fbpx Skip to content

Néhány hete már beszámoltam Simon Dániel YouTube csatornájáról, akkor az iPhone 15 Pro Max kamera képességeit tárgyalta ki, így érdemes azt a cikket is elolvasni. Már akkor megfogott a látásmódjával, és azzal, hogy tényleg élesben tesztel dolgokat, majd pedig akár a saját hibáit bemutatva jut el a konklúzióig. Szerintem remek, informatív videókat készít, és emiatt került is ide be az iPhone-os fotós videója.

A cikk végén bátorkodtam megkérni, hogy ugyan készítsen már egy iPhone-os csillag fotózással kapcsolatos videót, mivel tudtam, hogy az számotokra is érdekes lehet, és ő nem csak kimegy valahova, és fotóz, majd berakja a képet, hanem komolyan veszi a “tutorial” videót. Előzetesen megnézte Magyarország fényszennyezettségi térképét, majd létrehozta azt a fotót, amit szeretett volna, végül pedig meg is szerkesztette azt, tehát egy teljes videót kapunk arról, hogy hol és hogyan fotózzunk, és persze hogyan dolgozzuk fel utólag a képet.

Azért is aktuális ez a cikk, mivel az iPhone 15 Pro Max-ban a létező legnagyobb és legjobb szenzor van, legalábbis az iPhone-ok között. Ha telefon szegmensről van szó, akkor az egyik legjobb szoftveres megoldással rendelkezik az Apple. Na de talán nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy sokan mennek télen síelni vagy egyéb helyekre, ahol viszonylag kevesebb a fényszennyezés. Ugye nem a nagyvárosokban fogunk suhanni lefele, hanem egy erdővel és szép hegyekkel teli dombos helyen. Plusz télen sokkal korábban sötétedik, tehát nem kell este 11-ig várnunk a megfelelő pillanatra.

Mi van akkor, ha nincs iPhone 15 Pro Max-unk? Akkor ne is próbálkozzunk? De! Sőt, igazából az iPhone 14 Pro-ban szinte ugyanaz a kamera rendszer van, mint a 15 Pro-ban, illetve akár a 13, de még 12 Pro tulajdonosok is nekifoghatnak ennek.

Szerintem Dani videójának a segítségével bárki meg tudja csinálni a fenti fotókat, csupán türelemre és némi szerencsére van szükségünk, és ha már a várostól messze vagyunk, próbáljuk is ki magunkat!

Amennyiben valakinek csak iPhone 12 vagy régebbi készüléke van, az se csüggedjen, mert Dom le Roy olyan bámulatos videókat és fotókat készített korábbi Apple termékekkel is, hogy azokat öröm nézni!

Ő többet között a NightCap alkalmazást használta, amit 1490Ft-ért lehet megvásárolni és vele számos bámulatos hosszúzáridős fotót készíthetünk az iPhone-nal, mint amilyen például a fenti.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok