Apple TV 4 Remote csatlakoztatása az újabb MacBook modellekhez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az újabb MacBook Air és a Retina MacBook Pro modellekben már nincs infra érzékelő, így a régi Apple Remote-tal nem tudjuk vezérelni az iTunes-t vagy adott esetben bármilyen médialejátszót.

IMG_9018

Ezért sok fejlesztő átállt arra, hogy egy, iPhone-ra írt alkalmazással irányíthatjuk a számítógépet és ezzel ezt a problémát megoldották. Azonban az új Apple TV-hez kapott Remote már nem infravörös kapcsolattal irányítja az Apple TV-t, hanem Bluetooth-on csatlakozik hozzá, ami megint csak új távlatokat nyit.

Erre Matthias Gansrigler nagyon gyorsan rájött és készített egy alkalmazást az OS X-re, amivel irányíthatjuk az új Remote-tal is a gépet, iTunest vagy bármilyen médialejátszót.

1 Looking for Siri Remote

Nem kell mást tenni, mint kikapcsolni az Apple TV-t és a Bluetooth beállítások alatt párosítani a Remote-ot a Mac-kel. Ehhez nyomjuk le hosszan Menu és a hangerő gomb + jelét 5 másodpercig. Ezután már láthatjuk a távirányítót a Bluetooth menüben és párosíthatjuk.

2 Siri Remote Connected

A SiriMote alkalmazás segítségével az összes gomb használható lesz, léptethetünk zenét, tekerhetünk, megállíthatjuk, sőt, a Keynote-ban lévő diákat is léptethetjük vele. Az egész megoldás rendkívül elegáns – attól eltekintve, hogy a távirányítót eközben nem tudjuk használni az Apple TV-vel is. Így ha megint az Apple TV-t szeretnénk irányítani, sajnos el kell távolítani az OS X-ben lévő párosítást és újra hozzáadni az Apple TV-hez, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt automatikusan megcsinálja az Apple TV.

Ezért igazából az a legjobb megoldás, ha veszünk egy másik Siri Remote-ot, azonban ez annyira drága, hogy nem éri meg. :(

A SiriMote ingyenesen innen tölthető le.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Sziasztok!

    Apple remote-al (az ezüst) szeretném irányítani a Macbook Air (2013-14) gépem, de nagy valószínűség szerint a gépben már nincs infravörös érzékelő. A rendszerbeállításoknál már nem is hozza fel a lehetőségét, hogy párosítsam, sem a bluetooth-on belül nem látja, sőt a javasolt Sirimote-al sem lehet párosítani, egyszerűen nem látja a Remote-ot. Kérdésem, ha valaki tud segítsen benne, hogy ez a Remote nem tud bluetooth-on keresztül kommunikálni? és egyáltalán mi lehet a megoldás, ha a Remote-ot nem szeretném visszavinni az üzletbe, és a legújabb fekete Remote-ot sem kívánom megvásárolni 28e Ft-ért :(
    Köszi,Sándor

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!