fbpx Skip to content

Régen volt már Apple Watch kihívás, hiszen a Szív hónapja jelvényt is több mint két hónapja szerezhettük meg. Én kifejezetten szeretem teljesíteni ezeket az igaz nem túl megterhelő kihívásokat és bővíteni a jelvény gyűjteményemet. Viszont szerintem az Apple nagyon egysíkúvá vált ezen a téren, sőt, még a saját rendszerét se tartja, mert több rendszeres megmérettetés is el-el maradt már az évek során, amik meg megmaradtak, azok egyre könnyebben teljesíthetőek és unalmassá válnak.

Szerintem tök jó lenne, ha több, helyileg elérhető kihívás is lenne, kicsit olyan módon, mint a Google logójának átalakulása a helyi jeles napok alkalmával.

1970-ben volt az első Föld napja – igaz, akkor még március 21-én, a bolygó északi félteke csillagászati tavaszának kezdetén. John McConnell békeaktivista ötletére jött létre az ünnepnap, viszont egy hónappal később egy újabb Föld napja is létrejött Gaylord Nelson szenátor indítványára, de ez inkább oktatási célzatú volt és csak az USA-ra koncentrált. 1990-ben viszont az 1970-es esemény koordinátora, Denis Hayes nemzetközi eseménnyé emelte a Föld napját 141 ország részvételével, amely mostanra már 175 országot foglal magába. Ennek a napnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

Az idei jelvény és a hozzátartozó animált iMessage matricák bezsebeléséhez nem kell megerőltetnünk magunkat, hiszen ezúttal is elég egy bármilyen, legalább 30 perc hosszúságú edzést végeznünk április 22-én, a Föld napján.

Szerencsére azonban az Apple komoly lépéseket tesz azért, hogy minél zöldebbek legyenek gyártás és működés tekintetében is, erről a törekvésről most két friss sajtóanyagot is elolvashattok:

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok