszafejtése lenne valószínűleg szükséges. Ha viszont visszafejtenék, akkor meg már eleve függetlenre is meg lehetne azt írni, ahogyan tették azt az iPhone 2G esetén. A basebandben továbbá léteznek beépített önellenőrző rutinok is, amiket szintén át kellene hidalni ahhoz, hogy a felülírt verziószámot egyáltalán elfogadja, ezeket viszont szintén nem lehet megtenni a szoftver visszafejtése nélkül.

(Ha bővebben is érdekel a téma, olvasd el korábbi cikkeinket a baseband és a hivatalos függetlenítés kapcsán: Baseband: tények és tévhitek és iPhone 3G/3GS/4 függetlenítés: NCK vagy Gevey SIM.)

Lesz-e valamikor is megoldás?

Ez igen jó kérdés. Az iPhone Dev Team természetesen dolgozik az ügyön, de mivel közben az Apple elég sok kiskaput bezárt, és a bootloaderekben sem találtak még downgrade-et lehetővé tévő hibát, így nem lehet tudni, mikor lesz ennek eredménye.

Mindenesetre Sherif Hashim megpróbálkozott azzal, hogy törölte teljesen a basebandet, hátha úgy lehetséges lesz visszatenni a 05.13.04-es, aranyat érőt. A műtét maga elvileg sikerült, de valójában mégsem:

sherif_hashim
successfully erased the 6.15 BB files http://twitpic.com/51co5p , should accept new BB flash files now, or at least i thought so 🙂
2011.05.23. 6:07

Tehát a basebandet sikerült ugyan törölnie, és így rávette a készüléket arra, hogy hajlandó legyen elfogadni új flash-t:

sherif_hashim
and the dead phone didn’t show any Exception errors while flashing the 5.13.04 fls/eep http://twitpic.com/51cx80 , all went ok i think
2011.05.23. 6:11

Noha maga a flashelés sikerrel zárult, de ez önmagában még nem jelentette azt, hogy meg is oldódott volna a probléma:

sherif_hashim
and….. , the last picture for the dead phone after a reboot, before it went OFF , possibly forever http://twitpic.com/51czpc
2011.05.23. 6:13

Az eredmény egy iBrick lett, ami papírnehezéknek jó csak, mert ilyen jellegű baseband-hibával már az iOS sem feltétlen tölt be többé. Persze ez lehet, hogy előrébb mozdítja a megoldás megtalálását, de egyelőre nincs biztos információ, így felesleges találgatásokba bocsátkozni.

Az viszont továbbra is igaz az, hogy ha felteszed az iPad basebandet, akkor bukod a GPS-t, és egyelőre nincs rá semmi megoldás, hogy ezt visszacsináld.

Alternatív megoldásnak természetesen ott a Bluetooth stack csomag Cydiából, és egy külső, bluetooth-os GPS, de ettől a beépített GPS még nem fog működni.

Összegezve

Ha van lehetőséged a legális, hivatalos függetlenítésre, minden esetben kifejezetten javasolt azt választani, vagy eleve gyárilag kártyafüggetlen készüléket vásárolni, ha tudod, hogy úgysem azzal a szolgáltatóval használnád, amilyen függő eredetileg. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre nehezebb a szoftveres függetlenítés, és egyetlen rossz gombnyomással hamar pontot lehet tenni a függetleníthetőségre, ha véletlen gyári, módosítatlan firmware-t teszel fel, és azzal frissül a baseband. (Figyelem: a jailbreak nem függetlenítés, soha nem is volt az, az csak jailbreak!)

A hivatalos függetlenítés maradandó, tehát utána az minden esetben független marad, és nem jár garanciavesztéssel sem, és bármely készülék bármely basebandje esetén elérhető, valamint a GPS-t sem veszélyezteti értelemszerűen.

A legális függetlenítéssel kapcsolatban keresd fel a készülék eredeti szolgáltatóját, és érdeklődj náluk a részletek felől.

Ha feltetted az iPad-es basebandet, akkor ez van, nincs rá megoldás, és csak custom firmware-rel tudsz pwned DFU-ban restore-olni hibaüzenet nélkül. Gyári firmware-t feltéve a készülék a baseband miatt recovery loop-ban ragad.

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

75 Comments

  1. Na, ezért váltottam gyári független i4-re, mert elegem volt a baseband figyelgetésből. Így bártan próbálhatom ki a frissítéseket. Ha nem tetszik visszateszem az előzőt 🙂

  2. @Expa: Félek, el foglak keseríteni, de ez nem így van.

    I4-en a 4.3.x-es firmware frissítéskor frissült a baseband-ed. Ha most visszatennéd a 4.2.1-et (van SHSH-d stb.), időnként (rá lehet keresni, pontosan mikor) Call failed üzenetet kapsz.

    Tehát az új baseband-del nem mindig működik jól a régebbi firmware. Ez van.

  3. Helló!

    Friss hírt olvastam: az I4 4.10.01 függetleníthető. Igaz ez?

  4. Engem az érdekelne, hogy hivatalosan hogyan függetlenítenek. Csak bedobják az IMEI számot egy programba, az meg visszaad egy másik hasonló hosszúságú számot, amit ha beírnak a telefonba, függetlenné válik? Akkor csak ez a program kell 😀 Na jó, annyira nem is érdekel az egész, mert az enyém független 🙂
    Amúgy jó az írás.

  5. @dmkiraly: pedig ez be van linkelve a cikkbe: (Ha bővebben is érdekel a téma, olvasd el korábbi cikkeinket a baseband és a gevey SIM kapcsán: Baseband: tények és tévhitek és iPhone 3G/3GS/4 függetlenítés: NCK vagy Gevey SIM.)

  6. @Kukipapa (r): nem. iPhone 4 esetén továbbra is csak a 01.59-es baseband függetleníthető. de ez hogy jön az iPad basebandhez amúgy?

  7. Téves: egy régi (3 hónapos) tweetet találtam mai dátummal. Bocs.

  8. ha jól értettem akkor az egész cikk a 3G(S)-eket érintő, iPad bb-s GPS elvesztéses történet körül forog, nem? 😉 ez esetben viszont nem értem hogy kerül ide a ‘A baseband csak frissíthető’ “fejezet” 3. bekezdésének végére a Gevey SIM ami – tudtommal – csak i4-re függetlenítési lehetőség… 😉

  9. @PetDrag: nagyon egyszerű: minden létező kérdést igyekeztünk lefedni a cikkben, így került bele a gevey, mert az az által használt hiba elvileg ugyanúgy megvan a 3G/3GS-ben is, mindössze a gevey sim csak microsimesként kapható jelenleg. de kiszedtem, hogy ne zavarjon. ettől még elvben működnie kell a 3G/3GS esetén is, csak át kell alakítani.

  10. PetDrag, fölmászol az expresszponthu -ra, veszel egy Gevey SIM -et, és egy MicroSIM to NormalSIM adaptert… A SIM-kártyádat méretre szabod és az adaptert is, úgy hogy szépen passzoljanak egymáshoz az Adapter a Gevey és a SIM-kártyát, majd ezt szépen fogod és betolod a 3G/3GS -edbe, kikapcs, bekapcs, felhívod a 112 -őt, ahogy megjelent az “End Call” funkció(1-2s) vissza is nyomot így nem jön létre a kapcsolat de megkapja a telefonod a szükséges kulcsot, ezt követően airplane on, vársz 10-15 másodpercet míg “Invalid SIM” -et kapsz, majd airplane off és van térerőd!… Persze ha befrissítettél iPad -re a GPS -t továbbra sem kapod vissza :)…

    Üdv!

