fbpx Skip to content

Még a MacRumors fórumon vetődött fel az a probléma, hogy néhány új gép esetén érdekes grafikai hibák jönnek elő, ha a Photoshopot, vagy éppen a Photos alkalmazást használják.

glitch11

Ezek természetesen grafikai teljesítményt kívánnak, így érthető, hogy leginkább a GPU-ra (grafikus processzor) gyanakodnak az emberek. Ugyan még viszonylag kis számban jött elő ez a probléma, de mindenképp érdekes lehet a közeljövőben, ha ilyen gépet szeretnél vásárolni.

A statisztikák szerint leginkább a CTO gépeket, azok közül is a legerősebb GPU-t, a Radeon Pro 460-ast érinti probléma, de valójában az összes Radeonnál előfordulhat. A 9to5mac szerint elképzelhető, hogy ez csak egy szoftveres hiba, egyfajta driver bug, amit az Apple kijavít a jövőben.

A videón jól látszik, hogy viszonylag nehéz dolgozni ilyenkor a gépen, és jöttek már arról is hírek, hogy régebbi típusú MacBook esetén is előjön ez a hiba, tehát még inkább a szoftverre gyanakszunk és nem hardverre. Mindenesetre az Apple még nem adott ki közleményt erre vonatkozólag, de reméljük, azért a háttérben foglalkoznak vele.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Nem tudom miért nem Nvidiát raknak a gépekbe, köztudott, hogy a legjob cideókari az Nvidia, és a legerősebb is. ilyen hibák azzal sose fordulnak elő… -.-

  2. videókari*
    Nem tudom miért nem álltok át disquisra végre -.-

  3. meg lehetne vmi képnézegető is az oldalon (lightbox szerű)…

  4. Jól látom a videón, az 1 millás Mac fényes kijelzős?? Ablaknak háttal ezen sem lehet látni semmit, ahogy a 100 ezres Win notimon? Vagy a matt kijelzőnek külön felára van?

  5. @farkas63: nem tervezünk disqusra váltani. többek között probléma lehet azok számára, akik oda nem akarnak regisztrálni, plusz ha külső szerverről kell betöltenie a hozzászólásokat, az adott esetben lassabb oldalletöltést eredményezhet, illetve ha bármi oknál fogva nem érhető el a disqus, akkor a hozzászólások sem feltétlen jelennek meg. én más oldalakon sokszor látom, hogy kiírja a disqus rész, hogy “0 hozzászólás hozzászólás”, és van alatta már vagy egy tucat, ráadásul rendszeresen csak olyan visszajelzéseket hallani azoktól, akik használják, hogy a disqus szívás (nyilván erősebb kifejezést használva). ezek után inkább nem kísérleteznénk vele, és nem bosszantanánk azokat, akik az évek során gond nélkül megvoltak a disqus nélkül is.

    @Józsi: volt korábban lightbox, nem vált be.

    @scarabeus: régóta nincs matt kijelzős, retina kijelzősből talán nem is volt matt eleve. a fényerő megfelelőre állításával nem fog tükröződni, illetve van rajta antireflex réteg.

  6. @scarabeus: azért egy fényképezőgép vagy főleg egy iPhone fénymérését ne vegyük már alapul, ha a kijelző tükröződést nézzük, mivel nem úgy mér fényt mint a szemünk. Jó ez a kijelző.

  7. Szerintem ez egy kicsit sok hiba, amit megenged magának az apple egy prémium árkategóriás termék esetén…

  8. Ezt is letesztelték… Csak így tovább… #kabaré


Add a Comment