fbpx Skip to content

Június 6. óta fut a TESCO nyereményjátéka, amivel a fizikai “kaparós” jegyeket tudjuk beolvasni az alkalmazáson belül és ott válthatjuk őket nyereményre. A mai világban pedig már mindenkinek okostelefonja van, vagy ha más nem, legalább az unokának, hogy neki adhassuk ezeket a kuponokat. 😉

2024-ben sajnos sokan ott tartunk, hogy kuponokból élünk, megnézzük, mennyi a tej, kenyér, nézzük az akciós Lidl újságokat, vagy éppen letöltjük a TESCO vagy a Spar alkalmazását. Mindenhol érdemes gyűjtögetni, még a Foodora alkalmazásban is vannak bónuszok, amit most már a WOLT is átvett egy ideje. Az ingyenes szállítás előfizetés pedig most indult útjára a nagyobb áruházakban. Ez a cikk több részre lesz bontva, mert ugyan a TESCO megoldása miatt kezdtem el megírni, de számos olyan alkalmazás és egyéb tipp van, amit érdemes kihasználni az átlag magyar embernek, ha van okostelefonja. Küldd el az ismerőseidnek is! Nézzük, miért tetszett meg a TESCO és azért ejtsünk szót néhány másik appról is!

Miért jobb egy alkalmazást használni, és miért nyersz Te is vele?

Én vásárlás terén TESCO párti vagyok, egyrészt az alkalmazás számomra az eddigi legjobban használható ilyen app, tudom követni a kuponjaimat, és persze pontgyűjtést is tudom virtuális készpénzre váltani, tehát a pontokból vásárolhatok bármit. Azt egyértelműen nem állítom, hogy a TESCO a legolcsóbb, de ők használják talán a legokosabban a tőlem kapott adatokat vásárlás után, mivel számomra olyan kuponokat dobál, ami miatt hozzájuk járok és talán olcsóbban is vásárolok, mint a többi boltban.

Mivel minden vásárlás után beolvasom a klubkártyámat, a TESCO nagyon jól tudja, hogy én mint egyedülálló férfi mit vásárolok és keresek, ehhez mérten sokszor kapok épp arra felhasználható kuponokat, ami számomra fontos. A TESCO pedig felhasználja ezeket az adatokat, hogy optimalizáltan vásároljon nagy tételben, és tudja, hogy ki mit vásárol vagy mit fog vásárolni. Ezért is lehet olcsóbb egy átlagos kisboltnál, vagy zöldségesnél, ami inkább azzal tud versengeni, hogy megtartatja az ügyfeleit a kedves szavakkal, rendes kiszolgálással és persze adott esetben kóstolással. Sokszor én almát drágábban vásárolok direkt a kis zöldségesnél Újpesten, mert ott a kiszolgálás 10/10 délutánonként és imádok oda visszajárni. Arról nem beszélve, hogy olyan dolgokat tartanak, kóstoltatnak, ami miatt visszamegyünk.

Szóval mindenki adatokkal dolgozik, a TESCO nagyban, a zöldséges kicsiben, ő is ismeri a vásárlóit, és mondja, ha valami olcsóbb vagy finomabb, csak ott nincs kiírva, hogy mások az alma mellé még vásároltak banánt is, tedd meg Te is. Bár szerintem ide is eljutunk majd, mert ha mondjuk a szokásos heti alma mellé 15%-kal olcsóbban vásárolnék banánt, akkor lehet azt is vennék a zöldségesnél. Minden marketing kérdése. 🙂 Te mit gondolsz erről?

Ezért fontosak a vásárlói adatok, hogy optimalizáltan tudjanak rendelni és ne álljon a raktárkészlet, emiatt adnak olcsóbban termékeket, és emiatt kellenek az alkalmazások is.

Gyűjts pontot és…

Ettől szerintem senki sem fog felülni arra a bizonyos vonatra, mert valljuk be, a pontgyűjtés már nem annyira mozgatja meg az embereket. Ezek a pontgyűjtések pedig a kártyánkon vannak, adott esetben le is járnak és azt sem mindig tudjuk, mennyi is van belőlük. Ezért a legjobb megoldás sokszor az alkalmazás, mert ott az adatokból adhatunk személyre szabást is. Lényegében a pontgyűjtők következő generációja az alkalmazásban való pontgyűjtés és kuponozás, mert így maga vásárló is kap kedvezményt és nem a bolt tudja, hogy miből mennyit kell rendeljen. Használni kell az appokat, hogy olcsóbban vásároljuk! Üdv 2024-ben.

TESCO Eurocup 2024 – Kaparj és nyerj

Még rengeteg időnk van kihasználni a TESCO nyári nyereményjátékát, amiben a fődíj 14db Samsung TV + soundbar, de naponta is elképesztően sok nyeremény van, nem beszélve a kuponokról. A TESCO célja egyértelműen az, hogy ösztönözze a Clubcard appos használatot, ne csak fizikai kártyán gyűjtsük a pontokat, adjunk adatokat neki, hanem oda-vissza még több adattal a vásárló is nyerjen ezzel, a kuponoknak hála.

Lényegében egy kis kártyát kapunk minden 6.000Ft feletti vásárlásunk után, amit azért nem nehéz elérni. Ezen a kártyán pedig egy QR-kód van, amit ha lekaparunk, kapunk vagy nyerhetünk egy tárgyi nyereményt, vagy a 15 kuponból egyet, amivel többek között népszerű üdítős, sörös, chipses termékeket vásárolhatunk nagyobb kedvezménnyel. Hogy pontosan milyen feltételek vannak, azokat a TESCO oldalán tudjátok elolvasni az oldal alján.

Nekem különösen tetszik, hogy nem csak egy szokványos sorszámot vagy blokkot kell beolvasni, hanem esélyünk van az alkalmazáson keresztül tárolni a kuponjainkat és nyereményeinket, nem kell a fizikai “szelvény” sem, mert ugye mindent az alkalmazás tartalmaz. Ez 2024, és így kell ösztönözni a vásárlókat arra, hogy az appot is használják.

Szóval simán fel lehet őket használni később is, és persze minden kuponnal akár duplán is nyerhetünk, mert ott van a 14db fődíj, a Samsung TV plusz soundbar. Szerintem a TESCO részéről ez egy ügyes, kreatívabb kampány, jó alkalmazás használat és persze win-win helyzet mindenki számára, aki az appot is használja.

Az én adataimat senki se használja…

Olyan amúgy elég valószínűtlen, hogy neked nincs adatod sehol, és oké, hogy azt mondod, hogy az én adatomat márpedig senki se használja fel, de az igazság az, hogy mindenki mindenhol felhasználja, csak te nem kapsz ebből eredményt. Netflixen és a Youtube-on, de még a Spotify-on is adatokkal dolgoznak, azok a Te adataid, és nyilván fel is használják, akkor miért ne kapjál vissza kuponok formájában valamit? Nem éri meg jobban?

Mi a helyzet a többiekkel?

Sokan azt gondolják, hogy az adatok rosszak, és igen, a legtöbb esetben bizony rosszak, mert sem a Google, sem a Facebook nem ad semmit ezekért az adatokért, sőt… A végfelhasználó személyre szabott hirdetéseket lát, és persze ettől nem lesz reklámmentes a Facebook (épp ellenkezőleg), sem a Google kereséseink nem lesznek jobbak. Ez egyértelműen rossz, de a fizikai vásárlás és rendelés esetén ezek az adatok sokkal fontosabbak, és win-win helyzetet teremtenek mindkét fél számára. Ezért tudnak jobb kedvezményt adni a boltok.