  11. @PetDrag: kb 6 ezer forintos beruházás kérdése az egéssz…

  12. @Jadeye: köszi, nem is engem zavart, mert azt gondolom elég jól képben vagyok 😉 csak attól tarottam, hogy majd jönnek a kérdések, hogy hol és mennyiét lehet 3G(S)-hez Gevey-t venni, ami meg ugye nincsen még akkor is, ha elvileg lehetne… 😉

    @mythbuster: igen, tudom, hogy mennyibe kerül, sőt egy fórumon sok embert “ismerek” is akik azt használják, de nekem GS-em van (unlockolva) így nem érint… 😉

  13. hááát… nem tudom, hogy működne-e egy sima adapterrel, erről sehol nem olvastam csak i4-hez, ez sztem nem ilyen egyszerű…

  14. De ha ez se jó amit mythbuster írt akkor bemész szépen ahoz a szolgáltatóhoz ahonnan való a iphone és függetleníted, ennél nincs egyszerűbb feltéve, ha magyarországi!

  15. @mada: ahogy írtam is: nekem unlockolt a GS-em (majd nyáron jár le a hűségem, de nem hiszem, hogy egy fillért is megér nekem a kikódolás amíg el nem akarom adni…) így a kérdés nem érint egyáltalán, pusztán azt szerettem volna elkerülni – ezexerint “feleslegesen”… – hogy a 3G(S) tulajok ráugorjanak a Gevey-re ami megoldás i4-hez van!!!

  16. Nekem i4 -em van Gevey SIM -el függetlenítve, ha valaki hoz egy adaptert ami méretre szabható, én berakom a 3GS(05.16.02) -mbe :)…

  17. a múltkor vettem egy adaptert 50 Ft-ért a T-nél, hátha lesz i4-em és utána meg vissza kell tennem “hagyományos” telóba a SIM-et, de az aztán nem méretre szabható, konkrétan műanyag… 😀

  18. @PetDrag: igen műanyag, de éppen az a jó benne, hogy formázható, tulajdonképpen a méretre szabás alatt csak egy 3*3mm -es kis árkot értek, ahol a mikrocontroller elhelyezkedik… 🙂

    50 Ft -ért fölvásárlom tőled :D…

  19. Ez a Sherif Hashim nem semmi… bár, tényleg lehet, szegény szifon nem kapcsol be többé… 😀 (bár, ha már ennyire durva módszerekhez folyamodunk: ki kell cserélni a BB chipet…)

  20. @H2CO3: Szerintem nem akkora gáz, egy EEPROM iróval bármikor újra lehet égetni a chipet…

  21. és iPhone 3G esetén hogyan lehet kideríteni a bootloader számát? illetve akkor ha az itt emlegetett bootloader van a telefonunkon, akkor azt hogyan lehet downgrade-elni? köszi 🙂

  22. @mythbuster: persze, csak ahhoz ki kell venni az alaplapból, mert másképp nem megy.

    @gerike73: google. de amúgy fuzzyband megmondja. de ha olyanod lenne, tudnád. ha nem tudod, akkor nem olyan. csak az első pár hónapban gyártott 3G-kben lehet 5.8-as.

  23. @gerike73: fölmászol ih8sn0w oldalára, onnan letöltöd a f0recast -et, ami választ ad a kérdésedre… Ha downgradelhető, akkor Cydia – fuzzyband -el tudod butítani…

  24. @Jadeye: Igen ez igaz, de pont Sherif Hashimnak hiányozna a készletéből? :D…

  25. @Jadeye: bakker… ismerősöm behalt 3G-jét kicserélték a t-ben, és a legújabb bb-vel adták vissza szerencsétlennek. nem tudtam mit csinálni, feltettem neki az iPad bb-t. addig is drukkolok sherif-nek

  26. @gerike73: Akkor most nagyon boldog lehet az ismerősöd :), az iGO -t próbálta már? :D…

  27. Nos uraim!

    Én tegnap ennek a videó segítségével downgradeltem a bb-t, mert bosszantó volt, hogy nem ment a GPS…
    Most 100% működik, sőt talán még gyorsabban felmászik!!!
    Szóval hajrá!!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=2UJfyVcDEWg

  28. @gerike73: számtalan alkalommal leírtuk, hogy minden esetben a gyári függetlenítést javasolt preferálni. a 3G-re már biztosan nincs hűsége, így arra is lehetett volna gyári függetlenítést kérni. mostmár mindegy.

