fbpx Skip to content

Nem kérdés, hogy az AirPods az Apple egyik legsikeresebb terméke. Hónapokig nem volt kapható, és számos teszt igazolta, hogy bizony az Apple ebben a kategóriában is megállta a helyét, árcédulától függetlenül.

AirPods 2 és a bölcsője

A saját tapasztalataink alapján is úgy gondoljuk, hogy az AirPods egy rendkívül jó termék lett, és talán az egyetlen hiányossága az, hogy tényleg nincs rajta hangerő szabályzó. Nem esik ki a fülünkből, tökéletesen hall minket a másik, nem csak zenehallgatásra, hanem headsetként is tökéletesen használható. Kérdés, mit tudhat majd az AirPods 2, illetve mikor jelenhet meg?

Felröppentek a pletykák, hogy idén érkezik az új generációs termék. Itt most nem a tokra gondolok, amivel már vezeték nélkül tölthetjük majd az AirPods-ot, hanem az újabb generációra, ami az eddigi információk szerint cseppálló lehet, valamint több szenzorral, erősebb processzorral és jobb akkumulátor idővel is büszkélkedhet majd.

Apple AirPods 2

Megkaphatja a “Hey Siri” funkciót, ami hasznos lehet, ha éppen foglalt a kezünk, de szeretnénk kérni valamit Siritől. Nyilván ez az iPhone-ról ismert hangazonosítással fog működni, tehát más nem irányíthatja majd a fülhallgatónkat. Elképzelhető, hogy új szenzorokat is kapunk, amivel már nem csak tapintásra, hanem a száron való simogatással is irányíthatjuk például a hangerőszabályzást.

Véleményünk szerint ez valamikor ősszel érkezhet majd meg, illetve akkor is készlethiányra számíthatunk majd.

Nektek van AirPods-otok? Mit gondoltok róla?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Noise-cancelling még jó lenne bele.
    Én legtöbbet játékhoz használom, Win-es géphez BT-vel csatlakozik és egyből van fülesem és mikrofonom (headset), ami multihoz jól jön.
    Időnként telefonáláshoz, filmnézéshez, zenehallgatáshoz is használom.

  2. @Vikitorony: Nem csúszik a hang? Nekem eddig minden (olcsó és drága, jó minőségű) BT fülessel csúszott, legalább fél másodpercet, ami elég idegesítő játéknál, filmnézésnél..

  3. “Nyilván ez az iPhone-ról ismert hangazonosítással fog működni, tehát más nem irányíthatja majd a fülhallgatónkat.”

    Ezt hogyan kell beállítani? Csak mert én simán használom feleségem sirijét is, és a hangomra éled mindkettőnk telefonja…

  4. @Vikitorony:
    Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, megtudnál keresni a laby43 kukac gmail.com email címen?!

    Köszi 🙂

  5. Vegyes érzésiem voltak az Airpods-szal kapcsolatosan, amikor megjelent és ezek alapvetően a mai napig sem változtak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár nekem sem esik ki a fülemből, de nem fekszik stabilan benne, ezért kialakítása ebben a formában számomra soha nem lesz az igazi. Ettől függetlenül számtalan véleményt olvasni arról, hogy másoknál mennyire stabilan ül a fülben. A lenti sorokat ennek fényében olvassátok.
    Design
    A fülmonitor formáján az Apple nem változtatott jelentősen az Earpods-hoz képest. A fülhallgató önmagában kényelmes, de kérdéses, hogy kinél mennyire stabilan ül a fülben. Kicsit az az érzésem, mintha az Apple azt gondolná, hogy mindenkinek ugyanolyan füle van. Szép, hogy ragaszkodik az emblematikus, megszokott formához, de érzésem szerint a piat ezt már meghaladta, és a versenytársak egyre inkább a formálható, különböző gumi és szivacs harangokkal fülre szabható megoldásokat alkalmaznak. Számomra ezért sokkal jobban tetszett volna, ha az Apple in-ear füles formájához hasonló jellegű fülest hoztak volnak ki a jelenlegi formavilág helyett.
    Kivülről egyébként a füles és dobozának formája tetszetős, fülbe helyezve viszont számomra kicsit úgy néz ki, mint ha két cigarettacsikk lógna ki használója füléből.
    Technológia
    A true wireless technológiáért – azaz a teljes vezetékmentességért – abszolút piros pont jár. Zéró kábelzaj zavarja így a használatot és az előzetes félelmekkel szemben azért sem kell nagyon félni, hogy kiesik a fülből és így valaki valamelyik felét könnyen elveszíti.
    A hangerőszabályzó tényleg hiányzik róla, de számomra ez nem nagy hátrány, mivel a telefonoról ez viszonylag könnyen pótolható.
    A külön – külön is használató funkció szintén dícséretes.
    Üzemidő
    Az 5 órás üzemindő az iparágban átlagos, a true wireless fülesek között viszont már magasnak számít. Szintén dícsérendő, hogy a dobozával való töltéssel az Apple a füles üzemidejét jelentősen meghosszabbítja, így viszonylag kis szünetekkel kimondottan hosszú ideig használható a fülhallgató töltés nélkül. Ez tapasztalatom szerint iparági szinten abszolút az élvonalat jelenti.
    Hangminőség
    Jobb lett a hangminősége a fülesnek, mint arra előzetesen számítottam, de ezzel együtt sem gondolok róla semmi extrát. Számomra kicsit világos és fémes hangja van, de ezzel együtt a basszusok is jelen vannak. A hangszigetelés a kialakítás miatt nyilván nem tökéletes, kábelzaj viszont, mint említettem, nyilván nincs. A piacon azért ennél vannak jobbak, de ettől függetlenül a hangminőség elfogadható.
    Összeséségében tehát véleményem szerint ez egy jó, de még messze nem tökéletes indulás, amely még számos előrelépési pontot rejthet magában. Jelentős innovatív megoldások vannak benne, de ezek mellett fejlesztendő vonások is akadnak benne.

  6. Nektek hogy bírja az akku? Jó ideje használom, most már 70 perc után bepittyeg, és a bal oldali 20%-ra a jobb oldali 10%-ra merül. Igaz, webexre tárcsáztam be, és a gagyi hang miatt full hangerőn használtam, emiatt lehet ilyen gyors a merülés?

    Amúgy imádom, csak könyörgöm, bírná picit tovább…

  7. @Domján László: Szia! Érdemes a https://qa.szifon.com -on feltenni ezt a kérdésedet, hátha az olvasók előbb válaszolnak.

    Nekünk is jobban merül egyébként, de hát nyilván 1-2 éves terméknél már rosszabb az akkumulátor.


Add a Comment