fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iPadOS 17.4-et is, amiben új emojik és az Apple Podcastok appban használható átiratok mutatkoznak be, valamint ez a verzió további funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz. Emellett érkezett még iOS 17.4, valamint iOS és iPadOS 15.8.2 (19H384), iOS és iPadOS 16.7.6 (20H320) is.

Fontos kiemelni, hogy míg az iPhone-ok esetén elérhetőek lesznek alternatív alkalmazásboltok illetve harmadik felek webböngésző-motorjai is az EU-s követelmények miatt, addig az iPadek csak az alternatív fizetési módok lehetőségét kapják meg.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 17.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ebben a frissítésben új emojik és az Apple Podcastok appban használható átiratok mutatkoznak be, valamint ez a verzió további funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz az iPadjéhez.

Emojik

  • Új gomba, főnix, lime, elszakított lánc és fejrázás emojik érhetők el az emojibillentyűzeten.
  • 18 embereket és testeket ábrázoló emoji esetében van lehetőség mindkét irányú tájolással megjeleníteni őket.

Apple Podcastok

  • Az átiratok segítségével a hanggal szinkronban kiemelt szöveggel követheti az adott epizódot angol, spanyol, francia és német nyelven.
  • Az epizódok szövegét elolvashatja teljes terjedelemben, megkereshet benne egy szót vagy kifejezést, koppintással elindíthatja a lejátszást egy adott ponttól, illetve használhatja olyan kisegítő lehetőségekkel, mint például a Szövegméret, a Kontraszt növelése és a VoiceOver.

Appok az EU-ban

  • Az Európai Unió lakosai alternatív fizetési módokat használhatnak az App Store-ban található, „külső vásárlások” jelvénnyel rendelkező appok esetében.

A beállításhoz fejlesztői támogatás szükséges

Ez a frissítés a következő fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmazza:

  • A Zenefelismerés lehetővé teszi, hogy hozzáadja a felfedezett dalait az Apple Music szolgáltatásban található lejátszási listáihoz és könyvtárához.
  • Kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a kontaktképek üresen jelentek meg a Lokátorban.
  • A Safari Kedvencek sávja lehetővé teszi, hogy csak a webhelyek ikonjai legyenek megjelenítve.

A frissítés emellett 4 sebezhetőséget is orvosol, amelyek azonosítói a következők: CVE-2024-23225, CVE-2024-23243, CVE-2024-23256, CVE-2024-23296.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 17.4 buildje 21E219, ami újabb, mint az RC, az ugyanis 21E217 volt, így még azoknak is megjelenik a frissítés, akiknek már az RC fut a készülékén.

Ha valaki szeretné lementeni a 17.4 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 17-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 17 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok