fbpx Skip to content

Az régebbi iOS hátterek mára már nem elérhetőek az újabb rendszerekben, és minden frissítéssel egyre kevesebb beépítettet kapunk (már ha egyáltalán). Tulajdonképpen ezekre nincs is szükségünk, de valljuk be, jó érzés néha új háttérképpel találkozni.

iPhone 2G

(Még az Apple könyvben is a földgömb a háttér.)

Emlékeztek a klasszikus földgömbre? Az első iPhone bekapcsolása után rögtön a Földünkkel találkoztunk, legalábbis a zárt képernyőn, mert akkoriban az ikonok mögé még nem tudtunk hátteret rakni. Azonban azt kevesen tudják, hogy Steve Jobs nem ezzel a képpel mutatta be a készüléket, hanem a klasszikus bohóchalakkal, amik későbbiekben a reklámokban is szerepeltek.

Tudjátok miért 9:41 van minden Apple iPhone reklámban? Az egész az első iPhone megjelenésével függ össze, és persze a keynote-tal. Bob Bocher, az Apple egykori dolgozója elmondta, hogy Steve Jobs olyannyira odafigyelt a részletekre, hogy azt szerette volna, ha a keynote-on pont ugyanazt az időt mutatja a telefon a nagy kijelzőn, mint amennyi az idő valójában akkor volt. Tehát az egész event percre pontosan meg volt tervezve, és akkor mutatta meg Steve a telefont, amikor a valós idő 9:41 volt. ????

iOS 8 Magyar fotó

Ide tartozik még, hogy az iOS 8-ban például egy magyar fotósnak a képét is felhasználta háttérként az Apple. Ez pedig a fenti háttérkép, az eredetit pedig ide kattintva tudjátok megnézni.

Ikonikus iOS háttérképek

 

2010-ben bemutatták az első iPadet, akkor Steve Jobs az alábbi háttérképet használta a bemutatón, és később pedig ez volt az alapértelmezett kép is.

Egészen az iOS 4-ig jailbreak nélkül nem lehetett ikonok mögötti háttérképet beállítani az iPhone-on, csak zárt képernyőre. Az iOS 4-gyel együtt jelent meg iPhone 4 is, ami már retina kijelzővel rendelkezett, és végre az ikonok mögé is beállíthattunk hátteret. A bal oldali vízcseppes lett az akkori alapértelmezett, a jobboldali pedig a hatalmas designváltással érkező iOS 7-nek volt a háttere. Ez volt az első olyan szoftver, ami a giroszkóp alapján mozgatáskor a háttérképet is mozgatta.

 

iOS 4 / iOS 7

Érdekel az eddigi összes iPhone és iPad háttérképe? Korábban már összeszedtük őket, érdemes ezt a cikket elolvasni: Az összes iOS-verzió alap háttérképe.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. ????????????


Add a Comment