A Foodora például két dolgot is ajánl az adatokért cserébe. Egyrészt mondhatni ingyenesen szállítanak bizonyos boltokból havi 1000Ft-ért, ami átlagosan 2 szállításnak felel meg. Tehát ha havonta 2-nél többször rendelsz ételt, akkor már megérte. A másik pedig a Foodora bónusz, amit én már többször kimaxoltam, mert ügyesen lehet “virtuális készpénzt” nyerni vele, nem is keveset.

Azért valljuk be, 5000Ft nem kevés pénz ételre, és ha amúgy is rendelünk X időközönként, ezt ajándékba kapjuk az “adatainkért” és nyilván a rendelésért cserébe. Persze valahol ösztönöz, hogy rendelj többet, de nem falatnyi pénzért, szóval a cég jól csinálja, és emlékeszem, hogy a WOLT csak mostanság vezette be a hasonló bónuszt. Ott mondjuk az ingyenes második rendelés tetszik, tehát 0 Ft-os futár díjért.

Diákoknak ott a Diverzum

Én a Diverzum alkalmazásról talán idén hallottam először, lehet, hogy gyenge volt a marketingjük, de szerintem inkább az volt a probléma, hogy kevesen vannak. Ott is rengeteg kedvezmény használható ki, én például a 25%-os Don Pepe, és a Foodora havi egyszeri 1500 Ft-os kedvezményét használom a legjobban ki. Így pizzát 2500 Ft körül tudok rendelni, amit szerintem manapság igen jó ár, a Foodoránál pedig “ingyen” veszek belőle almát, vagy macskaeledelt, havonta egyszer.

Ezen kívül számos olyan prémium helyekre, mint az iSTYLE, Nike, Budapest Park, Notino, Lime, Wigo stb. ad komolyabb kedvezményt, ami miatt megéri használni. A Diverzum sajnos egyelőre nem fogad új regisztrációt, viszont érdemes körbekérdezni ismerősök körében, hogy kinek van, mert ezek nem csak egyszer használatos kuponok, hanem többen is ki tudjátok használni (és psszt, nem csak diákként). 🙂

Egyébként a Diverzum egy magyar fejlesztés és szurkolok nekik, azért az appot töltsétek le, mert bármikor újraindulhat a regisztráció!

Végül, de nem utolsó sorban: Munch!

Ugyan én nem használom, de Hori kolléga viszonylag sűrűn spórol a Munch alkalmazással, ami ugyancsak egy magyar fejlesztés a pazarlás ellen. Az adott üzlet a hivatalos zárás előtt az alkalmazásba berakhatja azon termékeket, amiket egyébként kénytelen lenne kidobni, mert például a minőség megőrzési időpont után ugye jogilag nem adhatja oda senkinek sem, így pedig nagyobb valószínűséggel fogy el, mielőtt lejárna.

Szóval féláron vagy kevesebbért kapunk péksüteményeket, sütiket, olyasmit, amit egyébként sajnos ki kéne dobniuk. Hatalmas cégek csatlakoztak már, mint például a Spar, Penny Market, Starbucks, szóval minőségi ételekre tehetünk szert töredék áron. Ezen kívül a “Cápák” is beszálltak annó, bár ott már csak Petya maradt bent, viszont több tőke befektetőt kapott a cég, így külföldön is erősíti a lábait. Ügyesek! Töltsétek le az appot és segítsetek a pazarlás csökkentésében!

Ti használjátok ezeket az appokat és az ilyen kuponokat?

A cikket (sajnos) sem egyik alkalmazás, sem cég nem támogatta – ez nem reklám, csupán az volt a célom, hogy megosszam veletek, hogy hogyan tudok még jobban spórolni.

Amennyiben használsz bármilyen hasonló appot vagy van tipped másoknak, mi az, ami neked bevált és sokat tudsz rajta spórolni, oszd meg velünk, ezt a cikket pedig küldd el az ismerőseidnek is, hogy tudjanak róla!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok