fbpx Skip to content

Az újabb MacBook Air és a Retina MacBook Pro modellekben már nincs infra érzékelő, így a régi Apple Remote-tal nem tudjuk vezérelni az iTunes-t vagy adott esetben bármilyen médialejátszót.

IMG_9018

Ezért sok fejlesztő átállt arra, hogy egy, iPhone-ra írt alkalmazással irányíthatjuk a számítógépet és ezzel ezt a problémát megoldották. Azonban az új Apple TV-hez kapott Remote már nem infravörös kapcsolattal irányítja az Apple TV-t, hanem Bluetooth-on csatlakozik hozzá, ami megint csak új távlatokat nyit.

Erre Matthias Gansrigler nagyon gyorsan rájött és készített egy alkalmazást az OS X-re, amivel irányíthatjuk az új Remote-tal is a gépet, iTunest vagy bármilyen médialejátszót.

1 Looking for Siri Remote

Nem kell mást tenni, mint kikapcsolni az Apple TV-t és a Bluetooth beállítások alatt párosítani a Remote-ot a Mac-kel. Ehhez nyomjuk le hosszan Menu és a hangerő gomb + jelét 5 másodpercig. Ezután már láthatjuk a távirányítót a Bluetooth menüben és párosíthatjuk.

2 Siri Remote Connected

A SiriMote alkalmazás segítségével az összes gomb használható lesz, léptethetünk zenét, tekerhetünk, megállíthatjuk, sőt, a Keynote-ban lévő diákat is léptethetjük vele. Az egész megoldás rendkívül elegáns – attól eltekintve, hogy a távirányítót eközben nem tudjuk használni az Apple TV-vel is. Így ha megint az Apple TV-t szeretnénk irányítani, sajnos el kell távolítani az OS X-ben lévő párosítást és újra hozzáadni az Apple TV-hez, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt automatikusan megcsinálja az Apple TV.

Ezért igazából az a legjobb megoldás, ha veszünk egy másik Siri Remote-ot, azonban ez annyira drága, hogy nem éri meg. 🙁

A SiriMote ingyenesen innen tölthető le.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Nem teszem fel, inkább törlöm ezt az appot örökre !

  2. @jag: tégy úgy. az majd megoldja.

  3. Sziasztok!

    Apple remote-al (az ezüst) szeretném irányítani a Macbook Air (2013-14) gépem, de nagy valószínűség szerint a gépben már nincs infravörös érzékelő. A rendszerbeállításoknál már nem is hozza fel a lehetőségét, hogy párosítsam, sem a bluetooth-on belül nem látja, sőt a javasolt Sirimote-al sem lehet párosítani, egyszerűen nem látja a Remote-ot. Kérdésem, ha valaki tud segítsen benne, hogy ez a Remote nem tud bluetooth-on keresztül kommunikálni? és egyáltalán mi lehet a megoldás, ha a Remote-ot nem szeretném visszavinni az üzletbe, és a legújabb fekete Remote-ot sem kívánom megvásárolni 28e Ft-ért 🙁
    Köszi,Sándor

  4. @Jadeye: Kedves Jadeye! és jól gondolom akkor a MAcbook Air készülékemben nincs infravörös jeladó? és akkor a cikkben leirt sirimote sem nyújt nekem segítséget?

  5. @csiresandor: 2010 óta nincs a MacBook Air modellekben infravörös port – a cikk legelső mondata is ezzel indít, hogy az újabb MacBook Air nem rendelkezik már vele.


Add a Comment