  29. A fuzzyband ki@gerike73: a fuzzyband kiírja a bootloader számát.

  30. @meonic: igen, de mivel cserekészülékről van szó, így tuti nem az első 3 hónapban lett legyártva, ergó a bootlader sem a régi => nem butítható…

  31. Én csak arra próbáltam utalni, hogy akinek 5.8-as bootloader-e van és 06.15.00 baseband miatt elveszítette a gps-t, azok számára van megoldás, akinek sajnos újabb, annak természetesen nem fok működni…
    De azt hiszem ez a videóban el is hangzik.

  32. hááát igen, ha ezt tudtam volna egy fél éve..:D:S

  33. Régebben láttam egy videót, amin cserélték a EEPROMot, jól megmutatva a cserét, az átírást, utána visszarakta és kész.
    Volt elérhetőségük is, sajna külföldi.

    A videót sajnos nem tudom megmutatni.

    @gerike73:
    Nem lennék a helyedben, mikor megmondod neki, hogy elb@sztad. 🙁

  34. @chips: xD… “Boccs haver de a gugglin utánanéztem és azt írják, hogy a telefonodon többet nem fog menni az iGO de a NAVIGON sem illetve még a TomTom jaaa és a Sygic sem :D…”

  35. @mythbuster:
    Akkor annak sincs semmi értelme.
    Szerencsére ez engem nem érint. 🙂
    Jövőre májusban fog nekem lejárni a hűség a T-nél, majd akkor függetlenítem hivatalosan.

    Nekem pont jó ez az Ikon 200. 🙂

  36. @meonic: Uram, a cikkben is benne van, hogy az elsők között kiadott, 5.8-as bootloaderrel rendelkező 3G-k basebandja downgrade-elhető, ebben SEMMI újság nincs!!! De látod, kíváncsivá tettél, mert azt hittem pár óra alatt (amióta nem olvastam a témában) lemaradtam valamiről, de megnyugodtam, hogy erről szó sincs… 😉

  37. @PetDrag: Ne rontsuk el teljesen a kedvét, azért emlékezz vissza, 2008 -ban nagy ujság volt…

  38. @mythbuster: hát 2008-ban igen, de Ő most írta, hogy 2 nappal ezelőtt csinálta meg, de lehet csak most talált rá erre a megoldásra… igaz jobb később mint soha… 😉

  39. @PetDrag: Igen de nézzük el neki, az a csekély 3 év semmit sem jelent… 🙂 Lásd 4 -es metró, margithíd, elenyésző percek ezek melett :)…

  40. Mindenesetre az bíztató, hogy legalább foglalkoznak a dologgal, mert most kb fél éve semmit sem lehetett hallani erről a gpses basebandes dologról:) Sherif barátunk újból nekiállt és munkálkodik valami okosságon, remélem összejön neki, mert iszonyat pipa vagyok (elősorban magamra) erre a 06.15 ipados genyóra

  41. @Roorszag: ha cserét akarsz égesd le benne a microprocesszort és küld vissza gariba… Kell hozza egy 12 voltos akkutöltő 30-50 amperral, rárakod az usb két középső vezetékére és ezzel le tudod égetni benne a déli hidat, ergó többet nem indul el, tehát nem jönnek rá hogy mi baja van… kapsz újat :)… Ne tartsd rajta a végtelenségig nem kell füstöljön, csak bekapcsolt állapotban nyomj be neki pár ampert, ha elmegy a kép akkor már sikerrel jártál, nem kell szénné égetni a készüléket :)…

  42. Eddig nem igazán voltam érintett a problémában, talán ezért volt számomra annyira újszerű a dolog, elnézést kérek tudatlanságomért, és hogy nem készült el még a 4-es metró. A Titanik viszont már nem miattam süllyedt el, ha valaki esetleg úgy gondolná:))))

    ui.: Bocs,hogy segíteni akartam, többet nem fordul elő:)))))

  43. nah, megint összeomlott az itunes-om, és eltűnt belőle konkrétan mindenem.

  44. @dmkiraly: Néha ki kell menteni a Library-t, nekem konkrétan még soha sem omlott össze ennek ellenére két példány van a Libraryből, melyet bármikor újra be tudok tölteni…

  45. igy ejszaka kicsit sok lett 🙂

    osszefoglalva tehat ha a 3G szifonon 5.08 as (fuzzy szerint) tehat nem a cikk szerinti 5.8 as! bootloader van akkor azon downgradelheto a baseband vagy sem???

  46. @NLQ: Ha a fuzzyband engedi akkor downgradelheted 😀

  47. @NLQ: 5.08 = 5.8

  48. @mythbuster: Igen, ott a pont. Késő bánat 🙂 Pedig már párszor megtörtént velem, de ennyi kellett hozzá, hogy végre megértsem ennek az egész itunes-nak a működését..
    Netes kutakodásaim közepette arra jöttem rá (hátha mást is érint), hogy ez akkor történhet meg, ha külső vinyóról tallózod be a zenéket. Mivel én laptopot használok, nekem minden filmem, zeném külső meghajtón van. Na most ha ezt egyszer lehúzod (tapasztalataim szerint nem kell feltétlen, hogy fusson közben az itunes), akkor valami library fájlt felülír, és eltűnik belőle mindened. Az apps-okat vissza lehet tallózni az itunes Media mappából, de a zenéket sehogysem, legalábbis én nem találtam rá módszert. Új playlistet kell csinálni, újra kiválogatni a zenéket és megint szinkronizálni. Külső vinyót meg csak kikapcsolt állapotban lehúzni 🙂

  49. @dmkiraly: Az iPhonos dolgokat célszerű beépített vinyón tárolni :)… De még úgy sem árt néha egy Library mentés :)…

  50. @mythbuster: neked működik a mobilnet gevey simmel? találtam a neten egy elvileg működő megoldást rá, de én nem tudom még kipróbálni. esetleg, ha valaki mást is érdekel leírom: szóval van egy oldal, a http://www.unlockit.co.nz .
    ezt meg kell nyitni safariból és követni az utasításokat. continue majd custom APN, ott kiválasztani a szolgáltatódat és elmenteni. utána sztem nem árt egy restart sem. egy próbát mindenképp megér, bocsi, hogyha már valaki írta!

  51. @vycman: van carrier fixünk a nem apple-partner telenorhoz, a t-mobile meg vodafone esetén meg nem kell, mert ott van carrier bundle. tehát ott alapból megy a mobilnet.

    azt is leírtuk a gevey-es cikkben, hogy hogyan működik az egész, és hogy miért lehet probléma a mobilnettel a gevey használatakor. tehát ezen semmi custom apn nem fog javítani, pláne felesleges, hiszen ahogy írtam két sorral fentebb, nem az apn miatt nem megy. olvasd végig a gevey-es cikket. de tessék, idézem:

    “Ezzel a technikával viszont a mobilinternet működéséhez a “data roaming” be kell legyen kapcsolva, mert a baseband abban a hitben fog viselkedni, mintha roamingolna, noha maga a hálózat felismeri, hogy a telefon egyébként a SIM honos hálózatában van. Emellett időnként szükséges a SIM-et egy olyan készülékbe is behelyezni, ami alapból elfogadja, máskülönben sikertelen lesz a kapcsolódás.”

    ha így sem megy, az adott szolgáltatóval valószínűleg sehogy nem fog menni, ha gevey-t használsz. de az biztos, hogy nem az apn miatt nem megy, ha nem megy.

  52. Jadeye:

    ment mél a géméledre, de lenne privi kérdésem is.:
    adott egy IPad 2 -es, látsz némi esélyt pár napon/héten/hónapon belül a törésre??

    köszi:

    Z

  53. Gevey SIM:
    iPhone 4, AT&T-s, iOS 4.3.3. verzió (custom FW, így BB 2.10.04 maradt)

    Tegnap beleraktuk a kártyámat, akkor még 4.1 volt a telefonon. Követtük a leírást, hibátlanul ment minden.

    Gondoltam ha ez így OK, akkor nézzünk egy frissítést. Pwnagtool-lal kapott a telefon egy 4.3.3-at.

    Cydia-ban elkezdtem a kis dolgaimat rápakolni, gondoltam ha mindennel végzek akkor majd megcsinálom a Gevey pár aktiváló mozdulatát is a végén.
    Szifon repóból gondoltam akkor itt az ideje a 4.2+ Telenor-os Carrierfix-nek.

    Jól meg sz.ptam vele, ezzel már nem sikerült indítani a Gevey-t sehogy sem.

    Leszedtem, és 2. újraindításra már működött is a Gevey. Viszont elbuktam a térerő kijelzését (CarrierFix előtt hibátlanul ment). Bárhol vagyok, csak 1 db legkisebb pálcikát mutatja. Sehol nem volt még térerővesztésem, mindenhol tudtam hívást kezdeményezni, és fogadni.

    A tapasztalat pozitív, de a konklúzió az, hogy várok egy olyan unlock-ot, ami az én BB-emet is tudja függetleníteni és akkor kiveszem a Gevey-t. Addig aki rákényszerül, használja.

    W

  54. Még valami:
    3G, MMS, Tethering minden megy hibátlanul (kopp-kopp-kopp) Gevey SIM-mel

  55. @Wittao de jó, hogy írtad, épp gondolkodtam rajta, hogy felrakom a carrier fixet, de így kihagyom, mert egyelőre nekem is minden oké a gevey-vel. (a feljebb linkelt custom apn-t használva megy a mobilnetem is.;))

  56. A poén az hogy nekem még hibátlanul müködik a GPS pedig iPad baseband van rajta!

  57. Üdv mindenkinek. Egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy Iphone 3G-t, majd ráraktam az ipad BB-t, majd Jailbreakeltem, és azóta nem működik megfelelően a némító gomb, magától bekapcsol a némítás és úgy is marad. Gondolná az ember, hogy a némító gomb hibás, ill, vagy az átvezető szalagkábel, azonban, ha pl. 3 órára lenémítom, majd visszakapcsolom a hangokat akkor pontosan 3 óráig működik megfelelően, majd újra bekapcsol magától a némító funkció anélkül, hogy hozzányúlok a telefonhoz. Esetleg nem okozhatta az ipad BB, mert tudtommal azt nem lehet újrarakni, a telefont már kb 10-szer restore-oltam, de semmi változás. A válaszokat előre is köszönöm.

  58. Sziasztok a 05.15.04 basebandet még nem lehet függetleníteni??? 3g-n van ha számít köszönöm a segítésget

  59. @Balabali: sajnos nem lehet. ha lehetne, megírtuk volna.

  60. Köszönöm a gyors de kiábrándító 🙂 választ esetleg valami tipp mikor lesz az??? lesz-e egyáltalán vagy befürödtem ezzel a telóval??? köszi

  61. @Balabali: ahogy eddig sem volt erre válasz, most sem lesz. talán lesz rá valamikor, de az is lehet, hogy nem. nem lehet tudni. elvileg minden eddig használt hibát javított az Apple, de ez nem jelenti azt, hogy valaki majd nem talál valamit. nincs információ róla, így kézenfekvőbb úgy tekinteni, hogy nincs rá megoldás, csak a hivatalos függetlenítés, vagy neadjisten az iPad basebandes elbarmolás.

  62. Értem köszönöm szépen! a hivatalos mivel ez AT&T hálózatos akkor ez amerikában történő megoldás jelentene…? ha hülyeségek a kérdések elnézést de most kezdtem csak beleásni magam a dologba. Az elbarmolás szóba sem jöhet 🙂
    köszönöm a segítségetek!

  63. @Balabali: az AT&T egyelőre nem függetlenít hivatalosan, de mivel az Apple kb 2 hete kezdett el az USA-ban gyári független iPhone-t is árulni (korábban csak AT&T-függőt árult), így lehetséges, hogy lesz rá majd mód, de egyelőre nincs hivatalos lehetőség erre.

    nemhivatalos meg szintén nincs ugye, kizárólag az iPad baseband, de azzal meg annyi ugye a GPS-nek.

    összegezve: jelenleg nincs semmi megoldás a hivatalos és nemhivatalos függetlenítésre sem.

  64. Értem és nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást, mindnképp figyelemmel kísérem az oldalt és remélem a mielőbbi magyar lelmény meglétété ebben az esetben is 🙂

  65. Helo!

    4.2.1-es, 05.15.04 3gs-t hogyan tudok iPad basebandre frissíteni, unlock miatt?
    leszedtem a Pwnage tool 4.1.3 Unlock Edition-t és azzal próbálom betallózni a 4.2.1-es fw-t de nem engedi. Melyik verzió való hozzá?

    üdv

  66. @busman001: én a helyedben nem dobnám a kukába a GPS-funkciót, hanem ha van lehetőség rá, akkor kérném a szolgáltatónál a hivatalos függetlenítést. az egyszeri kb 10.000 Ft, és onnantól az bármi frissítés után is független marad.

    ha inkább végleg elbúcsúzol a GPS-től, akkor redsn0w 0.9.6rc16-ban van install iPad baseband funkció, de én a helyedben elkerülném, mert jelenleg nincs visszaút.

  67. @Jadeye:
    igen, utánaolvastam, köszi a figyelmeztetést!
    Amerikában kapok egy atnt-s 3gs-t és tudtommal ott a szolgáltató nem függetlenít. Arról nincs infom, ha esetleg hazahozom akkor a t-mobile megcsinálja-e. Szerinted?

  68. @busman001: AT&T-s készülék legális függetlenítésére nincs jelenleg lehetőség, de mivel már árulnak pár hete Amerikában is gyárilag független iPhone 4-et, és az AT&T megveszi az USA T-mobile-t, így elképzelhető, hogy lesz rá mód.

    a magyar T-mobile nem fogja függetleníteni, mert minden szolgáltató csak a saját maga által értékesített készülékeket függetleníttetheti, így a magyar T-mobile csak a magyar T-s iPhone-okat.

  69. Sziasztok a kérdésem az lenne hogy 05.15.04-es 3g-t lehet-e turbo simmel függetleníteni? mert a gps-t nem buknám el az ipad basebanddel…
    köszi

  70. Egy szónak is száz a vége! VÁRNI KELL! Én is buktam a GPS-t, de legalább független a telóm! Autós navim meg úgyis van, úgyhogy nekem ráér:))
    3GS 32GB 4.1 06.15.00

  71. Hali!
    Van újabb hír (akár biztató, akár nem) az ügyben? Elég régóta húzódik a dolog… Érdemes még várni?
    3GS 32GB 5.0 06.15.00

  72. @kissbp: sajnos nincs hír. ha lenne, már cikk is lenne róla. de amúgy sem tudsz mást tenni, mint várni.


Add a Comment