fbpx Skip to content

A tél mindig az akkumulátor cserék ideje, mert a hidegben előszeretettel jelentkeznek az elöregedett akkumulátorok hibái, mint például kikapcsolgatás, vagy sokkal gyorsabban merülés. Általánosságban azt lehet mondani, hogy 2 év alatt már öregszik annyit az akkumulátor, hogy az cserére szorul, de én például 1 év alatt is el szoktam használni az akkumulátoromat és cseréltetem adott esetben.

Mivel 2023 tavaszán az Apple jelentősen növelte az akkumulátor csere árait, így a magyarok többsége már nem a hivatalos szervizekben cseréltet akkumulátort. Ahogy minden évben, idén is viszonylag magas az akkumulátorok cseréje az iSamurai-ban, ahol az eredetivel megegyező minőséget kapjuk, bármilyen javításról is legyen szó, akár akkumulátor cseréről.

Az akkumulátor hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, illetve a felhasználói szokások. Ilyenek például a kínai, olcsó, utángyártott töltők, autós töltők, illetve értelemszerűen közrejátszik a már említett akkumulátor elöregedés is, ami ellen semmit sem tehetünk, egy bizonyos idő után minden készüléket elér. Egyébként az autós töltés is sok problémát hozhat, de csak abban az esetben, ha a telefon az autós töltőre van csatlakoztatva már az autó indításakor, illetve leállításakor, vagy járó motornál abban az esetben, ha műszaki hibás a kocsi generátora.

Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére nyugodtan használhatjuk az Akku állapota menüpontot a Beállítások alkalmazásban, hiszen itt láthatjuk, hogy hány százalék kapacitású az eredeti állapothoz képest, illetve hogy képes-e még a csúcsteljesítmény leadására vagy sem, ha nem, akkor eléggé ajánlott az akksi csere záros határidőn belül.

Az akkumulátor elöregedése persze a felhasználói szokásoktól is függ, én például hektikusan töltöm a telefonomat, össze-vissza, sokszor kevés %-on használva, ami nem éppen jó dolog. Tehát az én eszközeim, legyen szó iPhone-ról vagy Mac-ről átlagosan 1 évet bírnak, ha akkumulátorról van szó. Ilyenkor már 10%-ot vagy többet csökken a maximális kapacitásuk, és én bizony észreveszem és cseréltetem adott esetben az akkumulátort.

Hány töltési ciklust bír egy-egy akkumulátor?

Az Apple az alábbiakat írja a weboldalán, ennyi ciklusig az eredeti kapacitás 80%-át meg kell őrizze az adott akkumulátor:

  • iPhone: 500 teljes feltöltés és lemerítés
  • Apple Watch: 1000 teljes feltöltés és lemerítés
  • iPad: 1000 teljes feltöltés és lemerítés
  • iPod: 400 teljes feltöltés és lemerítés
  • Mac: 1000 teljes feltöltés és lemerítés

A készülék garanciája tartalmazza a hibás akkumulátor szervizelését is.

Tehát ha úgy érzed, hogy neked sem tökéletes már az üzemideje az iPhone-odnak vagy bármilyen Apple eszközödnek, és az már nem garanciális, akkor érdemes az iSamurai-t felkeresni és kérni egy akkumulátor cserét. Az iPhone akkumulátor csere árait ide kattintva találjátok meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok