fbpx Skip to content

Az Apple marketing csapatának vezetője, Deidre Caldbeck interjút adott a CNET-nek, ahol kitért arra, hogy miért kellett korlátozniuk a legújabb modellekre a watchOS 10.2 egyik új funkcióját, a Siri alapú bevitelt az Egészség alkalmazásba.

Az egyértelmű válasz persze az lenne, hogy ezzel motivál a cupertinói cég az új eszköz vásárlására, de most ennél többről is szó van. Nézzük meg a részleteket!

Ha a számlapok közötti opcionális suhintással történő váltás visszatérése nem lenne elég ahhoz, hogy frissíts az új watchOS-re, akkor a Sirit használó Egészség naplózás biztosan felkelti az érdeklődésed.

Ez utóbbi azonban csak akkor működik, ha a Series 9-es vagy az Ultra 2-es órát használod. Hogy miért? Azért, mert az Apple nem szeretné a bizalmas információidat átküldeni a Siri parancsokat feldolgozó szerverre.

Épp ezért úgy kellett implementálniuk az Egészség alkalmazás adataival kapcsolatos naplózást, hogy a kérések feldolgozását maga az Apple Watch tudja értelmezni.

Itt az interjúban az Apple adatvédelemért felelős vezető menedzsere, Katie Skinner is közbeszólt, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a funkció kidolgozásakor nagy szerepet fordítottak az adatátvitel minimalizálására, az eszközön történő feldolgozásra, az átlátszó működésre, a felhasználói beállítások testreszabására és a biztonságra.

“Mindig azon dolgozunk, hogy javítsuk és kiterjesszük a funkcióinkat. Épp ezért a jövőben további adattípusokat és még több kisegítő lehetőséget fogunk adni az egészséggel kapcsolatos Siri funkciókhoz.” – tette hozzá Caldbeck, amikor az újdonság korlátjairól volt szó.

Igen, mert hogy van pár korlát, amit figyelembe kell venni az Egészség alkalmazásba való naplózás során. Nem elég, hogy csak a legújabb órákkal megy a funkció, de jelenleg csak 20 különböző értéket lehet naplózni és csak egyesült államokbeli angol és mandarin nyelven érhető el.

Ezek ellenére izgalmas belelátni, hogy az Apple milyen szempontok alapján jut el egy olyan döntésre, amit első ránézésre kritizálhatnánk, hogy csak a legújabb eszközökön tesznek elérhetővé egy funkciót.

Az új Series 9 és Ultra 2 azonban tényleg jelentősen nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik, mint a korábbi modellek, így hihető, hogy csak az új modellek képesek a Siri felé intézett kéréseket a megfelelő válaszidővel feldolgozni.

Te kipróbáltad már az Egészség alkalmazásba történő naplózást a watchOS 10.2 telepítése után vagy régebbi Apple Watch-od van?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok