fbpx Skip to content

A WWDC-n az Apple a Vision Pro kapcsán nem csak a visionOS 2 újdonságairól számolt be, hanem azt is felfedte, hogy mikor és melyik országokkal indul az eszköz nemzetközi forgalmazása.

A keynote után egyúttal a visionOS 1.2 is megjelent, aminek a megjelenését valószínűleg azért tartotta vissza az Apple, és azért nem is érkezett belőle RC sem, mert ebben a verzióban már benne van az új országok támogatása, a nyelvi és regionális beállításaikkal együtt. Lássuk, melyik országok kapják meg első körben, és hozzájuk mikor érezik!

Elsőként Japán, Kína, Hong Kong és Szingapúr kezdheti el forgalmazni a Vision Pro-t, ezekben az országokban pár napja már elő is rendelhető az eszköz, és június 28-án érkezik a vásárlókhoz.

A második körbe Ausztrália, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Kanada tartozik, ezekben az országokban az előrendelés június 28-án indul, a Vision Pro-k pedig július 12-ével érkeznek újdonsült tulajdonosaikhoz.

Az árszabásnál igazából nincs nagy meglepetés, a 256GB-os modell esetén az alábbiakkal kell számolni – viszonyításképp az amerikai nettó ár arra 3 499 USD:

  • Ausztrália: bruttó 5 999 AUD (ez nagyjából bruttó 4 003 USD)
  • Egyesült Királyság: bruttó 3 499 GBP (ez nagyjából bruttó 4 451 USD)
  • Franciaország: bruttó 3 999 EUR (ez nagyjából bruttó 4 299 USD)
  • Hong Kong: 27 999 HKD (ez nagyjából bruttó 3 587 USD)
  • Japán: bruttó 599 800 JPY (ez nagyjából bruttó 3 797 USD)
  • Kína: bruttó 29 999 RMB (ez nagyjából bruttó 4 134 USD)
  • Németország: bruttó 3 999 EUR (ez nagyjából bruttó 4 299 USD)
  • Kanada: nettó 4 999 CAD (ez nagyjából nettó 3 646 USD)
  • Szingapúr: 5 299 SGD (ez nagyjából bruttó 3 923 USD)

További országokról az Apple egyelőre nem szolgált információval, így az itthoni megjelenésre pláne várni kell.

Szeretnéd kipróbálni, milyen élményt ad a Vision Pro?

Előzetes időpontfoglalás mellett, az eszköz jelenlegi elérhetősége miatt kvázi jelképes összegért cserébe lehetőséget kínálunk rá Budapest belvárosában, hogy te is megnézhesd! Ehhez írj nekünk egy emailt a [email protected] címre Vision Pro Experience tárggyal, és egyeztetünk egy időpontot.

Ez pláne hasznos akkor, ha egyébként gondolkozol a Vision Pro megvásárlásán, de előtte mindenképpen kipróbálnád, mert így ehhez nem kell mondjuk Németországba utaznod!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok