fbpx Skip to content

Az Anker régóta az egyik kedvenc márkám. Viszonylag jó áron tudunk minőségi kiegészítőkhöz jutni, korábban már Dani kollégánk is írt róla itt a Szifon.com-on. Akkor egy régebbi USB hubot, avagy elosztót, és egy külső akkumulátort tesztelt.

Mivel az új iPhone 8, 8 Plus és iPhone X is képes vezeték nélküli töltésre, valamit a gyorstöltést is támogatják, ezért olyan kiegészítőket kerestem, amik szintén alkalmasak erre. Így futottam bele az Anker USB-C-s, gyorstöltést is tudó hubjába, illetve a vezeték nélküli töltőjükbe.

Anker PowerPort+ 5 Prémium töltő

Az Ankertől régóta használok egy 6 portos sima hubot, avagy elosztót. Ezzel egyébként teljes mértékben meg vagyok elégedve, de hiányzott belőle a gyorstöltés. Így került hozzám az újabb típusú PowerPort+ 5 USB-C-s változat, mely már rendelkezik a gyorstöltésre is alkalmas porttal. Összesen tehát, ahogy a nevében is benne van, 5 eszköz egyidejű töltésére alkalmas ez a hub, ebből 4db sima USB-A, 1 pedig USB-C.

Technikai adatok:

  • 4db USB-A (“normál” USB) port PowerIQ támogatással
  • 1db USB-C port, ami 45W, tehát MacBook és iPhone 8, 8 Plus, valamint iPhone X gyorstöltésre is képes

A PowerIQ röviden azt jelenti, hogy a rádugott eszköz a legjobb és leginkább optimális töltést kapja, ami USB-A esetén maximum 2.4 amper / port. Tehát iPad töltővel egyenértékű töltést kap a rádugott iPhone, vagy adott esetben iPad, ezzel biztosítva a leggyorsabb töltődést. Természetesen egyszerre több porton is képes leadni ezt, így akár 4 eszközt is gyorsan feltölthetünk, és még ott van az USB-C-nk is!

Az iPhone 8, 8 Plus és az iPhone X készülékeknek legalább 29W-os töltőre van szüksége a gyorstöltéshez, így a Anker PowerPort+ a maga 45W-os leadásával bőven megfelel ennek a követelménynek. A USB-C-n keresztül tehát 30 perc alatt közel 50-55%-ot képes tölteni az újabb iPhone és iPad Pro készülékekbe.

A 45W-os töltésnek hála egyébként egy 12 hüvelykes Retina MacBookot is képes feltölteni. Használható 13-as és 15-ös MacBook Pro-kkal is, de természetesen azokat lassabban fogja feltölteni. Összességében egy remek USB elosztó lett az Anker PowerPort+ 5, és noha az ára azért picit húzósabb, hosszabb távon szerintem megéri a prémium minőség. Ide kattintva megvásárolható a Styleboltban 19 980Ft-ért.

Anker PowerPort Qi vezeték nélküli töltő

Korábban már teszteltem az Apple által javasolt Mophie és Belkin vezeték nélküli töltőket. Ezeknek az ára 20-22 000Ft, azonban kíváncsi voltam, hogy az Anker PowerPower Qi töltője versenybe tud-e szállni velük a 6 980Ft-os árcédulájával. Mivel tudhat kevesebbet, vagy éppen miben másabb ez a töltő?

Anker PowerPort Qi vezeték nélküli töltő

Tulajdonképpen ez a legkisebb vezeték nélküli töltő, amivel eddig találkoztam. Az alja és a teteje egy részen gumírozott, így nem csúszkált rajta az iPhone 8, illetve maga a töltő sem az asztalon. Mivel csak 5V/1A-re képes, ezért közel 20%-ot tud tölteni a készüléken 30 perc alatt. A Mophie és Belkin termékekkel ellentétben ez később sem lesz gyorsabb. A kisebb méret miatt nem kellett kompromisszumokat kötnöm, bárhol elfér az asztalon és ugyanúgy megtaláltam a megfelelő töltési pozíciót is.

A PowerPort Qi is rendelkezik két leddel az elején, ami pirosan jelez ha nem töltődik a készülék, és zölden, ha minden rendben van. Ez ismét zavaró lehet éjszaka, mert pirosan világít akkor is, ha éppen nincs rajta készülék. Én már hozzászoktam ehhez a Belkinnél, de még mindig fura, hogy van rajtuk LED. Összességében egyetlen hátránya van az Anker töltőjének, mégpedig hogy nincs hozzá USB hálózati adapter. Így vásárláskor gondolnunk kell arra, hogy a helyes működés érdekében legyen otthon egy, legalább 2A-t leadó USB hálózati adapterünk. USB kábelt természetesen adnak hozzá. Ide kattintva megvásárolható a Styleboltban 6980Ft-ért.

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. “1db USB-C port, ami 45W, tehát MacBook és iPhone 8, 8 Plus, valamint iPhone X gyorstöltésre is képes”

    Hogy jön ki az USB-C PD portnál az a 45 Watt? A leírás szerint ezek a teljesítmények vannak: 5*3=15W, 9*3=21W, 15*2=30W, 20*1,5=30W. Amazonon is 29 Wattot írnak USB-C teljesítményre.

  2. ja és 9*3=27 természetesen ????

  3. @sc4rry: a gép 45W-ot ír ki rá ettől függetlenül.

  4. @Jadeye: Hmm. Érdekes ????

  5. ha már a kedvenc márkád, akkor esetleg árulhatnátok kábeleket is tőlük, abból az erősebbik fajtából 🙂

  6. @Bob: Tervben van 🙂

  7. @Bob: +1
    Nylon braided kábeleket használok az Ankertől, a gyári fehér kábel marad a dobozban a következő tulajnak.

  8. watch-ot is tölti?

  9. Sziasztok ! Az Anker 60w-os azt írja , hogy nem támogatja , az USB C – Lightning kábelt , a 45w-os ? Egy iPhone 8 telós

  10. @Kevin99: Ezt most nem értem. Bedugod a kábelt az iPhone-ba, feloldod és nem tölti?

  11. Megjegyzés:

    Használja mindig az eszközök eredeti, vagy engedéllyel rendelkező kábeleit!

    Az Apple Macbook 12 2015/2016 azonban csak közvetlen kapcsolattal tölthető. Macbook MultiPort Adapteren keresztül nem használható.

    A maximális teljesítmény érdekében az iPhone, iPad és a Lumia 950 töltését csak PowerIQ foglalatokon keresztül javasoljuk.

    Az USB-C foglalat nem támogatja az USB-C-Lightning kábeleket—————————————————————————————
    Bocsi, a leírás , megjegyzés rovatában írja ,még nem rendeltem meg ; csak a leírásokat olvastam a neten .

  12. @Kevin99: Bármilyen USB-C Lightning kábellel tudod tölteni az iPhone 8-at majd vele gyorstöltéssel.

  13. Köszönöm a gyors választ , megy is a rendelés !!!


Add a Comment