fbpx Skip to content

A MacRumors egy friss cikkében azt írja, hogy az Apple visszavonta az iPadOS 18 aláírását az M4-es iPad Pro modellek esetén azután, hogy többeknél előjött egy olyan probléma, hogy a frissítés valahogy megszakadhatott, majd az eszköz nem volt hajlandó utána bekapcsolni.

A MacRumors több Reddit-megosztást is említ ezzel kapcsolatban, illetve hogy az érintettek készülékeit egy az egyben volt kénytelen cserélni az Apple, és a cég most már alá sem írja ezekre az iPad Pro modellekre az iPadOS 18-at, hogy ezzel megelőzze, hogy mások is belefussanak. Más modellek esetén úgy tűnik, nem jelentkezik ez a hiba.

Közös tényezőnek tűnik, hogy az érintettek a frissítések megjelenésekor előbb a tegnap szintén megjelent iPadOS 17.7-re frissítettek, és csak utána az iPadOS 18-ra. Azok, akik közvetlenül az iPadOS 18-ra frissítettek, a jelek szerint megúszták ezt a problémát.

Ezek alapján akiknek M4-es iPad Pro-juk van, és még nem frissítették, most már nem kell tartsanak attól, hogy ha az iPadOS 17.7-et telepítik, utána az iPadOS 18 problémát okozna, mert jelenleg az iPadOS 18-at elvileg már nem fogják tudni telepíteni sem. Elképzelhető, hogy az Apple csak az OTA-frissítés esetén vette el az aláírását, az IPSW-k esetén nem, de még ha ez is a helyzet, mi jelenleg ebben az esetben sem javasoljuk a frissítést.

Ha valaki már frissített, és azóta sehogyan sem kapcsol be az M4-es iPad Pro-ja, az hívja fel az Apple Támogatást, illetve vigye be egy hivatalos szervizpartnerhez.

Frissítjük a cikket, ha további információk válnak elérhetővé.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Gond nélkül felmet M4 re 17.7 utàn a 18

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for cserebogar23