fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a watchOS 10.3.1-et, ami elsősorban szintén azt a hibát javítja, amikor bevitel közben a szöveg váratlanul megkettőződhetett vagy átfedésbe kerülhetett.

A frissítés magyar leírása ettől függetlenül valamiért a watchOS 10.3 újdonságait sorolja fel, de az Apple itt is a szövegbeviteli hibát orvosolta.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 10.3.1 újdonságok

A hivatalos információkban valamiért továbbra is a watchOS 10.3 újdonságai szerepelnek magyar nyelvre állított készüléken, de ahogyan az iOS 17.3.1, iPadOS 17.3.1 és macOS 14.3.1, úgy a watchOS 10.3.1 is a szövegbevitel esetén váratlanul megkettőződő vagy átfedésbe kerülő szöveg hibáját orvosolja.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 10.3.1 buildje 21S651.

Ha nincs iOS 17-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 10-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone XS-sel vagy iPhone XR-rel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 10-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 10 használatához iOS 17-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 17-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 10-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 17-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 17-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 10-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 10 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=8]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok