fbpx Skip to content

Greenpois0n állapotjelentés

Múlt héten p0sixninja, a Chronic Dev Team tagja félreérthető kijelentést tett: az iPad 2 jailbreakje pár héten belül megjelenik. Azóta sokan érdeklődtek a pontosabb megjelenési dátum felől, ezért a Team frissítette blogját és megosztott néhány információt.

iPad 2 jailbreak

Még semmi sem biztos, de szorítanak p0sixninjának, hogy tudja tartani a kitűzött időpontot. A hiányzó puzzle egy fontos darabját tudták a helyére rakni, de részleteket még nem árulhatnak el. (Mindemellett p0sixninja kap egy seggberúgást a nyilatkozatáért.)

Greenpois0n 4.3.x támogatással

Eddig az iPad 2 jailbreakre koncentráltak, a program még nem támogatja a 4.3.x szoftververziókat. Ezen rövidesen változtatnak, megjelenik majd az új Greenpois0n.

Az Apple a Lodsys-nak: hátrébb az agarakkal!

Mintegy két hete a Lodsys nevű szerzői jogi trollcég figyelmeztetést küldött néhány iOS fejlesztőnek. Ebben kifejtették, hogy az alkalmazáson belüli vásárlás szabadalma az ő tulajdonukban van, és a fejlesztőknek jogdíjat kell fizetniük, mivel ezt használják a programjukban. Az Apple-t nem fenyegették meg, mert már megvásárolta a szükséges licenszeket.

A fenyegetés nagy felháborodást váltott ki a fejlesztők körében. Ők csak az Apple eszközeit használják, fogalmuk sem volt erről, kérték az Apple-t, hogy védje meg őket.

Tegnap az almások levelet írtak a Lodsys-nak (a teljes levél itt olvasható, angol jogi szöveg miatt csak mazochistáknak ajánlott). Ebben kifejtették, hogy semmi alapja nincs a Lodsys követelésének, mivel az Apple a továbbadást is megvette, így a jogvédők félreértelmezték a helyzetet, azonnal vonják vissza a követelésüket.

Remélem hallgatnak a szép szóra, és a fejlesztők nyugodtan dolgozhatnak tovább.

iPhone irányítása a készülék érintése nélkül

A német Hasso-Plattmer-Institut olyan eszközt fejlesztett ki, amely lehetővé teszi iPhone irányítását, anélkül hogy kivennénk a zsebünkből. Elég a mozdulatokat tenyérre rajzolni, és egy Xbox 360-hoz hasonló, mélységet érzékelő, ruhára szerelt kamera segítségével wifin keresztül közvetítésre kerülnek azok a készülékre.

A lenti videó bemutatja a működését. Impresszív, bár az alkalmazások indítása nem olyan egyszerű, könnyen lehet más „ikonra” bökni.

Visszatért az Installer

Anno az 1.x-es időkben még nem létezett a Cydia, egyetlen alkalmazás tette lehetővé a harmadik fél általi programtelepítést, és ez az Installer volt. Azonban a Cydia megjelenése után hamar csatát vesztett, fejlesztésével is leálltak. Mivel az Icy visszatérőben van, és ugyanaz a csapat fejleszti, mint aki az Installert kitalálta, ezért ez a program is comebackelt.

A program kezelőfelülete barátságosan néz ki, az App Store-hoz hasonlít. Azonban meg kell jegyezi, hogy a Cydiában lévő repókat nem ismeri, nem is lehet őket hozzáadni, de szívesen látnak minden új alkalmazást.

Egyébként nem meglepő módon a program a Cydiából telepíthető. Akit érdekel, vegye fel a http://fr0stdev.co.cc/repo címet, Installer néven megtalálja a programot. Mivel még első verzió, ezért hibák előfordulhatnak benne.

Magam részéről nem hiszem, hogy sikeres lesz, de a kezelőfelület tetszik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Üdv.

    Most veszem használatba az új Iphone 4-m meglepődve tapasztalom, hogy nem tudja kezelni a 06 20 és a + 36 problémát. Létezik ez vagy csak valamit be kell kapcsolni hozzá?

  2. Sziasztok!!!
    Miért forrò az IPhone 4-em töltője???
    Ez normális???
    4.3.3 van rajta JailBreak-elve…
    Ha valaki tud valamit erről az irjon.

  3. @dakota69:

    Azért mert utángyártott. Nekem van 2db 1eredeti 1utángyártott, utángyártott nekem is meleg, de csak az adapter… nem lesz gond vele.

  4. A töltőm eredeti. 🙂
    A munkahelyemen tapasztaltam a töltő forrósodását közben átdugtam másik konektorba és beállt normál hőmérsékletre.
    Nyilván a konektor volt szar, de azért köszi.

  5. vagy vidd vissza az is garis elvileg 🙂 Ha tapasztalod megint

  6. @Imaginary Phone video: Ha nem touch a telefon hanem így irányítod, akkor hogyan fogod?? A fogaddal?

    Ez egy brutálisan rossz koncepció iPhone-hoz…

  7. még mindig semmi hir ipad2 jailbreak teren?? (64gb wifi+3g-m van és már nagyon kene!)


Add a Comment